abonnement Unibet Coolblue
pi_46933875


* Lost?

Lost is een serie die twee jaar geleden is begonnen in de Verenigde Staten en na een paar episodes op de Nederlandse tv is gekomen. Deze serie heeft onder andere de Emmy gewonnen voor "beste drama serie".

Maar waar gaat het dan over?
Lost gaat over een 40-tal mensen die een vliegtuigramp/crash hebben overleefd en op een (zo lijkt het) onbewoond eiland terechtkomen. Dit klinkt misschien wat cliché maar dat is het totaal niet. Het verhaal is doorweven met verfijnde character-builds, plots, mysteries en meer vreemde dingen. Niets is wat het lijkt, en alles kan met elkaar te maken hebben.

De hoofdpersonen

Het aantal hoofdpersonen is door de seizoenen heen al meerdere malen aangepast en we hebben ondertussen al enkele leuke/belangrijke/interessante karakters zien sterven. Hieronder de hoofdrolspelers die op dit moment het belangrijkste zijn voor de verhaallijnen.



Jack Shephard
Jack is arts. Als de enige dokter op het eiland, helpt hij iedereen die ziek/zwak/gewond is, en wordt hierdoor is hij min of meer de leider van de groep geworden. Daarbij bezit hij enorm veel communicatieve vaardigheden waardoor hij met de meesten van de groep goed kan opschieten.



Kate Austen
Kate is een beeldschone vrouw, al heeft ze wel een verleden. Ze is namelijk voortvluchtig vanwege het vermoorden van haar stiefvader en reisde onder begeleiding van een US Marshall toen het vliegtuig crashte.



Charlie Pace
Charlie is de bassist van de bekende band 'Drive Shaft'. Helaas zat hij aan de drugs wat hem soms in een verwarde situatie brengt. Hij had zich ontfermd over claire, en het leek erop dat er langzaamaan een romance ontwikkelde. Doordat Claire erachter kwam dat hij nog steeds heroine bij zich had liep alles stuk en vanaf dat moment wordt Charlie met een scheef oog aangekeken in het kamp.



Claire Littleton
Claire was onderweg naar Los Angeles om haar kind af te staan, maar kon het niet over haar hart krijgen. Op het eiland is ze bevallen, en daarna gebeurden er eigenaardige dingen met Claire en de baby...



Hugo "Hurley" Reyes
Hurley is erg dik... bevriend met iedereen. Zeker niet te beroerd om te helpen, totdat hij bloed ziet. Daar kan hij namelijk niet tegen, en dat breekt hem soms wel eens op. Hurley heeft de loterij gewonnen met de nummers 4-8-15-16-23-42, maar sindsdien hebben die nummers hem alleen ongeluk gebracht. Nu ze op het eiland veelvuldig terugkomen is de situatie er niet veel duidelijker op geworden...



Sayid Jarrah
Sayid is een voormalig lid van de Irakese Republikeinse Garde. Hij heeft gevochten in de Golf Oorlog en heeft daar ook als communicatie-officier gewerkt. Daar heeft hij veel technische kennis aan overgehouden, die op het eiland nog wel eens van pas wil komen. Hij had een romance met Shannon, zij is onder ongelukkige omstandigheden echter gestorven door een kogel van Ana-Lucia.



James "Sawyer" Ford
Sawyer is een temperamentvol persoon. Niet op zijn mondje gevallen, en nooit bang voor niets en niemand. Verzamelt spullen van slachtoffers van de crash, en verhandelt ze. Dit maakt hem niet populair onder de groep... Samen met Michael, Walt en Jin is hij op weg gegaan om de bewoonde wereld te bereiken, maar dat liep niet zo goed af. Sawyer heeft er nu voor gezorgd dat hij alle wapens in het kamp heeft door zijn 'con-skills' te gebruiken.



John Locke
Locke is een mysterieuze man, met een rare achtergrond. In het vliegtuig zat hij in een rolstoel, toen het gecrasht was kon hij op wonderbaarlijke wijze weer lopen. Dit heeft hij nog niet verteld, en zo zijn er wel meer dingen die hij achterhoudt voor de groep. Locke heeft veel kennis van survival-technieken, en komt heel berustend over, dit soms tot woede van Jack.



Jin Kwon
Jin is een Koreaan, getrouwd met Sun. Na zich erg afzijdig te hebben gehouden vanwege de taalbarrière, heeft hij zich toch aangepast en gaat uiteindelijk zelfs met Michael, Walt en Sawyer mee op het vlot. Hij spreekt geen woord Engels en dat zorgt voor een hoop confrontaties, al wordt hij steeds beter opgenomen in de groep.



Sun Kwon
Sun is de vrouw van Jin, en staat veel meer open voor de groep. Dit werd echter niet zo gewaardeerd door Jin, die haar liever bij zich houdt. In tegenstelling tot Jin, spreekt Sun wel Engels.



Desmond David Hume
Desmond is tijdens een race om de wereld met zijn zeilboot terecht gekomen op het eiland. Hij heeft een tijd doorgebracht in het Swan-station totdat deze ontdekt werd door de overlevende van de vliegtuigcrash. Hij maakte van die gelegenheid gebruik om zich te laten aflossen en is naar zijn zeilboot gevlucht om te proberen de bewoonde wereld te bereiken. Dit bleek niet mogelijk en zo is hij weer terechtgekomen bij de overlevenden van de crash.



Rose Henderson Nadler
Rose Nadler (Henderson) is één van de overlevenden van het middenstuk van Oceanic Flight 815. Zij was op het vliegtui one of the middle section survivors of Oceanic Flight 815. Zij was op het vliegtuig met haar man Bernard, van wie ze 48 dagen lang gescheiden was na het neerstorten van het toestel. Inmiddels zijn zij weer herenigd.



Bernard Nadler
Bernard Nadler is een overlevende van het staartstuk van Oceanic Flight 815 en is getrouwd met Rose. Hij is de enige staartstuk-overlevende wie nog niet vermoord of gevangen genomen is.



Nikki
Nikki is één van de overlevenden van het middenstuk van Oceanic Flight 815. Er is nog maar weinig van haar bekend, aangezien zij nog niet in flashbacks is verschenen.



Paulo
Paulo is één van de overlevenden van het staartstuk van Oceanic Flight 815. Er is (nog) niets bekend over zijn leven voor het neerstorten van het toestel.



Benjamin Linus
Benjamin Linus lijkt een leidende positie in te nemen onder 'The Others'. Hij werd gevangen genomen door een Franse vrouw die al 16 jaar op het eiland leeft en zij heeft hem overgedragen aan de overlevenden van het vliegtuigongeluk die hem vervolgens opgesloten hebben. Door een deal met Michael is hij vrijgelaten en herenigd met zijn groep.



Juliet Burke
Dr. Juliet Burke is één van the Others, zij is geïntroduceerd in de aflevering "A Tale of Two Cities". Zij lijkt niet gelukkig te zijn met haar groepering (en dan met name met Ben's autoriteitspositie, zo blijkt). Zij woont in het dorp van the Others, liefkozend Otherville genoemd. Juliet is een kalme, intelligente vrouw met een achtergrond in medicijnen. Ze lijkt een centraal figuur te zijn in de activiteiten van The Others, maar is ongelukkig in haar privéleven.



Alex Rousseau
Alexandra 'Alex' Rousseau is de dochter van Danielle Rousseau en Robert, een andere lid van Danielle's tocht. Het lijkt erop dat zij het oneens is met het geloof en de doelen van the Others en in het merendeel van haar verschijningen in seizoen 2 en 3 is ze te zien terwijl ze de overlevenden helpt om uit handen van the Others te blijven.



Karl
Karl is een jongeman die op Hydra Island in de gevangenis werd vastgehouden, samen met Sawyer, in "A Tale of Two Cities" en die later naar Room 23 verhuisde, wat een brainwash-faciliteit lijkt te zijn. Hij werd daar in "Not in Portland" aangetroffen. Hij is het vriendje van Alex en, volgens Damon Lindelof, een Other die probeert te ontsnappen. Uiteindelijk is hij van Hydra Island ontsnapt, samen met Kate en Sawyer.


Uitzendschema seizoen 3 (Bron: The Futon Critic en Spoilerfix)
3.01 - 4 oktober 06 A Tale of Two Cities (season premiere)
3.02 - 11 oktober 06 The Glass Ballerina
3.03 - 18 oktober 06 Further Instructions
3.04 - 25 oktober 06 Every Man for Himself
3.05 - 1 november 06 The Cost of Living
3.06 - 8 november 06 I Do (fall finale)

3.07 - 07 februari 07 Not In Portland
3.08 - 14 februari 07 Flashes Before Your Eyes
3.09 - 21 februari 07 Stranger In A Strange Land
3.10 - 28 februari 07 Tricia Tanaka is dead
3.11 - 7 maart 07 Enter 77
3.12 - 14 maart 07 Par Avion
3.13 - 21 maart 07 The Man From Tallahassee
3.14 - 28 maart 07 Expos
3.15 - 4 april 07
3.16 - 11 april 07
3.17 - 18 april 07
3.18 - 25 april 07
3.19 - 2 mei 07
3.20 - 9 mei 07
3.21 - 16 mei 07
3.22,23 - 23 mei 07 (Seizoensfinale - dubbele aflevering)


Nuttige links:

Officiële sites van ABC:
Lost op ABC
Oceanic Air 815
The Hanso Foundation
The Fuselage

Informatieve sites:
Lost op IMDb
Lost op TV.com

Overige sites:
http://losteastereggs.blogspot.com
http://www.dharmaindustries.com
http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-theseries.com
http://www.lostvideo.net
http://www.lost-media.com
http://www.livejournal.com/community/lost_tv/
http://www.s8.invisionfree.com/Lost_Online
http://lostfic.com/
http://lost.pagina.nl
http://www.lostpedia.com

Nieuwste promo na iedere ep
Home.no Lost countdown
YouTube
Lost Media.com
The Tailsection.com (Promo's worden hier los gepost in berichten, even scrollen en zoeken)

Topics van het eerste en tweede seizoen:
  • Lost Season 1 & 2 Topics List
    Season three topics
  • Lost (USA) Deel 35: Everything will change, this fall!
  • Lost (USA) Deel 36: Nog een paar dagen tot seizoen 3!
  • Lost (USA) Deel 37: You don't get any coffee
  • Lost (USA) Deeltje 38: Ik lust ook wel een fishbiscuit
  • Lost (USA) Deeltje 39: I've got a déjà vu
  • Lost (USA) Deeltje 40: I guess he'll be expecting us.
  • Lost (USA) Deel 41: Run, dammit, Run!
  • Lost (USA) deel 42: Het Canvas van Desmondriaan
  • Lost (USA) Deel 43 - "That and basket weaving, want one?"
  • Lost (USA) Deel 44: That's what they call déjà vu, mate
  • LOST (USA) Deel 45: God loves you, as he loved Jacob


    ***Deze openingspost is hier te vinden!***

    Met dank aan InTre en Miguel en Symer

    [ Bericht 9% gewijzigd door Symer op 06-03-2007 17:33:49 ]
  • pi_46933908
    Even gebrek aan TT-inspiratie
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 10:02 schreef Autoreply het volgende:

    [..]

    Na 2,5 seizoen toch zeker wel. Walt en Michael? Gaan we die ooit nog terugzien? Er zijn zoveel loze beloften gedaan over dat er dingen uitgelegd zouden worden...
    Je kunt dat geen loze beloften noemen zonder de tweede helft van het verhaal te hebben gezien.
      maandag 5 maart 2007 @ 10:55:43 #3
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_46933925
    Was het maar al donderdag!
    Whatever I want.
    pi_46934045
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 10:54 schreef Symer het volgende:
    Even gebrek aan TT-inspiratie
    [..]

    Je kunt dat geen loze beloften noemen zonder de tweede helft van het verhaal te hebben gezien.
    Mwoah, er zijn een paar keer specifieke beloften gedaan. Het zou ons "de eerste vijf afleveringen" oid duidelijk worden waarom die kerel in een rolstoel zit. En meer van dat soort ongein. Twee topics terug zijn er een hoop genoemd.
      maandag 5 maart 2007 @ 11:01:50 #5
    109614 Haunter
    Frusciantastic
    pi_46934072
    Ik mis www.lostpedia.com in de OP!
      maandag 5 maart 2007 @ 11:03:03 #6
    109614 Haunter
    Frusciantastic
    pi_46934097
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 11:00 schreef Autoreply het volgende:

    [..]

    Mwoah, er zijn een paar keer specifieke beloften gedaan. Het zou ons "de eerste vijf afleveringen" oid duidelijk worden waarom die kerel in een rolstoel zit. En meer van dat soort ongein. Twee topics terug zijn er een hoop genoemd.
    Wanneer dan toch? Ik meen mij te herinneren dat er alleen verteld is dat we in ieder geval in 1 van de volgende episodes te zien krijgen hoe Locke verlamd is geraakt.

    edit: shit, nu heb ik een dubbelpost
      maandag 5 maart 2007 @ 11:16:55 #7
    165848 SoupNazi
    No soup for you!
    pi_46934472
    tvp
    A.F.C. Ajax
    pi_46934643
    Eens kijken, een lijstje van personages die op het eiland zitten of hebben gezeten:
    Vorig jaar gemaakt, er is al heel wat opgelost:

    - overlevenden uit de middensectie vliegtuig (23, 5 overlevenden, waarvan inmiddels 2 of 3? dood, dinges leeft nog..)
    - overlevenden uit de staart vliegtuig (stuk of 48.. nu een stukje minder)
    - Rosseau (en crew)
    - De dode mensen in de grot waar ze schuilen (2)
    - drugssmokkelaars (Eko-related)
    - Desmond in die ondergrondse bunker (hard weggerend, naar eigen verhaal aangespoeld op het eiland)
    - Een ander persoon die in die bunker heeft gezeten (volgens Desmond, niet heel erg belangrijk..)
    - Uiteraard de bouwers van de bunkers (DHARMA Initiative/Hanso Foundation/iemand anders?)
    - Die gasten op de boot die Walt hebben ontvoerd (Others)
    - Die gasten die blootsvoets door het bos liepen (Others)
    - Ethan (Other)
    - De neppe Henry Gale (naam vergeten) (Other)
    - De echte Henry Gale (neergestort met z'n luchtballon)
    - De opvarenden van 'The Black Rock' ?
    - Het monster.. (vage zwarte wolk)
    - 2 ijsberen (1 nog in leven)
    -

    Vetgedrukte personages nog niet, vooral de Other-related personages zijn opgelost in die tijd..
    Hmm.. die piratenboot was ik al helemaal vergeten..
    pi_46934718
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
      maandag 5 maart 2007 @ 11:29:05 #10
    82552 Bullet-tooth
    H.K.A.S. Groningen
    pi_46934786
    Locke gaat los.
    Henk Knaagt Aan Schenen
    Hij Kijkt Aapjes Soms
      maandag 5 maart 2007 @ 12:05:55 #11
    67615 Shadowcat
    Macho does not prove mucho
    pi_46935891
    Wat een verouderde OP zeg, Michael, Walt en Eko zijn er al eeuwen uit en Juliet draait al weer een half seizoen mee. Mag wel eens geupdate worden!
    I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
      maandag 5 maart 2007 @ 12:10:35 #12
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_46936054
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 10:54 schreef Symer het volgende:
    Even gebrek aan TT-inspiratie
    [..]

    Je kunt dat geen loze beloften noemen zonder de tweede helft van het verhaal te hebben gezien.
    TT zou beter kunnen zijn "there is no curse", wat overigens een overduidelijke verwijzing is naar the Matrix.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
      maandag 5 maart 2007 @ 14:02:09 #13
    82471 CrazyDutchPunk
    Just watch me burn...
    pi_46939511
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 11:00 schreef Autoreply het volgende:

    [..]

    Mwoah, er zijn een paar keer specifieke beloften gedaan. Het zou ons "de eerste vijf afleveringen" oid duidelijk worden waarom die kerel in een rolstoel zit. En meer van dat soort ongein. Twee topics terug zijn er een hoop genoemd.
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    You know when you close your eyes and wish for something?
    Well, God's the person that is ignoring you.
      maandag 5 maart 2007 @ 14:41:35 #14
    65940 Xurk
    Burnside Deventer
    pi_46940891
    De vorige Locke-aflevering van dit seizoen was wel apart ja, ze zeiden in de dagen voorafgaand aan de uitzending in de podcast dat we er in die aflevering achter zouden komen hoe hij in een rolstoel terecht is gekomen... jammer
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    [edit] Alstu
      maandag 5 maart 2007 @ 14:43:23 #15
    82471 CrazyDutchPunk
    Just watch me burn...
    pi_46940948
    Xurk, zet dat laatste even in een spoiler
    You know when you close your eyes and wish for something?
    Well, God's the person that is ignoring you.
      maandag 5 maart 2007 @ 14:58:50 #16
    12039 TumTum
    Heeft er zin in
    pi_46941448
    grappig. een anagram van Tricia Tanaka is A ATTACK IN AIR.
    Waarschijnlijk toeval.
    "Does it worry you that you don't talk any kind of sense? "
    pi_46943744
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 14:58 schreef TumTum het volgende:
    grappig. een anagram van Tricia Tanaka is A ATTACK IN AIR.
    Waarschijnlijk toeval.
    Als het geen toeval is dan is het iig bedacht door iemand die moeite heeft met de Engelse taal :p.
      maandag 5 maart 2007 @ 16:05:31 #18
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_46943848
    Met dubbele N was het idd beter geweest
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_46947928
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 11:23 schreef DJKoster het volgende:
    - De dode mensen in de grot waar ze schuilen (2)
    Heb ik wat gemist? Dat waren die skeletten toch in het begin van S1? Is dat opgelost?
      maandag 5 maart 2007 @ 17:45:16 #20
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_46948009
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 17:43 schreef Ranja_Ranja het volgende:

    [..]

    Heb ik wat gemist? Dat waren die skeletten toch in het begin van S1? Is dat opgelost?
    Helemaal correct en nee, dat is NIET opgelost.
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    pi_46948480
    Ik ga gewoon weer lekker kijken zonder op antwoorden te hopen . De laatste episode vond ik erg leuk zonder dat we er iets mee opschoten .
    Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
    Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
    pi_46948483
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 12:05 schreef Shadowcat het volgende:
    Wat een verouderde OP zeg, Michael, Walt en Eko zijn er al eeuwen uit en Juliet draait al weer een half seizoen mee. Mag wel eens geupdate worden!
    De hele gedachte achter Wiki is juist dat iedereen dat zelf kan doen. Dus, ga je gang:

    http://wiki.fok.nl/index.php?title=OP/Lost&action=edit
    quote:
    Op maandag 5 maart 2007 14:41 schreef Xurk het volgende:
    De vorige Locke-aflevering van dit seizoen was wel apart ja, ze zeiden in de dagen voorafgaand aan de uitzending in de podcast dat we er in die aflevering achter zouden komen hoe hij in een rolstoel terecht is gekomen... jammer
    Dat lijkt mij sterk aangezien die aflevering in oktober is uitgezonden en de scène waarin uitgelegd wordt hoe hij in een rolstoel terecht kwam pas in februari is opgenomen. Je zou toch denken dat de makers dat wel zouden weten.

    Ik denk dat je de podcasts verward met fan-speculatie. Er was al enige tijd bekend dat de uitleg in seizoen 3 zou komen, toen mensen zagen dat aflevering 3 over Locke zou gaan kwamen ze met voorbarige conclusies.
    pi_46950163
    Heb er weer zin in .
    pi_46950694
      maandag 5 maart 2007 @ 19:07:44 #25
    12888 Skull-splitter
    your selection of the finest
    pi_46950809
    Donderdagdonderdagdonderdagdonderdadon... Ah, you catch my drift I suppose...
    I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
    Steam: Skullsplitter
    Origin-naam:013skullsplitter
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')