Dat mag niet altijd... dan beschadig je de bak...quote:Op maandag 6 november 2006 15:22 schreef Klonk het volgende:
gewoon met goeie ouderwetsche dreft en een schuursponsje
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halenquote:Op maandag 6 november 2006 00:54 schreef maka het volgende:
Die van ons is niet meer te redden, heb eens een half uur staan boenen met een schuurspons. Gewoon doorbakken en niet kijken waar je frieten vandaan komen is de oplossing.
Ja want het oude vet steeds weer gebruiken is niet goed... voorzover al niet ongezond is het oude vieze vet daarnaast kankerverwekkend..quote:Op maandag 6 november 2006 16:20 schreef RobinK het volgende:
[..]
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halen
er is een verschil tussen een schuursponsje en zo'n brillo staalwolschuursponsje, ik bedoel zo'n roze, groen, blauw geel dingquote:Op maandag 6 november 2006 16:12 schreef LennyKravitz het volgende:
[..]
Dat mag niet altijd... dan beschadig je de bak...
Heb de tablet in pan friteuze methode toegepast... minimumtemperatuur was 150 graden... maar dus optijd weer uitzetten... bak is superschoon... het mandje werd schoner nadat ik in dat ietwat afgekoelde maar toch nog vrij hete water voorzichtig met een afwasborstel het mandje ging boenen... 90% van het vet is eraf...![]()
je weet dat water bij 100 graden kookt he? en dus als je frituurpan op 110 graden staat, zie ik het nut er niet van?quote:Op maandag 6 november 2006 11:56 schreef Gunner het volgende:
[..]
Van het weekend ook nog zo gedaan na een Google actie gevonden tip. Werkt opzich prima. Wel ff echt kokend water erbij flikkeren.
Als je een jaar je frituurpan niet schoongemaakt heb kan ik me voorstellen dat deze tip niet helemaal 100% het resultaat zal hebben wat je wou willen.
Maar dat mag weer niet als je een aluminium bak hebt.quote:Op maandag 6 november 2006 00:31 schreef Jordy-B het volgende:
op 'n schoonmaaksite zeggen ze dat je de pan gewoon met water moet vullen tot de max/min-streep en er vervolgens een vaatwasmachinetabletje in moet doen. Vervolgens zet je de pan op 110 graden. Als de pan deze temperatuur bereikt heeft, laat je hem afkoelen en spoel je hem om met water.
of patat die je kan maken in de ovenquote:Op maandag 6 november 2006 16:20 schreef RobinK het volgende:
[..]
frituurpan weggooien en je patat gewoon bij de snackbar halen
gatverm dat is altijd van die slappe patat.quote:Op maandag 6 november 2006 19:40 schreef gateway het volgende:
[..]
of patat die je kan maken in de oven
Ik maak mijn frituurpan al een aantal jaar met water en een vaatwasblokje schoon, werkt perfect. Ook het mandje ziet er dan weer uit als nieuw. Je moet dit wel regelmatig doen, anders komen er te veel aangekoekte resten in de pan en op het mandje te zitten die er lastiger af komen...quote:Op maandag 6 november 2006 00:34 schreef Mirre het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook ergens. Heeft iemand deze tip ooit in de praktijk gebracht...., en werkt dat echt?
mjah je leeft nog dus je spoelt goed naquote:Op dinsdag 7 november 2006 20:47 schreef Isabeau het volgende:
ik gebruik altijd Muscle (een soort superontvetter) en laat dat dan veel te lang intrekken; daarna zéér grondig afspoelen. Maar het ruikt zo verschrikkelijk chemisch dat ik vrees dat het niet het gezondste middeltje is wat je binnen zou kunnen krijgen
Kanker kan best lang duren voor het zich ontwikkeltquote:Op dinsdag 7 november 2006 21:19 schreef gateway het volgende:
mjah je leeft nog dus je spoelt goed na
Uitkoken met soda vind ik het lekkerste gaan, een vaatwastablet is ook wel aardig inderdaad.quote:Op dinsdag 7 november 2006 21:51 schreef Bar_en_Mar het volgende:
soda erin werkt ook prima
maar vaatwastablet is ook uitstekend
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |