Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?quote:Op maandag 6 november 2006 00:31 schreef Jordy-B het volgende:
op 'n schoonmaaksite zeggen ze dat je de pan gewoon met water moet vullen tot de max/min-streep en er vervolgens een vaatwasmachinetabletje in moet doen. Vervolgens zet je de pan op 110 graden. Als de pan deze temperatuur bereikt heeft, laat je hem afkoelen en spoel je hem om met water.
De pan wordt toch niet heter dan het water? Da's tenminste behoorlijk onwaarschijnlijk bij frituurpannen die het verhittingselement in de olie hebben hangen, ipv onder de pan... en dat zijn de meeste. De pan kan dus niet veel heter worden dan honderd graden en zal er niets aan vastbakken (eigenlijk sowieso niet, omdat er een behoorlijke hoeveelheid stoom langs loopt)quote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef MouseOver het volgende:
Dreft, en heel heet water. Die tip van Jordy-B klinkt ook goed maar ik ben bang dat dat rotzooi bij de waterrand gaat opleveren, aangezien het water daar verdampt en het schoonmaakmiddel gelijk aan de pan vastbakt.
idd... maar dan kan je ook andere (super)ontvetters gebruiken. Bij st. marc heb ik het gevoel dat er een laagje achter blijft. Da's geen probleem als je het gebruikt op een te schilderen muurtje, maar het lijkt me een minder fijn idee bij een pan waar ik patat in ga bakken.quote:Op maandag 6 november 2006 00:36 schreef Adfundum het volgende:
De aangekoekte troep krijg je er af door het een (paar) uur te laten weken in heet water met st.marc (jeweetwel, waar je ook behang mee afweekt) Daarna borstel/schraap je het er makkelijk af ben ik toevallig vorige week achtergekomen.
Ja op zich welquote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef Mirre het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?
Nee, ik bedoel bij de rand van het waterpeil.. door de golfjes die tegen de rand aanklotsen en daar direct verdampen met achterlating van het opgeloste schoonmaakspul.quote:Op maandag 6 november 2006 00:39 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
De pan wordt toch niet heter dan het water? Da's tenminste behoorlijk onwaarschijnlijk bij frituurpannen die het verhittingselement in de olie hebben hangen, ipv onder de pan... en dat zijn de meeste. De pan kan dus niet veel heter worden dan honderd graden en zal er niets aan vastbakken (eigenlijk sowieso niet, omdat er een behoorlijke hoeveelheid stoom langs loopt)
Ja, maar je hebt een pan met kokend water die niet of nauwelijks warmer is dan de inhoud... Die golfjes krijgen helemaal niet de kans om droog te verdampen tegen de rand van de pan (het condenseert eerder dan het verdampt) vanwege de grote hoeveelheid stoom/damp die langs de rand blijft lopen. En het kookt niet lang genoeg om duidelijke strepen te zien (als je een pan water laat indampen, zie je pas in de buurt van de bodem dat er behoorlijk wat kalk wordt afgezet.. en da's dan met een pan die wèl warmer wordt dan de inhoud)quote:Op maandag 6 november 2006 00:45 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Nee, ik bedoel bij de rand van het waterpeil.. door de golfjes die tegen de rand aanklotsen en daar direct verdampen met achterlating van het opgeloste schoonmaakspul.
Bij mijn frituurpan is dat dus uit den boze... maag geen staalwol doen... beschadigt de pan...quote:Op maandag 6 november 2006 00:42 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja op zich wel![]()
Of uitkoken met soda werkt ook wel prettig.
Op tijd vet verversen dat scheelt ook aanbak resten etc.
Wat ik vaak doe mocht het een keer wat hardnekkig zijn, met zo'n staalwolletje en afwasmiddel die randen langs dan is het ook zo schoon.
Succes
Hoe vaak maak jij 'm schoon? Na iedere bakbeurt toch niet?quote:Op maandag 6 november 2006 00:46 schreef gateway het volgende:
vaker schoonmaken werkt ook!
En vervroegd de pijp uitgaan.quote:Op maandag 6 november 2006 00:54 schreef maka het volgende:
Die van ons is niet meer te redden, heb eens een half uur staan boenen met een schuurspons. Gewoon doorbakken en niet kijken waar je frieten vandaan komen is de oplossing.
ja, perfecte tipquote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef Mirre het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?
Van het weekend ook nog zo gedaan na een Google actie gevonden tip. Werkt opzich prima. Wel ff echt kokend water erbij flikkeren.quote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef Mirre het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?
nee bij elke keer vet vernieuwen........ en dan gewoon even de binnenpan eruit, heet water erin, met de afwaskwast rond en klaar, en de deksel er af, en ook gewoon goed schoonmaken en laten drogenquote:Op maandag 6 november 2006 00:51 schreef LennyKravitz het volgende:
[..]
Hoe vaak maak jij 'm schoon? Na iedere bakbeurt toch niet?
Dat mag niet altijd... dan beschadig je de bak...quote:Op maandag 6 november 2006 15:22 schreef Klonk het volgende:
gewoon met goeie ouderwetsche dreft en een schuursponsje
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halenquote:Op maandag 6 november 2006 00:54 schreef maka het volgende:
Die van ons is niet meer te redden, heb eens een half uur staan boenen met een schuurspons. Gewoon doorbakken en niet kijken waar je frieten vandaan komen is de oplossing.
Ja want het oude vet steeds weer gebruiken is niet goed... voorzover al niet ongezond is het oude vieze vet daarnaast kankerverwekkend..quote:Op maandag 6 november 2006 16:20 schreef RobinK het volgende:
[..]
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halen
er is een verschil tussen een schuursponsje en zo'n brillo staalwolschuursponsje, ik bedoel zo'n roze, groen, blauw geel dingquote:Op maandag 6 november 2006 16:12 schreef LennyKravitz het volgende:
[..]
Dat mag niet altijd... dan beschadig je de bak...
Heb de tablet in pan friteuze methode toegepast... minimumtemperatuur was 150 graden... maar dus optijd weer uitzetten... bak is superschoon... het mandje werd schoner nadat ik in dat ietwat afgekoelde maar toch nog vrij hete water voorzichtig met een afwasborstel het mandje ging boenen... 90% van het vet is eraf...![]()
je weet dat water bij 100 graden kookt he? en dus als je frituurpan op 110 graden staat, zie ik het nut er niet van?quote:Op maandag 6 november 2006 11:56 schreef Gunner het volgende:
[..]
Van het weekend ook nog zo gedaan na een Google actie gevonden tip. Werkt opzich prima. Wel ff echt kokend water erbij flikkeren.
Als je een jaar je frituurpan niet schoongemaakt heb kan ik me voorstellen dat deze tip niet helemaal 100% het resultaat zal hebben wat je wou willen.
Maar dat mag weer niet als je een aluminium bak hebt.quote:Op maandag 6 november 2006 00:31 schreef Jordy-B het volgende:
op 'n schoonmaaksite zeggen ze dat je de pan gewoon met water moet vullen tot de max/min-streep en er vervolgens een vaatwasmachinetabletje in moet doen. Vervolgens zet je de pan op 110 graden. Als de pan deze temperatuur bereikt heeft, laat je hem afkoelen en spoel je hem om met water.
of patat die je kan maken in de ovenquote:Op maandag 6 november 2006 16:20 schreef RobinK het volgende:
[..]
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halen
gatverm dat is altijd van die slappe patat.quote:Op maandag 6 november 2006 19:40 schreef gateway het volgende:
[..]
of patat die je kan maken in de oven
Ik maak mijn frituurpan al een aantal jaar met water en een vaatwasblokje schoon, werkt perfect. Ook het mandje ziet er dan weer uit als nieuw. Je moet dit wel regelmatig doen, anders komen er te veel aangekoekte resten in de pan en op het mandje te zitten die er lastiger af komen...quote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef Mirre het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?
mjah je leeft nog dus je spoelt goed naquote:Op dinsdag 7 november 2006 20:47 schreef Isabeau het volgende:
ik gebruik altijd Muscle (een soort superontvetter) en laat dat dan veel te lang intrekken; daarna zéér grondig afspoelen. Maar het ruikt zo verschrikkelijk chemisch dat ik vrees dat het niet het gezondste middeltje is wat je binnen zou kunnen krijgen
Kanker kan best lang duren voor het zich ontwikkeltquote:Op dinsdag 7 november 2006 21:19 schreef gateway het volgende:
mjah je leeft nog dus je spoelt goed na
Uitkoken met soda vind ik het lekkerste gaan, een vaatwastablet is ook wel aardig inderdaad.quote:Op dinsdag 7 november 2006 21:51 schreef Bar_en_Mar het volgende:
soda erin werkt ook prima
maar vaatwastablet is ook uitstekend
Je merkt toch wel aan het gewicht of ie leeg of vol is?quote:Op dinsdag 16 september 2008 09:42 schreef crossover het volgende:
Geen idee, een huisgenoot heeft 'm in een vuilniszak gewikkeld. Ik denk van niet eigenlijk
Moet dat gescheiden worden in het geval dat ding nog vol zit?
Ding leeghalen, frituurvet/olie/meuk kun je tegenwoordig bij sommige supermarkten apart inleveren(hier iig wel) er wordt dan biodiesel van gemaaktquote:Op dinsdag 16 september 2008 10:17 schreef crossover het volgende:
Hij is wel vol
Nou ja, ik denk dat ik binnenkort maar eens naar die chemokar ga. Dat is het makkelijkst
Ook vieze klussen moeten gedaan wordenquote:Op dinsdag 16 september 2008 10:22 schreef crossover het volgende:
Dat leeghalen zal nog een flink vieze klus worden, die frietpan stond er al jaren zo te zien.
Studentenhuis, do the math
denk inderdaad de milieustraatquote:Op dinsdag 16 september 2008 09:37 schreef crossover het volgende:
Flinke schop
Wat te doen met een oude frituurpan? Deze kan je niet zomaar bij het restafval zetten neem ik aan. Moet ik daarvoor naar de millieustraat?
milieustraat, idd.quote:
Frituurolie hoeft niet bij de chemokar ingeleverd, maar kan gewoon bij het normale afval.quote:Op dinsdag 16 september 2008 10:17 schreef crossover het volgende:
Hij is wel vol
Nou ja, ik denk dat ik binnenkort maar eens naar die chemokar ga. Dat is het makkelijkst
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |