abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_3610089
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Trouwste user 2022 maandag 25 maart 2002 @ 16:13:52 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_3610101
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:


Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Lui.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 25 maart 2002 @ 16:15:59 #3
15181 MahRain
...Let's Rock
pi_3610130
4
Whatever doesn't kill you, makes you stronger. - Friedrich Nietzsche
pi_3610140
4 natuurlijk. Wat is er nu leuker dan spelen met je eten.
As you grow up and leave the playground[br]Where you kissed your prince and found your frog,[br]Remember the jester that showed you tears,[br]The script for tears[br][br][b]Marillion - Script for a jester's tear[/b]
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:27 #5
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610141
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?

Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:45 #6
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610146
6.

Hier ik heb ik ook al vaker over gedacht... LOL Het leek me bijvoorbeeld leuk om die dingen uit te delen tijdens een debat ofzo..

[Dit bericht is gewijzigd door Kogando op 25-03-2002 16:18]

Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610157
4
pi_3610161
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.

Maar omdat het een poll is.. doe dan maar 4.

  maandag 25 maart 2002 @ 16:18:53 #9
12871 Myster_E
Ne t'en fais pas,
pi_3610185
4, laag voor laag
  maandag 25 maart 2002 @ 16:19:08 #10
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610188
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610196
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders

Een decolleté is net als de zon... Je mag er wel naar kijken, maar niet in staren!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:18 #12
7485 Lodi
Valt vrij :-)
pi_3610206
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:17 schreef Crikey2 het volgende:
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.
Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!

Het is makkelijk om het niet te doen.
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:31 #13
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610210
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef Kogando het volgende:

[..]

Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..


Tja, ieder z'n voorkeur. Of misschien kan onze bakker er gewoon niks van...
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_3610211
4
pi_3610290
6 ...maar dan wel in 2 delen (bovenste en onderste laag met bladerdeeg)
  maandag 25 maart 2002 @ 16:26:47 #16
15067 Sinaasappel
Hennie stoel O+
pi_3610316
4
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_3610332
6 bovenstedeel eraf voor meer grip en happen maar
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:31 #18
3767 Herald
Come get some
pi_3610344
6

net als perzikschijven eten dus

*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:32 #19
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_3610345
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)

fake a dream
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:51 #20
9613 Seborik
I, Voyager
pi_3610352
Vragen over eten horen in Lifestyle.
pi_3610376
Eerst de onderkant, dan het room,
de slagroom bovenop, en als laatste
die bovenkant met glazuur.
pi_3610405
Hahahaha! Leuke topic!

Eerst haal ik dat slagroom/glazuur-laagje eraf. Die leg ik op het schoteltje.
Dan eet ik die room op. Soms met vorkje, soms gewoon beetpakken en happen maar.
En daarna pak ik dat heerlijke geglazuurde met slagroom-laagje en dat hap ik fijn naar binnen.
Mjammie!!!

Liej
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:16 #23
4086 4]-[ Highlander
Zie jij ook dubbel? :P
pi_3610569
Ik pak eerste de bovenste helft eraf, dus het roze gedeelte met slagroom. Dit eet ik gewoon met mijn handen op en daarna eet ik met mijn vork de bodem met gele room stukje voor stukje....meestal in 5 rijen, als je begrijpt wat ik bedoel
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:56 #24
9325 KOE
Eat my pig!
pi_3610578
Eerst 4 (slagroom) en dan 2
Maar ik nuek niet!
pi_3610593
6
pi_3610687
Denk dat ik ook wel onder 4 val
verzin zelf maar iets
pi_3610886
niet.

derrie

rafraîchissant pour la gorge et le pharynx
  maandag 25 maart 2002 @ 17:09:57 #28
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_3611038
6 in twee delen.

Hap, slik, weg.

The Internets, I needs it..
  maandag 25 maart 2002 @ 17:14:24 #29
4490 Tinkepink@work
Kloon van Tinkepink.
pi_3611097
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef SPaNKMaSTeR_oF_THe_MiND het volgende:
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders


Ja, zo eet ik mijn tompouzen ook.
Nee, ik ben niet aardig!
  maandag 25 maart 2002 @ 17:14:57 #30
17678 Tempest
Ah, Bijna weekend!!
pi_3611102
ik pak eerst de onderkant eraf, dus dat droge gedeelte, dan pak ik de rest, slagroom - glazuur met daarop slagroom, das het beste
Lighten the f*ck up.
pi_3611312
De "echte tompoucen hebben niet alleen twee lagen bladerdeeg met gele smoetsj dr tussen maar een plak bladerdeeg aan de uiteingen wit room en dr tussen in gele room en dan nog een dekseltie drop.
Ik eet altijd eerst het gele room tussen de witte room uit dan peur ik de bovenkant er af en schraap het witte room eraf dit eet ik helemaal niet op, dan eet ik de bovenkant op dan verdeel ik de helft van de witte room over de onderkant en de andere helft gooi ik ook weg dan eet ik de onderste helft op!
ZO eet je een tompouce!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 25 maart 2002 @ 17:33:55 #32
11315 Robinsonne
gek op vrijdag
pi_3611344
7. Tompoes in de blender. Bzzzzz en met een soeplepel opeten.
Rozen verwelken, schepen vergaan, het is tijd om naar de kroeg te gaan
pi_3611516
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:28 schreef Kimmie het volgende:
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)


Idem!

Als je optie een op twee neemt wordt het een rotzooi. Als je met een vorkje gaat proberen het bovenste laagje door te komen, druk je door de kracht op dat laagje alle room ertussen uit.

  maandag 25 maart 2002 @ 17:47:47 #34
12960 Loran
------------------------------
pi_3611542
een combinatie mag dat ook?
dus 3 & 4
EErst het bovenste bladerdeeg met slagroom, glazuur en al opeten,
Dan het onderste bladerdeeg samen met de room
huhuh
  † In Memoriam † maandag 25 maart 2002 @ 19:05:50 #35
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_3612380
Type 4 hiero.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_3612484
Ik ram me vork door de room heen zodat er een laag room op de glazuurkant zit en een laag room op de droge kant. Welk cijfertje is dat
pi_3612575
Ik haal de bovenkant en onderkant van elkaar af, eet dan eerst de onderkant (room en bladerdeeg samen) en daarna de bovenkant (De room, bladerdeeg en glazuur)
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


bakkersroom lust in niet, daardoor vind ik die echte vlaaien ook niet lekker, waar je dan onder je kersen nog room hebt, als ik dat ontdek hoef ik die taart niet meer
pi_3612813
Nr 6, maar dan eerdt het bovenstuk en daarna het onderstuk

Me trog is niet zo groot

pi_3613187
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag dus ik omschrijf mezelf maar:
Ik doe 'm met t vorkje precies doormidden, dat er evenveel slagroompudding op het glazuurkantje zit als op het bladerdeegkantje. Dan eet ik eerst het bladerdeegkantje op en dan het glazuurkantje
pi_3613371
eet m niet, maar hoe eet je trouwens een bosche bol? (chocolade bol he je weet toch...)

die eten ook niet zo makkelijk en tis altijd vechten met zon ding.

  maandag 25 maart 2002 @ 20:48:32 #41
21410 Fliepke
Serieuze waarheid
pi_3613844
ik doe het anders:

Ik dus er eerst een beetje op zodat de vla een beetje naar buiten steekt, dat lepel ik er dan vanaf... Daarna is hij op een degelijk formaat en kan ik hem zo in mn mond schuiven

pi_3613972
Een vork komt er niet aan te pas.

Eerst bovenste plak eraf halen, dus deeg met glazuur.

Dat eet je op.

Dan eet je het onderste gedeelte, dus room op een plak bladerdeeg op.

Gaat prima.

  maandag 25 maart 2002 @ 21:02:59 #43
23237 unconnected
Padishah Emperor
pi_3614095
hmm. type 4. eigenlijk heel maf. vroeger hadden we altijd van die bouwpakketten. dat was dan een doos met daarin losse plankjes, en pudding moest je opkloppen, en glazuur in een zakje. zat mijn ma altijd heel moeilijk te doen om het netjes in elkaar te krijgen, en dan had ik er weer een hoop tijd voor nodig om hem te demonteren.. tegenwoordig krijg ik de zooi dus gewoon los, maar dan is de lol er wel vanaf...
  maandag 25 maart 2002 @ 21:04:08 #44
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_3614120
De bovenkant gewoon uit de hand opeten, en de rest daarna eerlijk verdelen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_3614764
quote:
Op maandag 25 maart 2002 20:02 schreef Tom_Tom- het volgende:
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag
Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 25 maart 2002 @ 21:40:02 #46
23237 unconnected
Padishah Emperor
pi_3614827
quote:
Op maandag 25 maart 2002 21:37 schreef Lucille het volgende:

Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.


tuurlijk. het leeft bij de mensen
pi_3614839
6....................... wel smerig..............
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_3614954
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:20 schreef Lodi het volgende:

[..]

Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!


Juist, zo eet je een tom poes. Alleen heb ik niks tegen slagroom.
  maandag 25 maart 2002 @ 22:30:21 #49
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_3615730
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:43 schreef sweetie het volgende:
6
Hmz. Gelukkig heb jij een leuke trog.

Ik ben meer voor 4, echter, ik houd het glazuur gewoon op het bovenste stukje bladerdeeg en eet dat in één keer.

Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  maandag 25 maart 2002 @ 22:31:10 #50
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_3615751
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')