gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.quote:Op zaterdag 10 maart 2007 11:49 schreef ParanoidEv het volgende:
Het laatste waarvoor ik hem gebruikt heb is blokjes verse zalm stomen, in een bakje met gehakte knoflook, olijfolie en wat kruiden. Lekker door de risotto gedaan, maar uiteraard ook lekker door iets anders.
Binnenkort wil ik eens bapao maken.
Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pakquote:Op zondag 11 maart 2007 11:03 schreef mcwops het volgende:
[..]
gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.
hoe doe je dat met bapao, ga je ze eerst zelf maken en zijn die niet te groot.
quote:Op zondag 11 maart 2007 17:59 schreef ParanoidEv het volgende:
[..]
Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pak
En in mijn stoomkoker moeten er zeker 2 per keer passen.
en komen ze er goed uitquote:Op vrijdag 16 maart 2007 20:13 schreef kabouter.muts het volgende:
straks gaan bij mij de spruiten erin.
Ja gaat onwijs goed, 20 minuten.quote:
Heb je niet die zwarte dichte bak erbij zitten, die is voor sterk gekleurd eten, waaronder ook marinades.quote:Op maandag 13 augustus 2007 17:00 schreef Wollige_Wolly het volgende:
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet![]()
Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).![]()
Stomen blijft een soort van koken, dus:quote:Op zaterdag 16 december 2006 21:49 schreef mcwops het volgende:
het schijnt gezond, makkelijk en vooral smaakvol te zijn wat je er in klaarmaakt.
geen vetten en alle vitaminen blijven bewaard
makkelijk omdat je fornuis niet volstaat met pannen en potten
en groenten en vis schijnen veel intensere smaak te hebben
Het mag , alleen moet je als je klaar bent , die aluminium afkoelen , je kan eraan verbrandenquote:Op maandag 13 augustus 2007 17:00 schreef Wollige_Wolly het volgende:
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet![]()
Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).![]()
Ik stoom (gewoon in een pan met een mandje) vrijwel al mijn warme groente, en het blijft wel degelijk mooier en smaakvoller. Of het gezonder is betwijfel ik.quote:Op maandag 20 augustus 2007 00:25 schreef LeefAndCooking het volgende:
[..]
Stomen blijft een soort van koken, dus:
Gezond; ja
Makkelijk; nee, niet vanzelfsprekend
Smaakvol; nee, niet meer dan bij koken en minder dan bij bijvoorbeeld stoven of bakken
Intensere smaak; nee
De verkoop praatjes overheersen vaak vind ik bij dit soort apparatuur.
ik ben het ook niet met je eens.quote:Op maandag 20 augustus 2007 00:25 schreef LeefAndCooking het volgende:
[..]
Stomen blijft een soort van koken, dus:
Gezond; ja
Makkelijk; nee, niet vanzelfsprekend
Smaakvol; nee, niet meer dan bij koken en minder dan bij bijvoorbeeld stoven of bakken
Intensere smaak; nee
De verkoop praatjes overheersen vaak vind ik bij dit soort apparatuur.
Die van Braun is idd erg goed. Heb er zelf een op de rommelmarkt gekocht voor 2,50 Euro en gebruik hem bijna dagelijks! Vooral met aardappels erg handig vind ik.quote:Op donderdag 27 september 2007 18:02 schreef MoreMark het volgende:
*kick*
Ik ben morgen jarig en weet nog steeds niet wat ik aan mijn moeder moet vragenNu dacht ik aan een stoomkoker.. Welke stoomkoker is aan te bevelen en waar moet ik op letten als ik er 1 uitkies? Ik las bv over speciale zwarte bakjes tegen verkleuringen etc.
Helemaal mee eens ik heb ook de braun en is prima!!quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:42 schreef The_Tankgirl het volgende:
[..]
Die van Braun is idd erg goed. Heb er zelf een op de rommelmarkt gekocht voor 2,50 Euro en gebruik hem bijna dagelijks! Vooral met aardappels erg handig vind ik.
Precies!quote:Op woensdag 18 februari 2009 12:26 schreef RobinOok het volgende:
Dus je vis, groenten en aardappelen koken euh stomen allemaal even lang? [ afbeelding ]
En hoe lang dan? Want volgens mij duurt het langer dan wanneer je ze zou koken he?
http://www.tempsl.nl/nl/k(...)gnetron/6672018.htmlquote:Op zaterdag 3 september 2011 16:16 schreef loecje het volgende:
ik wil juist iets wat niet op de kookplaat moet
erger me dood aan het lange wachten met elektrisch koken. dus vandaar iets voor in de magnetron.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |