abonnement Unibet Coolblue
pi_57663113
De man die wordt geacht om premier te zijn van alle Nederlanders heeft vanavond gereageerd op de film van Geert Wilders:
quote:
Balkenende: kabinet betreurt film
DEN HAAG - Premier Balkenende 'betreurt' het dat Geert Wilders zijn film naar buiten heeft gebracht 'met geen ander doel dan het kwetsen van gevoelens'. Hij sprak enkele uren nadat Fitna donderdagavond online verscheen een verklaring uit in zowel het Engels als Nederlands. De premier meldde 'dat extremisme bestreden moest worden'. 'Laten we vooroordelen overwinnen.'

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoek doen naar mogelijke strafbare feiten in de anti-Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders. ‘Het onderzoek zal worden gestart’, kondigde Balkenende aan. Volgens hem zal het OM ‘uiteraard’ bezien of er strafrechtelijk over de schreef is gegaan en hoe de film zich verhoudt tot het strafrecht. In dit soort omstandigheden wordt volgens Balkenende altijd naar de juridische grenzen gekeken.

Geen opluchting
Balkenende wilde niet van opluchting spreken na het zien van de film, omdat er volgens hem een beeld van de islam wordt opgeroepen dat mensen kan kwetsen die de Koran als heilig zien. De premier vindt ook niet dat het kabinet de gevolgen van de film te zwaar heeft ingeschat. Volgens hem is het goed geweest dat het kabinet de dreigingen serieus heeft genomen. Balkenende kon nog niet zeggen hoe de reacties in de moslimlanden zijn op de film.
Ik vind deze reactie VERBIJSTEREND. Hier spreekt niet iemand die premier is van alle Nederlanders, zoals eerdere premiers wél waren. Ik moest onbewust denken aan Lubbers - zelf gelovig - en zijn woorden aan het adres van de paus die in 1985 Nederland bezocht. Natuurlijk werd popie-jopie keurig ontvangen, maar hem werd ook verteld dat zijn bezoek in de Nederlandse samenleving gemengde gevoelens oproept.

Wat Balkenende doet, is spreken als een CDA-politicus. Zijn oordeel is subjectief en hij verdedigt met name zijn - nogal voorbarig - vooraf ingenomen standpunten. Misplaatste borstklopperij. Waarom gebruikt Balkenende bijvoorbeeld het woord "uiteraard" als hij zegt dat het OM de film op strafbare feiten onderzoekt? Hoezo is dat uiteraard? Moeten er niet eerst klachten of aangiftes naar aanleiding van de film zijn?

Naar mijn idee had Balkenende meer iets moeten zeggen in de richting van:
- Het kabinet heeft kennis genomen van de film Fitna en diens inhoud
- Het kabinet neemt afstand van het beeld dat in de film wordt geschetst
- (Geen waardeoordeel over de film vellen)
- De film is de persoonlijke interpretatie van de maker en verwoordt niet het standpunt van de Nederlandse regering.
- De regering betreurt het wanneer mensen zich door de film gekwetst voelen, maar dat mag nooit een vrijbrief zijn om geweld te gebruiken.
- (Geen enkele uitspraak over dreigingen)

Het is trouwens niet de eerste keer dat Balkenende zo slecht reageert. Als premier van dit land voerde hij enkele jaren geleden een discussie met Indonesische studenten (moslims voor de goede orde), die zich afvroegen hoe het in vredesnaam mogelijk is dat Nederland toelaat dat homo's trouwen. In plaats van uit te leggen hoe dergelijke besluitvorming tot stand komt en dat de openstelling van het huwelijk binnen de Nederlandse waarden en normen past, heeft Balkenende dat nagelaten en gemeld dat hij als kamerlid tegen het homohuwelijk heeft gestemd. In plaats van dus namens Nederland een deel van het taboe rond homoseksualiteit weg te nemen, heeft hij zich minder of meer geëxcuseerd en zich erbij aangesloten: http://www.nrc.nl/binnenland/article280622.ece

Stelling: Balkenende laat herhaaldelijk na om een premier van ALLE Nederlanders te zijn. Hij is een partijpoliticus in de functie van premier. Een goede premier had heel anders gereageerd op deze kwesties dan Balkenende deed.
pi_57663306
Kan het niet anders dan met je eens zijn.
Een premier die niet zonder geloof kan functioneren en er alles aan zal doen om de voorrechten die gelovigen bezitten in ons land te behouden en waar mogelijk uit te breiden.
pi_57663521
Ik ben het ook met je eens.
Helaas mist er heel vaak enige evenwichtigheid en nadenkendheid in zijn toespraken.

Ik dacht altijd dat ze "mannetjes" hadden om toespraken te schrijven en te controleren. Misschien heb ik dat mis.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:12:37 #4
109363 Angeliquetje
Cute Angels in the Sky
pi_57663691
Eensch
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:12:46 #5
8369 speknek
Another day another slay
pi_57663696
De Pers heeft gelijk gekregen. Het CDA heeft de perikelen rond de Wilders film aangegrepen om partijpolitiek te bedrijven, en Balkenende heeft hier aan mee gedaan. Wat hij vanavond deed was pure damage control met het oog op de kiezer, niet op wat er van hem verwacht wordt als minister president. En die mannetjes die hem helpen zijn dan waarschijnlijk ook CDA spindoctors.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:18:07 #6
3292 Tweek
Koffie graag!
pi_57663841
Balkende is gewoon niet de persoon om premier te zijn. Hij mist uitstraling en charisma. Kan hij verder ook weinig aan doen. Maar gooi er iemand neer als wiegel, bolkestijn, marijnissen of geert wilders en het beeld veranderd compleet. Je hoeft het niet met hun politieke ideeën eens te zijn, maar ze hebben wel overwicht en geven je het idee dat er iemand staat die controle heeft over de zaken. Niet, zoals nu, iemand die maar al te bang is dat iets misschien weleens zou kunnen escaleren en juist door die zwakte te laten zien het waarschijnelijk nog in de hand speelt ook.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:20:28 #7
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_57663891
Fitna was niet eens zo heel erg, maar Balkenende voelt zich nog steeds geschokt?

Die man is echt van poppenstront gemaakt ofzo.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:24:23 #8
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_57663984
Hij was natuurlijk geschokt van de filmpjes waarbij moslims in torens vlogen en mensen de keel doorsnijden. Of was hij geschokt door het papiergeluidje?
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
  vrijdag 28 maart 2008 @ 00:27:09 #9
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_57664042
Balkenende had toch de keuze om de bewuste film te vermijden.

Moet hij (en zijn holmaatje Pieter van Geel) maar niet zeuren dat die film nooit uitgezonden had moeten worden. Zo ken ik nog een aantal films en programma's die niet door de christelijke censuur zouden komen, maar zich toch hebben gevestigd.
pi_57664629
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 00:24 schreef GasTurbine het volgende:
Hij was natuurlijk geschokt van de filmpjes waarbij moslims in torens vlogen en mensen de keel doorsnijden. Of was hij geschokt door het papiergeluidje?
Het papiergeluidje natuurlijk. Daar werden mensen gekwetst in het voor hen allerheiligste.

Die man is een landverrader.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 01:03:50 #11
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_57664685
Mark Rutte idem dito.
pi_57664710
Knulligheid troef inderdaad.
Op zondag 10 december 2006 01:47 schreef -Angelus- het volgende:
Uitgezonderd van deelname aan dit topic zijn de volgende personen: Lord_Vetinari, Zyggie, Sack_Blabbath, arneaux en Mwanatabu.
pi_57665552
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 00:12 schreef speknek het volgende:
De Pers heeft gelijk gekregen. Het CDA heeft de perikelen rond de Wilders film aangegrepen om partijpolitiek te bedrijven, en Balkenende heeft hier aan mee gedaan. Wat hij vanavond deed was pure damage control met het oog op de kiezer, niet op wat er van hem verwacht wordt als minister president. En die mannetjes die hem helpen zijn dan waarschijnlijk ook CDA spindoctors.
Wat ik me afvraag, is waarom de Nederlandse kiezer dit zo lijdzaam accepteert. Waarom staan er WEL 1.000 man op de Dam om tegen de film van Wilders te protesteren, maar is er bijna niemand die vindt dat het kabinet in deze kwestie veel te slecht opkomt voor de waarden en normen van de Nederlandse samenleving? Dit land is toch verdomme een democratie? Mensen mogen toch hun mening geven, ook al is die anderen niet welgevallig? Wat geeft Balkenende het recht om als premier van Nederland zo'n eenzijdig standpunt in te nemen over de Wilders-film, met alleen maar oog voor eventuele gekrenkte moslims, terwijl de film feitelijk niets anders doet dan de waarheid tonen. Natuurlijk is het een waarheid die zo gekleurd is als de pest, maar leugens zitten er niet in. Waarom kon Balkenende niet over z'n lippen krijgen dat de film een aantal misstanden toont waar Nederland ook last van heeft? Is dat gewoon feitelijk WAAR is?

Waarom slikken we in Nederland als zoete koek dat onze premier in zijn reactie en gedrag vooraf EN achteraf min of meer 'incalculeert' dat de film van Wilders gewelddadige reacties oproept? Alsof dat een logisch, acceptabele gevolg is. Waarom moest partijpolitiek prevaleren boven het algemene belang van Nederland (opkomen voor ONZE waarden en normen)?

Sommige Nederlanders zullen zich schamen voor de film van Wilders (zie de pathetische link van SCH bijvoorbeeld - alsof wij Nederlanders de extremistische moslims verantwoording schuldig zijn over het tonen van beelden waarin extremistische moslims oproepen tot geweld tegen het westen). Ik, op mijn beurt, schaam me dood voor een premier die NIET opkomt voor de Nederlandse waarden en normen. En ik zeg dit alles als een niet-Wilders-stemmer. Gewoon als een inwoner van Nederland die vindt dat we trotser zouden moeten zijn op onze democratie EN op onze waarden, normen, Grondwet en mate van beschaving.

Mijn oprechte vraag is dan ook wat nou eigenlijk 'gevaarlijker is voor Nederland. Een doorgeslagen politicus die gruwelijkheden van moslimextremisten aan de kaak stelt, of een premier die partijpolitiek bedrijft in belangrijke nationale kwesties en nalaat om voor de algemene waarden en normen in dit land op te komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2008 02:46:13 ]
  vrijdag 28 maart 2008 @ 05:21:31 #14
112500 Het_hupt
Ajetoooooooo
pi_57665893
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 02:42 schreef Elfletterig het volgende:


Mijn oprechte vraag is dan ook wat nou eigenlijk 'gevaarlijker is voor Nederland. Een doorgeslagen politicus die gruwelijkheden van moslimextremisten aan de kaak stelt, of een premier die partijpolitiek bedrijft in belangrijke nationale kwesties en nalaat om voor de algemene waarden en normen in dit land op te komen.
Dat laatste, vooral dat laatste vind ik erg gevaarlijk. Een premier met een gebrek aan doortastenheid, inzicht, en strak staat van "christelijke normen en waarden", maar vergeet dat hij er voor alle Nederlanders is.
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
pi_57665999
En dan te bedenken dat ik op die laffe drol heb gestemd.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  vrijdag 28 maart 2008 @ 06:55:44 #16
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_57666002
Ik gelukkig niet, maar ik vind de reactie nogal CDA-achtig. Alsof hij en het CDA moeten overleven, en dus maar niet namens het gehele kabinet spreekt maar iets zelf bedenkt
pi_57666008
Waarom hebben we geen krachtige premier? Iemand die problemen benoemt, kritische vragen aan moslims durft te stellen maar ook een hand reikt? En niet meteen gaat kruipen en op kleuterklas-niveau reageert.

Dan hadden we politici als Wilders niet meer nodig.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_57666017
Balkenende is uberhaupt een vieze landverrader gebleken, dat hij nog MP is verbaast me zeer. Zonder twijfel de laatste keer. Walgelijk mannetje.
Inderdaad gaat de waarde die wij aan de mening van anderen hechten (...) in de regel bijna elke redelijke bedoeling te boven, zodat het als een soort algemeen verbreide of veeleer aangeboren manie kan worden beschouwd - Schopenhauer
pi_57666521
Tja, hij is gekozen... en niet voor de eerste keer.
Ik kan er niks anders van maken dat de meerderheid het wel best vindt dat er een drolletje rondloopt die af en toe wat blaat.

Zowiezo vind ik de meeste nederlandse politici hersenloze blaters
pi_57666599
Volkomen met ts eens. Ook kwam Cohen met een domme reactie op het RTL nieuws..

[ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2008 08:41:08 ]
pi_57666800
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 06:50 schreef Strolie75 het volgende:
En dan te bedenken dat ik op die laffe drol heb gestemd.
had je dat niet eerder kunnen bedenken?
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:10:17 #22
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_57666958
Ik verbaas me erover dat mensen nu pas erachter komen dat Balkenende een gebrek aan staatsmanschap heeft.
Géén kloon van tvlxd!
pi_57667014
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:10 schreef Montov het volgende:
Ik verbaas me erover dat mensen nu pas erachter komen dat Balkenende een gebrek aan staatsmanschap heeft.
Nee hoor, dat wist ik al langer. Echter is dit zijn slechtste zet ooit...
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:14:01 #24
58043 cyber_rebel
Einddoel van de evolutie
pi_57667015
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:10 schreef Montov het volgende:
Ik verbaas me erover dat mensen nu pas erachter komen dat Balkenende een gebrek aan staatsmanschap heeft.
Je bent niet de enige. Verbaas me eigenlijk elke verkiezing weer erover dat het CDA zoveel stemmen krijgt. Zou het zijn omdat er zo weinig (lees geen) goede alternatieven zijn?

Verder ben ik het wel eens met de OP. En dan te bedenken dat een stel Denen hem complimenteerde met de manier waarop hij omging met de film van Wilders.
pi_57667063
Balkenende bewijst al sinds 2002 dat hij de slechtste premier is sinds de 2e wereldoorlog.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:29:46 #26
210529 Mr._Lazarus
Bidibodi Bidibu
pi_57667204
Wat mij vooral opvalt is dat Balkenende geen enkele stelling inneemt, behalve dat hij zegt dat hij het er niet mee eens is wat Wilders doet. Dit getuigt van zwakheid en besluiteloosheid, iets wat dit kabinet typeert.

Hij praat over normen en waarden, maar ik heeft dit nog nooit geconcretiseerd naar iets tastbaars. Ik vind het goed dat Wilders een islam-kritische film uitbrengt. En elke reactie van balkenende gaat om de film heen, over wat er mogelijk is voor vervolging, hoe hij erover denkt. Terwijl er inhoudelijk NIETS maar dan ook NIETS uitkomt.

De reactie op de film van Femke Halsema: "iets wat we allang wisten, en een onnodige herhaling is" valt precies in het rijtje van Rutte, en andere politici.

Vanuit het Christendom is het oude testament gewijzigd en opnieuw op de markt gebracht: het nieuwe testament, ik denk dat zo'n revolutie ook zou moeten gebeuren met de Koran.

Balkenende was beter af op een universiteit, als in de tweede kamer.
The ones who care don't know, and the ones who know don't care
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:31:07 #27
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_57667218
Een premier die van muggen olifanten maakt en dat maar al te graag herhaalt én een regeringspartij die 'Deep Throat' op TV wil verbieden...

Disneyland Holland is al wat jaartjes geopend...
pi_57667225
Mensen die op Balkenende stemmen durven zelf ook geen harde mening te zeggen. Dezelfde mensen die hun bek niet open durven te trekken als ze het ergens niet mee eens zijn, maar later als niemand het hoort er over gaan zeiken...
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:38:36 #29
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57667332
Och...een bevolking krijgt de leiders die het verdient...en dat geld zeker voor een democratie, waar de bevolking in meer of mindere mate invloed heeft wie die leiders worden.

Wat me trouwens het meeste verbaast is dat Balkenende niet door heeft dat zijn roep om de vrijheid van meningsuiting te beperken, een direct gevolg heeft op de vrijheid van godsdienst, die staat en valt namelijk met de vrijheid van meningsuiting...daar begint namelijk veel andere vrijheden mee.

Gooi je die te grabbel, wat de CDA en Balkenende toch redelijk aan het nastreven zijn, dan gooi je direct daarmee de fundamenten van een parlementaire democratie als die in Nederland te grabbel.

De beste vent en de partij moeten toch redelijke grote oogkleppen op hebben, dat ze dat niet in kunnen of willen zien.

De goede vrede bewaar je niet door in te buigen voor het extremisme, de goede vrede bewaar je door keihard achter de normen, waarden en vrijheden te staan die de Nederlandse maatschappij bied!

Maar ach...ik zeg al minstens 6 jaar lang dat Balkenende niet de persoon is die Nederland zou moeten leiden.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:41:19 #30
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57667372
Oh en een ps: De reaktie van Pechtold vond ik wel een goeie, trouwens van de meeste oppositie leiders was de reaktie een stuk meer "down-to-earth" dan die van "huilsmurf Balkenende".
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
pi_57667488
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:29 schreef Mr._Lazarus het volgende:
Wat mij vooral opvalt is dat Balkenende geen enkele stelling inneemt, behalve dat hij zegt dat hij het er niet mee eens is wat Wilders doet. Dit getuigt van zwakheid en besluiteloosheid, iets wat dit kabinet typeert.

Hij praat over normen en waarden, maar ik heeft dit nog nooit geconcretiseerd naar iets tastbaars. Ik vind het goed dat Wilders een islam-kritische film uitbrengt. En elke reactie van balkenende gaat om de film heen, over wat er mogelijk is voor vervolging, hoe hij erover denkt. Terwijl er inhoudelijk NIETS maar dan ook NIETS uitkomt.

De reactie op de film van Femke Halsema: "iets wat we allang wisten, en een onnodige herhaling is" valt precies in het rijtje van Rutte, en andere politici.

Vanuit het Christendom is het oude testament gewijzigd en opnieuw op de markt gebracht: het nieuwe testament, ik denk dat zo'n revolutie ook zou moeten gebeuren met de Koran.

Balkenende was beter af op een universiteit, als in de tweede kamer.
God bewaar me zeg, dan toch wel alleen op de VU hoor
pi_57667846
Het was gewoon genant. Met plaatsvervangende schaamte gekeken en geluisterd maar dat gevoel had ik eigenlijk de hele avond. Hij was de hekkensluiter maar Nova bijv. vond ik ook afschuwelijk.
Go hard or go home
pi_57667856
quote:
Stelling: Balkenende laat herhaaldelijk na om een premier van ALLE Nederlanders te zijn. Hij is een partijpoliticus in de functie van premier. Een goede premier had heel anders gereageerd op deze kwesties dan Balkenende deed.
Ik ben het 100% met je eens. Die laffe sufkut mag van mij vandaag nog opstappen
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:41 schreef Semisane het volgende:
Oh en een ps: De reaktie van Pechtold vond ik wel een goeie, trouwens van de meeste oppositie leiders was de reaktie een stuk meer "down-to-earth" dan die van "huilsmurf Balkenende".
Ik wilde eik al vragen wat Pechthold te zeggen had over het gebeuren.
Wat zei hij precies? Dat heb ik even gemist namelijk
  vrijdag 28 maart 2008 @ 10:26:22 #34
8369 speknek
Another day another slay
pi_57668201
Ik vond Pechtold ook niet sterk, hoop religiegeknuffel voor een D66er. Had ook weinig weerwoord op Jansen's (toegegeven zeurderige) aanvallen. Maar goed. Wel stukken beter dan Balkenende.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 10:28:39 #35
8369 speknek
Another day another slay
pi_57668263
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 06:59 schreef Strolie75 het volgende:
Waarom hebben we geen krachtige premier?
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 06:50 schreef Strolie75 het volgende:
En dan te bedenken dat ik op die laffe drol heb gestemd.
Jij en een hele hoop mensen. In de tijden van polarisering heeft denk ik iedereen op de behoudende incompetente persoon gestemd, want die kan nog de minste schade aanrichten. Helaas pakt dat nu al voor de vierde keer verkeerd uit. Wanneer gaan mensen het eens leren vraag je je dan af.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_57668389
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:41 schreef Semisane het volgende:
Oh en een ps: De reaktie van Pechtold vond ik wel een goeie, trouwens van de meeste oppositie leiders was de reaktie een stuk meer "down-to-earth" dan die van "huilsmurf Balkenende".

Ik vond Pechtold de afgelopen weken ook zeer bekwaam reageren. Maar gisteren vond ik hem slap. Tezamen met de andere D66 vertegenwoordiger in Nova. Er werd niets gezegd over de tendens van de afgelopen maanden en alles daaromheen. In plaats daarvan lulden beide maar een beetje populistisch mee om Wilders ( ) en de film belachelijk te maken. Of om Jansen als een aap neer te zetten. Het vreemde is dat die D66 mevrouw in Nova als eerste wel zei 'ik vind het belangrijk om niet over de film en Wilders te praten, maar juist dat het frappant is wat er de afgelopen tijd/weken is gebeurd...' Ik dacht,,, yes... maar het gesprek werd afgekapt en vervolgens kwam dit punt helemaal niet meer aan bod??

Ik heb mij ontzettend zitten ergeren aan alles wat politiek en media was gisteravond. Alleen Jansen sprak met een onderbouwde visie. Soms ook wel tendentieus met zijn 'linkse kerk'. Maar wat wil je. Je zit daar in je eentje je standpunten te verdedigen. Bah bah bah..
pi_57668453
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:35 schreef Raven_ het volgende:
Alleen Jansen sprak met een onderbouwde visie.
De visie van minzaam lachen en zwijgen om elk argument van een ander en nergens over niet willen uitwijden over je loze statements?
Op zondag 10 december 2006 01:47 schreef -Angelus- het volgende:
Uitgezonderd van deelname aan dit topic zijn de volgende personen: Lord_Vetinari, Zyggie, Sack_Blabbath, arneaux en Mwanatabu.
pi_57668490
Sack_Blabbath. Ik dacht toch echt dat het de overkant, including Pechtold was die constant zat te lachen, rare blikken zat te trekken of door Jansen heen zat te praten. Sowieso, ben jij nog serieus als je door 5 mensen wordt afgeblaft? Kijk eens naar het geheel en pik er niet een zin uit.
pi_57668528
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:10 schreef Montov het volgende:
Ik verbaas me erover dat mensen nu pas erachter komen dat Balkenende een gebrek aan staatsmanschap heeft.
Dat dus.
pi_57668557
Voor de goede orde moet ik trouwens bekennen dat er in de officiële verklaring van de Nederlandse regering wel degelijk het één en ander wordt gesteld over het veroordelen van geweld. Maar het geeft te denken dat de media voor dat deel van de verklaring geen oog heeft; de internationale media evenmin.
pi_57668900
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:28 schreef speknek het volgende:
Jij en een hele hoop mensen. In de tijden van polarisering heeft denk ik iedereen op de behoudende incompetente persoon gestemd, want die kan nog de minste schade aanrichten. Helaas pakt dat nu al voor de vierde keer verkeerd uit. Wanneer gaan mensen het eens leren vraag je je dan af.
Wat was het alternatief? Rutte, Bos, Marijnessen of Wilders.

Nee dank je.

Hopelijk krijgt Verdonk het voor elkaar om een fatsoenlijke rechtse partij te starten, maar die hoop vervliegt ook langzaam.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  vrijdag 28 maart 2008 @ 11:06:57 #42
8369 speknek
Another day another slay
pi_57669031
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:01 schreef Strolie75 het volgende:
Wat was het alternatief? Rutte, Bos, Marijnessen of Wilders.

Nee dank je.
Stem dan op de nummer 2 van de partij, of iemand die je wel goed vindt. Het zijn kamerverkiezingen, geen premierverkiezingen.
Zou wel mooi zijn als we die eindelijk eens zouden krijgen, niet langer de grootste partij die hem levert, zodat je zo'n dweil als Balkenende krijgt, maar echt de persoon die je het meest capabel acht.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_57669346
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:41 schreef Raven_ het volgende:
Sack_Blabbath. Ik dacht toch echt dat het de overkant, including Pechtold was die constant zat te lachen, rare blikken zat te trekken of door Jansen heen zat te praten. Sowieso, ben jij nog serieus als je door 5 mensen wordt afgeblaft? Kijk eens naar het geheel en pik er niet een zin uit.
Sorry, maar volgens mij zat Jansen toch echt een beetje arrogant te wezen en praat uit te slaan die compleet onzinnig was en waar hij niet over wou uitwijden en waar hij niet over in discussie wou (in een discussieprogramma nog wel ). Dat de rest daar een beetje melig van wordt kan ik begrijpen.

Maar ontopic: Balkenende is een prutser
Op zondag 10 december 2006 01:47 schreef -Angelus- het volgende:
Uitgezonderd van deelname aan dit topic zijn de volgende personen: Lord_Vetinari, Zyggie, Sack_Blabbath, arneaux en Mwanatabu.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 11:26:38 #44
36858 Semisane
Iemand nog een koekje?
pi_57669437
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:35 schreef Raven_ het volgende:

[..]

Ik vond Pechtold de afgelopen weken ook zeer bekwaam reageren. Maar gisteren vond ik hem slap. Tezamen met de andere D66 vertegenwoordiger in Nova. Er werd niets gezegd over de tendens van de afgelopen maanden en alles daaromheen. In plaats daarvan lulden beide maar een beetje populistisch mee om Wilders ( ) en de film belachelijk te maken. Of om Jansen als een aap neer te zetten. Het vreemde is dat die D66 mevrouw in Nova als eerste wel zei 'ik vind het belangrijk om niet over de film en Wilders te praten, maar juist dat het frappant is wat er de afgelopen tijd/weken is gebeurd...' Ik dacht,,, yes... maar het gesprek werd afgekapt en vervolgens kwam dit punt helemaal niet meer aan bod??

Ik heb mij ontzettend zitten ergeren aan alles wat politiek en media was gisteravond. Alleen Jansen sprak met een onderbouwde visie. Soms ook wel tendentieus met zijn 'linkse kerk'. Maar wat wil je. Je zit daar in je eentje je standpunten te verdedigen. Bah bah bah..
Oh...even voor de duidelijkheid, ik heb gisteravond nova niet gezien Sterker nog ik wist pas dat die "film" online was gezet toen ik vanmorgen op de frontpage keek , ik heb alleen wat reakties gelezen op wat nieuwssites fok.nl, nu.nl enz ja ja ik weet het...the usual. en daarin vond ik de reaktie die Pechtold gaf of beter gezegd, wat die nieuwssites van hem quoten wel goed.
Putting the Fun back into Fundamentally Wrong since 1975.
"Yes, of course, I knew you would volunteer, Mr. Feynman, but I was wondering if there would be anybody else."
pi_57669518
Nounou, wat overdreven. Er is werkelijk niets aan de hand, dus waarom zou Balkenende 'stelling' moeten nemen? Het valt schijnbaar allemaal mee, en men verwacht geen reacties in Nederland. Het laatste wat Balkenende dan moet zeggen is 'dat deze wellicht beledigende film voor Moslims geen aanleiding mag zijn tot geweld'. Dát toont pas angst.
Wat wel onhandig is, is dat hij eerder heeft gezegd dat de film hoe dan ook grote gevolgen gaat hebben, had ie niet moeten doen. Hij had juist veel meer 'careless' moeten reageren, zo min mogelijk tot geen aandacht aan schenken. Maar feller had hij in deze wat mij betreft niet moeten zijn.
En wat ook typisch is: we kunnen altijd pas achteraf met tevredenheid over oudere kabinetten spreken, maar in het heden is het kabinet nóóit goed. Die walgelijke ontevredenheid, ga er alsjeblieft zelf zitten (in tweede kamer). Ik hoor om mij heen zoveel geklaag en tegelijkertijd zo weinig politiek ambitie. Ik kijk graag naar de resultaten en het gaat met Nederland lang zo slecht nog niet. Het is niet mijn partij, maar wat mij betreft is Balkenende wel degelijk capabel.
pi_57669560
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:21 schreef Sack_Blabbath het volgende:
Maar ontopic: Balkenende is een prutser
de ellende is dat die eigenlijk gedaan heeft wat die kon doen in deze moeilijke omstandigheden (raden naar de precieze inhoud van die film, met als enige uitgangspunt de manier van aankondigen en eerdere uitspraken van Wilders) en dat heeft die goed gedaan .. het is alleen dat die man 0,0% charisma heeft dus alles wat uit zijn mond komt lijkt nergens op
pleased to meet you
pi_57672114
Ach, en nu al hoor geluiden uit de Marokkaanse gemeenschap dat aanvallen op Nederland dat ook aanvallen op de Nederlandse moslims zijn, er gaan discussies van start, zowel in als buiten de Moskee. Mohamed Rabbae en consorten gaan ook het land in om gesprekken te voeren. Er is ontdekt dat er een noodzaak is te praten, tussen autochtone- en allochtone Nederlanders. Iets wat door geen enkele politieke partij of sowieso iemand uit Den Haag is bereikt... Er zullen vast nog wel wat strubbelingen hier en daar volgen, maar ik vermoed dat er iets op gang komt, dankzij/ondanks de film? Wat wel zeker is dat Balkenende vrijwel geen goed heeft gedaan, op z'n minst had hij z'n toon naar het buitenland moeten matigen, hij heeft angst en ook woede gezaaid, niet Wilders. Een aantal keren hebben we al gezien dat de gewone moslim in het buitenland het geen zak uitmaakt, vertonen die hap, en zich ook niet aangesproken voelt, áls ze al van Wilders hadden gehoord. Maar goed, let's talk, shall we?!
pi_57672444
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 13:39 schreef Suko het volgende:
Ach, en nu al hoor geluiden uit de Marokkaanse gemeenschap dat aanvallen op Nederland dat ook aanvallen op de Nederlandse moslims zijn, er gaan discussies van start, zowel in als buiten de Moskee. Mohamed Rabbae en consorten gaan ook het land in om gesprekken te voeren. Er is ontdekt dat er een noodzaak is te praten, tussen autochtone- en allochtone Nederlanders. Iets wat door geen enkele politieke partij of sowieso iemand uit Den Haag is bereikt... Er zullen vast nog wel wat strubbelingen hier en daar volgen, maar ik vermoed dat er iets op gang komt, dankzij/ondanks de film? Wat wel zeker is dat Balkenende vrijwel geen goed heeft gedaan, op z'n minst had hij z'n toon naar het buitenland moeten matigen, hij heeft angst en ook woede gezaaid, niet Wilders. Een aantal keren hebben we al gezien dat de gewone moslim in het buitenland het geen zak uitmaakt, vertonen die hap, en zich ook niet aangesproken voelt, áls ze al van Wilders hadden gehoord. Maar goed, let's talk, shall we?!
Dit is gewoon pertinent onjuist. Hij heeft het er niet béter op gemaakt, maar Wilders is degene die angst en woede zaait, uiteraard. Die film maakt geen indruk, en Balkenende nu opeens wel wanneer hij zegt dat hij zich grote zorgen maakt? Dit is wel erg Balkenende's acties invullen naar hoe het je uitkomt. (koste wat het kost hem afzeiken)
  vrijdag 28 maart 2008 @ 14:01:25 #49
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_57672576
Eerst gilt 'ie moord en brand van de daken zonder te weten wat nou precies de inhoud van de film is. En dan nu komt 'ie weer met zo'n nietszeggende reactie.

Ik dacht dat JP altijd de 'Laten we eerst rustig afwachten, we veroordelen niemand op voorhand' gedachte aanhing?

Hij heeft totaal de plank misgeslagen, zeker nu we allemaal hebben kunnen zien wat dat prutsspotje nou eigenlijk voor moet stellen.

Waarschijnlijk zonder het zelf in de gaten gehad te hebben hebben JP en kornuiten deze powerpoint presentatie zo gehyped dat de reacties vanuit de moslimwereld eigenlijk alleen maar tegenvallen. Voor de sensatiezoekers dan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 14:03:38 #50
14612 _GdR_
3.1415926536
pi_57672625
Out! out! flapoor your father! | DaFan's moeder
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')