abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 29 december 2006 @ 22:55:22 #31
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44842117
Je vet iets in, maar doordat er damp (stoom) terecht komt op het gerecht loopt het er met het water weer vanaf.
Dus aan het eind van de bereidingstijd ligt je olie onderin het opvangbakje.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 29 december 2006 @ 23:04:55 #32
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_44842435
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 22:55 schreef Curiosity het volgende:
Je vet iets in, maar doordat er damp (stoom) terecht komt op het gerecht loopt het er met het water weer vanaf.
Dus aan het eind van de bereidingstijd ligt je olie onderin het opvangbakje.
Oh...ok op die manier. Ik dacht dat je bedoelde dat de boel met het water verdampte.
Ik gebruik zelf vaak een bordje oid.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_44855734
Zo, er zit nu kipfilet uit de diepvries in de stomer, voor de katten. Want gisteren had ik ook kip gestoomd en toen konden ze maar niet uit de buurt van dat ding blijven!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 10:22:23 #34
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_44935541
Lijkt me best lekker dat stomen.
Ik zag laatst zo'n ding op Tellsell ( )
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_44937867
Ik gebruik hem nu 4 jaar elke dag..
Ik doe er de groenten en de aardappeltjes in stomen..
Het vlees doe ik wel op het gasfornuis..
Gewoon omdat ik het vlees dan lekkerder vind..
Ik kan niet zonder..
Heb voor mijn moeder er nu ook eentje gekocht..
Gegeven met de kerst..! Vind het ook helemaal top!
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_44938029
En eieren erin
Zoo makkelijk
8 minuten = precies goed!!! (10=hard)
En je hoeft niet de tijd in de gaten t ehouden
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:13:51 #37
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_44938572
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 12:35 schreef Tally het volgende:
Ik gebruik hem nu 4 jaar elke dag..
Ik doe er de groenten en de aardappeltjes in stomen..
Het vlees doe ik wel op het gasfornuis..
Gewoon omdat ik het vlees dan lekkerder vind..
Ik kan niet zonder..
Heb voor mijn moeder er nu ook eentje gekocht..
Gegeven met de kerst..! Vind het ook helemaal top!
elke dag aardappelen

Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:51:22 #38
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_45082457
dat van die eieren ga ik ook eens doen! (nog nooit gedaan in die 12 jaar...shame on me hahahah)
pi_45239998
Ik heb pas ook eieren er in gedaan. Op 8 minuten waren ze inderdaad perfect!
pi_45274840
Stomme vraag, maar blijft alle stoom in het apparaat? Ik wil namelijk zo'n ding wel kopen maar niet als dan mijn hele huis naar het eten ruikt.
pi_45275529
Ik heb de laatste tijd er spruiten(15-20 min.), witlof(15 min)en eieren(8 min) ingedaan.
Vanavond gaat er koolraap in. (20 min?)
Het blijft rete smaakvol je hebt niet eens zout nodig.
Normaal hebben wij met z'n 2tjes aan 500 gram witlof maar net genoeg nu houden we over omdat de lof niet zo slinkt.
Hij proeft ook veel loffiger, bitterder.
Heb er nog geen vis ingedaan.
Wie weet hoe het zit met b.v. bevroren vis. Hoelang???
En blijft vlees nog wel lekker na bereiding in de koker?
  zondag 21 januari 2007 @ 13:35:48 #42
128384 mcwops
gat in je glas
pi_45557197
gistereavond de vuurdoop voor mijn nieuwe stoomkokertje. heb een lekker mix gemaakt van jullie ervaringen. krielaardappeltjes - heerlijk, 2 visjes (filetjes vers van de visboer)- verrassend lekker, broccoli en witlof bovenin - en ook dat was intens smaakvol.
enige verrassing voor mij was dat het zo snel afkoelt, het stond niet direct dampend op tafel. maar ja, beter lekker dan te heet
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  vrijdag 16 februari 2007 @ 00:53:02 #43
128384 mcwops
gat in je glas
pi_46354010
en nog steeds zorgt ie zo'n 3 per week voor een heerlijke maaltijd die stoomkoker.
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  vrijdag 16 februari 2007 @ 10:40:13 #44
128384 mcwops
gat in je glas
pi_46360427
@mods: vielleicht de topictitel veranderen in "deel hier je stoomkoker ervaringen", om meer reacties tet krijgen
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_46451942
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 07:43 schreef Rapaille het volgende:
Stomme vraag, maar blijft alle stoom in het apparaat? Ik wil namelijk zo'n ding wel kopen maar niet als dan mijn hele huis naar het eten ruikt.
Nee, stoom komteruit. Maar het ruikt bijna niet. Niet zoals een pan gehaktballen in jus op het vuur ofzo. Gewoon keukendeur dichthouden en je ruikt bijna niets.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 19 februari 2007 @ 11:54:21 #46
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_46453156
Ik heb ook zo'n Braun ding, heb hem in 8 jaar nog maar 2x gebruikt, ik kan er echt helemaal niks mee ?!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 21 februari 2007 @ 14:08:52 #47
128384 mcwops
gat in je glas
pi_46525339
en gisterne wederom heerlijk gegeten uit de Stoomkoker:
tonijn, erwten, worteltjes en aardappelschijfjes
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_46526154
Welke heb je nou gekocht mcwops en hoe duur was ie?
Ik blijf dit topic volgen
heb je mij proberen te bellen zaterdagnacht?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOL @ Pietverdriet --> Wat spreek jij vloeiend...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  woensdag 21 februari 2007 @ 15:09:27 #49
128384 mcwops
gat in je glas
pi_46527150
ik heb deze kado gekregen

en de link
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  zaterdag 10 maart 2007 @ 01:11:45 #50
128384 mcwops
gat in je glas
pi_47115150
iemand nog goede suggesties voor steaming meals
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_47119858
Het laatste waarvoor ik hem gebruikt heb is blokjes verse zalm stomen, in een bakje met gehakte knoflook, olijfolie en wat kruiden. Lekker door de risotto gedaan, maar uiteraard ook lekker door iets anders.
Binnenkort wil ik eens bapao maken.
  zondag 11 maart 2007 @ 11:03:31 #52
128384 mcwops
gat in je glas
pi_47148202
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 11:49 schreef ParanoidEv het volgende:
Het laatste waarvoor ik hem gebruikt heb is blokjes verse zalm stomen, in een bakje met gehakte knoflook, olijfolie en wat kruiden. Lekker door de risotto gedaan, maar uiteraard ook lekker door iets anders.
Binnenkort wil ik eens bapao maken.
gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.

hoe doe je dat met bapao, ga je ze eerst zelf maken en zijn die niet te groot.
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_47161544
quote:
Op zondag 11 maart 2007 11:03 schreef mcwops het volgende:

[..]

gisteren uitgeprobeerd. lekker hoor die verse knoflook en olijfolie.

hoe doe je dat met bapao, ga je ze eerst zelf maken en zijn die niet te groot.
Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pak

En in mijn stoomkoker moeten er zeker 2 per keer passen.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 18:58:51 #54
128384 mcwops
gat in je glas
pi_47346052
oef da's voor mij teveel werk.
ik ga er morgen een aantal halen bij de Toko
quote:
Op zondag 11 maart 2007 17:59 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Ik heb hier nog mix staan voor dat deeg voor de broodjes, en dan maak ik wat verschillende vulling (is vast wel op internet te vinden) en dan stomen maar. Het recept stond achterop het pak

En in mijn stoomkoker moeten er zeker 2 per keer passen.
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_47348929
straks gaan bij mij de spruiten erin.
  maandag 2 april 2007 @ 19:30:59 #56
128384 mcwops
gat in je glas
pi_47935940
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 20:13 schreef kabouter.muts het volgende:
straks gaan bij mij de spruiten erin.
en komen ze er goed uit
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_47959620
quote:
Op maandag 2 april 2007 19:30 schreef mcwops het volgende:

[..]

en komen ze er goed uit
Ja gaat onwijs goed, 20 minuten.
Gisteren broccoli, gaat ook fantastisch.
Straks 30 eieren (voor t paasontbijt morgen)
pi_47991001
ik heb de braun versie ook al jaren.en gebruik hem/haar iedere dag!!
heb zelfs een tweede gekocht,nu heb ik dus 4 korfen
pi_52334376
Ik heb sindskort ook de BRAUN multigourmet

Een hele domme vraag, maarre mag ik ook folie gebruiken in de stoomkoker of van die kleine aluminium bakjes?(bijv. om vis in te maken, zodat de marinade niet wegvloeit).
  maandag 13 augustus 2007 @ 17:41:16 #60
128384 mcwops
gat in je glas
pi_52335443
t standaardprobleem met afdekken is natuurlijk dat de werking van de stoom door de gaatjes niet meer goed werkt en dat is t principe van stoomkoken natuurlijk.
En ik denk dat je dan beter een beetje marinade kan gebruiken zodat de vis niet 'sopt' dan drijvend in een bakje want dan wordt de vis niet goed klaargestoomd.
folie zou ik niet doen, die rekt en frommelt en ook dan kan de stoom er niet doorheen.
wij doen geen bakjes of folie maar waar veel vocht vanaf komt gaat helemaal onderin.
kortom, wel marineren maar dan een beetje naar mijn mening.

[ Bericht 0% gewijzigd door mcwops op 13-08-2007 17:47:56 ]
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')