quote:Op woensdag 13 december 2006 23:12 schreef texelonia het volgende:
Ik ben benieuwd wat Noah ervan gaat vinden. Hij mag nu ook af en toe helpen met echt koken, in een pan roeren enzow, en dat vindt ie wel heel leuk. En laatst ging ie met een theeserviesje een kopje thee brengen naar m'n zus (die drinkt de hele dag thee)Zo lief. Een pannensetje had ie al bij mijn ouders, en dat vindt ie ook leuk. Om met een lepel in te roeren, of met de deksels tegen elkaar te slaan
quote:Op donderdag 14 december 2006 08:17 schreef Vicky het volgende:
Gisternacht was het helemaal mis hier. Amber lag er rond 20.30 uur in maar om de 5 minuten was het hoesten, ook in haar slaap... Op een gegeven nmoment werd ze wakker en toen wilde ze niet meer slapen. Zodra ze lag was het hoesten maar als ze zat ging het goed. Uiteindelijk heb ik de HAP maar even gebeld om te vragen of ze misschien nog een extra pufje mocht omdat ze zo aan het hoesten was. Ik kon echt merken dat er iets niet lekker zat. Uiteindleijk mocht ze 2 extra pufjes en toen ik haar n bed legde was het binnen 5 minuten stil.. Pufjes hadden dus goed geholpen. Gisteravond gelijk 2 pufjes gegeven en ze heeft geslapen tot vanmorgen 7.30.
Hebben straks een afspraak bij de HA want dat hoesten blijft maar aan....
Fuente, Amber heeft in het begin de tuitbeker gemeden.. Heb toen een tijdje een rietjesbeker geprobeerd, dat ging heel goed en nu drinkt ze ook uit een tuitbeker..quote:Op donderdag 14 december 2006 08:28 schreef Fuente het volgende:
Vicky, wat rot voor Amber! beterschap voor je meiske en succes bij de HA![]()
Jelief, dat was vast ik, Sara drinkt nog steeds uit een fles. Ze heeft 1 dag uit een tuit gedronken, ze kan het dus wel, maar de dag erop wou ze niet meer. Ook een gewone beker vindt ze maar niets...
Het CB hamert er hier goed op, dat ze eigenlijk niet meer uit een fles mag, jammer dan, ze vertikt gewoon te drinken uit iets anders.
Thnx voor de berichtjesquote:Op donderdag 14 december 2006 08:35 schreef Vicky het volgende:
Even de laatste berichtjes uit het vorige deel:
[..]
[..]
[..]
Fuente, Amber heeft in het begin de tuitbeker gemeden.. Heb toen een tijdje een rietjesbeker geprobeerd, dat ging heel goed en nu drinkt ze ook uit een tuitbeker..
En het stomme was dat ze thuis de tuitbeker nooit wilde maar als we ergens op visite waren dan dronk ze wel uit de tuitbeker van dat kindje..
Yep. Ze krijgt alleen nog 's ochtends en 's avonds de fles...quote:Op donderdag 14 december 2006 08:37 schreef Fuente het volgende:
[..]
Thnx voor de berichtjes![]()
Rietjesbeker hebben we ook, van Nuby volgens mij, best leuk ding maar Sara vindt er niets aan.
Ze drinkt bij opa en oma dus wel eens uit een beker, maar thuis niet. Rare kinders![]()
Drinkt Amber nu thuis ook uit een tuit?
Het dat is een goed idee!! Thnxquote:Op donderdag 14 december 2006 11:19 schreef Githa het volgende:
Of je doet water in het f lesje en het lekkere drinken in een drinkbeker, beide op tafel zetten en kijken hoelang ze uit de fles blijft drinken![]()
Als ze alleen water drinkt, prima, dan heb je ook niet zoveel last van 'zuigflescaries' en kiest ze voor de beker, nog beter![]()
quote:De behandeling
Wanneer uw kind aan de beurt is, krijgt u een schort, muts en sloffen aan en gaat mee de operatiekamer in. Er worden stickers op de borst van uw kind geplakt om tijdens de operatie het hartritme te kunnen controleren.
U kunt zelf uw kind op de behandeltafel neerleggen.
Er komt een dokter die het kind in een kapje laat blazen. Uit dit kapje komt een "vies luchtje". Dit is de narcose.
Uw kind gaat dan kortdurend slapen, maar voelt niets meer. Tijdens het in slaap vallen kan uw kind onverwachte bewegingen maken en een snurkende ademhaling krijgen. Ook kunnen de ogen open blijven staan terwijl uw kind al niets meer merkt. Dit is normaal, u hoeft zich hierover geen zorgen te maken, narcose is nu eenmaal niet helemaal hetzelfde als slapen.
Indien uw kind liever via een injectie de narcose toegediend wil krijgen kan dit ook. Laat u dit dan aan de verpleging weten. Er wordt dan een verdovende zalf aangebracht, zodat de injectie minder pijnlijk is.
Wanneer uw kind slaapt, gaat u weer terug naar de verpleegafdeling.
Alleen in Voorburg kunt u, indien u dat wenst, bij de hele behandeling blijven.
Het trommelvliesbuisje wordt nu geplaatst. Tevens wordt, indien nodig, overtollig slijm uit het middenoor gezogen. Als de dokter klaar is, wordt uw kind snel weer wakker.
De behandeling duurt 5-10 minuten.
Na de behandeling
Uw kind blijft op de uitslaapkamer tot het goed wakker is. Vanuit de uitslaapkamer of vanuit de Dagverpleging mag u uw kind mee naar huis nemen. Eenmaal thuis mag het normaal eten en drinken en dezelfde dag weer naar buiten.
De dag van de behandeling kan er soms wat bloed of slijm zichtbaar zijn in de oren. Dit is dan normaal.
Sommige kinderen hebben na de behandeling wat oorpijn.
In sommige situaties wordt tegelijkertijd ook de neusamandel verwijderd. Mocht dat bij uw kind zo zijn dan heeft de specialist dit van tevoren met u besproken. Heeft uw kind pijn dan kunt u paracetamol zetpillen geven.
Enkele adviezen aan de ouders/verzorgers
Omdat u een tijdje moet wachten is het verstandig om zelf
goed te ontbijten.
Het is aan te bevelen met een extra begeleider te komen.De reden hiervoor is dat het kind extra aandacht nodig heeft.
Het is aan te raden makkelijke kleren aan te doen en een
knuffel mee te nemen.
Goede voorbereiding.
Een kind kan een minder prettige ervaring beter verwerken als het goed is voorbereid. Om te bereiken dat uw kind zo min mogelijk last heeft van de herinnering aan deze ingreep, is een goede voorbereiding van groot belang.
Geruststellen alleen is niet voldoende. Het gaat er vooral om dat u eerlijk bent tegen uw kind en zo eenvoudig mogelijk vertelt, wat er gaat gebeuren.
Misschien is het nodig dat u het een paar keer vertelt.
Controle
U krijgt een controle afspraak mee naar huis, dat verschilt per arts.
Wilt u gedurende 1 à 2 weken uw kind niet laten zwemmen en opletten dat er geen water in de oren komt. Met uw specialist kunt u bij de controle bespreken wanneer uw kind weer mag zwemmen.
Taalspraak gestoorde kinderen, kinderen met aangeboren afwijkingen en kinderen met ‘risico’ oren (dit zal uw KNO-arts u vertellen) blijven onder controle van de KNO-arts.
Alle andere kinderen hebben in principe elk half jaar een controle-onderzoek nodig. Bij klachten zoals pijn, slechthorendheid of looporen neemt u contact op met de polikliniek.Bij vragen of enige onzekerheid voor of na deze behandeling kunt u altijd contact opnemen.
Het is zo gepiept, kep het zelf vroeger ook een aantal maal gehad, dus 'k weet dat het meevalt gelukkig. Ergens vind ik het wel zielig, maar dit is zieliger denk ik..De uitleg van Vicky is wel heel duidelijkquote:Op donderdag 14 december 2006 12:36 schreef texelonia het volgende:
Ah wat zielig dat het nog steeds zo ontzettend onstoken is Fuente, en dat ze er zo'n pijn van heeft. Maar fijn dat er wat aan gedaan gaat worden, hopelijk helpen de buisjesIs dat een grote ingreep eigenlijk waar ze nog (even) veel last van kan hebben? Of is het als het ware zo gepiept?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |