abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_3610089
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Trouwste user 2022 maandag 25 maart 2002 @ 16:13:52 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_3610101
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:


Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Lui.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 25 maart 2002 @ 16:15:59 #3
15181 MahRain
...Let's Rock
pi_3610130
4
Whatever doesn't kill you, makes you stronger. - Friedrich Nietzsche
pi_3610140
4 natuurlijk. Wat is er nu leuker dan spelen met je eten.
As you grow up and leave the playground[br]Where you kissed your prince and found your frog,[br]Remember the jester that showed you tears,[br]The script for tears[br][br][b]Marillion - Script for a jester's tear[/b]
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:27 #5
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610141
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?

Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:45 #6
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610146
6.

Hier ik heb ik ook al vaker over gedacht... LOL Het leek me bijvoorbeeld leuk om die dingen uit te delen tijdens een debat ofzo..

[Dit bericht is gewijzigd door Kogando op 25-03-2002 16:18]

Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610157
4
pi_3610161
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.

Maar omdat het een poll is.. doe dan maar 4.

  maandag 25 maart 2002 @ 16:18:53 #9
12871 Myster_E
Ne t'en fais pas,
pi_3610185
4, laag voor laag
  maandag 25 maart 2002 @ 16:19:08 #10
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610188
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610196
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders

Een decolleté is net als de zon... Je mag er wel naar kijken, maar niet in staren!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:18 #12
7485 Lodi
Valt vrij :-)
pi_3610206
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:17 schreef Crikey2 het volgende:
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.
Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!

Het is makkelijk om het niet te doen.
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:31 #13
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610210
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef Kogando het volgende:

[..]

Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..


Tja, ieder z'n voorkeur. Of misschien kan onze bakker er gewoon niks van...
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_3610211
4
pi_3610290
6 ...maar dan wel in 2 delen (bovenste en onderste laag met bladerdeeg)
  maandag 25 maart 2002 @ 16:26:47 #16
15067 Sinaasappel
Hennie stoel O+
pi_3610316
4
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_3610332
6 bovenstedeel eraf voor meer grip en happen maar
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:31 #18
3767 Herald
Come get some
pi_3610344
6

net als perzikschijven eten dus

*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:32 #19
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_3610345
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)

fake a dream
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:51 #20
9613 Seborik
I, Voyager
pi_3610352
Vragen over eten horen in Lifestyle.
pi_3610376
Eerst de onderkant, dan het room,
de slagroom bovenop, en als laatste
die bovenkant met glazuur.
pi_3610405
Hahahaha! Leuke topic!

Eerst haal ik dat slagroom/glazuur-laagje eraf. Die leg ik op het schoteltje.
Dan eet ik die room op. Soms met vorkje, soms gewoon beetpakken en happen maar.
En daarna pak ik dat heerlijke geglazuurde met slagroom-laagje en dat hap ik fijn naar binnen.
Mjammie!!!

Liej
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:16 #23
4086 4]-[ Highlander
Zie jij ook dubbel? :P
pi_3610569
Ik pak eerste de bovenste helft eraf, dus het roze gedeelte met slagroom. Dit eet ik gewoon met mijn handen op en daarna eet ik met mijn vork de bodem met gele room stukje voor stukje....meestal in 5 rijen, als je begrijpt wat ik bedoel
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:56 #24
9325 KOE
Eat my pig!
pi_3610578
Eerst 4 (slagroom) en dan 2
Maar ik nuek niet!
pi_3610593
6
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')