abonnement Unibet Coolblue
pi_45320558
rammelbabes!

Mag ik eens vragen of jullie al een beeld in je hoofd hebben hoe je het zou gaan doen qua werk, als je ooit moeder bent? Ga je minder werken, of is helemaal stoppen een optie? Heb je eventueel opa/oma die een dagje kunnen oppassen?

Hoe zit het tegenwoordig eigenlijk met ouderschaps/zwangerschapsverlof? Hoeveel maanden heeft de moeder en heeft de vader ook zwangerschaps (ik bedoel ouderschapsverlof geloof ik ) eigenlijk?
  zaterdag 13 januari 2007 @ 18:42:02 #177
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45320690
Ik zou part time willen gaan werken. 3 dagen of zo. Liefst zo'n 20 uur.
Ouderschapsverlof hebben we nog niet over nagedacht.

Qua oppas zouden we het liefst een gastoudergezin hebben.

Moeders hebben 16 weken zwangerschapsverlof in totaal. Dus of je hebt er 4 van te voren en 12 na de geboorte, of 6 voor en 10 na.
***
pi_45320920
Ik denk zelf ook aan een dag of drie.
Waar je (en jullie, de andere dames natuurlijk ook!) werkt, zou het daar een optie zijn om minder te gaan werken? Ik werk nu 4 dagen, dus 3 zou misschien wel een optie zijn bij mijn huidige werk. Hope so

Hebben vaders eigenlijk uberhaupt wel een soort vrij/verlof als ze vader worden?
Of moeten die gewoon blijven werken de hele tijd, ook als je net bevallen bent? Dat soort dingen weet ik dus helemaal niet. Net als het verschil tussen zwangerschaps- en ouderschapsverlof

Mijn vriend ging van de week er serieus op in toen ik vroeg hoe hij zijn zoon/dochter zou willen noemen Hij bleef maar opnoemen, afkeuren, goedkeuren. En zelfs toen hij al in slaap was gevallen en even wakker werd, ging hij automatisch, half slapend, weer door met opnoemen (wel namen die hij al lang genoemd had, door de slaap, maar toch ).
pi_45320988
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 18:38 schreef Smoezie het volgende:
Mag ik eens vragen of jullie al een beeld in je hoofd hebben hoe je het zou gaan doen qua werk, als je ooit moeder bent? Ga je minder werken, of is helemaal stoppen een optie? Heb je eventueel opa/oma die een dagje kunnen oppassen?
Mijn ideaal zou zijn de eerste jaren samen werken, leven van 1 inkomen en 't andere opsparen. Vervolgens stoppen met werken, en weer gaan studeren, een theoretische studie that is, een master ofzo. Als je maar een paar uur college hebt, is opvang ook prima te regelen... Gaan ze weer naar school dan wil ik ook weer écht aan de bak.

Ik zie het niet zitten twee dagen te werken oid, aangezien ik het idee heb dat ik dan alles half doe. Fulltime wil ik ook niet als een kindje zo klein is, en helemaal thuis zitten lijkt me saai, plus dat je daarna zo'n cliche-herintreder bent, wat toch een aardige carrierebreuk kan opleveren.

Maar ja, dure hobby, dat plan van mij, dus dat zien we nog wel.
  zaterdag 13 januari 2007 @ 18:52:51 #180
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45321021
Waar ik nu werk zou het kunnen en sowieso moeten ze wel. (Het mag niet geweigerd worden he! )
Er kan volgens mij niet aangetoond worden dat het onmogelijk zou zijn. Mijn werk is prima in deeltijd te doen als ik een paar taken af stoot. 1 deel van het jaar zou wat drukker zijn dus dan zou ik evt. thuis overwerken.

Bij wat ik wil gaan doen (uitvaartleider) is het lastiger. Kan wel maar gebeurd niet vaak. Het is bij mij dus ook een kwestie van 'which ever comes first'. Dwz, als ik nu een baan in de uitvaart zou krijgen zouden we een jaartje wachten met verder gaan met kindjes maken. Eerst de kans krijgen me in te werken en te bewijzen in die baan, dan verder. Als het kindje eerst komt blijf ik nog even zitten waar ik zit. Heel relaxte werkgever en zeer goed salaris. Dat het inmiddels dodelijk saai werk is neem ik dan wel even op de koop toe.

Vaders krijgen geloof ik 2 dagen als ze een kind gekregen hebben. 1 voor de bevalling en 1 om aan te geven. Willen ze verder vrij rond die tijd moeten ze vakantie opnemen.
***
  zaterdag 13 januari 2007 @ 19:04:21 #181
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_45321427
Ik ben de studie die ik nu doe onder andere gaan doen omdat je als diëtiste een praktijk aan huis kan hebben. Dan ga ik eerst een tijdje in een ziekenhuis werken om ervaring op te doen, en dan een praktijk beginnen, zodat ik mijn tijd zelf kan inrichten.
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_45321727
Dat is een mooi vooruitzicht GWS! Ook geen gestress over te laat komen als je je hummel niet in 2 minuten maar pas na 12 minuten in zijn kleertjes krijgt gefrommeld

Bedankt voor de antwoorden BE, ik heb zelf even gegoogled naar het ouderschapsverlof en ik denk dat veel werkgevers daar vooral bij de vaders niet echt blij mee zijn
pi_45322056
ik kan wel parttime gaan werken, in het onderwijs is dat niet zo lastig gelukkig..
vriendje roept ook dat hij wel een dag minder wil gaan werken, maar dat is bij hem wat lastiger volgens mij..

Verder weet ik het eigenlijk nog niet, hoe alles zou moeten...
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_45322175
Ik heb stiekem de hoop dat, zodra we dat onderling een beetje hebben bepaald (lief en ik) dat de stap dan wat makkelijker wordt om de knoop door te hakken.
  zaterdag 13 januari 2007 @ 19:27:00 #185
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45322291
Iig ben je volgens mij echt keihard aan het rammelen!
Leuk hoor!

Wij hebben het nog niet helemaal duidelijk hier hoor. Heeft ook niet heel veel zin aangezien ik niet zeker weet wat mijn werkgever gaat zeggen. Enige dat hier duidelijk is, is dat mijn man niet minder wil werken omdat hij bang is dat het invloed zal hebben op evt. promoties ed in zijn werk. En dat kan ik wel een beetje begrijpen ook. Het is gewoon lastiger om stappen omhoog te gaan als je niet full time werkt. En 1 carriere op een laag pitje is genoeg zeg maar.
***
pi_45322597
Heel begrijpelijk dat je het in jullie omstandigheden nog niet helemaal uitgestippeld hebt qua werk! En van je man vind ik het ook niet meer dan logisch. Mijn vriend zal ook niet zo snel minder gaan werken denk ik, niet omdat hij het niet zou willen maar omdat het in zijn vrij verantwoordelijke baan niet zo makkelijk zal gaan denk ik.

En ja, het rammelen is hier momenteel harder dan ooit
Maar dat komt ook omdat diverse vrienden/vriendinnen en de visite die we gisteravond hadden ineens vanuit het niets riepen '*naam vriendje*, volgens mij zou jij de leukste en beste vader ooit zijn!'. Waar dat nou opeens op sloeg haha, hij werd er helemaal verlegen van! Het waren dan ook mensen met wie we er nooit over gepraat hebben verder, het kwam zomaar ineens die opmerking.
(Waarom ze niets over mij als moeder zeiden ... ehm.... daar ga ik mijn hoofd maar niet over breken *grinnik*)
pi_45326076
Hier helaas geen opa's en oma's die eventueel zouden kunnen oppassen. Wat betreft met werken bedenk ik me regelmatig af hoe dat allemaal zou moeten straks. Opzich zijn de beroepen die mij interessant lijken geen beroepen waarbij je een 9 tot 5 baan hebt dus opzich kan je, je tijd wel zelf een beetje indelen. Ook zouden we wel graag een eigen bedrijf willen starten en ook dan kan je natuurlijk samen vanalles inpassen.
Als dit nou niet lutk zou ik het liefst 1 dag in de week minder werken en dan mijn vriend ook zodat je voor 3 dagen opvang moet hebben. Mijn voorkeur gaat dan toch wel uit naar ook een gastouder zoals BE ook al zegt.
Maar goed gelukkig hebben we nog even om hier over na te denken
  zaterdag 13 januari 2007 @ 21:11:10 #188
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_45326260
Ach hier overal mama's met dikke buiken, of mama's achter een kinderwagen
overal zie ik reclame's over baby's, en ga zo maar door.

Over hoe het allemaal moet gaan houd ik me niet mee bezig, dat weet ik nog wel van in de tijd met Thijs.

Maar Goed sinds dat Thijs geboren is zie ik toch alleen maar kindjes baby's en mama's en gelukkige gezinnen...
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_45326547
lijkt me heel moeilijk Bar, jij had er ook gewoon nog steeds eentje moeten hebben, die ronddrentelde en speelde..

het zou mij denk ik doodeng lijken, om na zoiets weer een kindje te krijgen, zal het dan wel goed gaan? En wanneer durf je die stap wel te nemen?
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_45332320
Bar, moeilijk inderdaad.

Wat betreft over hoe en wat met werken; we weten het ook nog niet zo goed. Ik wil wel minder gaan werken, maar dan moet ik op zoek naar een andere baan.
Dat maakt het rammelen soms zo ingewikkeld, ik heb het heel erg naar mijn zin op m'n werk nu en ik werk er pas een halfjaar en ik vind het niet eerlijk tegenover mijn baas om nu alweer weg te gaan....
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_45334747
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 21:20 schreef teigan het volgende:
lijkt me heel moeilijk Bar, jij had er ook gewoon nog steeds eentje moeten hebben, die ronddrentelde en speelde..

het zou mij denk ik doodeng lijken, om na zoiets weer een kindje te krijgen, zal het dan wel goed gaan? En wanneer durf je die stap wel te nemen?
Lijkt me een goed onderwerp voor een nieuw topic, zeker als ik Bar hier zie 'meerammelen'
  zondag 14 januari 2007 @ 10:23:33 #192
77879 MevrouwKoRn
Uberrammelaar
pi_45336496
Financieel zou het hier niet haalbaar zijn om alleen rond te komen van de inkomsten van mijn man. Best jammer, ik zou het best wel hebben gewild, de eerste paar jaren thuis blijven bij mijn kindje.
Ik zou denk ik 2/3 dagen nog gaan werken, en mijn moeder wil zeker weten erg graag oppassen haha!

In mn hoofd heb ik het al helemaal rond hihi.
Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
pi_45336585
Hier is het ook niet mogelijk om van 1 inkomen rond te komen...zeker niet omdat we een eigen huisje willen kopen. Ik ben wel van plan om ander werk te zoeken tijdens mijn zwangerschapsverlof. (of eventueel borstvoedingsverlof, als ik dit van mijn baas kan bekomen) Dan werk ik in elk geval dichter bij huis. En gelukkig heeft mijn vader al aangeboden om op het kleintje te letten, moest dat er komen (ja, hij weet het nog steeds niet).
In België moet je ten laatste 1w voor je uitgerekende datum verplicht stoppen , en dan heb je zo'n 14 weken erna. Of je stopt ten vroegste 6w te voren en dan heb je nog 9w. De vaders zijn hier beter af, die hebben sowieso 3d en kunnen ook nog 7d vaderschapsverlof opnemen in de maand na de geboorte. (wel met loonverlies hoor, die 7d)
En beide ouders kunnen ouderschapsverlof aanvragen.
  zondag 14 januari 2007 @ 10:37:34 #194
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45336655
quote:
Op zondag 14 januari 2007 03:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Lijkt me een goed onderwerp voor een nieuw topic, zeker als ik Bar hier zie 'meerammelen'
Idd een interessant onderwerp, maar je mag hier uiteraard net zo lang rammelen als je wilt hoor _bar_!
***
  zondag 14 januari 2007 @ 12:18:34 #195
100412 mefke79
komt goed!
pi_45338627
Dag dames! Wat kletsen jullie veel, ik heb moeten zoeken naar mijn eigen bijdrage, heb een hele restaurantdiscussie gemist (en ne, ik ga em niet weer oprakelen al heb ik ook zo mijn mening) en ik geloof ook een aantal nieuwe rammelaars. Dus daar maar eens mee beginnen: welkom allemaal!

Hier zit mijn eerste werkweek in de nieuwe baan erop. Ik heb niet eens tijd gehad om aan kindjes te denken. Maar ik heb wel gezien dat op mijn nieuwe werk wel meer moeders part-time werken, dus dat lijkt me dan geen probleem. Wel een probleem is dat mijn functie nog niet heel duidelijk is en er weinig structuur in zit. Dat moeten we dus nog aanpakken voor ik zwanger kan raken. Maar dat komt vast wel goed.

Hier werd gisteren het MFC (Multi Functioneel Centrum) geopend met een open dag. Dat was een mooie reden om eens een kinderdagverblijf van binnen te gaan bekijken. Oeoeoe, dat is niet goed voor een rammelaar. Mijn moeder en zusje waren ook mee, dus ik moest ook nog een beetje 'normaal' doen want ik wil nog effe geen slapende honden wakker maken. Het zag er allemaal heel leuk en kleurig uit. Ik zie mijn kleintje daar ook wel naar toe gaan. Maar ik kon me er ook nog niet echt een voorstelling bij maken dat ik daar met een macicosi zou staan. Had vriendje ook last van zei hij later. Heb nu ook een hangwieg in het echt gezien en ik ben om, die wil ik ook....Hoezo rammelen?

BE hier staat ook een groot bord bij de ingang van de wijk: mede mogelijk gemaakt door Maxi Cosi, Quinny en Prenatal! Alleen al de afgelppen zomer werden er hier zes kindjes geboren in een goede maand tijd...pff

Waar hadden jullie het nog meer over? Oja werken. Ik zou niet willen stoppen, ik zou gek worden, maar het kan ook echt niet. We hebben een supermooi huis, maar daar heb je twee inkomens voor nodig. Dus ik denk zelf aan vier dagen werken, drie dagen opvang en 1 dag oma. En dan het liefst een kdv zodat ze ook met andere kinderen leren omgaan. Vriendlief dan 40 naar 36 uur zodat hij 1 dag in de twee weken een dagje thuis kan zijn.

Bar, ik kan me voorstellen dat je heel graag een kindje wilt, maar ik zou echt heel bang zijn de eerste tijd. Ik heb in mijn omgeving ook wel gezien dat zo'n gezin pas echt ontspannen wordt als de leeftijd van het overleden kindje gepasseerd is. Ik hoop dat je een goed besluit kunt nemen en tot die tijd rammel je hier gezellig mee.

Nou, dit was het wel weer even. Ik ga snel omkleden, het zonnetje schijnt dus ik ga maar eens uitrusten in de sauna...Doei!
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_45339461
Wat leuk dat de eerste week goed meegevallen is mefke (Hier is alles ook goed verlopen, alleen heb ik geen moeders gezien die tijdelijk werken aangezien het voor 98% een mannenomgeving is )

Deze week heel weinig gerammeld eigenlijk Tot ik gisteren mijn neefje van anderhalve maand zag Zo lief

En wat het werken betreft: ook ik zal moeten blijven werken omwille van het huis, maar heb daar ook niet zo'n problemen mee. Ik vind het zelfs de normaalste zaak van de wereld En mijn uren zijn nu zo dat ik elke week een halve dag thuis ben dus misschien zou ik het kunnen veranderen naar 1 dag per twee weken of zelfs 4 lange dagen en 1 dag thuis (zoals nog een nieuwe collega heeft gekozen).
pi_45342305
Wat grappig dat jullie allemaal al plannen hebben hoe jullie het gaan doen met een kindje erbij!
Ik probeer me er de laatste tijd niet zo mee bezig te houden omdat ik weet dat het voor ons er voorlopig gewoon niet in zit en dat maakt me wel erg verdrietig

Het lijkt echt alsof de laatste tijd iedereen om me heen zwanger is & als ik de stad in ga zie ik ook overal van die leuke kindjes..
Vandaag heb ik geloof ik een beetje last van een dipje wat dit betreft..
Mama van 2 stengeltjes!
..YANA..
..JAMIE..
pi_45345918
Dat begrijp ik heel goed S_oepstengel. De ene dag gaat het ook beter dan de andere dag bij mij. En als ik dan al eens een slecht gevoel heb, dan zie ik die kinderen en die zwangere vrouwen nog meer dan anders.

dikke knuffel voor jou
pi_45346163
Dankje Leonieke!
Het doet me trouwens wel goed hier te lezen dat ik niet de enige ben met dit gevoel
Ook al is het niet echt leuk natuurlijk
Mama van 2 stengeltjes!
..YANA..
..JAMIE..
  zondag 14 januari 2007 @ 16:58:48 #200
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_45347179
Ik ben soms gewoon ronduit stikjaloers. Niet dat je het de ander niet gunt, maar wel een 'dat wil ik oohook!'.
Dan ziet het er zo idyllisch en puur gelukkig uit enzo.
***
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')