abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 12 december 2006 @ 09:54:02 #31
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_44349238
Mooie lijsten allen! Placebeau echt zo'n songman ja? Ik echt totaal niet, m'n favoriete track op één plaat wijzigt soms al meerdere keren per week.

Pipettes op één!

En een flink aantal albums wat ik toch eens moet proberen, en daar zijn de lisjtjes toch allemaal om te doen.
pi_44350577
1. Merz - Loveheart
2. Joan as Policewoman - Real Life
3. Anthony David - The Red Clay Chronicles
4. Mocky - Navy Brown Blues
5. Nightmares on Wax - In A Space Outta Sound
6. The Gathering - Home
7. Home Video - No Certain Night Or Morning
8. Jon Auer - Songs From The Year Of Our Demise
9. Ipanemas - Samba Is Our Gift
pi_44350680
Concerten:
10. The Veils, Oosterpoort, 02-10
9. Ryan Adams, Paradiso, 03-10
8. Acda en de Munnik, Vredenburg, 02-02
7. Thomas Dybdahl, Vera, 25-10
6. The Kooks, Vera, 31-03
5. Teitur, Take Root, 07-10
4. Josh Ritter, Paradiso, 31-05
3. Okkervil River, Vera, 11-05
Niet heel regelmatig zul je een optreden zien van een band die je totaal niet kent. Nog minder zul je totaal overdonderd zijn over een geweldige show die er dan door die 'onbekende' band neergezet wordt. Briljante liederen, een zelden overtroffen enthousiasme, zeven man die perfect op elkaar ingespeeld zijn, een zanger die zich volledig laat gaan. Eén van de beste optredens die ik ooit heb gezien.
2. Guillemots, Lowlands, 19-08
Een maand eerder in Venlo vielen ze wat tegen. Ik was al dol enthousiast over Trains to Brazil en Made Up Lovesong #43 en was eigenlijk wat teleurgesteld na deze avond. Op Lowlands gaven ze echter een fenomenaal optreden waarvan ik nu nog kan nagenieten. Nooit heb ik zo gesprongen bij een optreden, nog nooit deed m'n grijns na het optreden m'n wangen bijna uitscheuren, weinig heb ik zo ontzettend genoten. Beste nummer: Sao Paolo. Wát een gekkenhuis.
1. Belle and Sebastian, Lowlands, 20-08
Van te voren hóóp je alleen maar dat dit een hoogtepunt gaat worden. De verwachtingen waren hoog, de uitvoering was alleen maar beter. Van begin tot eind genoten en versteld gestaan van de sfeer in de Grolsch tent. Gehoorproblemen zou je er als bezoeker niet van krijgen, daar het volume werkelijk zeer laag stond. De setlist was echter genieten geblazen, met als hoogtepunten If You're Feeling Sinister en de nummers van hun meest recente plaat The Life Pursuit. Frontman Stuart Murdoch kan ik na dit concert ook officieel gek verklaren.


Albums
15. Admiral Freebee – Wild Dreams of New Beginnings
14. Midlake – The Trials Of The Van Occupanther
13. Josh Ritter – The Animal Years
12. Thomas Dybdahl - Science
11. The Kooks – Inside In, Inside Out
10. Josh Rouse - Subtitilo
9. Guillemots – Through the Windowpane
8. Solo - Solopeople
7. Bløf – Umoja
6. a balladeer - Panama
5. Johnny Cash – American V: A Hundred Highways
4. The Veils – Nux Vomica
3. The Decemberists – The Crane Wife
Eerder dit jaar was ik al onder de indruk van Decemberists’ plaat Picaresque, deze plaat is op enkele punten zelfs nóg beter. Vooral openingsnummer The Crane Wife 3 is één van de mooiste nummers die ik dit jaar heb mogen leren kennen.
2. Damien Rice – 9
Niet zo goed als voorganger en debuutplaat O, maar toch weer van overtuigende schoonheid. Hoogtepunten voor mij zijn nummers als The Animals Were Gone, Nine Crimes, Grey Room en Accidental Babies.
1. Belle and Sebastian – The Life Pursuit
Waar ik al groot liefhebber was van eerdere B&S platen, sloeg deze plaat me begin dit jaar stijl achterover. Stevig, vrolijk, vol, uniek, geweldig. Beter dan deze plaat zullen B&S ze niet snel meer maken!

Nét niet gehaald:
- Arctic Monkeys - Whatever People Say I am, That's What I'm Not
- Johan – THX Johan
- Marike Jager – The Beauty Around
- Room Eleven – Six White Russians and a Pink Pussycat
- The Frames – The Cost
- Teitur - Stay Under The Stars

Eervolle vermelding:
Eels – With Strings: Live at Town Hall is één van de beste live-platen die ik ooit heb gehoord. Geen album, maar om deze cd niet te noemen zou een regelrechte schande zijn.
Don't think twice, it's all right.
pi_44352615
Ik gooi mijn top 115 oid ook wel ergens eind dit jaar erop
Prima actie pfaf !, we gaan ook nog een reviewers top 5/10 doen dit jaar voor op de FP
pi_44353854
quote:
Op zaterdag 9 december 2006 11:39 schreef pfaf het volgende:
7. Red Sparowes – Every Red Heart Shines Towards the Sun
Prachtige post-rockplaat, met als sterkste punten de opbouw en crescendo’s. Ja dat doet denken aan GYBE, maar toch is het net niet te vergelijken, al zijn de Red Sparowes flink op weg hun Skinny Fists te maken.
Ik vind Every red heart... een erg goed album. Ik denk alleen dat ik het eerste album toch iets beter vind.
quote:
Op maandag 11 december 2006 21:13 schreef MarsX het volgende:
-Drop Dead, Gorgeous - In Vogue:
Screamo !!!!!!!! Waaaaaaaaah
Deze kapselrockband heeft niets met screamo te maken.

Ik zal binnenkort eens een lijst verzinnen. Vorige week heb ik een jaarlijst bij de Velvet ingeleverd waar ik 10 willekeurige albums in vrij willekeurige volgorde heb genoteerd. Russian Circles - Enter staat in ieder geval op 1.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_44355056
Onder voorbehoud:

1) Damien Rice - 9
2) The Kooks - Inside In/Inside Out
3) The Gossip - Standing In The Way Of Control
4) Opgezwolle - Eigen Wereld
5) Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
6) Cat Power - The Greatest
7) The Killers - Sam's Town
8) The Knife - Silent Shout
9) We Are Scientists - With Love And Squalor
10) Justin Timberlake - Future Sex/Love Sounds (1e helft)

[ Bericht 0% gewijzigd door Love Mae King op 14-12-2006 11:48:46 ]
.:. "I've got feelings, just like you" .:.
  dinsdag 12 december 2006 @ 13:37:58 #37
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_44355151
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:26 schreef placebeau het volgende:
12. rocky votolato - makers

8. Rocky Votolato - she was only in it for the rain
met dank aan XL
Ik ben blij dat je het leuk vindt Placebeau

Ik had mijn top10 van 2006 al in een ander topic als lijst geplant. Zal het hier met commentaar doen. Inhoudelijk op de muziek ga ik maar niet al teveel in. Ik heb bij lange na niet genoeg nieuwe muziek geluisterd dit jaar om dan op een zinnige manier albums met elkaar te vergelijken.


1. Admiral Freebee - Wild Dreams of New Beginnings
De Admiraal staat voor mij op 1, sinds zijn debuutplaat kan die man niet meer stuk bij mij. Hij heeft zo'n enorm leuke liveshow dat je met een enorm vooroordeel aan zijn plaat begint. Daarnaast ben ik een StudioBrussel-kind en rij ik met zeer grote regelmaat over 'the road' door 'the city' (Noorderlaan, Antwerpen voor de leken). Deze plaat is zijn beste en het duet met Emmylou Harris is wonderschoon.

2. Room Eleven - Six White Russians and a Pink Pussycat
De cd van Room Eleven ligt eigenlijk buiten mijn genre, maar het luistert zo ontzettend lekker weg. Deze cd moet je opzetten en andere dingen gaan doen. Na 2 x ben je fan en kun je hem ten alle tijden luisteren. Daarnaast ontken ik een verliefdheid op Janne en Sad Song. Het duet van de Admiraal met Emmylou is goed, maar Sad Song is beter.

3. Raconteurs - Broken Boy Soldiers
Ik ben zonder rationele verklaring fan van de Jack White-sound. Daarbij speelden ze Werchter plat en daar stond ik uitgeblust de show te aanschouwen. Een van de weinige herinneringen aan Werchter dit jaar die nog overeind staat. Dat deden ze alleen met die plaat en dus verdient het een plaatsje.

4. Rocky Votolato - Makers
Deze man is helemaal nieuw voor mij en presteert ook nog niets in Europa. Met een hese stem zingt hij prachtige ingetogen liedjes. Het is niet altijd even vrolijk, maar als je niet naar de teksten luistert realiseer je je helemaal niet dat een zelfmoord kortbij kan zijn. Gelukkig is hij bijna over de moeilijke leeftijd van 27 heen. Op www.suicide-medicine.com kun je zijn vorige plaat luisteren, de titeltrack en Prison is private property laten zien wat Makers in petto heeft.

5. Gnarls Barkley - St. Elsewhere
Soms kan iets ook gewoon leuk zijn, ondanks dat het top40 hits scoort. De singles zijn misschien te grijs gedraaid, maar er staan meer nummers met dezelfde potentie op de plaat.

6. Nelly Furtado - Loose
De nieuwe sound van Furtado past wel een klein beetje in het straatje van Gnarls. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden hoeveel geluid er uit zo'n klein meisje kan komen. Voor een plaat als deze zou misschien geen plaats zijn als ik meer geluisterd had, maar dat heb ik niet gedaan.

7. Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds

Justin is voor mij de grootste artiest in het rijtje stadion-pop. Madonna, U2, Shakira, Robbie Williams. Ze mogen zijn schoenen nog niet strikken, ook al wijzen cd-verkopen misschien anders uit. Justin heeft 'het' in mijn ogen veel meer. In dit genre zijn muzikale prestaties in mijn ogen ondergeschikt en zelfs daarin zijn er fragmenten van nummers die uitblinken Nummer als My Love en LoveSounds/I think she knows interlude zouden zelfs mij bijna aan het dansen krijgen. Ik ga iig kijken in de Arena.

8. Daan - The Player
Daan, met Duitse lyrics zelfs. Het is wat popmuziek zou zijn als Rammstein het zou maken. Ik vind het wel amusant. Echte muziek om vrolijk bij in de auto te zitten als je midden in de nacht door de regen moet rijden. Type Ex is het beste nummer van de plaat.

9. The Who - Endless Wire
The Who is eerbetoon. De live-bootleg van het concert dat ik dit jaar zag hoort niet in zo'n lijst thuis, maar bij die nieuwe tour hoorde een nieuwe cd. Dat past dan weer prima hier, ik ben fan door Tommy en zoiets zullen ze niet meer maken. Een plaat als deze is nog steeds een graadmeter voor een hoop veel jongere bands.

10. Tiga - Sexor

De kroon op het plug-werk van mijn favoriete Belgen Stephen en David Dewaele. Tiga is het beste product van Radio Soulwax en staat daarom aan de bodem van mijn lijst. Ik moet er platen voor overslaan die beter zijn, maar het slot van zo'n lijst is altijd een statement.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_44356512
quote:
Op maandag 11 december 2006 18:52 schreef -Dries- het volgende:
Waarom heb je de nieuwe (nouja.. nieuwe?) Bright Eyes niet in je lijst? (kijkend naar je avatar)
Dezelfde reden dat ik The Avalanche van Sufjan niet in m'n top 25 heb staan. Het zijn hele mooie albums, maar op de een of andere manier zie ik het niet echt als albums van dit jaar. Vooral bij Bright Eyes, omdat ik het gros wel al kende.
  dinsdag 12 december 2006 @ 14:24:14 #39
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_44356720
quote:
Op maandag 11 december 2006 22:19 schreef Numbie het volgende:

9. Ray LaMontagne - Till The Sun Turns Black
Mooie plaat, maar klinkt nogal eenzijdig na een poosje. Toptracks: Be Here Now, Three More Days.
Luister nog maar es goed, de mooiste nummer staan op het tweede deel van de plaat! Meestal begin ik pas te luisteren van 5. (can I stay?)
pi_44356772
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 13:35 schreef Love Mae King het volgende:
Onder voorbehoud:

1) Damien Rice - G
9.
Don't cry because it's over. Smile because it happened.
Liefde is een bitch plus een macht der gewoonte
pi_44357799
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 14:24 schreef placebeau het volgende:

[..]

Luister nog maar es goed, de mooiste nummer staan op het tweede deel van de plaat! Meestal begin ik pas te luisteren van 5. (can I stay?)
Can I stay is idd een fijn nummer, maar ik weet het niet. Individueel zijn het mooie plaatjes, maar een heel album is voor mij alsnog een beetje teveel van het goede...
pi_44359401
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 12:58 schreef OMG het volgende:

[..]

Ik vind Every red heart... een erg goed album. Ik denk alleen dat ik het eerste album toch iets beter vind.
[..]

Deze kapselrockband heeft niets met screamo te maken.

Ik zal binnenkort eens een lijst verzinnen. Vorige week heb ik een jaarlijst bij de Velvet ingeleverd waar ik 10 willekeurige albums in vrij willekeurige volgorde heb genoteerd. Russian Circles - Enter staat in ieder geval op 1.
http://www.myspace.com/dropdeadgorgeous wat is het dan, emocore
pi_44359882
kapselrockband
pi_44362429
Concerten 2006:

1. NITS (9 november, Patronaat, Haarlem). Een Nederlandse band die al jaren meegaat. Het begin van het concert van The Nits was heel knus en intiem. De drie bandleden zaten vooraan het podium, op 10 vierkante meter, 'we zijn ons eigen voorprogramma' zei Henk Hofstede. En als je dan op een paar meter van het podium staat en je de zweetdruppels op het voorhoofd van Rob Kloet kan tellen, geeft dat toch wel een huiskamerachtige sfeer. Maar ook toen ze halverwege de boel open gooiden en de remmen los, bleef het enorm sfeervol. Hofstede was ad rem, grapte mee met het publiek. De beelden op de achtergrond pasten ook perfect bij de sfeer van de nummers.

2. Depeche Mode (26 maart, Ahoy, Rotterdam). Groots, meeslepend, briljant. Met Anton Corbijn die bescheiden als altijd de band aankondigt, en een band die speelt alsof ze net twee jaar bezig zijn. Dave Gahan en Martin Gore waren in topvorm. Zo verdomd goed. Oh, en het engelenpakje van Gore.

3. Ray Davies (23 april, Chassé Theater, Breda). Verrassend? Zeker. 62 jaar geworden, omringd door een groep jonge honden zong hij alsof hij net de 40 gepasseerd was. Veel nummers van Other People's Lives, zijn nieuwste cd. Hij vertelde anekdotes, dolde met z'n bandleden. Uiteraard speelde hij ook Kinks-klassiekers, zoals The Village Green Preservation Society, Dead End Street en het onvermijdelijke Lola. Seborik schreef er ook een stukje over.

4. Pete Murray (23 november, Paard van Troje, Den Haag). Australische singer/songwriter (ik hoor mensen gillen) die door het afhaken van Spinvis plots in de grote zaal van het Paard stond. En deze zaal verrassend vol wist te krijgen. Een showmannetje dat elke avond dezelfde grapjes vertelt. Hij bleef goed overeind met een akoestische set in de toch redelijk grote en rumoerige zaal. 't Was het eerste concert van zijn Europese tour, om een album te promoten dat pas volgend jaar in Nederland uitkomt, en hij was verbaasd dat zoveel nummers werden meegezongen door het publiek. Leuke man, nam ook de tijd om na afloop te signeren.

5. John Zorn / Acoustic Masada (12 juli, Lantaren/Venster, Rotterdam). De man waar ik zoveel over gehoord had, maar die ik nog nooit live had gezien. Geweldig om mensen om je heen te zien kijken met vragende ogen 'wat is dit?' De opening van North Sea Round Town in Rotterdam, en er waren ook mensen met vrijkaartjes die het eigenlijk maar niks vonden (er liep ook gewoon iemand weg ) Het was de moeite en het geld waard. Klik hier voor een uitgebreide recensie.

6. The Pipettes (10 oktober, Rotown, Rotterdam) Kuttent, kutvoorprogramma, leuke meiden, leuke muziek. Beetje kort optreden dat ook nog eens erg laat begon. Maar ik heb wel een gesigneerde cd!
I intend to live forever, or die trying.
  dinsdag 12 december 2006 @ 17:28:26 #45
13973 ranja
image means nothing
pi_44362837
Concerten 2006:

Juliana Hatfield (3 Maart, W2, Den Bosch).
Juliana in haar eentje op het podium. Beetje problemen met de gitaar, maar oh wat was het goed en sowieso zo gaaf om haar eindelijk weer eens in het echt te zien.

Bauhaus (10 Augustus, Tivoli, Utrecht)
Ok, ik hoor van iedereen dat ze in Haarlem eerder dit jaar veel beter waren. Maar daar was ik niet. En ok, Peter Murphy zat zo ongeveer vanaf het 5e nummer de rest van het concert op de verhoging van het drumstel. Maar het was wél Bauhaus. En ondanks de weinige actie stond de muziek wel als een huis en klonk Murphy prima. Kortom, geweldig om meegemaakt te hebben.

Pipettes (10 oktober, Rotown, Rotterdam)
Gááááááááááááf

Blues Brother Castro (3 Juni, Ekko, Utrecht & 14 Juni, Rotown, Rotterdam)
2 keer gezien dit jaar. Ben ze alleen maar beter gaan vinden. Het 2e album vond ik al beter dan hun eerste (zie ook albumlijst) en live is het helemaal goed.

Transformed Dreams avond (Suicidal Birds, Persil, Zea) (1 Augustus, Ekko, Utrecht)
3 bands, niet dat het steeds beter werd naar mijn idee. Suicidal Birds begon, toen stonden we met ongeveer 8 man in de zaal waarvan 2 Zea en nog minimaal 2 anderen van de gastenlijst. Maar dat klnk wel erg fijn, rauwe garagerock. Persil was heel anders, maar ook wel erg goed. Zea, tja, wel ok maar niet altijd en na deze 2 bands misschien iets teveel van het goede.

Ik heb er nog veel meer gezien, maar deze verdienen wel extra aandacht. De volgorde is ook redelijk willekeurig. Ik kan Juliana in Maart lastig vergelijken met Pipettes in Oktober.
pi_44364628
1. John Zorn/Acoustic Masada 12 juli, Lantaren/Venster, Rotterdam
2. King Diamond
3. Blind Guardian
4. W.A.S.P.
5. Ray Davies 23 april, Chassé Theater, Breda

Ook leuk waren: 5 minuten Spinvis met Vinkenoog en burgertrutjes met kort rokje (Pipettes) met dwerg en Lianne.
pi_44364976
quote:
Op maandag 11 december 2006 23:07 schreef ranja

[b]11 Asobi Seksu - Citrus

Lekker noise/shoegaze, je moet alleen tegen het stemgeluid van de Japanse zangeres kunnen. Daar heb ik geen probleem mee.
die was ik nog vergeten, tof album inderdaad.

ook maar een concert top 5 dan:

1. Radiohead HMH augustus
superieur ten opzichte van het eerdere concert in mei. de livekwaliteit van de band kwam deze avond pas echt tot z'n recht, niet meer de foutjes van mei, meer plezier in het spelen, een langere setlist en vooruit wat stimulerende middelen.
2. Yo la tengo Tivoli
Jezus wat een geweldige noisy jams zet deze band live neer! Een te dikke gitarist, aandoenlijke 30+ vrouwelijke drummer en alweer een de stimulerende middelen (wie durft nog te beweren dat drugs slecht zijn?)
3. Radiohead HMH mei
ondanks het ietswat slordige karakter toch nog steeds geweldig, je favoriete band na twee jaar weer zien is natuurlijk bij voorbaat al een succes.
4. Kashmir Melkweg
Aangename verrassing
5. Belle & Sebastian Paradiso
Gewoon leuk, niet zo geweldig als ik verwacht had.

waarschijnlijk staat na vrijdag Sonic Youth op 2.

[ Bericht 54% gewijzigd door spacemangraig op 12-12-2006 18:54:15 ]
'Paul McCartney krijgt een award van niemand minder dan Bono' - Beau van Erven Dorens.
http://www.last.fm/user/spacemangraig
  dinsdag 12 december 2006 @ 18:49:54 #48
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_44365130
quote:
Op maandag 11 december 2006 23:07 schreef ranja het volgende:

18 Marike Jager - The Beauty Around
Nog meer Nederlands. Een zangeres die pop, jazz en wat kleinkunst combineert. Verrassend goed.
Heb de plaat uit nieuwsgierigheid net beluisterd, maar het is allemaal wel heel erg An Pierlé, ook qua stemgeluid. Niet dat ik daarmee de hele plaat meteen neer wil halen, maar het is wel lastig om een beeld te krijgen van een artiest als ze zoveel raakvlakken heeft met een andere artiest (die op zichzelf het ook al moeilijk genoeg heeft gehad om vergelijkingen met Tori Amos te vermijden).
Ik zal 'm nog wel vaker draaien, misschien dat het dan wat meer een eigen smoel krijgt.
pi_44365435
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 12:15 schreef Pink_Floyd het volgende:
Ik gooi mijn top 115 oid ook wel ergens eind dit jaar erop
Prima actie pfaf !, we gaan ook nog een reviewers top 5/10 doen dit jaar voor op de FP
Ook alle 115 echt gekocht of tel je downloads?

Met placebeau ga ik er 4 dubbelen, met ranja 2 zo te zien.

Die reviewers top 5 is wel aardig uiteraard. Vorig jaar ook gedaan, herinner ik me.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_44365517
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 15:51 schreef MarsX het volgende:

[..]

http://www.myspace.com/dropdeadgorgeous wat is het dan, emocore
Ja. Kapselcore, fashioncore, geef het een naam. Maar screamo is het zeker niet.

Mijn lijst:

01. Russian Circles - Enter
02. Fink - Biscuits for breakfast
03. Peeping Tom - Peeping Tom
04. Planes Mistaken For Stars - Mercy
05. Red Sparowes - Every red heart shines towards the red sun
06. ISIS - In the absence of truth
07. The Brand New Heavies - Get used to it
08. Ratatat - Classics
09. Cult Of Luna - Somewhere along the highway
10. Kylesa - Time will fuse its worth

Wat er ook wel in had kunnen staan:

Akron/Family - Meek warrior
Bonk - Bonk against nothing
Made Out Of Babies - Coward
Margot & The Nuclear So And So's - The dust of retreat
Sparrows Swarm And Sing - O'Shenandoah, mighty death will find me

Ik heb momenteel 210 zilverkleurige schijfjes die in 2006 zijn uitgekomen in mijn bezit. Ik kan moeilijk kiezen, maar deze 15 springen er toch wel uit voor mij.
Een top 210... heel misschien, maar ik gok van niet. 10 - 15 vond ik al moeilijk genoeg.

Optredens van 2006... teveel om op te noemen. Peeping Tom in de Melkweg en The Samuel Jackson Five in Broodje Visgraat (Dordrecht) zijn toch wel de absolute hoogtepunten van 2006. En Depeche Mode in Ahoy' was ook erg tof, al was het alleen maar om het feit dat mijn vriendin in het land was en we hier samen aanwezig waren.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_44365637
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 14:17 schreef Tom_Tom- het volgende:

[..]

Dezelfde reden dat ik The Avalanche van Sufjan niet in m'n top 25 heb staan. Het zijn hele mooie albums, maar op de een of andere manier zie ik het niet echt als albums van dit jaar. Vooral bij Bright Eyes, omdat ik het gros wel al kende.
Ja dat is natuurlijk wel zo. Trouwens wel jammer dat ''Going for the Gold'' en ''Oh, you are the roots..'' niet op de verzameling staat.. Zelfs niet op de vinyl versie die 5 extra tracks bevat.
  dinsdag 12 december 2006 @ 19:07:50 #52
13973 ranja
image means nothing
pi_44365740
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 18:49 schreef Grobbel het volgende:

Heb de plaat uit nieuwsgierigheid net beluisterd, maar het is allemaal wel heel erg An Pierlé, ook qua stemgeluid. Niet dat ik daarmee de hele plaat meteen neer wil halen, maar het is wel lastig om een beeld te krijgen van een artiest als ze zoveel raakvlakken heeft met een andere artiest (die op zichzelf het ook al moeilijk genoeg heeft gehad om vergelijkingen met Tori Amos te vermijden).
Ik zal 'm nog wel vaker draaien, misschien dat het dan wat meer een eigen smoel krijgt.
Hm, ik ken vrijwel niks van An Pierle en Tori Amos is niet echt mijn ding, doet me weinig. Maar Marike vind ik bij vlagen wel erg goed (en tussendoor gewoon goed).
  dinsdag 12 december 2006 @ 19:12:09 #53
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_44365893
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 19:07 schreef ranja het volgende:

[..]

Hm, ik ken vrijwel niks van An Pierle en Tori Amos is niet echt mijn ding, doet me weinig. Maar Marike vind ik bij vlagen wel erg goed (en tussendoor gewoon goed).
Nou ja, het is dat hele pakket eigenlijk - het stemgeluid, de muzikale inlijsting, die dwarse, "gekke" zanglijntjes, het zijn allemaal technieken die An Pierlé ook veel toepast. Anders moet je haar debuut-CD Mud Stories uit 1999 maar eens beluisteren, dan begrijp je wel wat ik bedoel (overigens was Mud Stories niet echt een hele sterke plaat over de linie, alhoewel er wel een aantal hele goede nummers opstaan).
pi_44367186
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 18:59 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ook alle 115 echt gekocht of tel je downloads?
Meeste zijn origineel ja: bergje gekocht, bergje gereviewed en dan nog enkelen betaald gedownload en een stuk of 10-15 zijn vd digitale vrachtwagen gevallen zeg maar
pi_44368036
1. Tool - 10.000 Days
2. Thom Yorke -The Eraser
3. Homevideo - No Certain Night or Morning
4. Johan -THX JHN
5. Red hot chilli peppers - Stadium arcadium
6. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
7. The Magic Numbers-Those The Brokes
8. Razorlight - Razorlight
9. Audioslave - Revelations
10. The Veils - Nux Vomica
11. Intwine - Pyrrhic Victory
12. Klaxons - Xan Valleys (EP)
13. Midlake - The Trials Of Van Occupanther
14. Muse - Black Holes And Revelations
15. Fratellis - Costello Music
16. The Killers - Sam's Town
17.The Strokes - First Impressions of Earth
18. The whitest boy alive - Dreams
19. Incubus -Light Grenades
20. Stone sour - Come (what) ever may

Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
pi_44368409
Dat zijn heel veel dubbele bij mij Longmen ...Tool en Home Video staan bij mij ook erg hoog (tool ook 1 tot nu toe)
pi_44368486
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 20:15 schreef Pink_Floyd het volgende:
Dat zijn heel veel dubbele bij mij Longmen ...Tool en Home Video staan bij mij ook erg hoog (tool ook 1 tot nu toe)

Al was het alleen maar om Homevideo meer bekendheid te geven!
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
pi_44368577
Met Longmen zal ik er ook 2 gaan dubbelen denk ik. Toch grappig, in een lijst van 60 straks.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 12 december 2006 @ 20:20:14 #59
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_44368612
01. Jedi Mind Tricks - Kings in Heaven, Servants in Hell
02. Jiggy Djé - Noah's Ark
03. KGV - Negatief Beeld
04.Army of the Pharaohs - The Torture Papers
05. Matisyahu - Youth

Geen van 1 t/m 5 lijst wat is het beste gewoon 5 mooie albums uit 2006


[ Bericht 7% gewijzigd door boem-dikkie op 13-12-2006 10:34:44 ]
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_44368631
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 19:01 schreef OMG het volgende:
Mijn lijst:

07. The Brand New Heavies - Get used to it
Opvallend.
I intend to live forever, or die trying.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')