#ANONIEM | dinsdag 6 februari 2007 @ 00:15 |
Afgelopen weekend voor het eerst paksoi gegeten bij een vriend. Hij had het alleen maar geroerbakt en ik vond het echt heel erg lekker. Maar zat al bij mezelf te bedenken als ik het zelf zou maken wat zou ik dan eventueel toevoegen? Teentje knoflook en versgemalen peper kwamen als eerste in me op. Wie heeft er nog meer ideeën? Of andere manieren van bereiden dan roerbakken of gerechten waar paksoi in zit verwerkt. ![]() | |
Blues | dinsdag 6 februari 2007 @ 00:47 |
Hopla ![]() Dit lijkt me lekker : quote: | |
vats | dinsdag 6 februari 2007 @ 04:50 |
Paksoi rules, koop het altijd graag in de toko waar ze meestal iets van 6 soorten paksoi hebben, groot klein en middel in zowel groen als wit. Heerlijk in de roerbak! Supergezond ook!![]() ![]() | |
Curiosity | dinsdag 6 februari 2007 @ 09:53 |
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip. | |
vats | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:06 |
quote:recept? | |
Curiosity | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:34 |
Hindoestaanse kip van Farida Hoofdgerecht voor 4 personen 1 bos of struik paksoi 1 kg kipdrumsticks of 1 kg kippenpoten 1 theel. adjenamotto (toko) 1 theel. kantjoerpoeder (toko) 1 theel. laospoeder (toko) of peper 1 theel. witte en 1 theel. zwarte peper 1 ui in stukjes en 4 teentjes gekneusde knoflook 2 eetl. zonnebloemolie 2 scheuten zoete sojasaus 2 theel. zout 2 vleestomaten in blokjes Nodig in de keuken: plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek Bereiding Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag Voeg alle kruiden toe en bak ze mee Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water Verwarm tot de kip gaar is Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe Verwarm de groenten nog 5 minuten mee Lekker met basmati rijst | |
R81 | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:42 |
Stamppot met paksoi en rookkaas Ingrediënten 1 kilo aardappels (kruimig) 2 struiken paksoi 1 teentje knoflook 1 ui 8 worteltjes 1 eetlepel boter of margarine 200 g rookkaas 200 ml melk Bereiden Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten. Kipcurry met paksoi Ingrediënten 1 grote ui, gesnipperd 1 zakje korma currypasta (80 g) 400 g kipfilet, in blokjes 1 pak woknoedels (248 g) 2 struiken paksoi 5 eetlepels olie Bereiden Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt. ![]() | |
Leipo666 | dinsdag 6 februari 2007 @ 11:46 |
tijdens het snijden van een paksoi zag ik in het midden van de plant een miniatuur paksoi zitten: deze heb ik bewaard en probeer ik nu op te kweken naar een volwassen plant ![]() hij heeft al 2 blaadjes erbij gekregen in een week tijd ja ik weet dat die dingen geen drol kosten, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken of ik een een paksoi kan verdubbelen. 50% korting dus ![]() | |
n0a | dinsdag 6 februari 2007 @ 12:10 |
Stomen/roerbakken en dan wat oestersaus erbij. | |
Blues | dinsdag 6 februari 2007 @ 13:40 |
Dat laatste idd. Maar oh oh wat veel inspiratie weer hier ![]() Grappig Leipo ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 6 februari 2007 @ 14:08 |
Die van bluezz en R81 lijken me erg lekker en makkelijk ook om te maken. Vrijdag komt er een vriend eten dus dan maak ik 1 van de 2 klaar, maar eigenlijk hoop ik op nog meer receptjes ![]() | |
jpg97 | dinsdag 6 februari 2007 @ 16:13 |
Paksoi hmmm | |
Jesse- | dinsdag 6 februari 2007 @ 16:16 |
Lekker met paksoi: Een uitje aanfruiten, dan paprika erbij en de paksoi. Lekker roerbakken en er een (warmgemaakte) rookworst in blokjes door heen doen. Makkelijk, goedkoop én lekker! | |
Tinkepink | dinsdag 6 februari 2007 @ 16:24 |
Makkelijk en lekker: Paksoi met ham Ingredienten: paksoi plakjes ham beetje room peper dille citroensap mosterd Bereidingswijze - paksoi in stukjes snijden en wassen - stelen van de paksoi roerbakken - plakjes ham klein snijden en meebakken - blaadjes van de paksoi meebakken - beetje ongeslagen, ongezoete room erbij - op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille | |
#ANONIEM | dinsdag 6 februari 2007 @ 16:31 |
quote:Oeiiii die klinkt ook wel erg lekker, tnx. | |
tuiterdespuiter | dinsdag 6 februari 2007 @ 19:56 |
Hmm zie het vaak genoeg liggen bij de groenteboer/super maar nooit de 'moed' gehad om het een keertje mee te nemen. Binnenkort toch een keertje probren ![]() | |
Leipo666 | dinsdag 6 februari 2007 @ 20:10 |
uit Wokgerechten 5-kruidenvlees Ingredienten voor 4 personen: Bereiding: ![]() | |
ellos | dinsdag 6 februari 2007 @ 20:30 |
waar smaakt het naar? is het sla achtig? | |
Leipo666 | dinsdag 6 februari 2007 @ 20:33 |
quote:uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma. | |
tuiterdespuiter | dinsdag 6 februari 2007 @ 20:36 |
quote:Wat is 5 kruidenpoeder nou weer ![]() | |
Leipo666 | dinsdag 6 februari 2007 @ 20:58 |
dat werd nou ook gevraagt (en beantwoord) in dat andere topic ![]() | |
Tinkepink | dinsdag 6 februari 2007 @ 21:04 |
Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl. | |
_Boo_ | dinsdag 6 februari 2007 @ 21:32 |
Ik heb het ook nog nooit gegeten, watvoor soort smaak zit er aan ![]() | |
ellos | dinsdag 6 februari 2007 @ 21:59 |
quote:o excusez dacht in het snelle lezen dat het een link naar dat receptje was. Thanks | |
#ANONIEM | dinsdag 6 februari 2007 @ 22:08 |
quote:Onbekend maakt onbemind? Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade. Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben. | |
Tinkepink | dinsdag 6 februari 2007 @ 22:11 |
quote:Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus. | |
#ANONIEM | woensdag 7 februari 2007 @ 11:08 |
quote:Kee, tnx voor de tip ![]() Resultaat post ik zondag of maandag wanneer ik weer achter de comp ga zitten na een weer veels te volle week (maar gelukkig wel met allemaal leuke dingen volgepland ![]() | |
SHE | woensdag 7 februari 2007 @ 16:32 |
Paksoi is puur het lekkerst. Superkort roerbakken en afblussen met mirin ( witte stukjes eerst, laatst de groene bladeren voor knapperig effect ) | |
popolon | donderdag 8 februari 2007 @ 00:55 |
Ik zag het liggen in de supermarkt: Pakchoi met touge, rijst, paprika, ui, knoflook, stukjes kip en wat zoutzure saus. Kip apart bakken, rijst apart koken en daarna de hele boel kort roerbakken. Heerlijk. Kwam zo in me op, ik kook altijd met wat ik voorhanden heb dus vraag me niet om de hoeveelheden van elk ingredient. Improviseren is het mooist. | |
Tha_Butcha | donderdag 8 februari 2007 @ 01:01 |
Geroerbakte paksoi roeleert in de wok wat blokjes (superklein, brunoisette dus) gember fruiten paksoi (wit idd eerst) erbij, scheut oestersaus erbij, glas water overheen deksel erop voor 2 minuutjes. beetje suiker nog, en wat geroosterd sesamzaad. klaar!!! nog geen 10 minuten werk, zelfs voor de grootste keukenmongool. | |
Razz_Gul | donderdag 8 februari 2007 @ 14:06 |
Chinese kool kost t zelfde (soms goedkoper) , smaakt t zelfde en je haalt er veel meer groente uit per eenheid dus voordeliger dus laat ik de paksoi tegenwoordig staan. Mijn methode: de paksoi vooraf enkele min blancheren in heet water gember + uien fruiten paksoi /chinese kool erin vissaus + oestersaus +sojasaus erbij en omscheppen evt peper of paprika bij 3min op laag vuur laten pruttelen en klaar. | |
jpg97 | donderdag 8 februari 2007 @ 14:54 |
Hmm.. Paksoi ,met tofu en garnalen in de wok ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 februari 2007 @ 18:48 |
quote:Ben eigenwijs geweest, want warme ham vind ik ook niet echt lekker ![]() Dus de dille weggelaten, spekreepjes ipv ham en had nog zalmfilet van de visboer, in blokjes gesneden en die op het laatst met de blaadjes geroerbakt. Met als resultaat een heerlijk gerecht ![]() | |
Tinkepink | zaterdag 10 februari 2007 @ 19:24 |
Met zalm is het inderdaad ook heel erg lekker! | |
#ANONIEM | dinsdag 13 februari 2007 @ 16:31 |
Vanavond weer hetzelfde, alleen doe ik er nog geitenkaas bij, ben benieuwd ![]() | |
Gert | dinsdag 13 februari 2007 @ 16:52 |
quote:Klinkt lekker. Hoe serveer je dit? Als onderdeel van een hoofdgerecht? Kun je een (proefondervindelijk) mooie combinatie noemen? | |
sanni | woensdag 14 februari 2007 @ 05:31 |
he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet weet te koken, roerbakken. ![]() in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes, beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal. | |
vats | woensdag 14 februari 2007 @ 06:28 |
quote:wat is er mis met roerbakken?? vind het zelf heerlijk doe niet anders! Gezond en lekker, en buiten dat zijn er miljoenen combinaties mogelijk... Dus Roerbakken is gewoon ![]() | |
Tinkepink | woensdag 14 februari 2007 @ 10:11 |
Misschien dat er veel roerbakrecepten worden gegeven omdat paksoi een echte roerbakgroente is (is rauw trouwens ook lekker, als salade) | |
Tinkepink | woensdag 14 februari 2007 @ 10:41 |
Voor Gert: gewoon met aardappelen of rijst, mooi stukje vlees erbij (varkens of kip) dat een beetje pittiger gekruid is. Misschien nog een wortelsalade erbij... | |
#ANONIEM | woensdag 14 februari 2007 @ 10:43 |
quote:Ik vind roerbakken eigenlijk ook gewoon erg lekker ![]() ![]() ![]() | |
Gert | vrijdag 23 februari 2007 @ 12:39 |
quote:Gemaakt. Was erg lekker! Grappig: op de een of andere manier belandde paksoi bij ons altijd in oosterse gerechten. Maar deze "Franse" bereidingswijze was ook heel smakelijk. Ik had alleen blokjes ham gedaan ipv reepjes, en dat is denk ik geen verbetering van het recept. Het was net iets te "lomp". | |
Byte_Me | vrijdag 23 februari 2007 @ 12:47 |
roerbakken met knoflook en ketjap asin ![]() | |
#ANONIEM | maandag 26 februari 2007 @ 21:51 |
Gisteren gemaakt: Benodigdheden 3 ons kipfilet 3 kleine paksoi 3 tomaten in kleine blokjes gesneden 2 teentjes knoflook versgemalen peper 1 theelepel koriander beetje ongeslagen room olijfolie Bereidingswijze Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan. In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken. Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst. ![]() Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2007 21:52:58 ] | |
Blues | maandag 26 februari 2007 @ 22:55 |
Kijk nou es ![]() Weer een ideetje erbij ![]() | |
ellos | zaterdag 3 maart 2007 @ 17:10 |
quote:Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard. Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef. Best lekker! Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker ![]() | |
renzell | zondag 4 maart 2007 @ 01:20 |
Oeh, dit klinkt allemaal goed zeg. Ik ben dol op paksoi. Maandag meteen maar eens iets in elkaar draaien. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 5 maart 2007 @ 13:06 |
quote:Oeiiii TVPtje voor over een paar maanden als ik weer een salade-tic ga krijgen ![]() | |
vats | dinsdag 6 maart 2007 @ 07:06 |
Ga regelmatig naar de Oosterse super in Delft (Xotus) daar hebben ze vaak een soort of 5 Paksoi. In groen en in het wit. Koop vaak de medium size wit of groen, gewoon heerlijk! | |
Shadowke | dinsdag 6 maart 2007 @ 09:31 |
Ik maak ook altijd een roerbak gerecht met paksoi. Olie in de pan, wat knoflook pasta en gesneden ui fruiten. Klein beetje oestersaus erbij, dan Mora zoetzure balletjes erbij (jaja, maar erg lekker) ![]() Gesneden peentje erbij en een handje garnalen. En dan als laatste de gesneden paksoi.. Lekker met witte rijst ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 6 maart 2007 @ 19:34 |
Op het idee gebracht door Bluezz: Oosterse stamppot met paksoi en taugé Aantal personen: 4 Ingrediënten 1 kg aardappelen 2 dl melk 40 gr boter Zout Peper 1 eetlepel ketjap manis 1/2-1 theelepel sambal oelek 1 gesnipperde ui 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 eetlepels olie 350 gr winterwortel in halve plakjes 1/2 struik paksoi in dunne repen 1 theelepel gemalen koriander 2 eetlepels pindakaas 8 stokjes saté (slager) 25 gr taugé 2 eetlepels seroendeng Bereiding: Verwarm de grill voor op de hoogste stand Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten Voeg de paksoi bij het wortel-uienmengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over Leg de satéstokjes op de stamppot Lekker met komkommer-zoetzuur Eerst marinade maken voor de saté en het vlees klein snijden: ![]() Dan de rest klaarzetten: ![]() Receptje volgen en dan dit als resultaat op je bordje hebben: ![]() Was alleen vergeten de taugé erbij te doen, heb ik daarna dus gedaan toen de foto al gemaakt was en had geen zin om een nieuwe te maken want ik had erge trek ![]() Verder was het erg lekker en absoluut weereens iets heel anders. Voor herhaling vatbaar dus ![]() | |
Blues | dinsdag 6 maart 2007 @ 20:11 |
Foto's doen het niet ![]() quote: | |
#ANONIEM | dinsdag 6 maart 2007 @ 20:31 |
quote:Jah zag het...over een uurtje ofzo doen ze het wel weer hopelijk ![]() | |
Blues | dinsdag 6 maart 2007 @ 20:40 |
Foto's doen het ![]() Lekker he ![]() Jij gebruikt zeker niet het groen van de paksoi ? | |
#ANONIEM | dinsdag 6 maart 2007 @ 21:38 |
quote:Deze keer niet idd. Foto's doen het bij mij weer niet, zal me van de week eens verdiepen in tinypic ofzo ![]() Maar het was iig erg lekker ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 7 maart 2007 @ 21:22 |
@ SeaOfLove ziet er goed uit ![]() | |
kahaarin | donderdag 8 maart 2007 @ 18:48 |
quote:Je leeft nog! ![]() Ziet er goed uit, ga ik ook eens proberen! ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 maart 2007 @ 21:53 |
quote:Dat dan weer wel ![]() ![]() ![]() @ Martijn: Tnx! Ik was al dol op koken, haalde al een hoop van i-net af maar het CUL-forum inspireert toch het meeste ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2007 21:54:50 ] | |
JMarsden | maandag 12 maart 2007 @ 22:33 |
quote:Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt. Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen.. | |
#ANONIEM | maandag 12 maart 2007 @ 22:38 |
quote:wat is sayoer? recepten posten ![]() ![]() | |
JMarsden | maandag 12 maart 2007 @ 23:29 |
Eigenlijk gewoon Indonesische groentensoep, met voornamelijk 1 hoofdingrediënt. Hou zelf het meest van sayur lodeh, verschillende groenten met klappermelk.. Voorbeeldjes: http://kokkieblanda.nl/Content/pid=167.html http://kokkieblanda.nl/Content/pid=995.html http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1222.html http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1223.html http://kokkieblanda.nl/Content/pid=523.html http://kokkieblanda.nl/Content/pid=989.html | |
#ANONIEM | maandag 12 maart 2007 @ 23:44 |
quote:Welke maak jij dan altijd? Eigen receptje posten jah ![]() ![]() | |
Curiosity | dinsdag 13 maart 2007 @ 08:48 |
quote:Dit recept heeft toen ook een wedstrijd gewonnen op de site kip. | |
JMarsden | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:55 |
quote:Ik maak zelf altijd sayur lodeh, maar doe ik uit het hoofd.. is een recept dat in de familie blijft, dus ga ik niet met Fok! delen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 maart 2007 @ 15:14 |
quote: ![]() ![]() Heb die site van jouw linkjes btw ff bij favorieten gezet, staan echt veel lekkere dingetjes op ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 januari 2008 @ 09:15 |
Vanaaf maar weereens aan de paksoi. 10 augistus 2007 voor het laatst gemaakt, en jah die datum weet ik nog omdat dat de eerste keer was dat ik voor vriendlief heb gekookt. ging door de zenuwen btw helemaal mis ![]() | |
Blues | donderdag 17 januari 2008 @ 10:15 |
Ik eet het eigenlijk alleen als groente als we eten van de toko hebben. Dom, jammer etc... dus weer even een tieviepaksoi ![]() | |
Jarno | donderdag 17 januari 2008 @ 10:16 |
Hoe snij je paksoi? Welk gedeelte is eetbaar en welk gedeelte niet? ![]() *complete paksoi newbie* | |
#ANONIEM | donderdag 17 januari 2008 @ 10:27 |
quote:Kontje eraf snijden, de rest is helemaal eetbaar. Het groene gedeelte altijd als laatste erbij doen ![]() Volgens mij snij ik de steel in stukjes van zo'n anderhalf/2 cm, de blaadjes zo'n 2/3 cm. Zal er vanaaf even opletten. | |
n0a | donderdag 17 januari 2008 @ 10:41 |
Choi sam vind ik persoonlijk wat lekkerder dan pak soi. Kleinere stronkjes en meer smaak vind ik. ![]() Kangkung (waterspinazie) vind ik dan weer lekkerder dan choi sam. http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterspinazie (met plaatjes) | |
cul_non_kul | donderdag 17 januari 2008 @ 12:39 |
quote: Kangkung ![]() En in Azië vind je dit soort groenten in overvloed .... Ik ga maar weer eens een keertje met mijn dinnetje naar Xotus in Delft ... supertoko met veel exotische groenten (vers) | |
Innocence | donderdag 17 januari 2008 @ 15:50 |
Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij. | |
cul_non_kul | zondag 20 januari 2008 @ 22:44 |
quote:De groene stukken kort stomen, zodat ze al dente blijven ![]() | |
cul_non_kul | vrijdag 25 januari 2008 @ 16:38 |
Snelle paksoi methode: Olie in de wok trassie erbij fijngesnipperde sjalotjes en knoflook tot ze bijna glazig zijn fijngesneden rode peper erbij (zonder zaadlijst, minder pittig) vuur hoog witte delen erbij tot knapperig dan de groene delen kort meewokken en onderwijl afmaken met vissaus bon appetit (serveren bij de rijst of nasi/bami goreng) | |
Miss_Virgo | zondag 27 januari 2008 @ 18:45 |
quote:Gewoon rauwis paksai ook heel lekker, als salade ![]() | |
LoudGirl | zondag 27 januari 2008 @ 19:09 |
Roerbakken met wat gember en knoflook. Beetje chili als je van pittig houdt. Doet het prima in de noedels/bami. | |
LeeHarveyOswald | maandag 28 januari 2008 @ 01:27 |
Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps ![]() ![]() | |
Scandalous | maandag 28 januari 2008 @ 01:29 |
Paksoi is awesome ![]() ![]() | |
cul_non_kul | maandag 28 januari 2008 @ 07:04 |
quote:Bij de toko kun je bamboescheuten kopen, in blik, bij gewone supermarkten zul je het niet zo snel vinden. | |
n0a | maandag 28 januari 2008 @ 09:47 |
De bamboe die ik in de kast heb staan hebben we gewoon bij de plusmarkt gekocht. Staat bij de oosterse produkten. | |
cul_non_kul | maandag 28 januari 2008 @ 13:07 |
quote:Wat dacht je overigens van: okra, kouseband, zoete aardappel, paprika, selderij, bloemkool, (groene) asperges en de groentevarianten zoals eerder in deit topic genoemd ![]() Dus er is nog genoeg lekkers te wokken. ![]() |