abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 11 februari 2007 @ 17:27:29 #51
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46209805
Oh, dit ga ik ook een keer proberen! Ik heb alleen geen gietijzeren pan
Wel zo'n emaille pan, zou dat ook gaan?
  zondag 11 februari 2007 @ 17:28:04 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46209823
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:26 schreef minilotje het volgende:
Ennnn: op!

[afbeelding]

Ik zit érg vol.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_46209859

Klinkt echt heeeeeeeeeeerlijk!!
pi_46210035
Volgens mij kan het ook prima in een emaille pan. Ook tajines lijken goed te werken, en ik las laatst over iemand die alleen een aardewerken bak met bijpassend deksel had staan en dat is ook gelukt. Ik denk dat het er vooral om gaat dat je iets hebt dat ervoor zorgt dat de temperatuur mooi gelijkmatig blijft tijdens het bakken.
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:25 schreef Tinkepink het volgende:
Lijkt me lekker. Wel erg tijdrovend.
Ik bak normaal ook mijn eigen brood, zelf, niet met een broodbakmachine, en dat lijkt me minder werk te zijn dan dit brood eerlijk gezegd. Ik kneed mijn brood echt nauwelijks en het eerste mixen gaat gewoon met de mixer. Maar goed, misschien waag ik het er ook nog eens op met dit brood.
Tsja, wat is tijdrovend? Je kunt natuurlijk gewoon lekker naar bed gaan als het deeg aan het rijzen is, je hoeft er niet met een nachtlampje bij te gaan zitten en het brood-in-spe sprookjes voor te lezen tot het tijd is voor de oven. Al sluit ik overigens niet uit dat je daar nóg lekkerder broden van zou krijgen..
En de voorbereidingen stellen echt niks voor, de ingredienten roer je met de hand letterlijk in minder dan tien seconden in elkaar. Moet ik wel bij zeggen dat ik écht een grondige hekel heb aan kneden. Ik krijg al spierpijn als ik eraan denk.
Overigens is het niet zo dat dit brood nu hetzelfde smaakt als een brood van een deeg dat je wél zou kneden. De beduidend afwijkende manier van deeg preparen zorgt ervoor dat het brood een structuur en smaak heeft die toch wel wat anders is dan broden die ik eerder heb gemaakt of gekocht. Het zit een beetje tegen ciabatta aan, maar eigenlijk vind ik het nog veel lekkerder. Geen brood dat ik dagelijks zou willen eten misschien, maar toch wel heel vaak. Achttien uur lekker warm bubbelen doet iets magisch met het brood, en dan die dikke, knapperige korst door bereiding in de pan..
Op naar brood nummer twee!

[ Bericht 41% gewijzigd door minilotje op 11-02-2007 17:41:07 ]
pi_46210131
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:33 schreef minilotje het volgende:
Volgens mij kan het ook prima in een emaille pan. Ook tajines lijken goed te werken, en ik las laatst over iemand die alleen een aardewerken bak met bijpassend deksel had staan en dat is ook gelukt. Ik denk dat het er vooral om gaat dat je iets hebt dat ervoor zorgt dat de temperatuur mooi gelijkmatig blijft tijdens het bakken.
Uit het filmpje maakte ik op dat het vooral er om gaat dat je de het gedeelte waar de deksel er op zit de luchtvochtigheid hoog houdt. Daar is een tajine dus ideaal voor lijkt mij.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zondag 11 februari 2007 @ 17:56:26 #56
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46210808
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:35 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Uit het filmpje maakte ik op dat het vooral er om gaat dat je de het gedeelte waar de deksel er op zit de luchtvochtigheid hoog houdt. Daar is een tajine dus ideaal voor lijkt mij.
Ik kan het filmpje niet meer vinden Heeft iemand de goede link?
pi_46212486
hoe nauw komt die 18 uur rijzen eigenlijk?
pi_46212513
Zoals in OP ook staat: http://video.on.nytimes.com en dan zoeken op 'no knead bread' :-)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  Donald Duck held zondag 11 februari 2007 @ 22:15:58 #60
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_46220663
Wat is hier nou ineens zo de hype aan en waarom heeft niemand het eerder bedacht? Het is toch gewoon standaard ingredienten in een wat andere verhouding ofzo.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  zondag 11 februari 2007 @ 22:38:53 #61
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_46221618
Leuke recensie zeg en dat filpmje is ook duidelijk trouwens.
Ik ga persoonlijker liever voor het kneden want dan gaat het toch wel een stukje sneller maar eerlijk is eerlijk als je een goede tijdsplanning maakt dan heb je steeds heerlijk brood waar je amper wat voor hoeft te doen.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_46222131
Het ziet er wel heel lekker uit moet ik zeggen
Morgen ga ik ook eens wat in een pan gooien denk ik
Saartje
pi_46222681
ik heb er wel zin in alleen die pan staat me tegen.
ik heb ook alleen maar gewone pannen.

Maar het brood ziet er erg lekker uit
pi_46223021
moet alleen eerst een geschikte pan zien te vinden, alles wat ik in huis heb heeft plastic handvaten/knoppen
pi_46224755
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Wat is hier nou ineens zo de hype aan en waarom heeft niemand het eerder bedacht? Het is toch gewoon standaard ingredienten in een wat andere verhouding ofzo.
Nee, het is vooral de manier van bakken en het feit dat het deeg he-le-maal niet gekneed wordt, maar wél achttien uur staat te rijzen.
  maandag 12 februari 2007 @ 01:51:05 #66
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46227195
moet i keens doen als ik bij mijn ouders logeer
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 12 februari 2007 @ 09:43:36 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46230149
De lange rijstijd draagt enorm bij aan het smakelijk worden van het brood. Lang laten rijzen, desems of poolisch gebruiken is een goede methode om smaakvol brood te krijgen. De korte rijstijden van moderne bakkers is de voornaamste reden waarom brood smakeloos is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 februari 2007 @ 17:40:23 #68
156009 sakeh
http://www.all-about.tv/
pi_46244212


In ~13 uur is de mijne klaar om gebakken te worden
pi_46244318
zijn alle geemailleerde pannen hiervoor geschikt (als ze maar wat massa hebben)? want ik heb er een paar gevonden op zolder, maar ik heb geen idee of het gietijzer is.
  maandag 12 februari 2007 @ 17:47:40 #70
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46244453
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:43 schreef Byte_Me het volgende:
zijn alle geemailleerde pannen hiervoor geschikt (als ze maar wat massa hebben)? want ik heb er een paar gevonden op zolder, maar ik heb geen idee of het gietijzer is.
totaal offtopic, maar wat heb ik jou hier lang niet gezien zeg:
[sub]of ben ik gewoon blind?[/sub}
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46245291
quote:
Op maandag 12 februari 2007 17:47 schreef Muck het volgende:

[..]

totaal offtopic, maar wat heb ik jou hier lang niet gezien zeg:
[sub]of ben ik gewoon blind?[/sub}
maar ik ken jou helemaal niet
  maandag 12 februari 2007 @ 18:18:16 #72
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245385
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:15 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

maar ik ken jou helemaal niet
maar ik jou wel
je hebt me ooit een recept voor iets gegeven dat hier ergens op mijn laptop staat.
das al heeeel lang geleden hoor, dus ik vind het niet gek dat je je dat niet herinnerd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46245454
wat voor recept dan?
en ik kom nog wel regelmatig in cul hoor.
  maandag 12 februari 2007 @ 18:21:24 #74
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245492
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:20 schreef Byte_Me het volgende:
wat voor recept dan?
en ik kom nog wel regelmatig in cul hoor.
dan moet ik even zoeken... ik dacht pasta carbonara...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46245557
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:21 schreef Muck het volgende:

[..]

dan moet ik even zoeken... ik dacht pasta carbonara...
oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.

toch leuk om te weten dat er gebruik van wordt gemaakt.
  maandag 12 februari 2007 @ 18:24:36 #76
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245590
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:23 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.
mijn geheugen zit raar in elkaar
maar ik heb je er als bronvermelding bij staan, vandaar dat je post me ineens opviel
dus nee, ik ben geen enge stalker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 12 februari 2007 @ 18:25:06 #77
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_46245608
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 12 februari 2007 @ 18:26:20 #78
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245648
sorry
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46245741
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:25 schreef MissHobje het volgende:
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank
pi_46250270
Mijn tweede brood gaat zo de oven in. Iets langer, iets heter. Op naar een nóg perfecter brood.
pi_46250714
zo, mn eerste deeje staat te rijzen. het gaat wel een paar uurtjes langer worden waarschijnlijk, maar het lijkt mij niet zoveel uitmaken of het nou 18 of 20 uur rijst. met de pan moet ik morgen een beetje improviseren, een gietijzeren pan, met een bakplaat uit een taartvorm als deksel.
pi_46250763
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
pi_46250927
quote:
Op maandag 12 februari 2007 22:28 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
och dan zet er nog wel iets op
  dinsdag 13 februari 2007 @ 15:29:11 #84
156009 sakeh
http://www.all-about.tv/
pi_46260051
Mijne is redelijk gelukt, beetje zoutloos alleen, vorm en kleur is wel perfect


nu gelijk maar een 2de maken
pi_46290750
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.

wel een heerlijk knapperige korst!
  † In Memoriam † woensdag 14 februari 2007 @ 21:16:47 #86
34726 Fratz
Max
pi_46309709
even een tvptje! ik vind dit erg interessant! moet het zeker ook eens proberen!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_46310195
De eerste bak deegkledder staat te rijzen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2007 21:26:22 ]
  woensdag 14 februari 2007 @ 21:27:33 #88
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46310281
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 11:24 schreef Byte_Me het volgende:
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.

wel een heerlijk knapperige korst!
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46351083
Ik heb het gedaan hoor, alles in een schaal gemikt en nu staat het te soezen op het aanrecht.
Morgen rond etenstijd gaat het in de oven. Ik ben benieuwd
Saartje
pi_46352075
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 21:27 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
misschien, maar de eerste rijsstap heeft al een stuk langer geduurt bij mij, zo'n 22 uur. ach, ik blijf het gewoon proberen.
pi_46353028
Ik mis fotos :'[
(:
  vrijdag 16 februari 2007 @ 20:26:28 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46379214
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 00:11 schreef nein het volgende:
Ik mis fotos :'[
Je kunt ook het topic wat beter bekijken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46381713
Note to self: volgende keer versere gist gebruiken en wat minder water
Verder was de korst echt heerlijk! Nu de binnenkant nog goed krijgen
Saartje
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:30:31 #94
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46483279
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:35:10 #95
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46483367
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 10:30 schreef JacMar het volgende:
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:55:39 #96
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46483775
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 10:35 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Ik denk dat het wel lukt om vandaag nog boodschappen te doen
pi_46484045
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
  dinsdag 20 februari 2007 @ 11:16:34 #98
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46484295
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
Ik weet het niet..Misschien een keer proberen?
Ik heb trouwens nog wel griesmeel, dus probeer ik het daarmee in plaats van zemelen
  dinsdag 20 februari 2007 @ 11:37:17 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46484848
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46485318
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
ja ik weet dat je maisbrood met 50/50 mais/tarwemeel maakt (wist niet dat dat met gluten te maken had), maar in de meeste recepten die ik zie zit boter, melk en/of ei. en om dat nou 18 uur te laten staan bij kamertemperatuur...

ik zal eens proberen om alleen een doel van de bloem in het recept te vervangen door maismeel, we zien wel wat er gebeurt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')