FOK!forum / Culinesse à gogo / [GEZ] Ervaringen met stoomkoker
mcwopszaterdag 16 december 2006 @ 21:49
wie heeft er ervaringen met electrische stoomkokers.



het schijnt gezond, makkelijk en vooral smaakvol te zijn wat je er in klaarmaakt.
geen vetten en alle vitaminen blijven bewaard
makkelijk omdat je fornuis niet volstaat met pannen en potten
en groenten en vis schijnen veel intensere smaak te hebben
wat zijn jullie ervaringen? de do's en don'ts
welke gerechten kunnen, welke beter niet?
waar op letten bij de aanschaf?

alvast bedankt!
MissHobjezaterdag 16 december 2006 @ 21:53
Echt ervaring heb ik er (nog) niet mee.. maar ben wel een keer van plan om er 1 aan te schaffen.
Franse vrienden waar ik regelmatig logeer die hebben er 1 en het is en handig.. maar heel veel dingen komen er in tot zijn recht.
Van gekookte aardappels tot aan saucijzen
Zij hadden een keer een speciaal soort worst die ze erin deden en dat was toch zo goddelijk lekker
En gezond natuurlijk, zonder vet toevoeging.
Curiosityzaterdag 16 december 2006 @ 23:25


Ik zelf heb bovenstaand apparaat, inmiddels al zo'n jaar of 3.
Ik gebruik het regelmatig.

Ik maak meestal vis gerechten klaar in de stoomkoker, daar is het ideaal voor.

Voor rijst hoef je het niet te doen, dat duurt langer als dat je het op het gas doet.

Het is inderdaad gezonder en smaakvoller, alles ziet er ook zo mooi uit na bereiden, het behoudt zijn kleur en volume.
Weekenderzondag 17 december 2006 @ 00:28
Die miele stoomoven is echt perfect! Heb geproeft in Vianen! Ga er zeker eentje aanschaffen! Alleen jammer van de prijs! ¤ 1099!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mcwopszondag 17 december 2006 @ 10:01
bedankt voor de reacties !
we zijn zelf ook erg enthousiast. vooral dat het smaakvol en gezond is spreekt ons aan.
maar hoe zit het met vlees? en is het inderdaad zo dat je altijd verse groenten moet nemen?
betekent dat dat diepvries geen goed resultaat heeft?

enne, een stoomoven toch net ietsje anders dan een stoomkoker. toch?
Curiosityzondag 17 december 2006 @ 10:24
In mijn apparaat kun je ook werken met diepvriesgroenten, je moet ze dan niet van te voren ontdooien.
Vlees is het meest geschikt als het mals is met een beetje vet, bijv. kalkoen, kip of kalfsfilet.
Gehaktballen kunnen er ook in bereid worden.
mcwopszondag 17 december 2006 @ 11:17
en smaken de groenten dan nog wel? of is het echt lekkerder met vers.
en kruiden? die mogen alleen achteraf? of moet je daar een sausje van maken en dat erbij doen?
quote:
Op zondag 17 december 2006 10:24 schreef Curiosity het volgende:
In mijn apparaat kun je ook werken met diepvriesgroenten, je moet ze dan niet van te voren ontdooien.
Vlees is het meest geschikt als het mals is met een beetje vet, bijv. kalkoen, kip of kalfsfilet.
Gehaktballen kunnen er ook in bereid worden.
Curiosityzondag 17 december 2006 @ 11:41
Bevroren groenten zijn voor bevriezen geblancheerd, dus ze blijven net zo knapperig als verse groenten.

Je kunt wel kruiden gebruiken tijdens het koken, maar door de stoom zullen deze verdwijnen in het stoomvocht.
Wat heel goed werkt is koken met bijv. kippenbouillon, dus ipv water.

Maar echt sausjes moet je achteraf toevoegen.
Vereentjeszondag 17 december 2006 @ 11:44
Heb al 12 jaar een Braun stoomkoker en gebruik die bijna iedere dag. Als ie kapot gaat (en die kans bestaat na zo'n lange tijd) koop ik deriect een nieuwe! De vitamines blijven veel en veel meer behouden dan wanneer je bijna alles er uit kookt, de kleur is mooier en....het smaakt echt veel lekkerder!
Ik doe er alleen verse groenten in of vis die ingevroren is (zalm of tonijn).
mcwopszondag 17 december 2006 @ 11:54
oef, ben bijna helemaal overtuigd.

zijn speciale sstoomkoker-recepten nog belangrijk?
japans?, hollands?.... of kom je daarmee in de hogere stoomkook-kunsten?
Curiosityzondag 17 december 2006 @ 11:59
Je krijgt sowieso een recepten boekje erbij, en er zijn er verschillende te koop.
Vereentjeszondag 17 december 2006 @ 18:38
idd en als je zelf een beetje crea bent qua kookkunsten, dan kun je bijna alles wel maken
mcwopsmaandag 18 december 2006 @ 08:58
ik ben overtuigd. nu nog zoeken naar een goede-niettedure
kabouter.mutsmaandag 18 december 2006 @ 09:00
Die Braun hierboven met die 2 witte bakken kost 50 euro.
Heb ik van de sint gekregen. (de goede man)
Ik volg dit topic op de voet.
mcwopsmaandag 18 december 2006 @ 10:10
ha, toch meer ' stoomkoker-kokers' dan ik dacht. top
ik zal mijn stoomkookvorderingen op culinair gebied hier melden
Vereentjesmaandag 18 december 2006 @ 12:44
quote:
Op maandag 18 december 2006 09:00 schreef kabouter.muts het volgende:
Die Braun hierboven met die 2 witte bakken kost 50 euro.
Heb ik van de sint gekregen. (de goede man)
Ik volg dit topic op de voet.
Is dus een hele goede, want ik heb 'm al zo'n 12 jaar!
sieskewoensdag 20 december 2006 @ 19:18
ik ook al tien jaar ofzo, kan me niet meer herinneren wanneer ik m precies gekocht heb. Maar hij werkt perfect. Ook couscous of bulghur kun je er goed in maken. Ik heb pas bulghur-pijnboompittenpilaf gemaakt en zelfs dat was perfect gelukt! Maar ik gebruik hem meestal voor verse groenten en voor vis. Aardappelen kan ook, maar dat doe ik niet want dat duurt me te lang, koken gaat sneller en er zit toch geen vet in. Groenten kunnen ook lang duren, maar zijn echt veel lekkerder.
Vereentjesdonderdag 21 december 2006 @ 10:42
En nog een groot voordeel; je hoeft nergens op te letten, als het klaar is gaat het belletje!
ParanoidEvdonderdag 21 december 2006 @ 13:12
quote:
Op woensdag 20 december 2006 19:18 schreef sieske het volgende:
Ook couscous of bulghur kun je er goed in maken.
Ik heb pas voor het eerst in m'n leven couscous (ja, je woont in Zeeland of niet..) gekocht, en ik heb een stoomkoker. Hoe maak jij het altijd klaar?
sampoodonderdag 21 december 2006 @ 19:53
Leuk voor erbij. Geen vetten lijken mij niet direct gezonder. Je kan altijd beter een beetje olijfolie gebruiken bij de bereiding. Dat is gezonder dan zonder olie te koken.
mcwopsmaandag 25 december 2006 @ 20:29
nog iemand iets gestoomd deze kerst
Curiositymaandag 25 december 2006 @ 20:34
quote:
Op maandag 25 december 2006 20:29 schreef mcwops het volgende:
nog iemand iets gestoomd deze kerst
Ja groenten, maar dan wel die van de AH
Ashrammaandag 25 december 2006 @ 21:28
Best aardig zo'n stoomkoker, maar de capaciteit laat vaak te wensen over. Als je zo'n ding vollaadt, dan trekt ie het vaak niet.
Stoom is overal even heet, maar het gaat dan vooral om hoeveelheid stoom die wordt opgewekt.

Zeker aardig, maar neem wel een goed merk. 50 euro koopt je een erg goede.
Vereentjesdonderdag 28 december 2006 @ 08:59
quote:
Op donderdag 21 december 2006 19:53 schreef sampoo het volgende:
Leuk voor erbij. Geen vetten lijken mij niet direct gezonder. Je kan altijd beter een beetje olijfolie gebruiken bij de bereiding. Dat is gezonder dan zonder olie te koken.
die vetten zitten wel in je vlees ofzo en ik heb nog never olie IN de stomer er bij gedaan
Vereentjesdonderdag 28 december 2006 @ 09:00
quote:
Op maandag 25 december 2006 21:28 schreef Ashram het volgende:
Best aardig zo'n stoomkoker, maar de capaciteit laat vaak te wensen over. Als je zo'n ding vollaadt, dan trekt ie het vaak niet.
Stoom is overal even heet, maar het gaat dan vooral om hoeveelheid stoom die wordt opgewekt.

Zeker aardig, maar neem wel een goed merk. 50 euro koopt je een erg goede.
klopt, maar die van Braun dus wel!
ParanoidEvdonderdag 28 december 2006 @ 12:09
Oeh yeah, gisteren basmatirijst gestoomd omdat ik lui was, en daardoor gedroogde zwarte paddenstoelen. Die werden echt heerlijk van smaak in de stomer! Ze leken wel bijna vers
Daarbij nog kipblokjes gestoomd in sojasaus, en ik had eten.
sampoodonderdag 28 december 2006 @ 13:26
quote:
Op donderdag 28 december 2006 08:59 schreef Vereentjes het volgende:

[..]

die vetten zitten wel in je vlees ofzo en ik heb nog never olie IN de stomer er bij gedaan
Die vetten zijn jammergenoeg iets minder gezond dan een scheutje olijfolie.
Vereentjesvrijdag 29 december 2006 @ 14:00
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:26 schreef sampoo het volgende:

[..]

Die vetten zijn jammergenoeg iets minder gezond dan een scheutje olijfolie.
klopt, maar volgens mij mag het niet in dat ding.
Curiosityvrijdag 29 december 2006 @ 14:07
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 14:00 schreef Vereentjes het volgende:

[..]

klopt, maar volgens mij mag het niet in dat ding.
Volgens mij heeft het ook weing zin, het wordt toch weg gestoomd.
Ashramvrijdag 29 december 2006 @ 22:34
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 14:07 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Volgens mij heeft het ook weing zin, het wordt toch weg gestoomd.
Hoezo weggestoomd? Het blijft allemaal lekker vetting denk ik?
Curiosityvrijdag 29 december 2006 @ 22:55
Je vet iets in, maar doordat er damp (stoom) terecht komt op het gerecht loopt het er met het water weer vanaf.
Dus aan het eind van de bereidingstijd ligt je olie onderin het opvangbakje.
Ashramvrijdag 29 december 2006 @ 23:04
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 22:55 schreef Curiosity het volgende:
Je vet iets in, maar doordat er damp (stoom) terecht komt op het gerecht loopt het er met het water weer vanaf.
Dus aan het eind van de bereidingstijd ligt je olie onderin het opvangbakje.
Oh...ok op die manier. Ik dacht dat je bedoelde dat de boel met het water verdampte.
Ik gebruik zelf vaak een bordje oid.
ParanoidEvzaterdag 30 december 2006 @ 14:10
Zo, er zit nu kipfilet uit de diepvries in de stomer, voor de katten. Want gisteren had ik ook kip gestoomd en toen konden ze maar niet uit de buurt van dat ding blijven!
jpg97dinsdag 2 januari 2007 @ 10:22
Lijkt me best lekker dat stomen.
Ik zag laatst zo'n ding op Tellsell ( )
Tallydinsdag 2 januari 2007 @ 12:35
Ik gebruik hem nu 4 jaar elke dag..
Ik doe er de groenten en de aardappeltjes in stomen..
Het vlees doe ik wel op het gasfornuis..
Gewoon omdat ik het vlees dan lekkerder vind..
Ik kan niet zonder..
Heb voor mijn moeder er nu ook eentje gekocht..
Gegeven met de kerst..! Vind het ook helemaal top!
kabouter.mutsdinsdag 2 januari 2007 @ 12:42
En eieren erin
Zoo makkelijk
8 minuten = precies goed!!! (10=hard)
En je hoeft niet de tijd in de gaten t ehouden
jpg97dinsdag 2 januari 2007 @ 13:13
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 12:35 schreef Tally het volgende:
Ik gebruik hem nu 4 jaar elke dag..
Ik doe er de groenten en de aardappeltjes in stomen..
Het vlees doe ik wel op het gasfornuis..
Gewoon omdat ik het vlees dan lekkerder vind..
Ik kan niet zonder..
Heb voor mijn moeder er nu ook eentje gekocht..
Gegeven met de kerst..! Vind het ook helemaal top!
elke dag aardappelen

Vereentjeszaterdag 6 januari 2007 @ 18:51
dat van die eieren ga ik ook eens doen! (nog nooit gedaan in die 12 jaar...shame on me hahahah)
ParanoidEvdonderdag 11 januari 2007 @ 09:54
Ik heb pas ook eieren er in gedaan. Op 8 minuten waren ze inderdaad perfect!
Rapaillevrijdag 12 januari 2007 @ 07:43
Stomme vraag, maar blijft alle stoom in het apparaat? Ik wil namelijk zo'n ding wel kopen maar niet als dan mijn hele huis naar het eten ruikt.
kabouter.mutsvrijdag 12 januari 2007 @ 08:57
Ik heb de laatste tijd er spruiten(15-20 min.), witlof(15 min)en eieren(8 min) ingedaan.
Vanavond gaat er koolraap in. (20 min?)
Het blijft rete smaakvol je hebt niet eens zout nodig.
Normaal hebben wij met z'n 2tjes aan 500 gram witlof maar net genoeg nu houden we over omdat de lof niet zo slinkt.
Hij proeft ook veel loffiger, bitterder.
Heb er nog geen vis ingedaan.
Wie weet hoe het zit met b.v. bevroren vis. Hoelang???
En blijft vlees nog wel lekker na bereiding in de koker?
mcwopszondag 21 januari 2007 @ 13:35
gistereavond de vuurdoop voor mijn nieuwe stoomkokertje. heb een lekker mix gemaakt van jullie ervaringen. krielaardappeltjes - heerlijk, 2 visjes (filetjes vers van de visboer)- verrassend lekker, broccoli en witlof bovenin - en ook dat was intens smaakvol.
enige verrassing voor mij was dat het zo snel afkoelt, het stond niet direct dampend op tafel. maar ja, beter lekker dan te heet
mcwopsvrijdag 16 februari 2007 @ 00:53
en nog steeds zorgt ie zo'n 3 per week voor een heerlijke maaltijd die stoomkoker.
mcwopsvrijdag 16 februari 2007 @ 10:40
@mods: vielleicht de topictitel veranderen in "deel hier je stoomkoker ervaringen", om meer reacties tet krijgen
sieskemaandag 19 februari 2007 @ 11:04
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 07:43 schreef Rapaille het volgende:
Stomme vraag, maar blijft alle stoom in het apparaat? Ik wil namelijk zo'n ding wel kopen maar niet als dan mijn hele huis naar het eten ruikt.
Nee, stoom komteruit. Maar het ruikt bijna niet. Niet zoals een pan gehaktballen in jus op het vuur ofzo. Gewoon keukendeur dichthouden en je ruikt bijna niets.
uniekhoornmaandag 19 februari 2007 @ 11:54
Ik heb ook zo'n Braun ding, heb hem in 8 jaar nog maar 2x gebruikt, ik kan er echt helemaal niks mee ?!
mcwopswoensdag 21 februari 2007 @ 14:08
en gisterne wederom heerlijk gegeten uit de Stoomkoker:
tonijn, erwten, worteltjes en aardappelschijfjes
Shadowkewoensdag 21 februari 2007 @ 14:36
Welke heb je nou gekocht mcwops en hoe duur was ie?
Ik blijf dit topic volgen
mcwopswoensdag 21 februari 2007 @ 15:09
ik heb deze kado gekregen

en de link
mcwopszaterdag 10 maart 2007 @ 01:11
iemand nog goede suggesties voor steaming meals
ParanoidEvzaterdag 10 maart 2007 @ 11:49
Het laatste waarvoor ik hem gebruikt heb is blokjes verse zalm stomen, in een bakje met gehakte knoflook, olijfolie en wat kruiden. Lekker door de risotto gedaan, maar uiteraard ook lekker door iets anders.
Binnenkort wil ik eens bapao maken.
mcwopszondag 11 maart 2007 @ 11:03
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 11:49 schreef ParanoidEv het volgende:
Het laatste waarvoor ik hem gebruikt heb is blokjes verse zalm stomen, in een bakje met gehakte knoflook, olijfolie en wat kruiden. Lekker door de risotto gedaan, maar uiteraard ook lekker door iets anders.
Binnenkort wil ik eens bapao maken.
gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.

hoe doe je dat met bapao, ga je ze eerst zelf maken en zijn die niet te groot.
ParanoidEvzondag 11 maart 2007 @ 17:59
quote:
Op zondag 11 maart 2007 11:03 schreef mcwops het volgende:

[..]

gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.

hoe doe je dat met bapao, ga je ze eerst zelf maken en zijn die niet te groot.
Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pak

En in mijn stoomkoker moeten er zeker 2 per keer passen.
mcwopsvrijdag 16 maart 2007 @ 18:58
oef da's voor mij teveel werk.
ik ga er morgen een aantal halen bij de Toko
quote:
Op zondag 11 maart 2007 17:59 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pak

En in mijn stoomkoker moeten er zeker 2 per keer passen.
kabouter.mutsvrijdag 16 maart 2007 @ 20:13
straks gaan bij mij de spruiten erin.
mcwopsmaandag 2 april 2007 @ 19:30
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 20:13 schreef kabouter.muts het volgende:
straks gaan bij mij de spruiten erin.
en komen ze er goed uit
kabouter.mutsdinsdag 3 april 2007 @ 12:58
quote:
Op maandag 2 april 2007 19:30 schreef mcwops het volgende:

[..]

en komen ze er goed uit
Ja gaat onwijs goed, 20 minuten.
Gisteren broccoli, gaat ook fantastisch.
Straks 30 eieren (voor t paasontbijt morgen)
tajinewoensdag 4 april 2007 @ 01:06
ik heb de braun versie ook al jaren.en gebruik hem/haar iedere dag!!
heb zelfs een tweede gekocht,nu heb ik dus 4 korfen
Wollige_Wollymaandag 13 augustus 2007 @ 17:00
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet

Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).
mcwopsmaandag 13 augustus 2007 @ 17:41
t standaardprobleem met afdekken is natuurlijk dat de werking van de stoom door de gaatjes niet meer goed werkt en dat is t principe van stoomkoken natuurlijk.
En ik denk dat je dan beter een beetje marinade kan gebruiken zodat de vis niet 'sopt' dan drijvend in een bakje want dan wordt de vis niet goed klaargestoomd.
folie zou ik niet doen, die rekt en frommelt en ook dan kan de stoom er niet doorheen.
wij doen geen bakjes of folie maar waar veel vocht vanaf komt gaat helemaal onderin.
kortom, wel marineren maar dan een beetje naar mijn mening.

[ Bericht 0% gewijzigd door mcwops op 13-08-2007 17:47:56 ]
Pietverdrietmaandag 13 augustus 2007 @ 18:50
Ik gebruik gewoon een stoommandje die je in een pan kan zetten, en als ik veel te stomen heb zet ik een vergiet op een pan en daar dan een deksel op.
http://www.kookwinkel.nl/cms,660,Quichevorm_21_cm.asp
Curiositymaandag 13 augustus 2007 @ 19:03
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 17:00 schreef Wollige_Wolly het volgende:
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet

Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).
Heb je niet die zwarte dichte bak erbij zitten, die is voor sterk gekleurd eten, waaronder ook marinades.
LeefAndCookingmaandag 20 augustus 2007 @ 00:25
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 21:49 schreef mcwops het volgende:

het schijnt gezond, makkelijk en vooral smaakvol te zijn wat je er in klaarmaakt.
geen vetten en alle vitaminen blijven bewaard
makkelijk omdat je fornuis niet volstaat met pannen en potten
en groenten en vis schijnen veel intensere smaak te hebben
Stomen blijft een soort van koken, dus:
Gezond; ja
Makkelijk; nee, niet vanzelfsprekend
Smaakvol; nee, niet meer dan bij koken en minder dan bij bijvoorbeeld stoven of bakken
Intensere smaak; nee

De verkoop praatjes overheersen vaak vind ik bij dit soort apparatuur.
nexus-pilotmaandag 20 augustus 2007 @ 01:18
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 17:00 schreef Wollige_Wolly het volgende:
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet

Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).
Het mag , alleen moet je als je klaar bent , die aluminium afkoelen , je kan eraan verbranden
Pietverdrietmaandag 20 augustus 2007 @ 08:53
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 00:25 schreef LeefAndCooking het volgende:

[..]

Stomen blijft een soort van koken, dus:
Gezond; ja
Makkelijk; nee, niet vanzelfsprekend
Smaakvol; nee, niet meer dan bij koken en minder dan bij bijvoorbeeld stoven of bakken
Intensere smaak; nee

De verkoop praatjes overheersen vaak vind ik bij dit soort apparatuur.
Ik stoom (gewoon in een pan met een mandje) vrijwel al mijn warme groente, en het blijft wel degelijk mooier en smaakvoller. Of het gezonder is betwijfel ik.
Maar probeer het zelf maar eens, kook brocoli en stoom brocoli, de gestoomde blijf mooier en is lekkerder van smaak imho
Curiositymaandag 20 augustus 2007 @ 11:41
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 00:25 schreef LeefAndCooking het volgende:

[..]

Stomen blijft een soort van koken, dus:
Gezond; ja
Makkelijk; nee, niet vanzelfsprekend
Smaakvol; nee, niet meer dan bij koken en minder dan bij bijvoorbeeld stoven of bakken
Intensere smaak; nee

De verkoop praatjes overheersen vaak vind ik bij dit soort apparatuur.
ik ben het ook niet met je eens.
Alles komt er bijna uit zoals het er in is gegaan, iets geslonken, wel mooie kleur, smaakvoller.
En ik vind het een verdomd makkelijk apparaat, water erin, groente in de bak, stekker erin en geen omkijken meer naar, als ik op gas kook moet ik toch steeds in de gaten houden of het niet over kookt.
MoreMarkdonderdag 27 september 2007 @ 18:02
*kick*

Ik ben morgen jarig en weet nog steeds niet wat ik aan mijn moeder moet vragen Nu dacht ik aan een stoomkoker.. Welke stoomkoker is aan te bevelen en waar moet ik op letten als ik er 1 uitkies? Ik las bv over speciale zwarte bakjes tegen verkleuringen etc.
The_Tankgirlvrijdag 28 september 2007 @ 13:42
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:02 schreef MoreMark het volgende:
*kick*

Ik ben morgen jarig en weet nog steeds niet wat ik aan mijn moeder moet vragen Nu dacht ik aan een stoomkoker.. Welke stoomkoker is aan te bevelen en waar moet ik op letten als ik er 1 uitkies? Ik las bv over speciale zwarte bakjes tegen verkleuringen etc.
Die van Braun is idd erg goed. Heb er zelf een op de rommelmarkt gekocht voor 2,50 Euro en gebruik hem bijna dagelijks! Vooral met aardappels erg handig vind ik.
kabouter.mutsvrijdag 28 september 2007 @ 14:40
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 13:42 schreef The_Tankgirl het volgende:

[..]

Die van Braun is idd erg goed. Heb er zelf een op de rommelmarkt gekocht voor 2,50 Euro en gebruik hem bijna dagelijks! Vooral met aardappels erg handig vind ik.
Helemaal mee eens ik heb ook de braun en is prima!!
Zie het 2de plaatje op blz. 1
stoom jij appels? vertel!!
MoreMarkvrijdag 28 september 2007 @ 20:49
Ik heb ook net die van Braun gekregen Overigens zit daar een recept bij voor appelcompote.. Wil je die soms kabouter?
SerieJunkwoensdag 18 februari 2009 @ 06:07
Oelala dit zocht ik. Tips en trics? Ik heb een 3 laags exemplaar min of meer gelijk aan die van TS maar ben naarstig op zoek naar een receptenboekje.
Pacmaniacwoensdag 18 februari 2009 @ 06:48
tvp
quirinawoensdag 18 februari 2009 @ 08:33
Handig om lui te koken.
Water erin,Groente erin,aardappels erin,stukje zalm erin.
Stekker erin,timer zetten en dan gewoon zitten fokken totdat de timer afgaat.
Smakelijk eten
RobinOokwoensdag 18 februari 2009 @ 12:26
Dus je vis, groenten en aardappelen koken euh stomen allemaal even lang?
En hoe lang dan? Want volgens mij duurt het langer dan wanneer je ze zou koken he?
Pacmaniacwoensdag 18 februari 2009 @ 23:53
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 12:26 schreef RobinOok het volgende:
Dus je vis, groenten en aardappelen koken euh stomen allemaal even lang? [ afbeelding ]
En hoe lang dan? Want volgens mij duurt het langer dan wanneer je ze zou koken he?
Precies!

Een site met recepten specifiek voor de 3 laags stoomkoker zou bijzonder praktisch zijn. of een boekje mag ook.

Een flauw idee hoe lang en in welk mandje eten moet stomen
Rejectedmaandag 23 februari 2009 @ 20:30
Ik wil er ook eentje kopen, tvp!
AardappelAnders.maandag 7 september 2009 @ 00:23
*Kick*

Ruikt de stoom niet heel erg? Ik wil zo'n apparaat aanschaffen voor op mijn kamer (woon in een studentenhuis), maar hoop toch niet dat mijn kamer lang naar eten ruikt.
Winner_Tacodonderdag 21 januari 2010 @ 11:46
Tvp . Heb zo'n drielaags ding gekregen maar recepten ho maar
wafflesmaandag 23 augustus 2010 @ 16:19
Ik heb dus al een tijdje een stoomkoker. Ideaal ding! Ik stoom er aardappelen, rijst, bulgur, groenten en vis of kip in. Gebruik het bijna dagelijks. Vind het alleen wel gedoe om het telkens goed schoon te maken. Vandaag ga ik zalm met broccoli en bulgur stomen. ^O^
chocolateloverdinsdag 24 augustus 2010 @ 15:44
klinkt inderdaad wel lekker. Ga ik ook eens proberen morgen, want ik heb mijn stomer al heeeeeel lang niet meer gebruikt :@
jaankwoensdag 31 augustus 2011 @ 15:31
Hey,
sorry voor het weer omhoog schoppen van dit topic, maar ik heb een bod gedaan op een nieuwe (volgens mij) Braun FS20 stoomkoker.
Ik vroeg me alleen af, wat de verschillen zijn tussen de FS10 en de FS20 en ik kan er niet goed uitkomen met google.

Hopelijk kan iemand mij hier helpen!
Bedankt!
Erasmovrijdag 2 september 2011 @ 10:55
Geen idee. Mocht je er niet uitkomen dan is er aanstaande zaterdag een in de aanbieding bij de Aldi.
Curiosityvrijdag 2 september 2011 @ 11:59
Braun MultiGourmet

De vaatwasmachinebestendige MultiGourmet heeft een ovale stoomkorf die ook plaatsbiedt aan asperges of vis. Uitneembare verdeelschoteltjes maken het mogelijk verschillende gerechten tegelijk te bereiden. In de zwarte inzetkorf worden bij voorkeur sterk "kleurende" groenten als worteltjes en tomaten bereid. Ook de rijstkom is zwart, zodat verkleuren onmogelijk is.

Model FS10 heeft een stoomkorf en 3,4 liter inhoud met 850W vermogen. Model FS20 is identiek, maar heeft twee stapelbare stoomkorven en twee druppelopvangbakjes. Inhoud: 6,8 liter.

bron
loecjevrijdag 2 september 2011 @ 13:03
heeft er ook iemand ervaring met een stomer voor in de magnetron?
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 16:08
Die stoomkokers hier zijn allemaal plastiek, dat trekt me niet zo. Je kunt ook stoompannen kopen, is ook veel goedkoper in gebruik als je op gas kookt ^O^
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 16:13
Of low tech en cheap, wat piet zei; een ijzeren vergiet in je pan, deksel erop en klaar ^O^
loecjezaterdag 3 september 2011 @ 16:16
ik wil juist iets wat niet op de kookplaat moet
erger me dood aan het lange wachten met elektrisch koken. dus vandaar iets voor in de magnetron.
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 16:16 schreef loecje het volgende:
ik wil juist iets wat niet op de kookplaat moet
erger me dood aan het lange wachten met elektrisch koken. dus vandaar iets voor in de magnetron.
http://www.tempsl.nl/nl/k(...)gnetron/6672018.html

10 tje. Gewoon kopen en proberen? Echt puur stomen lijkt me onmogelijk in een magnetron trouwens?
loecjezaterdag 3 september 2011 @ 17:07
dankje. dat zijn betere prijzen dan de 101°MicroGourmet van Tupperware die ik tot nu toe had gevonden.
heeft iemand daar ervaring mee?

met zo'n bakje zal je wel het effect van de magnetronstralen op het eten krijgen. dus puur stomen zal het niet zijn.

[ Bericht 24% gewijzigd door loecje op 03-09-2011 17:21:06 ]
popolonmaandag 16 april 2012 @ 16:10
*kick*

Opmerkelijk dat er zo weinig mensen stomen. :P Ik raad een plastic stomer af: Zeer hete temperaturen en plastic, ik ben er geen fan van. Zelf heb ik een stoompan en een bamboe-stomer en allebei zeer aan te raden, je kunt een maaltijd bereiden op één gaspit.

332107160j260017.jpg 24721_285.jpg