Dan kan je verschillende kanten op. Sommige mensen vinden het niet erg om een groot bakbeest te hebben en gaan voor een kleine horecamachine (erg groot en bizar energieverbruik). Anderen hebben liever een E61 met warmtewisselaar, en dan kan je ook nog kiezen voor een vaste wateraansluiting of een waterbak. Je hebt ook nog mensen (W1ZZ) die het nog steeds met hun Silvia doen, het is immers ook een prima machine....quote:Op vrijdag 23 november 2007 15:19 schreef Miyanou het volgende:
"want binnen een maand wilde ik alweer wat nieuws (lees:beters)."
aaaaahhh kan ik mij dat dan niet beter besparen en meteen een stap overslaan? wat voor machine heb jij toen aangeschaft?
Een filmpje van de extractie zal niet lukken. De camera heeft een beperking van 16 seconden en dat is te kort. Wel twee fotootjes. Hij liep te snel door. Omdat ik gisteren twee keer een verstopte piston had, had ik nu iets minder hard aangestampt. Omdat ik echter ook de maling wat grover had gezet, ging dat niet helemaal goed. Hij was verder goed te drinken, maar ik heb ze beter gehad.quote:Op donderdag 22 november 2007 22:07 schreef W1ZZ het volgende:
Hee bedankt! Ik bedoelde eigenlijk wel meer foto's c.q. een filmpje van de espresso extraction omdat ik benieuwd ben hoe (goed) die is met zo'n molen.
Hmm... Ja daar heb ik 't weleens over gehad maar ik ben maar zeer matig te spreken over dat boek. Veel gezever over de geschiedenis van homeroasting, heel veel gezever over de verschillende apparaten waarvan de meesten allang in onbruik zijn geraakt, weinig over de kenmerken van verschillende origins (in een boek van +/- 200 bladzijden staan er misschien 20 pagina's in over de verschillende regio's en dan nog in weinig detail) en in totaal 5 bladzijden over blending.quote:Op zondag 25 november 2007 12:29 schreef faberic het volgende:
Niet dat je veel olie op je bonen wil hebben hoor, want volgens mij is dat niet de bedoeling.
Ik had nog een bol.com cadeaubon trouwens dus ik heb "Home coffee roasting" besteld, volgens mij had W1ZZ het daar laatst nog over.
Mag ik dit nuanceren? Er zit een wereld van verschil tussen een Silvia of een Domobar en ik spreek uit ervaring, heb met beide machines veel gewerkt. De Silvia is een lastige dame, waarbij je techniek goed moet zijn, weinig vergevingsgezind en een enorme deadband.quote:Op vrijdag 23 november 2007 16:14 schreef marmhz het volgende:
Het verschil tussen een Silvia/domobar (single boiler) of een warmtewisselaar machine proef je wel, tenzij je heel nauwgezet je techniek beheerst. Met een Silvia/domobar moet je gewoon veel meer doen om het goed te krijgen.
Ik zit in dezelfde situatie. Ik denk zelf ook aan de Rancilio Silvia, kwalitatief erg goed dus 2e hands ook aantrekkelijk. Voor die prijsklasse vooral. Zijn er alternatieven aan te raden? Ik ben voornamelijk een espresso drinker.quote:Op zondag 18 november 2007 14:41 schreef Miyanou het volgende:
ik lees graag mee, ben bezig een mening te vormen over welk apparaat de moeite waard is om aan te schaffen...
Lees wat je wil lezen, het is geen hate-campaign ten opzichte van de Silvia. Wat ik bedoel is, dat als je graag veel bezig bent met het fenomeen espresso, dan is een Silvia absoluut geen gekke keus. Zoek je echter een machine waarmee je relatief makkelijk een goede tot uitstekende espresso zet, kijk/spaar dan verder voor een E61 of investeer anders in een PID. De reden voor een pid? *Klik* Ik vind dat je je bewust moet zijn van de voors en tegens van een Silvia.quote:Op maandag 26 november 2007 08:43 schreef W1ZZ het volgende:
Mark ik kan het vooral met je uitgangspunt niet eens zijn. Ten eerste zie ik de Silvia niet als een lastig (en vervelend) apparaat maar als dé kans bij uitstek om je techniek op te oefenen. Als je met een Silvia espresso kunt maken kun je dat met alle apparaten.
En anderen hebben een vrouw aan wie ze grote uitgaven moeten verantwoorden Daarom heb ik mijn Silvia ook 2e hands gekocht, maar wel gelijk met een molentje erbij. Dat ik nu 2 molens en een hoop andere gear verder ben is een ander verhaalquote:Ik denk dat je vergeet dat je in dit topic voornamelijk te maken hebt met studenten (en in sommige gevallen middelbare scholieren) die al heel blij zijn als ze een Silvia kunnen betalen.
Er zijn vergeljkbare alternatieven, zoals de Isomac Venus. Wat ook een leuke machine kan zijn is de Ascaso Steel Uno Prof... (of de DUO voor de melk-met-koffie drinkers). De Silvia zie je wel veel meer 2e hands, probeer er in ieder geval een van de nieuwere serie te vinden (die met de badge in plaats van de sticker rechtsboven aan de voorkant):quote:Op maandag 26 november 2007 07:31 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik zit in dezelfde situatie. Ik denk zelf ook aan de Rancilio Silvia, kwalitatief erg goed dus 2e hands ook aantrekkelijk. Voor die prijsklasse vooral. Zijn er alternatieven aan te raden? Ik ben voornamelijk een espresso drinker.
Ascaso is verschrikkelijk, een vriend van mij heeft hem en moest apart een tamper bestellen die achteraf zo nauw sluit de hij bij het tampen dat ding er niet meer uitkrijgt waardoor hij eraan moet trekken wat de koffiepuck beschadigd.quote:Op maandag 26 november 2007 10:36 schreef Mark_D het volgende:
[..]
Er zijn vergeljkbare alternatieven, zoals de Isomac Venus. Wat ook een leuke machine kan zijn is de Ascaso Steel Uno Prof... (of de DUO voor de melk-met-koffie drinkers). De Silvia zie je wel veel meer 2e hands, probeer er in ieder geval een van de nieuwere serie te vinden (die met de badge in plaats van de sticker rechtsboven aan de voorkant):
"Sticker"
[ afbeelding ]
"Badge"
[ afbeelding ]
De allernieuwste revisie is o.a. te herkenen aan de aangepaste rooster van de opvangbak:
"Nieuw! "
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |