O, ja dat maakte die van mij ook altijd in de zomerquote:Op donderdag 15 maart 2007 14:30 schreef Syrena het volgende:
En uiteraard kauw sjotel . Met asperges in ham, gevulde eieren enzo.
aardappelen groente vleesquote:Op donderdag 15 maart 2007 21:39 schreef Nembrionic het volgende:
AGV-oma?
Aardappels, Groente en Vlees?quote:Op donderdag 15 maart 2007 21:39 schreef Nembrionic het volgende:
AGV-oma?
Yupquote:
Zou best kunnen, kzal die Allerhande eens doorkijken. Zo heerlijk is dat, met flink wat gesmolten boter en suiker erop, met gebakken spekquote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:59 schreef Tezz het volgende:
[..]
Als in de poffert die in de laatste nieuwe Allerhande stond?
hmm zo'n speciale pan met eh.. poffertjesvormpjes is dat toch?quote:Op donderdag 15 maart 2007 23:46 schreef Agrafes het volgende:
[..]
Zou best kunnen, kzal die Allerhande eens doorkijken. Zo heerlijk is dat, met flink wat gesmolten boter en suiker erop, met gebakken spekEcht iets oud-hollands uit het Noorden, hier in Utrecht kent niemand het. Hier is het ook een flinke zoektocht om een goede Poffert "blik" te vinden, gelukkig hebben we nog een steenoude die perfect werkt. M'n moeders maakt em ook met liefde maar van oma istie toch het lekkerst
![]()
Volgens mij is broeder (dat ik hierboven noemde) de West-Friese variant van de poffert. Je maakt dat ook met bloem, ei, gist. En dan in een katoenen zak of theedoek in een pan met water laten gaarstomen.quote:Op donderdag 15 maart 2007 23:46 schreef Agrafes het volgende:
[..]
Zou best kunnen, kzal die Allerhande eens doorkijken. Zo heerlijk is dat, met flink wat gesmolten boter en suiker erop, met gebakken spekEcht iets oud-hollands uit het Noorden, hier in Utrecht kent niemand het. Hier is het ook een flinke zoektocht om een goede Poffert "blik" te vinden, gelukkig hebben we nog een steenoude die perfect werkt. M'n moeders maakt em ook met liefde maar van oma istie toch het lekkerst
![]()
Respect! Doet me ook denken aan de gezellige zondagen bij mijn oma's: kleine woning, propvol met familie en (INDISCH) eten.. zucht, those days are of the pastquote:Op dinsdag 13 maart 2007 16:05 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
[afbeelding]
Tantes om de grote tafel heen, met mijn opa aan het hoofd van de tafel. (kleine tafel staat dan vol met risolles, lemper etc.)
[afbeelding]
Mijn omaatje, moe maar voldaan na twee dagen in de keuken hebben gestaan.![]()
Er zat een Indonesisch restaurant op Schiphol, tempo dulu, die een uitstekende Ikan Pepesan had,quote:Op vrijdag 16 maart 2007 09:22 schreef JMarsden het volgende:
Ikan pepesan, dat kon mijn oma als geen ander klaarmaken. Zelfs van mijn moeder eet ik het niet.
Ikan pepesan: hete vis..
Een poffert is iets heel anders dan poffertjesquote:Op vrijdag 16 maart 2007 08:58 schreef Uhmmie het volgende:
hmm zo'n speciale pan met eh.. poffertjesvormpjes is dat toch?
voor zover ik weet kan je die gewoon bij de blokker halen
vind het heerlijk tho
maar maak het zelden
lijkt wel of je er van BLIJFT eten
haal ze wel soms in de stad
in r'dam centrum zit grote pofferstent met erg lekkere poffers
(en zomers met aardbeien)
leg eens uit dan?quote:Op vrijdag 16 maart 2007 09:52 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Een poffert is iets heel anders dan poffertjes
Dat is toch gewoon boerenjongens, rozijnen in rum?quote:Op vrijdag 16 maart 2007 10:02 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
[...]
En ze maakte vaak pannenkoeken en daar had ze dan rozijnen die geweld waren in rum bij, en dat wás lekker! Heb ze alleen nooit meer zo gezien daarna.
[...]
jup.. en er bestaan ook boerenmeisjesquote:Op vrijdag 16 maart 2007 13:43 schreef Unihoc_ACE het volgende:
[..]
Dat is toch gewoon boerenjongens, rozijnen in rum?
Poffertquote:
Ik heb ze wel in de supermarkt (Hoogvliet) gezien hoor, stonden in een glazen pot bij de drank. naast de advocaat enzo.quote:Op vrijdag 16 maart 2007 13:55 schreef Uhmmie het volgende:
[..]
jup.. en er bestaan ook boerenmeisjes
volgens mij is dat met abrikozen ofzo
maareh.. boerenjongens kan je gewoon kopen
alleen niet in de supermarkt
Zat? Is weg?quote:Op vrijdag 16 maart 2007 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zat een Indonesisch restaurant op Schiphol, tempo dulu, die een uitstekende Ikan Pepesan had,
Geen idee, de laatste keren dat ik op Schiphol was heb ik het niet meer gevonden, ben trouwens al Jaren niet meer van Schiphol gevlogen, laatste keer was in April 2000 geloof ik, ik háát vliegen van schiphol, kutluchthaven, veel te groot, en voor je europesche vluchten moet je altijd naar het eind van de fucking D pier.quote:
Kauw sjotel maakte m'n moeder altijd. Met zelf getrokken bouillon en draadjesvlees.quote:Op donderdag 15 maart 2007 14:30 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja inderdaad! En dan ook nog Tete de Veau![]()
En uiteraard kauw sjotel . Met asperges in ham, gevulde eieren enzo.
![]()
jaa!quote:Op donderdag 15 maart 2007 14:30 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja inderdaad! En dan ook nog Tete de Veau![]()
En uiteraard kauw sjotel . Met asperges in ham, gevulde eieren enzo.
![]()
Wasda?quote:Op donderdag 22 maart 2007 16:10 schreef Syrena het volgende:
kauw sjotel
Oer-Limburgs gerecht. Vertaald betekent het koude schotel, maar de recepten die ik daarvan zie komen NIET overeen met wat mijn oma maakte. Het is ook geen huzarensalade, al lijkt het er qua substantie wel op.quote:
quote:Op donderdag 22 maart 2007 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Aha,
Ik moet ineens denken aan mijn moeder die ook salades zelf maakte, die had ooit eens gelezen dat je kappertjes (die ze nog nooit gegeten had, en dus ook niet kocht) eventueel kon vervangen door doperwten, sindsdien was ze van mening dat kappertjes een soort doperwten waren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |