tong80 | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:52 |
![]() Ik probeer het altijd te vermijden bij bruiloften en feestjes. Moet je nou happen ? Zodat op het einde de pudding eruit wordt geperst en je alsof je een haring eet de pudding naar binnen lubbert ? Moet je beginnen met het roze korste en later pas aan de pudding ? Moet je met je hand de roze korst verwijderen en om en om een hapje nemen van de korst en de pudding ? Experts hier ? ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:54 |
Eerst het roze korstje. Dan de pudding samen met de bodem ![]() ![]() Ik geef ze altijd zonder vorkje ![]() | |
tong80 | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:55 |
quote:Dat is gemeen ![]() ![]() | |
Pinball | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:57 |
quote:Andersom. Dat roze korstje is het lekkerst, dus dat bewaar ik tot het laatst. die gore pudding eerst wegwerken. ![]() | |
Doc | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:57 |
quote:Dito. Zonder vorkje. | |
Tism | vrijdag 16 februari 2007 @ 20:57 |
Ik geef er altijd eerst een flinke klap op, zodat de pudding zich goed door de de kamer verspreid en dan hoef ik die niet meer op te eten! En ik krijg daarna ook nooit een nieuwe! ![]() | |
mrbomb | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:01 |
Voor mijn methode is een vorkje vereist. Eerst de eventuele slagroom van de bovenkant eten; dan het vorkje als prikpen gebruiken op de onderste deegplak, net zoveel gaatjes maken tot er een stukje losgaat, wat je op zou kunnen eten. Alles leeghalen en de bovenkant uit 't knuistje naar binnen werken! | |
YourMaster | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:01 |
Ik eet altijd eerst de room wat bovenop ligt eraf, daarna pak ik het roze dakje en die hou ik aan de onderkant van de tompouce zodat ik zeg maar een dubbele bodem heb. Je kan dan gewoon happen, je hebt elke hap een hap glazuur en room, en het wordt geen zootje. | |
DJ-Maurits | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:03 |
Een goede tompoes verdient bij iedere hap de complete smaaksensatie... Dus geen laffe destructie vooraf, dan maar wat minder charmant... | |
Fliepke | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:07 |
Ik duw het altijd een beetje plat en dan schraap ik de pudding zo langs de randjes er vanaf en dan kan ik met het vorkje gewoon mooie hapjes van de koekjes. | |
golfer | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:08 |
quote:Dat is ook mijn methode, als ik er althans een vorkje bij krijg. ![]() | |
Vitalogy | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:10 |
Het eerste wat je doet is iedereen in je nabije omgeving heel indringend aankijken...alsof jij degene bent die hun beoordeelt. En dan als ze zich heel erg aan het concentreren zijn met het naar binnen werken smijt je het vlug in de plantenbak. | |
Fliepke | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:12 |
quote:Oh anders gebeurt het gewoon met de handen en een ranzige lik ![]() | |
Blues | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:12 |
Zo ?![]() | |
Misstique | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:16 |
Goeie tips hier. Ik had vandaag nog moeite met zo'n geval ter ere van de verjaardag van een collega. Mooie is dat niemand weet hoe ze het aan moeten pakken en iedereen de eerste 5 minuten alleen maar een beetje aan het rondkijken is, totdat iemand de eerste hap neemt. ![]() | |
Vitalogy | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:23 |
quote:Sun Tzu noemt dat ook wel "de patstelling". Zeer moeilijke situatie, allleen gevorderden komen daar nog met enige waardigheid en zelfrespect uit. | |
Tinkepink | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:29 |
Slagroom eraf, roze bovenkant opzij leggen, pudding en onderkant met vork of uit de hand eten, dan de roze bovenkant opeten. | |
oranjekoek | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:38 |
quote: ![]() ![]() | |
mvingerhoets | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:43 |
Ik bijt er gewoon stukken vanaf maar ik kantel hem een kwartslag. Werkt als de tering. | |
Byte_Me | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:44 |
quote:zo doe ik het ook altijd | |
crossover | vrijdag 16 februari 2007 @ 21:51 |
In gezelschap eten is sowieso vervelend. ![]() Behalve met maten. | |
MissHobje | vrijdag 16 februari 2007 @ 22:10 |
Ik eet het gewoon uit de hand.. Ik snoep wel eerst de bovenlaag eraf, vind ik het lekkerst en dan de rest ![]() Schoteltje eronder om vallende stukken op te vangen is dan wel fijn ![]() | |
Mirjam | zaterdag 17 februari 2007 @ 00:33 |
roze korstje eraf pudding met een vorkje, en de onderkant erbij en daarna de roze kant, ook met het vorkje, nis met de hand ![]() | |
nectarientje | zaterdag 17 februari 2007 @ 00:35 |
quote:dat dus | |
Martijn_77 | zaterdag 17 februari 2007 @ 13:44 |
quote:Idd of uit de hand ![]() | |
sanni | zaterdag 17 februari 2007 @ 14:53 |
Ik vind die dingen niet te happen. Vaak zijn het geen verse maar van die standaard iglo-AH versies die imo niet te behappen zijn. Ik probeer ze altijd te vermijden met de bekende smoes dat ik niet zo lang geleden zwaar heb gegeten en nog redelijk vol zit. Hoe te eten? want dat was je vraag : Van wat ik weet,kapje eraf en met een vorkje slagroom en stukje bodem eraf halen. Ga je voor de pre-Adam&Eva era dan in je handen pakken en happen maar, met alle gevolgen van dien. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 februari 2007 @ 18:12 |
Met een rietje....duhhh ![]() | |
Lucille | zaterdag 17 februari 2007 @ 19:58 |
Hoe eet je in hemelsnaam een tompoes? Het eten van een tompouce En vooral deze: poll: Hoe eet jij je tompoes ![]() | |
Pinball | zaterdag 17 februari 2007 @ 20:09 |
quote:Die bouwpakketten ja! ![]() Wat een feest was dat! ![]() | |
Lucille | zaterdag 17 februari 2007 @ 20:52 |
Het staat zelfs in de Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Tompoes | |
veldmuis | zaterdag 17 februari 2007 @ 20:54 |
quote:Ich auch! quote:Die foto's ![]() | |
Mikkie | zaterdag 17 februari 2007 @ 21:01 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 16:06:45 ] | |
Isabeau | zondag 18 februari 2007 @ 00:07 |
quote:De pudding is ook lekker, maar het roze korstje het aller lekkerst ![]() Dus inderdaad eerst stukje met pudding (kan je makkelijk eten met een vorkje als het roze kapje eraf is) en dan het roze korstje. | |
Myster_E | zondag 18 februari 2007 @ 00:14 |
Enkel een kwartslag naar links of rechts draaien. Daarna is het te nuttigen zonder dat de pudding er aan de achter- en zijkant tussen uit komt. Groot voordeel is dat je de korst alsmede de pudding tegelijkertijd kan opeten. | |
dvr | zondag 18 februari 2007 @ 00:37 |
Je drukt hem met je vorkje wat platter, zodat de banketbakkersroom er opzij uit komt. Die schraap je eraf en eet je op. Dat herhaal je net zolang tot hij helemaal plat is en er nog maar een beetje banketbakkersroom tussen zit. Dan pak je hem voorzichtig op, delicaat tussen duim en wisvinger, hem ondersteunend met je pink, en vreet je hem in 3 grote happen op. | |
BazzieK | zondag 18 februari 2007 @ 01:10 |
Zodra andere mensen even niet kijken en dan snel je gezicht dat geheel onderzit afvegen ![]() | |
MinderMutsig | zondag 18 februari 2007 @ 01:19 |
Met het vorkje de pudding door midden snijden zodat je op de boven- en onderkant een laagje pudding hebt. Daarna eerst de onderkant opeten en daarna de bovenkant met het lekkere chemische goedje.![]() | |
Mr.Noodle | zondag 18 februari 2007 @ 01:35 |
Ik eet de topping eraf en pleur de gore pudding en de bodem weg.. | |
Mikkie | zondag 18 februari 2007 @ 01:36 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 16:06:45 ] | |
Muck | zondag 18 februari 2007 @ 15:16 |
ik heb er net nog eentje op ![]() eerst het roze (of in dit geval zwart/wit gestreept) dakje eraf, apart leggen, room en onderkantje opeten, dan het dakje met de glazuur, mmmm | |
renzell | zondag 18 februari 2007 @ 16:15 |
Aarzelen is dodelijk als het over de tompous gaat (en je hem of haar in gezelschap wilt of moet nuttigen). Gewoon happen, en doorhappen, niet twijfelen, maar gaan, zodat die pudding geen tijd heeft zich er tussenuit te wurmen. Overigens; een vork gebruiken bij een tompous kan natuurlijk echt niet, zelfs niet als je op een net feestje bent, daar ga je jezelf hoe dan ook mee in de vingers snijden. Dat wordt een kliederboel, daar kun je donder op zeggen. Dus nogmaals; pokerface en happen maar. ![]() | |
Sportback | zondag 18 februari 2007 @ 17:13 |
Bij mij gaat het in een keer in mijn mond. | |
DancingPhoebe | zondag 18 februari 2007 @ 17:17 |
Zoals jij ze post, die zijn gewoon nep. Een echte tom pouce heeft aan beide zijkanten een ander soort room dan in het midden, wit vs gelig. Dan lepel je eerst het gelige eruit, dan haal je het roze dakje er af. Dan schraap je de witte krul van je roze dakje en eet dat op, de rest laat je liggen. Die witte zijkanten zijn nl van dat zelfde spul als de krul en das gewoon niet lekker, het bladerdeeg van de bodem is ook niet lekker zonder roze spul, dus laten liggen. | |
renzell | zondag 18 februari 2007 @ 17:36 |
quote: ![]() | |
wdn | zondag 18 februari 2007 @ 17:47 |
Op zijn kant leggen en dan met een vork door de korsten heen (je maakt dus mini-tompoucen). | |
teirnon | zondag 18 februari 2007 @ 19:27 |
Roze dakje eraf (het lekkerste deel!), eerst de slagroom & onderkant opeten, dan het roze gedeelte. Meestal een combinatie van vingers en vork. Het heeft geen zin om het netjes te proberen te eten, lukt toch nooit. | |
_Floddertje_ | zondag 18 februari 2007 @ 19:30 |
quote:Zo doe ik het ook en nu heb ik zin in zo'n ding. ![]() | |
Skazminko | zondag 18 februari 2007 @ 22:53 |
Door de blender. En dan naar binnen gieten. | |
tong80 | zondag 18 februari 2007 @ 23:22 |
quote: ![]() ![]() | |
conleche | zondag 18 februari 2007 @ 23:52 |
quote:Dit doe ik dus ook met dit verschil dat er geen vork aan te pas komt. Ik druk de tompouce met mijn vingers steeds platter en ik lik dan iedere keer de room die er aan de zijkant uitpiept weg totdat de tompouce tot een handelbaar formaat is gekrompen dan eet ik alles op dus bodem, dunner laagje room én roze bovenkant. edit: ja ook in gezelschap! tis altijd nog charmanter dan met je kin vol room en ogen vol paniek daar te staan knoeien | |
El_Rolando | maandag 19 februari 2007 @ 01:23 |
Gewoon verticaal naar binnen schuiven. |