abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:21:34 #51
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_43548748
Ik eet zo pizza
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_43551347
Vanmiddag Burger King gegeten
pi_43551707
Sushi en sashimi
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:11:05 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43552293
whehe, die Pos
Voor 1 keer niet jaloers, want wij hebben al weken elke dag japans op het menu

vanavond koreaanse steak, gemarineerd in sesam/soja/mirin
geroerbakte paksoi , afgeblust met mirin. Hele shitake, idem .
side dish; rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui ( koud )
met natuurlijk een soja-gember-sesam dip
Worked my ass off, en het was goddelijk.
( een 9 van mijn teerbeminde en dat is voor zijn principes torenhoog )
Ik word later japanse kok als ik groot ben


edit: en ik vergeet de in sake gestoomde kip !
pi_43552851
Restjes dag:

Restje chinees, restje pasta in een pastasalade en normale salade voor de vitamientjes/mineralen
  dinsdag 14 november 2006 @ 20:11:55 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43554230
Zelf gemaakte nasi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43554294
quote:
Smaakte dit? Klinkt lekker

Wij aten Bami Goreng a la dorpsslager
pi_43554368
Spaghetti
stupidity has become as common as common sense was before
pi_43555703
McDonalds. Niet voor herhaling vatbaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43555773
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:11 schreef SHE het volgende:
whehe, die Pos
Voor 1 keer niet jaloers, want wij hebben al weken elke dag japans op het menu

vanavond koreaanse steak, gemarineerd in sesam/soja/mirin
geroerbakte paksoi , afgeblust met mirin. Hele shitake, idem .
side dish; rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui ( koud )
met natuurlijk een soja-gember-sesam dip
Worked my ass off, en het was goddelijk.
( een 9 van mijn teerbeminde en dat is voor zijn principes torenhoog )
Ik word later japanse kok als ik groot ben


edit: en ik vergeet de in sake gestoomde kip !
Klinkt heerlijk allemaal, maar lijkt me idd verschrikkelijk veel werk.
Recepten?

En de groetjes aan je teerbeminde
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_43556293
lamskoteletjes, rijst en stoomgroenten
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_43556453
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:45 schreef Isabeau het volgende:
McDonalds. Niet voor herhaling vatbaar.
Dat wisten wij al
pi_43556603
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:07 schreef Bluezz het volgende:

Dat wisten wij al
Ik moet mezelf er zo 1x per 5 jaar even weer aan herinneren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_43558079
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:13 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Smaakte dit? Klinkt lekker
Het was erg lekker . Ik heb er wel nog een beetje zout en peper aan toegevoegd en het vult behoorlijk. Maar dat maakt allemaal niet uit .
  woensdag 15 november 2006 @ 00:08:00 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43564165
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:46 schreef pos het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk allemaal, maar lijkt me idd verschrikkelijk veel werk.
Recepten?

En de groetjes aan je teerbeminde
het is even wat werk, maar als je de avond tevoren even alles goed klaarzet/maakt, dan is het de avond zelf nog maar kort werk..zoals altijd met japans.

De koreaanse biefstukjes:


stuk lende (biefstuk )
sesamzaad ( zwart en wit )
japanse sojasaus
mirin
teentje knof

snijd de lende tegendraads in dikke plakken; en wrijf ze in met een mengsel van soja, knof, mirin en fijngevijzelde sesam. Laat ze in een bak marineren ( hoe langer, hoe lekkerder! )
Klaarmaken is een kwestie van op heel hoog vuur rose bakken en dan in reepjes snijden.
Bakken in sesamolie natuurlijk

Sidedish:

De paksoi roerbak je snel in neutrale olie, met een flinke scheut mirin. Eerst de witte stukken, als laatst de groene natuurlijk.
De shitakes roerbak je met wat olie op hoog vuur en blus je af met een mengsel van suiker, mirin, gember, soja

dan de kip;

kipfilets
flesje sake
citroensap
verse gember in reepjes
lente-ui en paprika voor de sier

prik met een vork wat in de kip en strooi er wat zout op.
Roer sake, citroensap en gember in kom doorelkaar en giet het over de kip
Leg de kip in een bamboestomer, 2 kopjes water in pan en hang de stomer erin. ( 15-20 min )
Kip in mooie stukken snijden en met de volgende saus overgieten:

soja
mirin
sesamolie
lenteui

(door elkaar roeren dus )

Lekkerste wordt de combi soja + mirin altijd als je het eerst even aan de kook brengt!

garneer met wat roerbak paprika en lente-ui voor kleur,

Sidedish: rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui


snijd lente-ui fijn en doe hetzelfde met gerookte zalm. Doe er wat in azijn ingelegde gembersnippers bij.
Kook nu sushi-rijst en doe er iets meer water bij dan voor sushi ( half kopje extra )
Laat de rijst afkoelen
maak je handen goed nat met water ( laat kraan lopen )
en neem een handje rijst, draai een bal en druk met je duim een putje. Vul dat putje met 2 theelepels van je zalm-mengsel en herstel de vorm. Van de buitenkant mag dus niets te zien zijn!

De ballen worden van het maatje bescheiden sneeuwbal ( maak ze mooi rond en glad )
Schik ze op een schaal en strooi wat zwart sesamzaad over de top ( ziet er super uit )
Zet ze in de koeling tot je serveert

Tip van flip; kook altijd wat mirin mee in je rijst..wel zo lekker.
De ballen kun je de volgende dag prima eten als lunch.
Gewoon serveren met een kommetje soja + wasabi+gember of een sesam dipje.
  woensdag 15 november 2006 @ 00:11:56 #66
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43564273
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik moet mezelf er zo 1x per 5 jaar even weer aan herinneren.
!
Same here...en elke keer uit de grond van mijn hart zweren dat ik die gore zooi nooit meer eet natuurlijk
  woensdag 15 november 2006 @ 00:18:48 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43564443
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:08 schreef SHE het volgende:


het is even wat werk, maar als je de avond tevoren even alles goed klaarzet/maakt, dan is het de avond zelf nog maar kort werk..zoals altijd met japans.

De koreaanse biefstukjes:


stuk lende (biefstuk )
sesamzaad ( zwart en wit )
japanse sojasaus
mirin
teentje knof

snijd de lende tegendraads in dikke plakken; en wrijf ze in met een mengsel van soja, knof, mirin en fijngevijzelde sesam. Laat ze in een bak marineren ( hoe langer, hoe lekkerder! )
Klaarmaken is een kwestie van op heel hoog vuur rose bakken en dan in reepjes snijden.
Bakken in sesamolie natuurlijk

Sidedish:

De paksoi roerbak je snel in neutrale olie, met een flinke scheut mirin. Eerst de witte stukken, als laatst de groene natuurlijk.
De shitakes roerbak je met wat olie op hoog vuur en blus je af met een mengsel van suiker, mirin, gember, soja

dan de kip;

kipfilets
flesje sake
citroensap
verse gember in reepjes
lente-ui en paprika voor de sier

prik met een vork wat in de kip en strooi er wat zout op.
Roer sake, citroensap en gember in kom doorelkaar en giet het over de kip
Leg de kip in een bamboestomer, 2 kopjes water in pan en hang de stomer erin. ( 15-20 min )
Kip in mooie stukken snijden en met de volgende saus overgieten:

soja
mirin
sesamolie
lenteui

(door elkaar roeren dus )

Lekkerste wordt de combi soja + mirin altijd als je het eerst even aan de kook brengt!

garneer met wat roerbak paprika en lente-ui voor kleur,

Sidedish: rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui


snijd lente-ui fijn en doe hetzelfde met gerookte zalm. Doe er wat in azijn ingelegde gembersnippers bij.
Kook nu sushi-rijst en doe er iets meer water bij dan voor sushi ( half kopje extra )
Laat de rijst afkoelen
maak je handen goed nat met water ( laat kraan lopen )
en neem een handje rijst, draai een bal en druk met je duim een putje. Vul dat putje met 2 theelepels van je zalm-mengsel en herstel de vorm. Van de buitenkant mag dus niets te zien zijn!

De ballen worden van het maatje bescheiden sneeuwbal ( maak ze mooi rond en glad )
Schik ze op een schaal en strooi wat zwart sesamzaad over de top ( ziet er super uit )
Zet ze in de koeling tot je serveert

Tip van flip; kook altijd wat mirin mee in je rijst..wel zo lekker.
De ballen kun je de volgende dag prima eten als lunch.
Gewoon serveren met een kommetje soja + wasabi+gember of een sesam dipje.
Ga er zeker wat zaken van proberen binnenkort.
Klinkt allemaal erg lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 november 2006 @ 00:20:42 #68
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43564486
Oh ja, en ik wilde even melden dat als iemand de beef reepjes wil maken deze week, hij of zij zich moet haasten naar de Makro/Lucas Klamer.
Deze heeft een uit brazilie afkomstige lende in de bonus/pakker/superaanbieding en ik was er zeer tevreden over.
Ik had een stuk van ruim een kilo ( volgens mij zelfs anderhalf )voor 22 euro. Daar ben je wel even zoet mee.
  woensdag 15 november 2006 @ 00:51:43 #69
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_43565359
wat is mirin?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 15 november 2006 @ 00:56:35 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43565493
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:51 schreef Muck het volgende:
wat is mirin?
mirin is een olie-achtige doorzichtige substantie die als smaakmaker wordt gebruikt in de japanse keuken.
het is een soort zoete rijstwijn, maar ik vind die beschrijving altijd wat af doen aan het spul, want het is meer dan dat.
Ik gebruik het als een smaakmaker, niets meer, niets minder.
Lekkerst is deze een beetje te laten koken met wat soja, dan blenden de smaken echt heel goed.
Maar ik ben ook vreselijk mirin-minded en gooi het echt overal doorheen.
Er zijn tongen die het verafschuwen, maar ik jaag er wel een fles per week doorheen.
edit: mocht je geen mirin kunnen vinden, dan zou je evt ook kunnen vervangen door sake..maar ik vind dat altijd een 'als het echt niet anders kan- alternatief.
Mirin is toch iets smaakvoller
  woensdag 15 november 2006 @ 01:03:10 #71
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_43565651
okee, dank je wel!
kan i khet gewoon bij een supermarkt krijgen? of moet ik er echt voor naar een toko?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 15 november 2006 @ 01:05:03 #72
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43565685
Nee, ik ben het nog niet tegen gekomen in een normale supermarkt. Maar elke zichzelf respecterende toko heeft het.
Bij de groothandels ( makro e.d. ) vind je grotere flessen.
pi_43565688
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 14:10:21 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  woensdag 15 november 2006 @ 01:12:49 #74
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_43565874
quote:
Op woensdag 15 november 2006 01:05 schreef SHE het volgende:
Nee, ik ben het nog niet tegen gekomen in een normale supermarkt. Maar elke zichzelf respecterende toko heeft het.
Bij de groothandels ( makro e.d. ) vind je grotere flessen.
ben i keven blij dat ik een makro-pasje heb
maar ik ga binnenkort eens bij de toko kijken
dank je!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 15 november 2006 @ 08:53:04 #75
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_43568806
nu boterhammetjes met koffie
vanavond lasagna met sla
Ik hoor alleen maar bla bla bla
  woensdag 15 november 2006 @ 11:57:24 #76
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43572818
Wij eten vanavond:

* Beef Shanghai (Knorr)
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  woensdag 15 november 2006 @ 11:59:26 #77
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43572853
Vanavond eten wij hutspot Nu heb ik een boterham met rosbief op
pi_43573065
Tot nu toe :
Glas sinaas met vruchtvlees
Hero vruchtenspul met stukkies
Yoghurt
Koffie
En veul heel veul water
pi_43574883
Water en Wentelteefjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_43575807
Vanavond macaronie!
Broodje blue cheeseburger wordt het!

[ Bericht 56% gewijzigd door Fuente op 15-11-2006 18:17:49 ]
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  woensdag 15 november 2006 @ 17:43:45 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43581530
Vanavond: gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes en een Duits biefstukje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43581749
simpel: groentensoepje maken met eigen gemaakte balletjes erin
en erbij een stokbroodje met dille-citroen boter

nu: glaasje rode wijn en olijfjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_43582557
Pizza Quattro Stagioni & een koud grolschje
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
  woensdag 15 november 2006 @ 18:47:34 #84
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_43583487
Ochtend: 1 krentenbol
Middag: 1 tostie + 1 krentenbol
Avond: 2 sneetjes brood met gekookt eitje erop.
Na: aardbeitjes.
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_43583834
Hokkien mie vanavond, kijken of dat wat is.
pi_43584771
Vanochtend : 2 olijvenciabbata's met linesse tomaat & basilicum en thee erbij
Vanmiddag: Een your swirl
Vanavond: Brocolli, gratin dauphinois en een hamburger en daarna jan hagel en thee.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_43584840
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:58 schreef shiNinG_staR het volgende:
Hokkien mie vanavond, kijken of dat wat is.
Die is lekker


O.T . Paella
stupidity has become as common as common sense was before
pi_43585524
Boerenkool met worst
pi_43585888
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:58 schreef shiNinG_staR het volgende:
Hokkien mie vanavond, kijken of dat wat is.
Van Conimex? Da's geweldig spul
pi_43585919
Lasagnette
pi_43585936
Taco's .
Whatever I want.
pi_43586670
quote:
Op woensdag 15 november 2006 19:48 schreef lienelien het volgende:

[..]

Van Conimex? Da's geweldig spul
Ja, het was erg lekker !
pi_43586923
Kip Korma met rijst en naanbrood.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  woensdag 15 november 2006 @ 20:19:50 #94
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_43586942
boterham met chocopasta
ik was heel druk met klussen, dus ik had geen zin om te koken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 15 november 2006 @ 21:04:56 #95
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43588874
Kung bo kip met basmati
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43589333
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:08 schreef SHE het volgende:

[..]
She, geweldig, dank je wel
Ik ga er zeker mee aan de slag. Vooral de rijstballetjes lijken me heerlijk

Oja...vandaag tortellini met pesto saus
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  woensdag 15 november 2006 @ 21:15:05 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43589362
Cha Chieuw met Nasi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 15 november 2006 @ 22:24:31 #98
97348 Matness
Matt about you
pi_43592496
weer uit etenm geweest
ik had de spare ribs, een dikbil entrecote, lekker van elkaar meegegeten
nu een rood wijntje en chocola
witte bonbonbloc
  woensdag 15 november 2006 @ 22:46:25 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43593235
Cola Light
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 15 november 2006 @ 22:53:31 #100
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')