Valt wel mee. tenminste. ik proef het er wel een beetje inquote:Op zondag 11 maart 2007 14:19 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Wat is dat nou voor een onzinreactie...
Of hij er gelukkig van wordt of niet?quote:Op zondag 11 maart 2007 14:31 schreef Maverick_tfd het volgende:
Er zijn zat banen in verhouding tot het aantal afgestudeerden, wat is het probleem?
Dit wordt je niet, dit ben je al. Je wordt hoogstens licht gestimuleerd.quote:Op zondag 11 maart 2007 14:33 schreef kless het volgende:
bang zijn "freaky/nerd" te worden?
quote:Op zaterdag 10 maart 2007 16:19 schreef fysicus het volgende:
Hoi allemaal,
Regelmatig hoor je van mensen als je zegt dat je natuurkunde e.d. studeert van '' En wat kan je er mee?''
..........
laat ik het dan wat zorgvuldiger formuleren, je hoeft je niet te verantwoorden, behalve dan mischien naar diegenen die je daadwerkelijk financieel ondersteunen, en als je selfsupporting bent al helemaal niet. Als dus een of andere tante/oom/neef/kennis met dit soort vragen komt aanzetten, zonder jou financieel te ondersteunen, hoef je daar niets van aan te trekken. Zelf geef/gaf ik in dit soort situaties over het algemeen gewoon geen antwoord, wat interessante "situaties" creëertquote:Op maandag 12 maart 2007 15:47 schreef fysicus het volgende:
^^, schaam je... GVD 35 jarig ook nog eens
`quote:Op maandag 12 maart 2007 20:37 schreef zquing het volgende:
zou ik ook ergens kunnen komen als ik elektrotechniek gestudeert heb? Of is dat zo'n net niet studie
bedoel je met het exact denken het abstract zien van problemen? De hoge mate van abstractie in Natuurkunde/Wiskunde heeft mij namelijk doen kiezen voor elektrotechniekquote:Op maandag 12 maart 2007 20:56 schreef thabit het volgende:
Tja, bij een studie elektrotechniek ontwikkel je geen algemeen exact denkvermogen. Je doet er alleen hele specifieke kennis op. Als er binnen jouw specialisatie niets te vinden valt dan kun je denk ik ook nergens anders terecht. Althans, in principe; misschien is het tekort aan beta's in Nederland wel zo groot dat het alsnog lukt.
Ja inderdaad.quote:Op maandag 12 maart 2007 21:22 schreef zquing het volgende:
[..]
bedoel je met het exact denken het abstract zien van problemen? De hoge mate van abstractie in Natuurkunde/Wiskunde heeft mij namelijk doen kiezen voor elektrotechniek
uitzondering die de regel bevestigdquote:Op maandag 12 maart 2007 23:24 schreef Godslasteraar het volgende:
een oom van mij heeft alleen lagere school, -- > schatrijk![]()
Bill Gates is ook gesjeesd meen ik? In het geval van mijn oom wil ik niet zeggen dat hij niet veel geleerd heeft, zeker wel, maar in de praktijk. Het is lang niet altijd bepalend af of je nu wel of niet een studie hebt gedaan, of afgerond, en ook wat voor een studie. Helmut Kohl was historicus, en de directeur van TNO een aantal jaren geleden (nu gepensioneerd) ook. Noem het maar op. Ken een gebouw vol met it-bedrijfjes waarvan vele eigenaren medicijnen gestudeerd hadden (opvallend genoeg). Die zijn iets heel anders gaan doen, niet omdat ze met medicijnen niet aan de bak konden komen, maar omdat ze het simpelweg niet leuk vonden. Sterker nog, ik ken via via iemand, ook miljoniar geworden met een eigen bedrijf, en analfabeetquote:Op maandag 12 maart 2007 23:33 schreef Maverick_tfd het volgende:
En hoeveel mensen met alleen lagere school lukt dat denk je?
ik begin pas volgend jaar aan m'n studie dus ik weet nog niet wat ik allemaal ga krijgenquote:Op dinsdag 13 maart 2007 11:20 schreef MichielPH het volgende:
Heel leuk en aardig, maar als ik erachter kom dat iemand analfabeet is wil ik er niet meer mee samenwerken. Wat zou namelijk de reden moeten dat hij dat is? Als hij zo slim is, of zoveel doorzettingsvermogen heeft, moet hij ook kunnen leren lezen.
En bij elektro ontwikkel je net zo goed abstract denkvermogen, al dan niet in mindere mate. Wat denk je dat je nodig moet hebben om een schakeling door te rekenen, of te programmeren?
Je begrijpt dat men elektro en programmeren (informatica) ook indeelt bij de exacte wetenschap te samen met natuurkunde, wiskunde, etc.?quote:Op dinsdag 13 maart 2007 11:20 schreef MichielPH het volgende:
En bij elektro ontwikkel je net zo goed abstract denkvermogen, al dan niet in mindere mate. Wat denk je dat je nodig moet hebben om een schakeling door te rekenen, of te programmeren?
Tuurlijk. Het was dan ook een reactie op thabit. Elektrotechniek is gewoon een afgeleide van de natuurkunde, dus alle basisprincipes zijn hetzelfde. Bij elektro wordt er overigens ook genoeg geprogrammeerd, dat is niet specifiek informatica.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 12:31 schreef -Angelus- het volgende:
[..]
Je begrijpt dat men elektro en programmeren (informatica) ook indeelt bij de exacte wetenschap te samen met natuurkunde, wiskunde, etc.?
Conclusie: thabits reactie is onzin.quote:Op maandag 12 maart 2007 20:56 schreef thabit het volgende:
Tja, bij een studie elektrotechniek ontwikkel je geen algemeen exact denkvermogen. Je doet er alleen hele specifieke kennis op. Als er binnen jouw specialisatie niets te vinden valt dan kun je denk ik ook nergens anders terecht. Althans, in principe; misschien is het tekort aan beta's in Nederland wel zo groot dat het alsnog lukt.
Het abstracte denkvermogen dat je daarvoor nodig hebt is wel heel erg minimaal hoor.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 11:20 schreef MichielPH het volgende:
En bij elektro ontwikkel je net zo goed abstract denkvermogen, al dan niet in mindere mate. Wat denk je dat je nodig moet hebben om een schakeling door te rekenen, of te programmeren?
Zelfs al kan je niks specifieks, als je een dergelijke exacte studie hebt volbracht kan je in ieder geval nadenken en kan je bijna overal aan de slag (mits niet volslagen contactgestoord)quote:Op zaterdag 10 maart 2007 16:19 schreef fysicus het volgende:
Er heerst een opvatting dat afgestudeerde wiskundigen/natuurkundigen vrij veel zonder werk/ slechte werk blijven, omdat ze erg algemeen zijn opgeleid, en niet zo zeer een specialisatie
Hierover valt altijd te discusiëren, Je ontwikkelt in ieder genoeg abstract denkvermogen dat deze bewering niet klopt:quote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:16 schreef thabit het volgende:
[..]
Het abstracte denkvermogen dat je daarvoor nodig hebt is wel heel erg minimaal hoor.
quote:Op maandag 12 maart 2007 20:56 schreef thabit het volgende:
Als er binnen jouw specialisatie niets te vinden valt dan kun je denk ik ook nergens anders terecht.
quote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:16 schreef thabit het volgende:
[..]
Het abstracte denkvermogen dat je daarvoor nodig hebt is wel heel erg minimaal hoor.
De enige studie die je abstract leert denken is wiskunde, jeweettochquote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:24 schreef ikke_ook het volgende:
[..]
Geweldig, iemand die denkt dat Elektrotechniek niet abstract is, we hebben t hier over WO he? Niet over LTS zwakstroom. Ik denk dat je je een beetje vergist over hoe breed elektrotechniek is als je denkt dat elektrotechniek erg vakgericht is.
dus als ik geen wiskunde studeer dan kom ik nergens omdat al die bedrijven me niet moeten omdat ik niet abstract denken kan?quote:Op dinsdag 13 maart 2007 16:39 schreef Haushofer het volgende:
[..]
De enige studie die je abstract leert denken is wiskunde, jeweettoch![]()
Hmmm. Zo sterk zou ik het niet willen stellen ... de informatica is toch niet vies van abstract denken. Het is niet voor niets dat je vroeg in het traject al logica de revue ziet passeren. En dan praat we ineens niet over het modelleren van ...quote:Op dinsdag 13 maart 2007 16:39 schreef Haushofer het volgende:
De enige studie die je abstract leert denken is wiskunde, jeweettoch![]()
HBO of WO?quote:Op dinsdag 13 maart 2007 17:10 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Ik ben bijna afgestudeerd in de Technische Natuurkunde. Gisteren heb ik mijn CV op monsterboard wat ge-update. Vandaag ben ik al twee keer gebeld.
Een telefoontje van een technisch projectbureau (ongeveer hetzelfde als een detacheerder), die me al op korte termijn bij ASML kunnen plaatsen. Ander telefoontje van een wervings- en selectiebureau op het gebied van investment banking, die altijd mensen zoeken met een kawantitatieve achtergrond. De vorige keer dat mijn CV nieuw op Monsterboard stond waren er weer andere detacheerders die belden.
Je kunt dus allerlei kanten op. Het is meer dat ik zelf nog een beetje moet bedenken wat ik wil.
Dat komt, zoals ik al aangaf, doordat het betatekort in Nederland echt schrikbarend is.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:23 schreef MichielPH het volgende:
[..]
Hierover valt altijd te discusiëren, Je ontwikkelt in ieder genoeg abstract denkvermogen dat deze bewering niet klopt:
Dat komt ook vooral door de grote concurrentie tussen de detacheringsbureaus denk ik. Het is ook helemaal niet gezegd dat ik zo een baan krijg. Uiteindelijk moet hun opdrachtgever mij aannemen.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 19:25 schreef fysicus het volgende:
Hmm?? Je krijgt al telefoontjes voordat je bent afgestudeerd?![]()
![]()
Ligt er maar net aan in welk land je zitquote:Op dinsdag 13 maart 2007 19:02 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Die financiele knakkers hadden het over 2400-2800 euro. Lijkt me bovengemiddeld. Technische functies starten geloof ik niet hoger dan 2500.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |