FOK!forum / Culinesse à gogo / Paksoi
#ANONIEMdinsdag 6 februari 2007 @ 00:15
Afgelopen weekend voor het eerst paksoi gegeten bij een vriend. Hij had het alleen maar geroerbakt en ik vond het echt heel erg lekker.

Maar zat al bij mezelf te bedenken als ik het zelf zou maken wat zou ik dan eventueel toevoegen? Teentje knoflook en versgemalen peper kwamen als eerste in me op.

Wie heeft er nog meer ideeën? Of andere manieren van bereiden dan roerbakken of gerechten waar paksoi in zit verwerkt.

Bluesdinsdag 6 februari 2007 @ 00:47
Hopla


Dit lijkt me lekker :
quote:
GEGRATINEERDE PAKSOI
1kg paksoi, 2 dl bouillon, peper, 50 g geraspte kaas, boter,1 potje zure room, peterselie,1 ui, peper, zout, 4 el geraspte kaas. Was de bladeren en snijd ze in niet te smalle reepjes. Kook die enkele minuten in de bouillon en laat ze dan uitlekken. Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin laag om laag paksoi, geraspte kaas en klontjes boter. Zorg dat de laatste laag uit paksoi bestaat. Meng door de zure room de peterselie, het gesnipperde uitje, peper en zout. Leg de room op de groente en bestrooi met kaas. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven (220'C) en bak 10 minuten. Een goede Combinatie met aardappelpuree en gebakken eieren.
vatsdinsdag 6 februari 2007 @ 04:50
Paksoi rules, koop het altijd graag in de toko waar ze meestal iets van 6 soorten paksoi hebben, groot klein en middel in zowel groen als wit. Heerlijk in de roerbak! Supergezond ook!

Paksoi
Curiositydinsdag 6 februari 2007 @ 09:53
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
vatsdinsdag 6 februari 2007 @ 11:06
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:53 schreef Curiosity het volgende:
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
recept?
Curiositydinsdag 6 februari 2007 @ 11:34
Hindoestaanse kip van Farida

Hoofdgerecht voor 4 personen


1 bos of struik paksoi
1 kg kipdrumsticks of 1 kg kippenpoten
1 theel. adjenamotto (toko)
1 theel. kantjoerpoeder (toko)
1 theel. laospoeder (toko) of peper
1 theel. witte en 1 theel. zwarte peper
1 ui in stukjes en 4 teentjes gekneusde knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
2 scheuten zoete sojasaus
2 theel. zout
2 vleestomaten in blokjes
Nodig in de keuken: plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek

Bereiding
Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee
Lekker met basmati rijst
R81dinsdag 6 februari 2007 @ 11:42
Stamppot met paksoi en rookkaas

Ingrediënten
1 kilo aardappels (kruimig)
2 struiken paksoi
1 teentje knoflook
1 ui
8 worteltjes
1 eetlepel boter of margarine
200 g rookkaas
200 ml melk

Bereiden
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.

Kipcurry met paksoi

Ingrediënten
1 grote ui, gesnipperd
1 zakje korma currypasta (80 g)
400 g kipfilet, in blokjes
1 pak woknoedels (248 g)
2 struiken paksoi
5 eetlepels olie

Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt.

Leipo666dinsdag 6 februari 2007 @ 11:46
tijdens het snijden van een paksoi zag ik in het midden van de plant een miniatuur paksoi zitten: deze heb ik bewaard en probeer ik nu op te kweken naar een volwassen plant
hij heeft al 2 blaadjes erbij gekregen in een week tijd

ja ik weet dat die dingen geen drol kosten, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken of ik een een paksoi kan verdubbelen. 50% korting dus
n0adinsdag 6 februari 2007 @ 12:10
Stomen/roerbakken en dan wat oestersaus erbij.
Bluesdinsdag 6 februari 2007 @ 13:40
Dat laatste idd.
Maar oh oh wat veel inspiratie weer hier

Grappig Leipo
#ANONIEMdinsdag 6 februari 2007 @ 14:08
Die van bluezz en R81 lijken me erg lekker en makkelijk ook om te maken. Vrijdag komt er een vriend eten dus dan maak ik 1 van de 2 klaar, maar eigenlijk hoop ik op nog meer receptjes
jpg97dinsdag 6 februari 2007 @ 16:13
Paksoi hmmm
Jesse-dinsdag 6 februari 2007 @ 16:16
Lekker met paksoi:

Een uitje aanfruiten, dan paprika erbij en de paksoi. Lekker roerbakken en er een (warmgemaakte) rookworst in blokjes door heen doen.
Makkelijk, goedkoop én lekker!
Tinkepinkdinsdag 6 februari 2007 @ 16:24
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham

Ingredienten:
paksoi
plakjes ham
beetje room
peper
dille
citroensap
mosterd

Bereidingswijze
- paksoi in stukjes snijden en wassen
- stelen van de paksoi roerbakken
- plakjes ham klein snijden en meebakken
- blaadjes van de paksoi meebakken
- beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
- op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
#ANONIEMdinsdag 6 februari 2007 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham
Oeiiii die klinkt ook wel erg lekker, tnx.
tuiterdespuiterdinsdag 6 februari 2007 @ 19:56
Hmm zie het vaak genoeg liggen bij de groenteboer/super maar nooit de 'moed' gehad om het een keertje mee te nemen. Binnenkort toch een keertje probren
Leipo666dinsdag 6 februari 2007 @ 20:10
uit Wokgerechten

5-kruidenvlees

Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • ellosdinsdag 6 februari 2007 @ 20:30
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    Leipo666dinsdag 6 februari 2007 @ 20:33
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:30 schreef ellos het volgende:
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    tuiterdespuiterdinsdag 6 februari 2007 @ 20:36
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:10 schreef Leipo666 het volgende:
    uit Wokgerechten

    5-kruidenvlees

    Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • Wat is 5 kruidenpoeder nou weer
    Leipo666dinsdag 6 februari 2007 @ 20:58
    dat werd nou ook gevraagt (en beantwoord) in dat andere topic
    Tinkepinkdinsdag 6 februari 2007 @ 21:04
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    _Boo_dinsdag 6 februari 2007 @ 21:32
    Ik heb het ook nog nooit gegeten, watvoor soort smaak zit er aan
    ellosdinsdag 6 februari 2007 @ 21:59
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:33 schreef Leipo666 het volgende:

    [..]

    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    o excusez dacht in het snelle lezen dat het een link naar dat receptje was. Thanks
    #ANONIEMdinsdag 6 februari 2007 @ 22:08
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 21:04 schreef Tinkepink het volgende:
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    Onbekend maakt onbemind?

    Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

    Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
    Tinkepinkdinsdag 6 februari 2007 @ 22:11
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:08 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Onbekend maakt onbemind?

    Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

    Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    #ANONIEMwoensdag 7 februari 2007 @ 11:08
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

    [..]

    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    Kee, tnx voor de tip . Ga het btw vanavond al klaar maken heb vanaaf ook iemand te eten nl.
    Resultaat post ik zondag of maandag wanneer ik weer achter de comp ga zitten na een weer veels te volle week (maar gelukkig wel met allemaal leuke dingen volgepland )
    SHEwoensdag 7 februari 2007 @ 16:32
    Paksoi is puur het lekkerst. Superkort roerbakken en afblussen met mirin
    ( witte stukjes eerst, laatst de groene bladeren voor knapperig effect )
    popolondonderdag 8 februari 2007 @ 00:55
    Ik zag het liggen in de supermarkt:

    Pakchoi met touge, rijst, paprika, ui, knoflook, stukjes kip en wat zoutzure saus.

    Kip apart bakken, rijst apart koken en daarna de hele boel kort roerbakken. Heerlijk.

    Kwam zo in me op, ik kook altijd met wat ik voorhanden heb dus vraag me niet om de hoeveelheden van elk ingredient. Improviseren is het mooist.
    Tha_Butchadonderdag 8 februari 2007 @ 01:01
    Geroerbakte paksoi roeleert

    in de wok wat blokjes (superklein, brunoisette dus) gember fruiten
    paksoi (wit idd eerst) erbij, scheut oestersaus erbij, glas water overheen
    deksel erop voor 2 minuutjes. beetje suiker nog, en wat geroosterd
    sesamzaad. klaar!!! nog geen 10 minuten werk, zelfs voor de grootste
    keukenmongool.
    Razz_Guldonderdag 8 februari 2007 @ 14:06
    Chinese kool kost t zelfde (soms goedkoper) , smaakt t zelfde en je haalt er veel meer groente uit per eenheid dus voordeliger dus laat ik de paksoi tegenwoordig staan.

    Mijn methode:
    de paksoi vooraf enkele min blancheren in heet water
    gember + uien fruiten
    paksoi /chinese kool erin
    vissaus + oestersaus +sojasaus erbij en omscheppen
    evt peper of paprika bij
    3min op laag vuur laten pruttelen en klaar.
    jpg97donderdag 8 februari 2007 @ 14:54
    Hmm.. Paksoi ,met tofu en garnalen in de wok
    #ANONIEMzaterdag 10 februari 2007 @ 18:48
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

    [..]

    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    Ben eigenwijs geweest, want warme ham vind ik ook niet echt lekker .

    Dus de dille weggelaten, spekreepjes ipv ham en had nog zalmfilet van de visboer, in blokjes gesneden en die op het laatst met de blaadjes geroerbakt.

    Met als resultaat een heerlijk gerecht
    Tinkepinkzaterdag 10 februari 2007 @ 19:24
    Met zalm is het inderdaad ook heel erg lekker!
    #ANONIEMdinsdag 13 februari 2007 @ 16:31
    Vanavond weer hetzelfde, alleen doe ik er nog geitenkaas bij, ben benieuwd
    Gertdinsdag 13 februari 2007 @ 16:52
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
    Makkelijk en lekker:

    Paksoi met ham
    Klinkt lekker. Hoe serveer je dit? Als onderdeel van een hoofdgerecht? Kun je een (proefondervindelijk) mooie combinatie noemen?
    sanniwoensdag 14 februari 2007 @ 05:31
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
    vatswoensdag 14 februari 2007 @ 06:28
    quote:
    Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
    wat is er mis met roerbakken?? vind het zelf heerlijk doe niet anders! Gezond en lekker, en buiten dat zijn er miljoenen combinaties mogelijk... Dus Roerbakken is gewoon
    Tinkepinkwoensdag 14 februari 2007 @ 10:11
    Misschien dat er veel roerbakrecepten worden gegeven omdat paksoi een echte roerbakgroente is (is rauw trouwens ook lekker, als salade)
    Tinkepinkwoensdag 14 februari 2007 @ 10:41
    Voor Gert: gewoon met aardappelen of rijst, mooi stukje vlees erbij (varkens of kip) dat een beetje pittiger gekruid is. Misschien nog een wortelsalade erbij...
    #ANONIEMwoensdag 14 februari 2007 @ 10:43
    quote:
    Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
    Ik vind roerbakken eigenlijk ook gewoon erg lekker Maar jouw receptje klinkt ook erg lekker Misschien de volgende keer
    Gertvrijdag 23 februari 2007 @ 12:39
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
    Bereidingswijze
    - paksoi in stukjes snijden en wassen
    - stelen van de paksoi roerbakken
    - plakjes ham klein snijden en meebakken
    - blaadjes van de paksoi meebakken
    - beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
    - op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
    Gemaakt. Was erg lekker!
    Grappig: op de een of andere manier belandde paksoi bij ons altijd in oosterse gerechten. Maar deze "Franse" bereidingswijze was ook heel smakelijk. Ik had alleen blokjes ham gedaan ipv reepjes, en dat is denk ik geen verbetering van het recept. Het was net iets te "lomp".
    Byte_Mevrijdag 23 februari 2007 @ 12:47
    roerbakken met knoflook en ketjap asin
    #ANONIEMmaandag 26 februari 2007 @ 21:51
    Gisteren gemaakt:

    Benodigdheden

    3 ons kipfilet
    3 kleine paksoi
    3 tomaten in kleine blokjes gesneden
    2 teentjes knoflook
    versgemalen peper
    1 theelepel koriander
    beetje ongeslagen room

    olijfolie

    Bereidingswijze

    Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

    In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
    Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.



    Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2007 21:52:58 ]
    Bluesmaandag 26 februari 2007 @ 22:55
    Kijk nou es
    Weer een ideetje erbij
    elloszaterdag 3 maart 2007 @ 17:10
    quote:
    Op maandag 26 februari 2007 21:51 schreef SeaOfLove het volgende:
    Gisteren gemaakt:

    Benodigdheden

    3 ons kipfilet
    3 kleine paksoi
    3 tomaten in kleine blokjes gesneden
    2 teentjes knoflook
    versgemalen peper
    1 theelepel koriander
    beetje ongeslagen room

    olijfolie

    Bereidingswijze

    Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

    In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
    Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.

    [afbeelding]

    Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind
    Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
    Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
    Best lekker!
    Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
    renzellzondag 4 maart 2007 @ 01:20
    Oeh, dit klinkt allemaal goed zeg. Ik ben dol op paksoi. Maandag meteen maar eens iets in elkaar draaien.
    #ANONIEMmaandag 5 maart 2007 @ 13:06
    quote:
    Op zaterdag 3 maart 2007 17:10 schreef ellos het volgende:

    [..]

    Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
    Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
    Best lekker!
    Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
    Oeiiii TVPtje voor over een paar maanden als ik weer een salade-tic ga krijgen
    vatsdinsdag 6 maart 2007 @ 07:06
    Ga regelmatig naar de Oosterse super in Delft (Xotus) daar hebben ze vaak een soort of 5 Paksoi. In groen en in het wit. Koop vaak de medium size wit of groen, gewoon heerlijk!
    Shadowkedinsdag 6 maart 2007 @ 09:31
    Ik maak ook altijd een roerbak gerecht met paksoi.
    Olie in de pan, wat knoflook pasta en gesneden ui fruiten.
    Klein beetje oestersaus erbij, dan Mora zoetzure balletjes erbij (jaja, maar erg lekker)
    Gesneden peentje erbij en een handje garnalen. En dan als laatste de gesneden paksoi..
    Lekker met witte rijst
    #ANONIEMdinsdag 6 maart 2007 @ 19:34
    Op het idee gebracht door Bluezz:

    Oosterse stamppot met paksoi en taugé
    Aantal personen: 4
    Ingrediënten
    1 kg aardappelen
    2 dl melk
    40 gr boter
    Zout
    Peper
    1 eetlepel ketjap manis
    1/2-1 theelepel sambal oelek
    1 gesnipperde ui
    2 gesnipperde teentjes knoflook
    2 eetlepels olie
    350 gr winterwortel in halve plakjes
    1/2 struik paksoi in dunne repen
    1 theelepel gemalen koriander
    2 eetlepels pindakaas
    8 stokjes saté (slager)
    25 gr taugé
    2 eetlepels seroendeng

    Bereiding:
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn
    Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat
    Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie
    Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten
    Voeg de paksoi bij het wortel-uienmengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee
    Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe
    Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar
    Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door
    Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over
    Leg de satéstokjes op de stamppot
    Lekker met komkommer-zoetzuur

    Eerst marinade maken voor de saté en het vlees klein snijden:


    Dan de rest klaarzetten:


    Receptje volgen en dan dit als resultaat op je bordje hebben:


    Was alleen vergeten de taugé erbij te doen, heb ik daarna dus gedaan toen de foto al gemaakt was en had geen zin om een nieuwe te maken want ik had erge trek .
    Verder was het erg lekker en absoluut weereens iets heel anders. Voor herhaling vatbaar dus
    Bluesdinsdag 6 maart 2007 @ 20:11
    Foto's doen het niet
    quote:
    Sorry, this GeoCities site is currently unavailable.

    The GeoCities web site you were trying to view has temporarily exceeded its data transfer limit. Please try again later.
    #ANONIEMdinsdag 6 maart 2007 @ 20:31
    quote:
    Op dinsdag 6 maart 2007 20:11 schreef Bluezz het volgende:
    Foto's doen het niet
    [..]
    Jah zag het...over een uurtje ofzo doen ze het wel weer hopelijk
    Bluesdinsdag 6 maart 2007 @ 20:40
    Foto's doen het

    Lekker he
    Jij gebruikt zeker niet het groen van de paksoi ?
    #ANONIEMdinsdag 6 maart 2007 @ 21:38
    quote:
    Op dinsdag 6 maart 2007 20:40 schreef Bluezz het volgende:
    Foto's doen het

    Lekker he
    Jij gebruikt zeker niet het groen van de paksoi ?
    Deze keer niet idd.
    Foto's doen het bij mij weer niet, zal me van de week eens verdiepen in tinypic ofzo

    Maar het was iig erg lekker
    Martijn_77woensdag 7 maart 2007 @ 21:22
    @ SeaOfLove ziet er goed uit
    kahaarindonderdag 8 maart 2007 @ 18:48
    quote:
    Op dinsdag 6 maart 2007 21:38 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Deze keer niet idd.
    Foto's doen het bij mij weer niet, zal me van de week eens verdiepen in tinypic ofzo

    Maar het was iig erg lekker
    Je leeft nog!
    Ziet er goed uit, ga ik ook eens proberen!
    #ANONIEMzaterdag 10 maart 2007 @ 21:53
    quote:
    Op donderdag 8 maart 2007 18:48 schreef kahaarin het volgende:

    [..]

    Je leeft nog!
    Ziet er goed uit, ga ik ook eens proberen!
    Dat dan weer wel . En idd probeer het eens, is echt de moeite waard Ik had alleen ietwat teveel melk bij de aardappels gedaan, dus dat was een btje drabberig, maar voor de smaak maakte het niet veel uit denk ik .

    @ Martijn: Tnx!

    Ik was al dol op koken, haalde al een hoop van i-net af maar het CUL-forum inspireert toch het meeste

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2007 21:54:50 ]
    JMarsdenmaandag 12 maart 2007 @ 22:33
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 11:34 schreef Curiosity het volgende:
    Hindoestaanse kip van Farida
    Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.

    Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen..
    #ANONIEMmaandag 12 maart 2007 @ 22:38
    quote:
    Op maandag 12 maart 2007 22:33 schreef JMarsden het volgende:

    [..]

    Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.

    Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen..
    wat is sayoer? recepten posten
    JMarsdenmaandag 12 maart 2007 @ 23:29
    Eigenlijk gewoon Indonesische groentensoep, met voornamelijk 1 hoofdingrediënt. Hou zelf het meest van sayur lodeh, verschillende groenten met klappermelk..

    Voorbeeldjes:

    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=167.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=995.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1222.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1223.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=523.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=989.html
    #ANONIEMmaandag 12 maart 2007 @ 23:44
    quote:
    Op maandag 12 maart 2007 23:29 schreef JMarsden het volgende:
    Eigenlijk gewoon Indonesische groentensoep, met voornamelijk 1 hoofdingrediënt. Hou zelf het meest van sayur lodeh, verschillende groenten met klappermelk..

    Voorbeeldjes:

    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=167.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=995.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1222.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1223.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=523.html
    http://kokkieblanda.nl/Content/pid=989.html
    Welke maak jij dan altijd? Eigen receptje posten jah En als het ff kan pics erbij
    Curiositydinsdag 13 maart 2007 @ 08:48
    quote:
    Op maandag 12 maart 2007 22:33 schreef JMarsden het volgende:

    [..]

    Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.

    Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen..
    Dit recept heeft toen ook een wedstrijd gewonnen op de site kip.
    JMarsdendinsdag 13 maart 2007 @ 13:55
    quote:
    Op maandag 12 maart 2007 23:44 schreef SeaOfLove het volgende:
    Welke maak jij dan altijd? Eigen receptje posten jah En als het ff kan pics erbij
    Ik maak zelf altijd sayur lodeh, maar doe ik uit het hoofd.. is een recept dat in de familie blijft, dus ga ik niet met Fok! delen
    #ANONIEMdinsdag 13 maart 2007 @ 15:14
    quote:
    Op dinsdag 13 maart 2007 13:55 schreef JMarsden het volgende:

    [..]

    Ik maak zelf altijd sayur lodeh, maar doe ik uit het hoofd.. is een recept dat in de familie blijft, dus ga ik niet met Fok! delen
    oke dan

    Heb die site van jouw linkjes btw ff bij favorieten gezet, staan echt veel lekkere dingetjes op
    #ANONIEMdonderdag 17 januari 2008 @ 09:15
    Vanaaf maar weereens aan de paksoi.

    10 augistus 2007 voor het laatst gemaakt, en jah die datum weet ik nog omdat dat de eerste keer was dat ik voor vriendlief heb gekookt.

    ging door de zenuwen btw helemaal mis
    Bluesdonderdag 17 januari 2008 @ 10:15
    Ik eet het eigenlijk alleen als groente als we eten van de toko hebben.
    Dom, jammer etc... dus weer even een tieviepaksoi
    Jarnodonderdag 17 januari 2008 @ 10:16
    Hoe snij je paksoi? Welk gedeelte is eetbaar en welk gedeelte niet? .

    *complete paksoi newbie*
    #ANONIEMdonderdag 17 januari 2008 @ 10:27
    quote:
    Op donderdag 17 januari 2008 10:16 schreef Jarno het volgende:
    Hoe snij je paksoi? Welk gedeelte is eetbaar en welk gedeelte niet? .

    *complete paksoi newbie*
    Kontje eraf snijden, de rest is helemaal eetbaar. Het groene gedeelte altijd als laatste erbij doen

    Volgens mij snij ik de steel in stukjes van zo'n anderhalf/2 cm, de blaadjes zo'n 2/3 cm. Zal er vanaaf even opletten.
    n0adonderdag 17 januari 2008 @ 10:41
    Choi sam vind ik persoonlijk wat lekkerder dan pak soi. Kleinere stronkjes en meer smaak vind ik.



    Kangkung (waterspinazie) vind ik dan weer lekkerder dan choi sam.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterspinazie (met plaatjes)
    cul_non_kuldonderdag 17 januari 2008 @ 12:39
    quote:
    Op donderdag 17 januari 2008 10:41 schreef n0a het volgende:
    Choi sam vind ik persoonlijk wat lekkerder dan pak soi. Kleinere stronkjes en meer smaak vind ik.

    [ afbeelding ]

    Kangkung (waterspinazie) vind ik dan weer lekkerder dan choi sam.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterspinazie (met plaatjes)

    Kangkung
    En in Azië vind je dit soort groenten in overvloed ....
    Ik ga maar weer eens een keertje met mijn dinnetje naar Xotus in Delft ... supertoko met veel exotische groenten (vers)
    Innocencedonderdag 17 januari 2008 @ 15:50
    Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij.
    cul_non_kulzondag 20 januari 2008 @ 22:44
    quote:
    Op donderdag 17 januari 2008 15:50 schreef Innocence het volgende:
    Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij.
    De groene stukken kort stomen, zodat ze al dente blijven
    cul_non_kulvrijdag 25 januari 2008 @ 16:38
    Snelle paksoi methode:

    Olie in de wok
    trassie erbij
    fijngesnipperde sjalotjes en knoflook tot ze bijna glazig zijn
    fijngesneden rode peper erbij (zonder zaadlijst, minder pittig)
    vuur hoog
    witte delen erbij
    tot knapperig
    dan de groene delen kort meewokken en onderwijl afmaken met vissaus

    bon appetit


    (serveren bij de rijst of nasi/bami goreng)
    Miss_Virgozondag 27 januari 2008 @ 18:45
    quote:
    Op donderdag 17 januari 2008 15:50 schreef Innocence het volgende:
    Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij.
    Gewoon rauwis paksai ook heel lekker, als salade met gebakken spekjes en tomaat, met een zure mayodressing vind ike rg lekker!
    LoudGirlzondag 27 januari 2008 @ 19:09
    Roerbakken met wat gember en knoflook. Beetje chili als je van pittig houdt. Doet het prima in de noedels/bami.
    LeeHarveyOswaldmaandag 28 januari 2008 @ 01:27
    Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps ), venkel, soms taugé (markt), ui) een beetje zat wordt Wil ik Paksoi daar aan toevoegen, maar ook bamboe. Weet iemand waar ik dat (bamboe) kan krijgen? Heb het nooit bij de toko zien liggen (ook nog niet actief naar gezocht).
    Scandalousmaandag 28 januari 2008 @ 01:29
    Paksoi is awesome Ik doe het altijd in de nasi enzo, weet niet echt wat ik er nog meer mee kan doen. oftewel tvp
    cul_non_kulmaandag 28 januari 2008 @ 07:04
    quote:
    Op maandag 28 januari 2008 01:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
    Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps ), venkel, soms taugé (markt), ui) een beetje zat wordt Wil ik Paksoi daar aan toevoegen, maar ook bamboe. Weet iemand waar ik dat (bamboe) kan krijgen? Heb het nooit bij de toko zien liggen (ook nog niet actief naar gezocht).
    Bij de toko kun je bamboescheuten kopen, in blik, bij gewone supermarkten zul je het niet zo snel vinden.
    n0amaandag 28 januari 2008 @ 09:47
    De bamboe die ik in de kast heb staan hebben we gewoon bij de plusmarkt gekocht. Staat bij de oosterse produkten.
    cul_non_kulmaandag 28 januari 2008 @ 13:07
    quote:
    Op maandag 28 januari 2008 01:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
    Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps ), venkel, soms taugé (markt), ui) een beetje zat wordt Wil ik Paksoi daar aan toevoegen, maar ook bamboe. Weet iemand waar ik dat (bamboe) kan krijgen? Heb het nooit bij de toko zien liggen (ook nog niet actief naar gezocht).
    Wat dacht je overigens van: okra, kouseband, zoete aardappel, paprika, selderij, bloemkool, (groene) asperges en de groentevarianten zoals eerder in deit topic genoemd
    Dus er is nog genoeg lekkers te wokken.