abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 januari 2007 @ 18:32:14 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_45081809
Hebben jullie nog leuke recept ideeën voor pasta?

voor een lekkere pastasaus alleen dan graag zonder gehakt en tomaten, dat gaat al 99 van de 100 keer door de saus
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_45081940
Ik ben persoonlijk erg te spreken over de Aglio, Olio, Peperoncino combinatie.

Hier staat een spaghettirecept ermee, maar met andere pastasoorten zou het ook prima moeten gaan.
"If you are depressed you shouldn't be in C major!" - Rick Beato
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:44:05 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45082194
benodigdheden :
- pasta, neem fusili ofzo.
- ui
- hamreepjes
- monchou
- italiaanse kruiden
-evt mozzerella

snipper de ui en fruit hem aan, voeg hierbij de ham, de kruiden en de monchou en evt een andere kaas (voor iets meer bite)
wacht tot de monchou helemaal gesmolten is
doe de gekookte pasta bij de ham/kaas in en roer dit flink
serveer t op een bordje (of schaaltje voor minder gesmeer) en eetsmakelijk
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:44:33 #4
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_45082207
Kaassaus met spek of ham

dunno het exacte recept, maar in feite breng je gewoon een flinke plens melk tot net niet kookpunt, pleurt er gedoseerd kaas in, smelt dat langzaam tot het wat steviger wordt door de warmte enzo, roert er uitgebakken spekjes of hammetjes doorheen (blokjes zegmaar) en laat het even wat trekken. Peper naar smaak toevoegen, eventueel beetje binden met bij voorkeur mais-pulver
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_45082225
zalm
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 januari 2007 @ 18:46:11 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_45082260
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 18:36 schreef Litpho het volgende:
Ik ben persoonlijk erg te spreken over de Aglio, Olio, Peperoncino combinatie.

Hier staat een spaghettirecept ermee, maar met andere pastasoorten zou het ook prima moeten gaan.
oke
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_45082361
Bak een uitje, en een teentje knolook, doe er wat spekjes bij, bak die ook. Laat beide goed bruin worden. Mix ondertussen wat eierdooiers (2 ofzo) met wat room (125mL), en 2 handen geraspte parmezaan. Doe de afgegoten pasta bij de spekjes en mix goed. Haal de pan van het vuur, en roer het room ei kaas mengsel erdoorheen. Verwarm niet meer. Roer goed, zodat de saus dikker wordt door de hitte van de pasta. Je kunt er wat lepels pastavocht bij doen als het niet zo warm meer is.

Serveer, en laat gasten naar wens nog wat parmezaan eroverheen raspen.

Voila een echte Pasta (spaghetti) carbonara!
pi_45082408
Je kan creme fraiche gebruiken of room/kruidenkaas in combinatie met groente, spinazie is bijv wel lekker. En dan met tonijn of zalm ofzo.
Unox, the worst operating system.
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:50:24 #9
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45082426
kook pasta op en fruit in een ander pannetje een uitje aan.
doe hierbij spek en ham. voeg hierbij veel room toe en doe hier veel pesto bij dat ze saus redelijk groen ziet
laat het lekker warm worden en goed mengen met elkaar doe er lekker kaas bij voor beetje smeuigheid et voila.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:50:46 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45082435
Saus van Spinazie, room, blauwschimmelkaas en uitgebakken spekkies?
Olie, spaanse peper en knoflook?
Pesto?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45082504
Ben benieuwd wat voor lekkere recepten hier komen. TVPtje dus
Work hard, play harder!
Last.fm
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:53:02 #12
17510 _wie
Tweeterholic :-)
pi_45082519
pasta met zalm

- pasta
- gerookt zalm (snippers of zelf in kleine stukjes snijden)
- champions
- knoflook
- kruidenkaas ( of boursin cuisine)
- evt met wat kookroom

knoflook persen samen met champiosn bakken, zalm erbij doen, dan de kruidenkaas evt wat room en klaar!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:53:08 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45082525
Een room saus nemen en daar zalm en champignos doorheen doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:53:13 #14
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_45082530
zalmsnippers, lenteuitje, creme fraische
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 januari 2007 @ 18:53:19 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_45082534
Er komt nu weer inspiratie om iets lekkers met pasta te doen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:59:25 #16
77511 floopzz
feeling a bit floopy
pi_45082729
Tagliatelle met pesto, rauwe spinazie en kleine stukje kipfilet.
*snucks*
pi_45083578
Carbonara saus. Overal te vinden op internet.
  zaterdag 6 januari 2007 @ 19:40:06 #18
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45084266
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 19:23 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Carbonara saus. Overal te vinden op internet.
zullen we dit forum gedeelte opdoeken dan?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 6 januari 2007 @ 19:44:23 #19
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45084442
pasta voor lazy bitches a la Sjors :


nodig:
pasta
2 eieren, geklutst
shitload zwarte peper uit molen
flink stuk panchetta ( of spek, whatever )


pasta koken volgens aanwijzing ( wel al dente )
panchetta in flinke stukken snijden, flink uitbakken ( vet bewaren en over je net gekookte pasta gieten, doorroeren )
dan op je hete pasta, de 2 geklutste eieren gieten en goed doorroeren.
Nu krijg je een ei filmpje over je pasta

spek/panchetta erdoor scheppen
afmaken met peper, wees royaal

yum
( prima anti-kater voer trouwens! )
  zaterdag 6 januari 2007 @ 19:50:31 #20
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45084699
Ah SHE, gelukkig was dat recept nog helemaal niet gepost !
pi_45084704
Heel oud topic, maar ik bespaar Sjors een hoop tikwerk...

Het grote pasta topic
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45085650
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 19:50 schreef SHE het volgende:
Ah SHE, gelukkig was dat recept nog helemaal niet gepost !
  zaterdag 6 januari 2007 @ 20:18:27 #23
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_45085931
Dit is echt een standaard simpele studentenhap, wij eten dit regelmatig op clubavond;
Benodigdheden;
Pasta
Spinazie (vers of uit de vriezer.. Al la creme kan ook..)
Uitjes,knoflook
Spekjes
Kruidenkaas (boursin o.i.d)

Het is heel simpel, uitjes fruiten, spekjes opbakken. Knoflook erbij.. Dan de spinazie en als laatste de kruidenkaas.. En smikkelen maar, je kan natuurlijk nog allerlei eigen toevoegigen doen zoals champignons enzo...
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  zaterdag 6 januari 2007 @ 21:22:42 #24
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_45088812
Ik maak regelmatig pasta pesto

Kipfilet in stukjes snijden en bakken met een uitje, knoflook en champignons. Pasta koken en dan mengen met groene pesto en het kipmengsel. Je kunt er eventueel ook wat cashewnoten doorheen doen..
pi_45089748
Laatst was de gehakt èn de ham op in de supermarkt, dus heb ik uit noodzaak boterhamworst (dikke plakken) als altnernatief gebruikt.

Was heel erg lekker !
  zondag 7 januari 2007 @ 00:29:58 #26
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_45095745
Ik heb de pasta recentelijk nog met bechamelsaus, garnalen, stukjes krabstick en een salade opgepeuzeld. Was wat ik toevallig nog in huis had, maar viel helemaal niet tegen. Lekker zelfs. En in minder dan tien minuten klaar, ook een plezierige bijkomstigheid.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_45102685
Recept van Gordon Ramsey (en een beetje van mezelf)

Bak wat spekjes uit met een gesnipperd uitje en bak daarbij paddestoelen bruin met wat peper (ik pak altijd canterellen en kastanjechamp's)
Kook fusili of vlindertjes
Roer door de pasta een bekertje slagroom (of voor iets minder vet bijv. BlueBand Culinesse)
Brokkel er een onsje roquefort kaas doorheen
peper en zout (ff proeven).
Doe het pasta mengsel in een ovenschaal met het padestoelen mengsel er boven op
Brokkel hieroverheen nog een onsje roquefort kaas

15 minuutjes onder de grill totdat de kaas mooi bruin wordt.

Lekker met een salade van rucola, peer en walnoten!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45103250
Pasta met gorgonzola saus (bij voorkeur tagliatelli)
1 stuk gorgonzola in kleine stukjes snijden en in een pannetje doen. De gorgonzola langzaam warm laten worden en er ondertussen wat melk bijschenken. Melk zoveel toevoegen als de hoeveelheid saus wat je voor ogen hebt. Goed door elkaar roeren met een garde net zolang totdat de gorgonzola gesmolten is in de melk. Daarna Stukjes ham toevoegen en eventueel wat alles binden/maizena om de saus wat te laten inbinden.

Vooral niet op een te hoog vuur doen want dan gaat de melk koken en stroomt het je pannetje uit!

  zondag 7 januari 2007 @ 12:38:32 #29
111260 Charmian
a little joy
pi_45104667
bak plakjes/blokjes rookworst, knakworst, ham of smac met peper (als je wilt ook zout)
snipper er een uitje bij en een paprika in blokjes
kook de pasta en doe dit bij het vlees en de groenten
meng het door elkaar, een ei erbij, meng het door elkaar tot het ei is gestold, zakje geraspte kaas erdoorheen, wacht tot de kaas is gesmolten...eten! (met mosterd of ketchup)
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 7 januari 2007 @ 12:51:21 #30
111260 Charmian
a little joy
pi_45105008
Indische macaroni

500 gr. macaroni
300 gr. gemalen pittige kaas
300 gram ontbijtspek of rauwe ham (plakjes)
2 eieren
ca. 1/2 liter volle melk
peper en zout
paneermeel

Bereidingswijze:
Macaroni half gaar koken (anders wordt het te papperig na de bereiding in de oven).
Ovenschaal invetten en dan laagje macaroni, laagje vlees, laagje kaas.
Meng de eieren, melk en peper en zout en giet het over het geheel heen (het lieft moet alles ondergedompeld zijn).
Dun laagje paneermeel en een paar stukjes boter erop en dan de oven in ( ca. 30 - 45 minuten op 180-200 graden).
Je ruikt wel wanneer het klaar is en je ziet het als de macaroni een mooi bruin kleurtje heeft gekregen. Eventueel een aantal keren prikken of het gaar is (net als bij cake).
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 7 januari 2007 @ 13:06:02 #31
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_45105350
Champignons of boterhamworst ipv gehakt.
pi_45204343
Pasta met gorgonzola en zalm

200 gr zalmsnippers
150 gr gorgonzola
200 gr creme freche
200- 300 gr pasta naar keuze

Zalmsnippers bakken. Gorgonzola fijngeneden toevoegen, even laten smelten. Creme freche toevoegen. Gekookte pasta bij saus doen. LEKKERRRRR
Hippopotomonstrosesquippedaliophobia
pi_45204642
Voor een paar mooie klassieke pasta's moet je los van het idee dat pasta de hoofdschotel is;

-pasta met boter en nootmuskaat
-pasta met boter en salie
-pasta met olie/knoflook/spaansepeper (al genoemd)
-pasta met olie en parmezaan
-pasta met boter en paddestoelen
-pasta met pesto (al genoemd)

Heel kaal en uitgekleed dus.
Als voorgerecht of bijgerecht is dit vaak heerlijk, vooral als je verse pasta gebruikt.
  woensdag 10 januari 2007 @ 10:35:56 #34
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_45204770
Kaas pasta :

Nodig :
- gewone pasta
- uitje
- knoflook
- broccoli
- courgette
- Brie
- Gorgonzola
- pakje kaassaus
- eventueel nog een andere kaas naar eigen idee (parmezaans - Mozzarella - geitenkaas etc)
- je kan er spekjes bij doen denk ik , ik maak het zelf meestal met vegetarisch gehakt maar ook zonder iets van "vlees" erbij is het ook erg lekker.

Bereiding
Pasta koken
groenten (en vlees) bakken
daarna kaas in stukjes erbij tot het begint te smelten (vergeet de brie niet van zijn jasje te ontdoen, dat word niet lekker in de saus)
Kaassaus erbij
eventueel beetje nootmuskaat erover

Frisse salade erbij !

Klaar !


Of wat wij ook wel eens doen is gewoon pasta maken groenten enzo erbij en dan groene pesto erdoor !
kaas erover .... heerlijk

[ Bericht 2% gewijzigd door kruimel_20 op 10-01-2007 13:10:06 ]
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_45208087
Een 'saus' van spinazie, garnalen met citroensap peper en knoflook, meer knoflook en wat witte wijn en wat olijfolie. De rest ben ik vergeten maar die doet er ook niet zo toe.
pi_45208127
Pasta met een salade en een stuk zalm is ook lekker.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_45208281
Ik ga een paar van deze recepten opschrijven!
pi_45299061
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Saus van Spinazie, room, blauwschimmelkaas en uitgebakken spekkies?
Olie, spaanse peper en knoflook?
Pesto?
Lekker ja met bluawschimmel en spinazie
  Redactie Games zaterdag 13 januari 2007 @ 02:18:04 #39
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_45305886
Pasta Salmoné al Pomodoro


Stukjes gerookte Zalm
uien
teentje knoflook
Tagliatelle
Kookroom
Blikje tomatenpuree
Verse tomaten
Peterselie
Peper
Zout
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_45307764
Snelle hap:

Tortelini's (met kaas ) koken
In een wok wat reepjes gekookte ham aanbakken met gesnipperd uitje erdoor. Schijfjes champignons kort meebakken, creme fraiche (wel de light variant ) erdoor en als laatste wat verse basilicum.
Tortelini's erbij gooien, op het bordje scheppen en wat geraspte kaas erover.

In 10 minuutjes klaar, niet al te culinair maar wel lekker en snel!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 13 januari 2007 @ 18:32:29 #41
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_45320339
Pasta met een sausje van uitsluitend gekneusde salie en olijfolie!
beetje zout en peper indien er behoefte aan is...


heerlijk!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_45323773
Met kip en pestosaus
pi_45364401
Pasta met alleen slagroom, peterselie, grof zout en beetje geraspte kaas.
Sweet and innocent...
  zaterdag 24 januari 2009 @ 23:36:55 #44
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_65372513
Mario, waar is die pasta?
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2009 @ 00:06:55 #45
25682 2cv
Niet subtiel
pi_65373453
Vermicellisoep
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_65373756
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 20:18 schreef Eltonno het volgende:
Dit is echt een standaard simpele studentenhap, wij eten dit regelmatig op clubavond;
Benodigdheden;
Pasta
Spinazie (vers of uit de vriezer.. Al la creme kan ook..)
Uitjes,knoflook
Spekjes
Kruidenkaas (boursin o.i.d)

Het is heel simpel, uitjes fruiten, spekjes opbakken. Knoflook erbij.. Dan de spinazie en als laatste de kruidenkaas.. En smikkelen maar, je kan natuurlijk nog allerlei eigen toevoegigen doen zoals champignons enzo...
bladspinazie en a la creme uit de vriezer
en ipv de spekjes : cashewnoten
eventueel nog wat peper
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 25 januari 2009 @ 04:32:17 #47
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_65377052
Pasta ala Limone

200 ml verse room
1 citroen (sap en een beetje gerapste schil)
50 gr (room)boter
120 gr parmazaanse kaas
peper
(zee)zout
1/2 bosje peterselie

Deze pastasaus past goed bij bijv (dunne) spagetti, fusilli of farfalle. Kook de pasta. Voeg intussen het sap van 1 citroen, de boter (in klontjes) en de room toe aan een middelgrote pan. Breng op smaak met een beetje peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat het nog 5 minuutjes op het vuur staan. Giet de pasta af in een vergiet, voeg een heel klein beetje olijfolie toe en schep de pasta even om; (hierdoor plakt de pasta minder aan elkaar). Doe de pasta terug in de pan en voeg de geraspte parmazaanse kaas toe en schep het geheel even door elkaar. Doe de pasta bij de saus en roer het geheel even door elkaar. Schep op een bord en garneer met de citroenschil en de peterselie.

[ Bericht 0% gewijzigd door boku op 25-01-2009 04:37:35 ]
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_65377061
Ik krijg honger van dit topic.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')