quote:Op maandag 12 maart 2007 00:36 schreef kless het volgende:
is dat dan oostere groentensoep met iets teveel bami in ivp vermicelli?
Of bami die slecht is afgegoten waar de roerbakgroenten en kruiden en vlees bijin gekomen is
dit is een noodle soup... dat is iets heel anders.quote:Op maandag 12 maart 2007 00:36 schreef kless het volgende:
is dat dan oostere groentensoep met iets teveel bami in ivp vermicelli?
Of bami die slecht is afgegoten waar de roerbakgroenten en kruiden en vlees bijin gekomen is
geeft niet hoorquote:Op maandag 12 maart 2007 00:45 schreef Knoflook het volgende:
omg ik reageerde op hem.
Zou best kunnen. Het heeft tot z'n 4e jaar geduurd voordat ie eindelijk eens 'normaal' ging eten en niet meer zat te jengelen om bami-soup.quote:Op maandag 12 maart 2007 01:05 schreef Stereotomy het volgende:
Ik vermoed dat je zoon dan een verkapte ve-tsin verslaving had
ook heerlijk, met een een lekkere hoeveelheid sambal(die van ABC) en bawang gorengquote:Op maandag 12 maart 2007 16:27 schreef jimjim1983 het volgende:
niemand die de mie goreng lekkerder vindt?
Ja, dat is èrg lekker! Goede tip, doe ik ook wel eens bij bouillon. Kan natuurlijk prima ook in de bamisoep.quote:Op maandag 12 maart 2007 17:31 schreef Stereotomy het volgende:
Als tip kan ik geven: een paar blaadjes ijsbergsla erdoor. Ijsbergsla is typisch een groente dat normaal koud gegeten hoort te worden, maar Aziaten die naar Europa verhuisd zijn eten regelmatig kortgekookte ijsbergsla. Het is best lekker.
die dingen van Knorr zijn echt ranzig, helemaal zonder waterquote:Op maandag 12 maart 2007 17:31 schreef Stereotomy het volgende:
Anders dan die neppe Knorr dingen moet je inderdaad gewoon de soep HOUDEN. Het is verdorie noodle SOEP. Bij Knorr staat er bij de aanwijzingen dat je het af moet gieten.
Als tip kan ik geven: een paar blaadjes ijsbergsla erdoor. Ijsbergsla is typisch een groente dat normaal koud gegeten hoort te worden, maar Aziaten die naar Europa verhuisd zijn eten regelmatig kortgekookte ijsbergsla. Het is best lekker.
die dingen zijn per definitie ranzigquote:Op maandag 12 maart 2007 18:07 schreef jimjim1983 het volgende:
[..]
die dingen van Knorr zijn echt ranzig, helemaal zonder water![]()
lol bij mij gaat er ook wel een doos per maand doorheen, maar voor de afwisseling is het wel lekker om ook nissin's in de kast te hebben liggen of een paar van die koreaanse versiesquote:Op maandag 12 maart 2007 21:12 schreef JMarsden het volgende:
Een echte Indo heeft IndoMie in de voorraadkast, en natuurlijk minstens een doos
Elke maand gaat er bij ons zo'n doos doorheen. Kost toch ook maar minder dan een tientje voor 40 van die pakjesOok weleens vreemdgegaan en Mama noodles en die van Unox ofzo geprobeerd: niet te vreten.. Vroeger, toen ik nog een jonge tempeh was, at ik weleens Ramen, dat is geloof ik Japanse bamisoep, maar vandaag de dag altijd IndoMie..
niet alleen zout, maar ook allemaal vage chemische smaakversterkers die je eigenlijk liever niet eten wilt......... Maar het blijft lekkerquote:Op maandag 12 maart 2007 21:24 schreef JMarsden het volgende:
IndoMie/bamisoep was altijd mijn ontbijt. Dat ging lang goed, totdat ik zo rond m'n 21ste wat meer voedingsstoffen (subtiel verwoord) vast ging houden. Toen ben ik het wat minder vaak gaan eten, en aan lichaamsbeweging gaan doen. Het werd ook iets te gewoon, dagelijks IndoMie. Nu geniet ik er ook veel meer van, en ben ook veel vaker andere smaken gaan proberen. Let er ook op dat je niet teveel van die bouillon gebruikt, zit erg veel zout in..
Ve-tsin vooral.quote:Op maandag 12 maart 2007 21:29 schreef zquing het volgende:
niet alleen zout, maar ook allemaal vage chemische smaakversterkers die je eigenlijk liever niet eten wilt......... Maar het blijft lekker
ik wil verkering met jou zusjequote:Op woensdag 14 maart 2007 02:25 schreef Cici het volgende:
Mijn zusje was er erg gek op.
Ze kon de duurste kadoos krijgen met Sinterklaas, maar als er een pakje bamisoep (ingepakt in mooi papier) bij was, en ze die open maakte, had je het gelukkigste kind
Zelfs op school, Sinterklaas tijd, ouders worden gevraagd een kadootje voor kind te kopen, zodat ze dat op school kregen.
Raad eens wat zusje kreeg en waar ze superblij mee was![]()
Ze is nu 16 en er nog steeds gek op, maar wel ietsjes minder dan vroegah.
Water koken, bamisoep erbij, misschien een klein stukje bouillonblokje, en klaar is je bamisoep, afmaken met gebakken uitjes.
Ik zou eigenlijk dat zakje kruiden wat je erbij krijgt achterwege laten, en er zelf wat doorheen gooien, wordt de soep gelijk minder zoutig. M'n moeder heeft sinds jaar en dag altijd een diepvrieszakje fijngesneden selderij, prei en nog wat van dat groene spulquote:Op woensdag 14 maart 2007 01:35 schreef Bolkesteijn het volgende:
Lekker spul hoor die noodle-soep.Maar kunnen ze niet iets meer hun best doen op die soep? Het is meer een hap zout met mie erdoor. Gewoon wat meer gedroogde groenten (prei, ui en wat pepertjes bijvoorbeeld) er door, wat kerrie er door en een beetje kippenbouillon er door. Dan zou het nog lekkerder zijn.
niet alleen voor studenten hoorquote:Op maandag 12 maart 2007 01:34 schreef Isabeau het volgende:
Echt studentenvoedsel!Als ik geen zin had om te koken, maar wel zin in een warme hap had dan was er altijd wel een zakje noodlesoup.
Elke chinees noemt dat zo, of het nou nissin is of een ander merkquote:Op maandag 12 maart 2007 01:00 schreef Stereotomy het volgende:
Ah, tvp
Die dingen bevatten geraffineerde koolhydraten, teveel zout en vetsin, en je hebt na drie pakjes *nog* honger naar meer.
Ik noemde die dingen vroeger toen ik klein was altijd poppetjes-mie, vanwege het poppetje dat bij het merk Nissin erop staat:
[afbeelding]
Lekkah
quote:Op woensdag 14 maart 2007 15:19 schreef SHOOOTO het volgende:
bij je lokale toko?
quote:Op woensdag 14 maart 2007 15:29 schreef JMarsden het volgende:
Elke toko (Indische of Chinese supermarkt) heeft ze standaard in het assortiment..
gelukkig verschillen smaken, kwa smaak zijn er wel betere, maar nissins zijn 't beste als je nog dingen toevoegen wiltquote:Op woensdag 14 maart 2007 19:38 schreef Sportback het volgende:
Nissin is zooo overrated... Voor de gecultiveerde tong probeer het merk MaMa Mie. Is thais. Verkrijgbaar bij de betere chinee supermarkt. A 65 eurocent de pak. Errrrrug lekker!!
niet als je snel eten wiltquote:Op woensdag 14 maart 2007 20:21 schreef Sportback het volgende:
Bij noodles is het juist de bedoeling dat je het moet verrijken met ingredienten.
Je kan zo gek niet bedenken of je kan het erbij doen. Stukje paprika, los ei, knakworstjes, courgette, champignons.
Mama Mie vind ik dus echt niet lekker. Vergelijkend met IndoMie is die mie zo dun, slap, het mist wat. En de kruiden zijn alleen maar heet/pedis, verder geen bite ofzo. Natuurlijk kan je het wel opleuken met allerlei goodies, maar op zichzelf vind ik het maar niks.. Vooralsnog geen goede concurrent (in mijn ogen) van IndoMie..quote:Op woensdag 14 maart 2007 19:38 schreef Sportback het volgende:
Nissin is zooo overrated... Voor de gecultiveerde tong probeer het merk MaMa Mie. Is thais. Verkrijgbaar bij de betere chinee supermarkt. A 65 eurocent de pak. Errrrrug lekker!!
je moet een keer die koreaanse eten, 't is dat ik ze nu niet thuis liggen heb anders had ik wel een foto voor je gemaakt. De gebruikte noodles zijn heel anders dan die van Nissin en IndoMiequote:Op woensdag 14 maart 2007 22:46 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Mama Mie vind ik dus echt niet lekker. Vergelijkend met IndoMie is die mie zo dun, slap, het mist wat. En de kruiden zijn alleen maar heet/pedis, verder geen bite ofzo. Natuurlijk kan je het wel opleuken met allerlei goodies, maar op zichzelf vind ik het maar niks.. Vooralsnog geen goede concurrent (in mijn ogen) van IndoMie..
haha klinkt als een echte Lonnyquote:Op woensdag 14 maart 2007 13:13 schreef EricT het volgende:
hangt van de mood af hoe ik het klaarmaak maar ik eet het minimaal 1x per dag. Ik heb de pakjes van Indo-mie en yumyum als ik heel snel moet, maar meestal gebruik ik de indonesische halal (xD) mie verpakkingen, gewoon een stuk afbreken en dat koken, ik geef niets om de indomie kruiden..:
Als ik heel snel moet (indomie):
1) water koken
2) mie in kom doen, samen met (ingeblikte) groenten (chinese champignon, tauge, mais, etc)
3) kokend water erbij
4) 50% van de kruiden erbij, rest maakt het te zout enzo
5) afdekken
6) eten
Als ik tijd zat heb (mie zonder kruiden verpakkingen)
1a) Water koken, mie erbij, kecap scheutje erbij
1b) Thee water koken
2a) Wok op het vuur, olijfolie + sesamolie heet laten worden
2b) Fruit snijden (Ananas, lychee, rambutan, papaya)
3) Uit de vriezer mn voorgebakken kip en vlees stukjes erbij doen
4) Uit de koelkast de groenten erbij, tauge is dan echt het belangrijkste ingredient met chinese champigons en bamboe
5) Mie uit laten lekken en erbij gooien
6) Op zo hoog mogelijk vuur wokken (mbv wok met ronde randen, steel, en soeplepel) met wat water erbij en gebakken uitjes, klap sambal bajak toevoegen
7a) Het zooitje opgooien op je soeplepel en met een klap in je diepe bord gooien, garneren met vers fruit en kerupuk
7b) Groene thee met rietsuiker maken
SADAP PAR MAKANAN PAGI !
![]()
quote:Op woensdag 14 maart 2007 22:52 schreef zquing het volgende:
[..]
je moet een keer die koreaanse eten, 't is dat ik ze nu niet thuis liggen heb anders had ik wel een foto voor je gemaakt. De gebruikte noodles zijn heel anders dan die van Nissin en IndoMie
jup deze bedoelde ik. Ze zijn wel pittigquote:Op woensdag 14 maart 2007 23:46 schreef SHOOOTO het volgende:
[..]
[afbeelding]
volgens mij had ik deze gegeten en deze was echt pittig! Deze waren verkrijgbaar bij Wah Nam Hong toko's (en andere toko's)
ahaahaha Lonny Gerunganquote:Op woensdag 14 maart 2007 23:36 schreef Knoflook het volgende:
[..]
haha klinkt als een echte Lonny
[afbeelding]
loool indomie is goedkope troep, man. ik vind zo'n thais merk wel oké, ben de naam vergeten.quote:Op maandag 12 maart 2007 00:26 schreef Knoflook het volgende:
Dit is het Officiële Bami Soup topic.
![]()
Ramen, noedelsoep, instant bamisoep. Verschillende woorden voor hetzelfde. (Feitelijk klopt dat niet helemaal, maar is daar over zeuren echt prettiger dan instant bamisoep eten?) Het is het fastfood van Azië. Het is een van de produkten die iedereen altijd in de kast zou moeten hebben liggen, alleen weet nog niet iedereen dat.
[afbeelding]
het beruchte zakje bami soup.
Smaken.
Er zijn verschillende smaken:
Indomie Fried, Special Chicken, Chicken Curry, Onion Chicken, Fried Hot, Shrimp, Sotomie, Satay Fried, en Rendang.
Er zijn verschillende merken maar
[afbeelding]
is tog wel het grootste en lekkerste (naar mijn smaak.)
Het komt oorspronkelijk uit indonesie en is makkelijk te bereiden. Beetje water koken en erbij doen.
Natuurlijk is dat een onweetende belanda manier (Maleis voor blanke).
[afbeelding]
Variaties.
Er zijn vele soorten variaties te bedenken. Enkele voorbeelden:
fijngesneden prei, fijngesneden bosui, paksoi, champignons, reepjes courgette, blokjes tomaat,paddestoelen, uit blik, Chinese kool, blokjes vis (koolvis uit de diepvries),paar garnalen (ook diepvries), stukjes paprika,stukjes broccoli. en nog veel meer.
Het kost niet veel, maar is lekkerder dan een ordinair bakje friet.
ken je het niet ? Gewoon proberen dan !
bronnen: www.noedelsoep.nl en http://www.indomerchant.com/infriednood.html
Yum² is alleen lekker omdat het zo spot goedkoop isquote:Op donderdag 15 maart 2007 11:13 schreef Ou-Tannu het volgende:
Gister een beker good noodles opgeschranst, score: 6
daarna een zakje YumYum bacon, Score 5,6
Mama Mie is Thais, dat is pas troep.. Vind jij maar eens een pakje instant eten van ongeveer 50 cent dat een culinair hoogstandje is, dan mag je weer verder meepratenquote:Op donderdag 15 maart 2007 11:19 schreef Trizzle het volgende:
loool indomie is goedkope troep, man. ik vind zo'n thais merk wel oké, ben de naam vergeten.
50 cent voor een pakje indomie? nogal duur... die shit is melig en korrelig en heeft een vies smaakje van zichzelf.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:00 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Mama Mie is Thais, dat is pas troep.. Vind jij maar eens een pakje instant eten van ongeveer 50 cent dat een culinair hoogstandje is, dan mag je weer verder meepraten![]()
pakjes indomie kosten hier gewoon 30-35 ct, vandaar dat ik 50 cent nogal duur vind.quote:Op donderdag 15 maart 2007 17:36 schreef EricT het volgende:
Daarom koop je gewoon een pak eier mie bij de lokale toko. 1,50 ofzo, en je kan er minimaal 4 keer van eten. Maarja dan komt het wel neer op eigen kookkunsten om hier iets van te maken![]()
volgende keer andere smakenquote:Op donderdag 15 maart 2007 14:24 schreef EricT het volgende:
[..]
Yum² is alleen lekker omdat het zo spot goedkoop is![]()
Ik typte ongeveer, verschilt namelijk per toko. Ik koop ze altijd per doos, wat de prijs per zakje natuurlijk nog verder naar beneden drukt (meestal tussen de 15-25 cent)quote:Op donderdag 15 maart 2007 17:37 schreef Trizzle het volgende:
pakjes indomie kosten hier gewoon 30-35 ct, vandaar dat ik 50 cent nogal duur vind.
Neeeeeee, die chili moet er in, heeeeeeeerlijk!quote:Op vrijdag 16 maart 2007 12:58 schreef Ou-Tannu het volgende:
hapseplat!
Ronde 2:
good noodles kerrie: best te eten, Olie gooi ik wegeen 6.5
yumyum kip: zonder olie met kruiden en chili: 6 ( is erg pittig ) (zonder chilipeper zal die hoger scoren)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |