Een appel is geen peer.quote:Op woensdag 6 december 2006 01:08 schreef Monidique het volgende:
[..]
O? Waaruit blijkt dat?
Niet dat dat uitmaakt: in de Tweede Wereldoorlog zijn er ook vele tientallen miljoenen doden gevallen en toch is Algerije ook geen Tweede Wereldoorlog.
Een appel is inderdaad geen peer, dus dat Noord-Ierland geen last meer heeft van enkele tientallen of honderden nationalistische terroristen, zegt niets over de eventuele haalbaarheid van een Amerikaanse overwinning in Irak.quote:
Echt lang stand hielden die beweringen inderdaad niet. Daarna kon het nog goedgepraat worden met 'we hebben een kwaadaardig regime ten val gebracht'. Zou tof zijn, als Irak nu veilig en tof zou zijn. Maar juist het tegendeel is waar.quote:Op woensdag 6 december 2006 01:09 schreef Toffe_Ellende het volgende:
[..]
De informatie over WMD's bleek al pure onzin te zijn één dag na de speech van Colin Powell voor de VN. Als de Amerikaanse media hun werk toen goed gedaan hadden zaten we nu wellicht niet in de shit.
Ze hadden in plaats van vette contracten met bedrijven die de regering in het zadel geholpen hebben in 2000, beter iets van het Midden-Oosten kunnen opsteken. zoals het verschil tussen Soennieten en Sjieten..quote:Op woensdag 6 december 2006 01:16 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Echt lang stand hielden die beweringen inderdaad niet. Daarna kon het nog goedgepraat worden met 'we hebben een kwaadaardig regime ten val gebracht'. Zou tof zijn, als Irak nu veilig en tof zou zijn. Maar juist het tegendeel is waar.
Het lachwekkendste is nog wel Bush die op een vliegdekschip landde met een groot Mission Accomplished spandoek.
Ik had tienduizenden doden in mijn achterhoofd. Dit vond ik op een site over the Algerian Insurgency:quote:Op woensdag 6 december 2006 01:14 schreef Monidique het volgende:
Waaruit blijkt trouwens dat er zoveel doden zijn gevallen in Algerije?
Het zullen er waarschijnlijk minder zijn geweest. Deze site weet ook te melden dat er nog steeds gemoord wordt:quote:Despite efforts to restore the political process, violence and terrorism characterized the Algeria landscape during the 1990s. In 1994, Lamine Zeroual was appointed Head of State for a 3-year term. During this period, the Armed Islamic Group (GIA) launched terrorist campaigns against government figures and institutions to protest the banning of the Islamist parties. A breakaway GIA group -- the Salafist Group for Preaching and Call (GSPC) -- also undertook terrorist activity in the country. Govenrment officials estimate that more than 100,000 Algerians died during this period.
quote:Three years into Bouteflika's mandate, the security situation in Algeria has improved markedly. However, terrorism has not been totally eliminated, and terrorist incidents still occur, particularly in remote or isolated areas of the country. An estimated 100-120 Algerians are killed monthly, down from a high of 1,200 or more in the mid-1990s.
Dus zelfs daar is de burgeroorlog nog niet voorbij. En jij hebt de hoop dat door een algerije regime te voeren de puinhoop in irak op relatief korte termijn opgelost cq verminderd kan worden.quote:Op woensdag 6 december 2006 02:55 schreef Lyrebird het volgende:
Het zullen er waarschijnlijk minder zijn geweest. Deze site weet ook te melden dat er nog steeds gemoord wordt:
[..]
De overheid zegt het, dus het zal wel waar zijn, ook al wordt er niet bij verteld hoe men aan deze cijfers komt? Misschien zijn er maar tweehonderd doden gevallen en probeert men zo de guerilla's in een slecht daglicht te stellen, of zijn er een half miljoen doden gevallen en wil de militaire dictatuur daar niet voor verantwoordelijk zijn. Ik weet het niet. Maar dit vind jij dus wel betrouwbare cijfers?quote:Op woensdag 6 december 2006 02:55 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik had tienduizenden doden in mijn achterhoofd. Dit vond ik op een site over the Algerian Insurgency:
[..]
Het zullen er waarschijnlijk minder zijn geweest. Deze site weet ook te melden dat er nog steeds gemoord wordt:
[..]
[POLL] Voor of tegen de oorlog?quote:Op dinsdag 5 december 2006 09:24 schreef Tirion het volgende:
Het zou leuk zijn als iemand een poll uit 2003 tevoorschijn kan halen om te zien hoeveel mensen er toen 'voor' waren.![]()
Tja, we kunnen natuurlijk ook bij de pakken neer gaan zitten en maar hopen dat het niet naar onze kant overslaat. Regeren is vooruitzien en anticiperen.quote:Op woensdag 6 december 2006 09:21 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dus zelfs daar is de burgeroorlog nog niet voorbij. En jij hebt de hoop dat door een algerije regime te voeren de puinhoop in irak op relatief korte termijn opgelost cq verminderd kan worden.
Hoelang heeft bijvoorbeeld het in ierland geduurd voordat de ira in ierland zichzelf heeft opgeheven. En nog steeds zijn er jaarlijks in ierland nog wel wat geloofs getinte opstandjes bij die oranje marsen.
Ik weet het ook niet. Het lijkt me dat je nu probeert om mij op een paar cijfers vast te pinnen. Zoals ik in mijn eerdere bijdrage al meldde, verwacht ik dat het getal lager zal liggen dan de 100.000. That's all.quote:Op woensdag 6 december 2006 11:36 schreef Monidique het volgende:
[..]
De overheid zegt het, dus het zal wel waar zijn, ook al wordt er niet bij verteld hoe men aan deze cijfers komt? Misschien zijn er maar tweehonderd doden gevallen en probeert men zo de guerilla's in een slecht daglicht te stellen, of zijn er een half miljoen doden gevallen en wil de militaire dictatuur daar niet voor verantwoordelijk zijn. Ik weet het niet. Maar dit vind jij dus wel betrouwbare cijfers?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |