quote:Op zondag 11 februari 2007 17:26 schreef minilotje het volgende:
Ennnn: op!
[afbeelding]
Ik zit érg vol.![]()
Tsja, wat is tijdrovend? Je kunt natuurlijk gewoon lekker naar bed gaan als het deeg aan het rijzen is, je hoeft er niet met een nachtlampje bij te gaan zitten en het brood-in-spe sprookjes voor te lezen tot het tijd is voor de oven. Al sluit ik overigens niet uit dat je daar nóg lekkerder broden van zou krijgen..quote:Op zondag 11 februari 2007 17:25 schreef Tinkepink het volgende:
Lijkt me lekker. Wel erg tijdrovend.
Ik bak normaal ook mijn eigen brood, zelf, niet met een broodbakmachine, en dat lijkt me minder werk te zijn dan dit brood eerlijk gezegd. Ik kneed mijn brood echt nauwelijks en het eerste mixen gaat gewoon met de mixer. Maar goed, misschien waag ik het er ook nog eens op met dit brood.
Uit het filmpje maakte ik op dat het vooral er om gaat dat je de het gedeelte waar de deksel er op zit de luchtvochtigheid hoog houdt. Daar is een tajine dus ideaal voor lijkt mij.quote:Op zondag 11 februari 2007 17:33 schreef minilotje het volgende:
Volgens mij kan het ook prima in een emaille pan. Ook tajines lijken goed te werken, en ik las laatst over iemand die alleen een aardewerken bak met bijpassend deksel had staan en dat is ook gelukt. Ik denk dat het er vooral om gaat dat je iets hebt dat ervoor zorgt dat de temperatuur mooi gelijkmatig blijft tijdens het bakken.
Ik kan het filmpje niet meer vindenquote:Op zondag 11 februari 2007 17:35 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Uit het filmpje maakte ik op dat het vooral er om gaat dat je de het gedeelte waar de deksel er op zit de luchtvochtigheid hoog houdt. Daar is een tajine dus ideaal voor lijkt mij.
Nee, het is vooral de manier van bakken en het feit dat het deeg he-le-maal niet gekneed wordt, maar wél achttien uur staat te rijzen.quote:Op zondag 11 februari 2007 22:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Wat is hier nou ineens zo de hype aan en waarom heeft niemand het eerder bedacht? Het is toch gewoon standaard ingredienten in een wat andere verhouding ofzo.
totaal offtopic, maar wat heb ik jou hier lang niet gezien zeg:quote:Op maandag 12 februari 2007 17:43 schreef Byte_Me het volgende:
zijn alle geemailleerde pannen hiervoor geschikt (als ze maar wat massa hebben)? want ik heb er een paar gevonden op zolder, maar ik heb geen idee of het gietijzer is.
maar ik ken jou helemaal nietquote:Op maandag 12 februari 2007 17:47 schreef Muck het volgende:
[..]
totaal offtopic, maar wat heb ik jou hier lang niet gezien zeg:
[sub]of ben ik gewoon blind?[/sub}
maar ik jou welquote:
dan moet ik even zoeken... ik dacht pasta carbonara...quote:Op maandag 12 februari 2007 18:20 schreef Byte_Me het volgende:
wat voor recept dan?
en ik kom nog wel regelmatig in cul hoor.
oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.quote:Op maandag 12 februari 2007 18:21 schreef Muck het volgende:
[..]
dan moet ik even zoeken... ik dacht pasta carbonara...
mijn geheugen zit raar in elkaarquote:Op maandag 12 februari 2007 18:23 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.
quote:Op maandag 12 februari 2007 18:25 schreef MissHobje het volgende:
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank![]()
och dan zet er nog wel iets opquote:Op maandag 12 februari 2007 22:28 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.quote:Op woensdag 14 februari 2007 11:24 schreef Byte_Me het volgende:
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.
wel een heerlijk knapperige korst!
misschien, maar de eerste rijsstap heeft al een stuk langer geduurt bij mij, zo'n 22 uur. ach, ik blijf het gewoon proberen.quote:Op woensdag 14 februari 2007 21:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
Je kunt ook het topic wat beter bekijkenquote:Op vrijdag 16 februari 2007 00:11 schreef nein het volgende:
Ik mis fotos :'[
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:30 schreef JacMar het volgende:
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis![]()
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
Ik denk dat het wel lukt om vandaag nog boodschappen te doenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:35 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Ik weet het niet..Misschien een keer proberen?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?![]()
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?![]()
ja ik weet dat je maisbrood met 50/50 mais/tarwemeel maakt (wist niet dat dat met gluten te maken had), maar in de meeste recepten die ik zie zit boter, melk en/of ei. en om dat nou 18 uur te laten staan bij kamertemperatuur...quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |