abonnement Unibet Coolblue
pi_44643700
Dit topic is bedoeld om gebruikerservaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do's & dont's dus.

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

Stichting Pandora - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatriche problemen.. Onder het kopje 'dossiers' staan handige .pdjjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan.

Consumed - site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast factuele informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke.

Hulpgids.nl - prima uitleg over de werking van Anti Depressiva.

Hersenstorm - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn.

Schizofrenieplein - index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan.

Psycholoog.net forum - Het forum van psycholoog.net, heeft een apart 'Medicatie en psychofarmaca' subforum, met daarin vooral veel gebruikerservaringen van onder andere AD's en ritalin.

[ Bericht 4% gewijzigd door Nosh op 21-12-2006 23:23:16 ]
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  donderdag 21 december 2006 @ 23:13:53 #2
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44643849
Bedankt Nosh .

Ik was eigenlijk vooral benieuwd naar ervaringen van mensen met het beginnen met Seroxat. Bijwerkingen, doseringen etc.
pi_44644962
ik gebruik altijd ethanol, werkt erg goed

pi_44645289
Jee, gooi gewoon het hele farmaceutisch kompas hier neer ofzo..

seroxat.. nee heb ik nog niet iemand aan laten overlijden
pi_44645563
quote:
Op donderdag 21 december 2006 23:13 schreef Christine het volgende:
Bedankt Nosh .

Ik was eigenlijk vooral benieuwd naar ervaringen van mensen met het beginnen met Seroxat. Bijwerkingen, doseringen etc.
Ik heb een tijdje Seroxat gebruikt Voor mij was dat echt een hel Afwezig gevoel, echt heel vreemd Kan me er verder niet echt veel meer van herinneren, maar vond het niet fijn spul
pi_44652307
Ik sta nu op de wachtlijst voor behandling van een post traumatisch stress syndroom. Ik heb onbeheersbare angsten waar ik veel last van heb.

's nachts mag ik temazepam gebruiken. Ik heb zelf aangegeven dat ik overdag geen medicatie wil gebruiken. Hebben er misschien mensen ervaring met temazepam en zwanger willen worden of zijn??
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 22 december 2006 @ 12:31:08 #7
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44654912
Ik heb wel ervaring met temazepam, niet met zwanger (willen) zijn. Kan je dat niet overleggen met je huisarts?

Ik ben zelf trouwens net begonnen met seroxat en de bijwerkingen zijn niet mis, ik voel me echt de hele dag doodziek. Hoe lang duurt het voordat dat ongeveer over gaat?
pi_44655171
De gyneacoloog vindt dat ik terughoudend moet zijn met het medicijn. Maar dat was ik toch al.

Zelf heb ik nooit seroxat gebruikt. Dus sorry.

-edit- ik lees er niet zoveel goeds over...
quote:
Het middel werd in 2005 in verband gebracht met een toename van het aantal zelfdoding -pogingen door volwassenen. Uit een onderzoek onder meer dan 1500 patiënten bleken zeven zelfmoordpogingen plaats te vinden bij personen die Seroxat gebruikten. In de controlegroep, die een placebo toegediend kreeg, vond slechts één suïcidepoging plaats. Ook bleek het middel te leiden tot meer suïcidale gedachten.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 22 december 2006 @ 12:44:23 #9
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44655237
de eerste maand dat ik seroxat gebruikte was n hel...ik moest iedere week naar mn huisarts om te kijken hoe t ging. dat raad ik je wel aan om ook te doen.
ik werd mega misselijk en kotste alles uit. ik kreeg geen hap door mn keel terwijl je nou juist moest eten tijdens of net voor t innemen van t pilletje. ik kreeg letterlijk maar 1 hap met heel veel moeite afgeslikt. ik lag alleen maar in bed te huilen en me nog afschuwelijker te voelen. Ik heb op n gegeven moment tegen mn huisarts gezegd dat ik niet meer kon, ik wilde stoppen. Maar hij heeft me gegarandeerd dat t beter zou worden, dat ik t 4 weken moest proberen vol te houden. Ik ben in die maand bijna 10kilo afgevallen..
inderdaad ging t na n maand beter, ik kon weer eten en ik begon me beter te voelen. een huisgenoot zei n keer tegen me: hee dat was de eerste echte lach sinds weken! toen wist ik dat ze aansloegen! het zorgde ervoor dat mn gedachten weer geordend werden in mn hoofd en niet een totale wirwar meer was. na een paar maanden kreeg ik n terugval en heb ik mn dosering moeten verhogen, vanaf toen is het echt beter gegaan, maar let wel, in combinatie met groepstherapie bij het riagg, het zijn geen wonderpilletjes! Let op dat je ze niet een paar dagen achter elkaar vergeet, dit heb ik 2x in mn stopweek van mn pil gehad (ik nam ze altijd tegelijk in) en toen werd ik heel raar, ik was afwezig en reed bv zo door rood licht en over een vluchtheuvel heen! Dit komt door de gewenning van je lichaam aan het nivo van serotonine in je bloed, en wanneer je ze vergeet reageert je lichaam erop. Het is geen verslaving maar je merkt t wel als je ze vergeet. Als laatste wil ik nog zeggen dat je ze echt onder begeleiding van n huisarts of psycholoog moet nemen zodat je ook wanneer je wilt stoppen dit op gecontroleerde wijze doet.
als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
  vrijdag 22 december 2006 @ 12:51:46 #10
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44655428
Bedankt voor je reactie, scrub_nurse . Ik voel me echt hondsberoerd van de bijwerkingen nu, maar voel me verder niet down ofzo. Hoewel dat misschien wel gaat komen als ik me nog een paar dagen zo gigantisch ziek ga voelen. Ik moet over twee weken terugkomen bij de huisarts (beetje gekke periode nu met de feestdagen) en die houdt het ook goed in de gaten verder.
Eten gaat ook nog wel prima eigenlijk, hoewel ik niet heel veel zin heb in avondeten, maar ik at sowieso de laatste tijd al ontzettend weinig. Ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat verlopen allemaal, als die verdomde bijwerkingen maar snel voorbij zijn .
  vrijdag 22 december 2006 @ 13:05:55 #11
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44655767
ik hoop t ook voor je
  vrijdag 22 december 2006 @ 13:17:24 #12
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44656056
Het vermoeiendste is nog wel dat de misselijkheid 's avonds over is. En dan kan je er weer fijn tegenop zien dat de volgende ochtend alles weer in alle hevigheid toeslaat .
Maar het werkt vast, want het doet iig iets met me .
pi_44661799
Ik ga switchen van remeron naar zoloft, ben tussendoor geprobeerd te switchen van remeron naar seroxat , maar dat ging niet lekker.

Een goede (maar niet objectieve) site is ww.crazymeds.org staat heel veel off-the-record info en heeft mij erg geholpen bij zoeken naar info.
  vrijdag 22 december 2006 @ 19:24:07 #14
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44665107
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 16:55 schreef NiKos het volgende:
Een goede (maar niet objectieve) site is ww.crazymeds.org staat heel veel off-the-record info en heeft mij erg geholpen bij zoeken naar info.
Interessante site, bedankt! .
pi_44666641
Interessant toppic! Mijn psychiater wil me aan de risperdal in combinatie met antidepressiva hebben , maar ik sta er zelf niet achter. Ben bang voor bijwerking en afhankelijkheid.
Ben wel benieuwd hoe anderen tegen psychofarmaca aankijken.
pi_44667331
Heb een paar maanden geleden geprobeerd mn prozac af te bouwen, maar inmiddels ook weer opgebouwd omdat het toch niet zo goed ging...
Blijkbaar doet het dus wel iets en dat idee had ik bij de andere AD's die ik tot nu toe geslikt heb niet, dus dat is dan ergens wel positief...

Sabsie, waarom risperdal icm AD? En wat vind de psychiater ervan dat jij er niet achter staat?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_44667675
Als je er zelf niet achter staat, moet je het niet doen
Risperdal icm een AD kan prima samengaan, maar Risperdal had bij vervelende bijwerkingen. Ik had een lage dosering though. 's Ochtends zware benen, vermoeid, en vocht vasthouden, en je kan er van aankomen
  vrijdag 22 december 2006 @ 22:51:51 #18
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44670466
Zeg, ik neem nu seroxat in de ochtend, maar mijn psychologe zei dat je kunt varieren qua tijdstip van innemen, om te kijken of je minder last hebt van bijwerkingen als je het bijv. 's avonds neemt. Maar hoe kan ik dat het beste doen? Dan krijg ik er zegmaar twee op een dag (ofniet?).
pi_44673392
Ik neem Citalopram 's avonds net voor ik ga slapen (de dosis is nu wel erg ver afgebouwd, zit nog op een 6e van wat ik een paar maanden geleden had). Op deze manier heb ik vrij weinig last van vervelende bijwerkingen.

Christine, misschien kan je de Seroxat steeds iets later nemen? Dat je bijvoorbeeld in een week het innametijdstip verplaatst van 's morgens naar 's avonds? (dus iedere dag wat later tot je bij het gewenste tijdstip bent?)
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  zaterdag 23 december 2006 @ 01:00:23 #20
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44673462
Ja zoiets zou wel kunnen, ik ben alleen een beetje bang dat ik er niet door zou kunnen slapen. Mijn huisarts zei dat ik het 's ochtends moest innemen, omdat ik ook slaapproblemen heb.
Volgens de apotheker kan je ook de dosis verspreiden en twee keer een halve tablet nemen op een dag, om het zo wat gelijkwaardiger over de dag te verdelen. Ik weet het allemaal niet zo goed meer, het enige wat ik weet is dat die bijwerkingen echt te erg zijn. Soms denk ik dat ik het echt helemaal niet ga volhouden en dit is pas mijn tweede dag! De enige die mij mag zeggen dat het beter wordt, is iemand die het ook heeft meegemaakt. Anderen geloof ik niet.
Ik word hier agressief van, geloof ik. Zoveel pijn doet het .
pi_44673611
Kan me voorstellen dat je hier niet vrolijk van wordt idd Zo erg als jij beschrijft heb ik ook nooit gehad (heb wel gehoord dat Citalopram over het algemeen niet zo heel erg veel bijwerkingen geeft). Ik weet alleen dat ik, toen ik net met Citalopram begon, ik denk ik een dag of 4 wat last heb gehad van duizeligheid en dat heb ik nu nog als ik een keer vergeten ben ze in te nemen (duizelig en een gevoel alsof je griep krijgt). Bij mij, maar dat was dus niet met Seroxat, is het dus na een paar dagen wel verdwenen
De dosis verspreiden en zo het tijdstip wat gedoseerd verschuiven is misschien wel een goed idee! Al blijft het proberen om te zien wat het beste werkt..
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  zaterdag 23 december 2006 @ 01:14:25 #22
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44673658
Het irritante is dat ik me mentaal wel heel helder voel. In elk geval beter dan de dagen hiervoor. Wellicht komt het omdat ik woensdag een heel goed concert had (was even een oppepper) of omdat het een fijn idee is dat ik eindelijk medicatie heb gekregen en dat er een oplossing aankomt... maar het is wel heel irritant om vanalles te willen, maar gewoon lichamelijk niet te kunnen. Terwijl het de weken ervoor juist andersom was .
Maargoed, ik heb van de apotheek iets tegen de misselijkheid gekregen, dat ga ik morgen eens uitproberen.
  zaterdag 23 december 2006 @ 01:22:33 #23
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_44673800
Op zich vind ik het trouwens - met vlagen - ook wel weer prettig om me weer eens echt lichamelijk ziek te voelen. Eventjes niet het gevoel dat je je aanstelt (ookal was dat in de eerste plaats al niet zo).
pi_44673951
Ja, dat van dat idee: eindelijk medicatie en er komt een oplossing ken ik wel (is inmiddels al wel 4 jaar geleden tijd gaat snel , dingen willen doen en er geen fut voor hebben of wel fut maar het niet willen ook, ik hou er nu nog rekening mee, niet teveel plannen en wel zien wat ik doe, vooral niet teveel afspraken hebben staan, ik beslis op het laatste moment wat ik ga doen en of ik iets ga doen bevalt me goed ) Hopen dat het spul van de apotheek werkt! Ik hoop trouwens ook dat er iemand die wel ervaring heeft met Seroxat wat antwoorden kan geven op je vragen!
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_44674036
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 01:22 schreef Christine het volgende:
Op zich vind ik het trouwens - met vlagen - ook wel weer prettig om me weer eens echt lichamelijk ziek te voelen. Eventjes niet het gevoel dat je je aanstelt (ookal was dat in de eerste plaats al niet zo).
Ja andere mensen begrijpen je zonder uitleg en dat is wel anders wanneer het niet lichamelijk is
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')