abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44641149
quote:
Op donderdag 21 december 2006 21:51 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!
Het recept bevalt je wel?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  donderdag 21 december 2006 @ 22:07:37 #27
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_44641607
Ik verbouw vaak mijn recepten en bij mijn tiramisu gaat er nog wat slagroom in.. heerlijk
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_44642147
quote:
Op donderdag 21 december 2006 21:54 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Het recept bevalt je wel?
ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44642599
quote:
Op donderdag 21 december 2006 22:23 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.
Gezellig
Neem jij dan goede wijn mee?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_44642743
quote:
Op donderdag 21 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Gezellig
Neem jij dan goede wijn mee?
ja en lasagna.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44643182
quote:
Op donderdag 21 december 2006 22:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja en lasagna.
Klinkt goed, Italiaans eten vinden we heerlijk
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_44683930
Vanochtend gemaakt en hij ziet er heeeeeeel goed uit, jumiie!
  zondag 24 december 2006 @ 20:09:08 #33
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_44716825
quote:
Op woensdag 20 december 2006 16:12 schreef ParanoidEv het volgende:
Die van Pietverdriet had ik eens met kerst gemaakt. Er zat zo intens veel grappa in dat het rook naar spiritus.. de rest was wel te eten, de bodem hebben we maar gelaten voor wat het was.
Misschien een beetje te groot borrelglaasje gebruikt?
quote:
Op woensdag 20 december 2006 19:27 schreef zoalshetis het volgende:
oh ja, geheim voor de lekkerste tiramisu. vooral het besprenkelen is erg van belang. je kan trouwens voor een paar dubbeltjes een pipetje bij de apotheek halen. doe eerst een beetje, wacht een minuut of tien en doe dan nog wat en zo verder. zodat het goed door de langevingers trekt en de vloeistof niet op de bodem van je schaal komt.

ik hou niet van koffie en niet van zoet, maar hiervoor kunnen ze me wakker maken.
. Ik maak altijd eerst de bodem en besprenkel dat met het drank/koffie-mengsel. Dat kan dan goed intrekken als ik in de tussentijd de rest klaarmaak.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 24 december 2006 @ 23:25:42 #34
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_44721475
ik gooi de eiwitten altijd weg Dus alleen dooiers, suiker, mascarpone.
En koffie/amaretto en lange vingers

maar idd, de lange vingers besprenkelen of met een theelepeltje de koffie/drank eroverheen zodat de koek zompig wordt en er niet een laagje vloeistof onderin blijft liggen.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_44722415
Gemaakt en hij is gelukt en lekker
pi_44723884
Ik wil binnenkort ook tiramisu gaan maken, maar maken jullie 'm in een ovenschaal o.i.d.? Krijg je 'm dan ook netjes eruit en op een bord? Is hier een trucje voor? Ik zat er aan te denken eerst huishoudfolie in de schaal te doen en daar de tiramisu in te maken, zodat je 'm na het opstijven makkelijk kan "uittillen". Is dat een goed plan?
pi_44723969
Tiramisu Zo enorm lekker!! Een tvp, want dit wil ik ooit zelf gaan proberen.
Back in business.
pi_44724114
quote:
Op maandag 25 december 2006 01:11 schreef Tourniquet het volgende:
Ik wil binnenkort ook tiramisu gaan maken, maar maken jullie 'm in een ovenschaal o.i.d.? Krijg je 'm dan ook netjes eruit en op een bord? Is hier een trucje voor? Ik zat er aan te denken eerst huishoudfolie in de schaal te doen en daar de tiramisu in te maken, zodat je 'm na het opstijven makkelijk kan "uittillen". Is dat een goed plan?
Wij hadden hem zo:
Ovenschaal met daarin:
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag

Koelkast, na een uur eetbaar.
Serveren met wat cacaopoeder erop

Antwoord: ovenschaal (dat is over het algemeen voor 8 personen).
  dinsdag 26 december 2006 @ 04:49:55 #39
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_44745410
quote:
Op maandag 25 december 2006 01:23 schreef renz0r het volgende:

[..]

Wij hadden hem zo:
Ovenschaal met daarin:
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag

Koelkast, na een uur eetbaar.
Serveren met wat cacaopoeder erop

Antwoord: ovenschaal (dat is over het algemeen voor 8 personen).
Je hebt de lange vingers zich toch wel goed vol laten zuigen hè? En als je hem langer dan een uur laat staan wordt hij nog lekkerderder . Ik maak hem altijd minstens één dag van tevoren.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_44745858
Gister ook Tiramisu gemaakt! HIj was erg lekker, alleen niet helemaal stijf geworden. Denk dat laatste kwam doordat het eiwit toch niet stijf genoeg was en ik iets te fanatiek het eiwit door het mascarpone, eigeel en suikermengsel heb geroerd.

Nog maar een keer proberen dan!
  dinsdag 26 december 2006 @ 14:35:13 #41
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_44749622
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 09:26 schreef Liejannuh het volgende:
Gister ook Tiramisu gemaakt! HIj was erg lekker, alleen niet helemaal stijf geworden. Denk dat laatste kwam doordat het eiwit toch niet stijf genoeg was en ik iets te fanatiek het eiwit door het mascarpone, eigeel en suikermengsel heb geroerd.

Nog maar een keer proberen dan!
Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_44749645
Er hoort eiwit in!

Ik heb hem net ook weer gemaakt en hij staat nu in de koelkast
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2006 @ 15:08:19 #43
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44749910
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 14:35 schreef Rampestamper het volgende:

[..]

Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.
Juist wel eiwit! Maar dan met liefde erdoorheen spatelen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 26 december 2006 @ 22:02:58 #44
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_44755044
Nou ja, mijn recept gebruikt geen eiwit dus gebruik ik geen eiwit.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_44755646
miss_sly, ik heb jouw recept gemaakt. Hij is erg goed gelukt en dat vonden mijn (kritische) gasten ook! Volgende keer doe ik er denk ik nog wel een lepel extra likeur bij, maar dat is inderdaad persoonlijke voorkeur.

Ik kwam er alleen achter dat ik geen mixer in huis heb, dus ik moest het eiwit met de hand stijfkloppen. Pffff, morgen spierpijn denk ik!
  dinsdag 26 december 2006 @ 22:45:17 #46
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_44756068
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 22:02 schreef Rampestamper het volgende:
Nou ja, mijn recept gebruikt geen eiwit dus gebruik ik geen eiwit.
Ik ook niet hoor
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_44758980
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 22:28 schreef Tourniquet het volgende:
miss_sly, ik heb jouw recept gemaakt. Hij is erg goed gelukt en dat vonden mijn (kritische) gasten ook! Volgende keer doe ik er denk ik nog wel een lepel extra likeur bij, maar dat is inderdaad persoonlijke voorkeur.

Ik kwam er alleen achter dat ik geen mixer in huis heb, dus ik moest het eiwit met de hand stijfkloppen. Pffff, morgen spierpijn denk ik!
Fijn dat het een succes was
Bij ons kerstdiner was het ook een succes, er werd gevochten om de grootste stukken en de schaal is heel vakkundig echt helemaal leeggeschraapt

Erg dankbare eters dus
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_44820996
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
  vrijdag 29 december 2006 @ 16:34:50 #49
30733 horney_dorney
Illiud Latine dici non potest
pi_44829557
je kan 'm ook zonder eiwit doen, zoals Jamie Oliver in z'n Italie boek. Mascarpone mengen met suiker, wat drank, vanille bourbon en klein beetje sinaasappelsap. Voordeel: lekker snel, en ook erg lekker.

Als drank heb ik ook wel eens vin santo gebruikt en i.p.v. lange vingers cantuccini's, ook wel aardig.

En GADVER! Hoe durf je supermarkt tiramisu te verwarren met de real deal?? Je proeft niet eens een hint van mascarpone....
Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
http://www.evertdoorn.nl
http://www.evertdoorn.nl/blog
  Licht Ontvlambaar vrijdag 29 december 2006 @ 19:31:22 #50
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44835086
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
Ieuw...Dat is toch niet te vergelijken... Dat is net zoiets als die poedertjes van nescafe Capucinno noemen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')