Vanavond :
Klassieke uiensoep (wegens overschot uien hier in huis
![]()
)
3 pers.quote:
25 gr boter
375 gr uien, in dunne ringen gesneden
1 tenen knoflook, fijngehakt
20 gr bloem
1 liter runder-of kippenbouillon
125 ml witte wijn
1 laurierblad
1 takje tijm
zout en peper
paar sneetjes stokbrood
50 gr Gruyère, geraspt
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
Verwarm de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over je soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi met geraspte Gruyère kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 26-02-2007 17:17:08 (verhoudingen veranderd) ]