Ik heb eerst een fijne cake gebakken, vervolgens doormidden gesneden, aardbeien jam en slagroom er tussen gedaan. Vervolgens de bovenkant er weer op gelegd en chocolade erop gesmeerd met suikerhartjesquote:
Oh, nou heb ik het veranderd. Is dat erg?quote:Op maandag 13 november 2006 15:03 schreef Haaibaaike het volgende:
Martijn77 zou de topic willen veranderen ik heb vergeten drinken bij te zetten.![]()
Dankje Isabeauquote:Op maandag 13 november 2006 17:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, nou heb ik het veranderd. Is dat erg?
Golfer wat is paksoyquote:Op maandag 13 november 2006 16:45 schreef golfer het volgende:
Vanavond: kogelbiefstukjes, basmatirijst en paksoy.
Hetzelfde als paksoi:quote:
Bij ons ook, tis nu allemaal weer op.quote:
Jaquote:Op maandag 13 november 2006 17:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, nou heb ik het veranderd. Is dat erg?
is idd goed binnen te houden, maar zou er zelf toch nog aan toevoegen:quote:Op dinsdag 14 november 2006 07:16 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Wij eten vanavond:
* Mie
* Achterham (van de slager)
* Prei (vers, niet voorgesneden uit een zakje)
* Ketjap
* Wokolie
* Gebakken eitje
Erg simpel, maar erg lekker..![]()
Klinkt goedquote:Op dinsdag 14 november 2006 14:59 schreef DarkElf het volgende:
vanavond gevulde paprika's denk ik: paprika's rijst en gehakt..
lekker simpel maar wel lekker
Klinkt heerlijk allemaal, maar lijkt me idd verschrikkelijk veel werk.quote:Op dinsdag 14 november 2006 19:11 schreef SHE het volgende:
whehe, die Pos![]()
Voor 1 keer niet jaloers, want wij hebben al weken elke dag japans op het menu
vanavond koreaanse steak, gemarineerd in sesam/soja/mirin
geroerbakte paksoi , afgeblust met mirin. Hele shitake, idem .
side dish; rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui ( koud )
met natuurlijk een soja-gember-sesam dip
Worked my ass off, en het was goddelijk.
( een 9 van mijn teerbeminde en dat is voor zijn principes torenhoog )
Ik word later japanse kok als ik groot ben![]()
edit: en ik vergeet de in sake gestoomde kip !
Dat wisten wij alquote:Op dinsdag 14 november 2006 20:45 schreef Isabeau het volgende:
McDonalds. Niet voor herhaling vatbaar.
Ik moet mezelf er zo 1x per 5 jaar even weer aan herinneren.quote:
Het was erg lekkerquote:
het is even wat werk, maar als je de avond tevoren even alles goed klaarzet/maakt, dan is het de avond zelf nog maar kort werk..zoals altijd met japans.quote:Op dinsdag 14 november 2006 20:46 schreef pos het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk allemaal, maar lijkt me idd verschrikkelijk veel werk.
Recepten?![]()
En de groetjes aan je teerbeminde
quote:Op dinsdag 14 november 2006 21:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik moet mezelf er zo 1x per 5 jaar even weer aan herinneren.
Ga er zeker wat zaken van proberen binnenkort.quote:Op woensdag 15 november 2006 00:08 schreef SHE het volgende:
het is even wat werk, maar als je de avond tevoren even alles goed klaarzet/maakt, dan is het de avond zelf nog maar kort werk..zoals altijd met japans.
De koreaanse biefstukjes:
stuk lende (biefstuk )
sesamzaad ( zwart en wit )
japanse sojasaus
mirin
teentje knof
snijd de lende tegendraads in dikke plakken; en wrijf ze in met een mengsel van soja, knof, mirin en fijngevijzelde sesam. Laat ze in een bak marineren ( hoe langer, hoe lekkerder! )
Klaarmaken is een kwestie van op heel hoog vuur rose bakken en dan in reepjes snijden.
Bakken in sesamolie natuurlijk
Sidedish:
De paksoi roerbak je snel in neutrale olie, met een flinke scheut mirin. Eerst de witte stukken, als laatst de groene natuurlijk.
De shitakes roerbak je met wat olie op hoog vuur en blus je af met een mengsel van suiker, mirin, gember, soja
dan de kip;
kipfilets
flesje sake
citroensap
verse gember in reepjes
lente-ui en paprika voor de sier
prik met een vork wat in de kip en strooi er wat zout op.
Roer sake, citroensap en gember in kom doorelkaar en giet het over de kip
Leg de kip in een bamboestomer, 2 kopjes water in pan en hang de stomer erin. ( 15-20 min )
Kip in mooie stukken snijden en met de volgende saus overgieten:
soja
mirin
sesamolie
lenteui
(door elkaar roeren dus )
Lekkerste wordt de combi soja + mirin altijd als je het eerst even aan de kook brengt!
garneer met wat roerbak paprika en lente-ui voor kleur,
Sidedish: rijstballetjes gevuld met zalm en lente-ui
snijd lente-ui fijn en doe hetzelfde met gerookte zalm. Doe er wat in azijn ingelegde gembersnippers bij.
Kook nu sushi-rijst en doe er iets meer water bij dan voor sushi ( half kopje extra )
Laat de rijst afkoelen
maak je handen goed nat met water ( laat kraan lopen )
en neem een handje rijst, draai een bal en druk met je duim een putje. Vul dat putje met 2 theelepels van je zalm-mengsel en herstel de vorm. Van de buitenkant mag dus niets te zien zijn!
De ballen worden van het maatje bescheiden sneeuwbal ( maak ze mooi rond en glad )
Schik ze op een schaal en strooi wat zwart sesamzaad over de top ( ziet er super uit )
Zet ze in de koeling tot je serveert
Tip van flip; kook altijd wat mirin mee in je rijst..wel zo lekker.
De ballen kun je de volgende dag prima eten als lunch.
Gewoon serveren met een kommetje soja + wasabi+gember of een sesam dipje.
mirin is een olie-achtige doorzichtige substantie die als smaakmaker wordt gebruikt in de japanse keuken.quote:Op woensdag 15 november 2006 00:51 schreef Muck het volgende:
wat is mirin?
ben i keven blij dat ik een makro-pasje hebquote:Op woensdag 15 november 2006 01:05 schreef SHE het volgende:
Nee, ik ben het nog niet tegen gekomen in een normale supermarkt. Maar elke zichzelf respecterende toko heeft het.
Bij de groothandels ( makro e.d. ) vind je grotere flessen.
Die is lekkerquote:Op woensdag 15 november 2006 18:58 schreef shiNinG_staR het volgende:
Hokkien mie vanavond, kijken of dat wat is.
Van Conimex? Da's geweldig spulquote:Op woensdag 15 november 2006 18:58 schreef shiNinG_staR het volgende:
Hokkien mie vanavond, kijken of dat wat is.
Ja, het was erg lekkerquote:Op woensdag 15 november 2006 19:48 schreef lienelien het volgende:
[..]
Van Conimex? Da's geweldig spul![]()
She, geweldig, dank je welquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |