abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43048007
quote:
Famous for his snail porridge and bacon and egg ice cream, the culinary alchemist turns his attention to the nation’s staple dishes.
Dinsdags op BBC 2, 21:00
...weer 'ns wat anders dan een AH-gesponsorde Braakhekke op Talpa
  zondag 29 oktober 2006 @ 23:12:06 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43052521
Lijkt mij interessant.
Ga, als ik het niet vergeet te programmeren, zeker even kijken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43052652
Hij presenteert ook Kitchen Chemistry op Discovery Science. Erg interressant programma
Big dick.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:52:19 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43106396
Video staat voor vanavond geprogrammeerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 18:39:34 #6
97745 Thorical
finding a way
pi_43110088
Das nou iets dat ik ga proberen te zien op TV.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 21:37:51 #7
97745 Thorical
finding a way
pi_43117767
Net gezien en vond het geweldig maar iets te Brits en niet iets waar ik thuis iets kan doen.
En hoe moet ik die Golden Syrup vertalen?
pi_43124933
Video bekeken.
Eindelijk weer een programma dat echt over (een aparte manier van) koken gaat met leuke ingrediënten.

Oh ja, zoeken op google bij Golden Syrup leverde dit op:
Golden syrup is a thick, amber-colored form of inverted sugar syrup, made in the process of refining sugar cane juice into sugar, or by treatment of a sugar solution with acid. It is used in a variety of baking recipes and desserts. It has an appearance and taste similar to honey, and is often used as a substitute for people who cannot eat honey and those who choose not to (such as vegans). It can also be used as a substitute for corn syrup.

Soort stroop dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43126451
Ik kan de recepten van het programma nergens vinden.
Normaal staan ze op de site van het programma toch?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43129571
quote:
Op woensdag 1 november 2006 01:42 schreef golfer het volgende:
Ik kan de recepten van het programma nergens vinden.
Normaal staan ze op de site van het programma toch?
Vaak niet als er een boek van is http://www.amazon.co.uk/S(...)enthal/dp/0747584095 zoals een aantal recepten van Jamie Oliver die ook niet geplaatst worden en ook niet in het BBCforum geplaats mogen worden.
pi_43131275
Op het laatst maakte hij een trickle tart of zoiets? Wie heeft de vertaling daarvan
Ik kan er maar niet achterkomen wat daarmee bedoeld wordt.
pi_43131409
Bleuzz dat schrijf je als treacle tart, en is iets van strooptaart...

hierbij een plaatje en ene linkje met recept

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/treacletart_8191.shtml

pi_43133667
Oooh, vandaar dat ik het niet kon vinden
Tnxx
pi_43146502
Hier staan wat recepten van Heston.
Verder heeft hij een boek uitgebracht, welke al genoemd wordt in dit topic.

Hij staat bekend, naast het feit dat zijn restaurant regelmatig als beste van de wereld wordt verkozen, om zijn wetenschappelijke manier van koken. Hij is een fervent voorstander van het koken op lage temperaturen en het op het verkeerde been zetten van de eter, door middel van het presenteren van hartig ijs (wat je verwacht zoet te zijn), of het gebruiken van "aparte" ingredienten.

Al met al een leuke variatie op de standaard Joops en dergelijke..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 1 november 2006 @ 20:31:42 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43150165
quote:
Op woensdag 1 november 2006 19:02 schreef The_stranger het volgende:
Hier staan wat recepten van Heston.
Verder heeft hij een boek uitgebracht, welke al genoemd wordt in dit topic.
Die recepten had ik al gezien en ik ben bekend met de kookwijze van hem bij de Fat Duck. Het ging mij specifiek om de recepten uit deze TV-serie en die staan jammer genoeg nou juist niet op de BBC-site.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43158290
Jaaa de treacle tart
Goed speurwerk nOa!
pi_44169378
Vandaag eens kijken of het programma nog uitgezonden wordt... Ik heb in elk geval het boek "In Search of Perfection" en "Family Food" besteld, zal er wel wat van kunnen bijleren...
pi_45064466
Ik heb het kookboek gekocht (¤17 bij Play. Zeer leesbaar, met iets teveel foto's, en overigens een interessante negatieve kritiek op het boek op de site amazon.com) en een paar gerechten n.a.v. de uitzendingen (al eerder) gemaakt. De gebakken aardappels zijn overheerlijk en ik kan me écht geen betere meer voorstellen( ze hoorden bij de kip met groenten en aardappels).
En aangezien ik toch vrij had heb ik ook zijn interpretatie van SpagBol gemaakt: het maken was in ieder geval vreselijk leuk (duurde twee dagen: de eerste dag ging ik in eerste instantie met mijn vriendin de ingrediënten halen en de soffrito etc. opzetten. Eigenlijk drie dagen trouwens: aangezien we een dag van te voren nog bezig waren het recept mbv de DVD-recorder uit te schrijven).
Maar het was heerlijk: een diepe, prachtige smaak, die uiteindelijk weinig meer met Bolognese te maken heeft, maar goed.

Wij gaan in mei op vakantie naar Engeland, en ik weet niet of het in de mogelijkheden ligt, maar 'the Fat Duck' staat erg bovenaan mijn lijstje.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 06-01-2007 02:47:20 ]
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 02:26:10 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45064885
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 02:09 schreef NoSigar het volgende:

Wij gaan in mei op vakantie naar Engeland, en ik weet niet of het in de mogelijkheden ligt, maar 'the Fat Duck' staat erg bovenaan mijn lijstje.
Ik denk dat je een jaar of 3 geleden had moeten reserveren?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45065098
Nee, ze nemen pas 2 maanden voor tijd reserveringen aan. Dus ja, ik heb hoop. Zinloos ik weet het, maar ik laat het weten .
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 02:39:49 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45065242
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 02:34 schreef NoSigar het volgende:
Nee, ze nemen pas 2 maanden voor tijd reserveringen aan. Dus ja, ik heb hoop. Zinloos ik weet het, maar ik laat het weten .
Lijkt me helemaal super als het je lukt en als het zover is wil ik een mooie recensie van je lezen erover.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45065501
Mijn vriendin moet rijden, in dit geval is het dat heen en terug 240km, en dat links rijden schijnt het niet mee te vallen. Dus ik moet realistisch zijn: of het thuis lukt en of het in TFDuck lukt. .
Het vervelende is dat ze al geld vragen voor de reservering:).
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 02:52:51 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45065541
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 02:50 schreef NoSigar het volgende:
Mijn vriendin moet rijden, in dit geval is het dat heen en terug 240km, en dat links rijden schijnt het niet mee te vallen. Dus ik moet realistisch zijn: of het thuis lukt en of het in TFDuck lukt. .
Het vervelende is dat ze al geld vragen voor de reservering:).
Kom op watje. Het gaat je vast lukken.
En anders stuur je je vriendin gewoon door naar mij, dan ga ik met haar wel daarheen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45141687
Even terug komend op de OP, er is een boek te koop van Heston van die serie:

In Search of Perfection by Heston Blumenthal (Hardcover - 2 Nov 2006)


Niet zo leuk misschien als de serie, maar voor 10 pond nog wel te doen als je interesse hebt. (ook voor meer te koop bij bol.com)

-offtopic-

Ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om ernaar toe te gaan, ben zelf er benieuwd naar het "tasting menu" 10 "gangen" menu vol met aparte ideeën. Beetje duur (kleine 100 pond p.p. , plus optioneel 95 pond wijn p.p.), maar wel uniek. Trouwens het reserveren kost op zich geen geld, het is een borg, welke bij twee man, bij annuleren minder dan 48 uur van te voren, weg is. Dus je kunt prima reserveren, heb je wel een creditcard nodig, maar bij tijdig annuleren kost het dus niets.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_45273851
-ik had een apart topic geopend..maar er liep al eentje-

Een kookprogramma van Heston Blumental op de BBC, officele uitzendtijden weet ik zo niet, behalve dat t gisternacht om een uur of 2 in de doven-herhaling was op de BBC.

Maar wat is dat een tof programma zeg!
Blumental legt in detail uit wat voor processen er zich allemaal afspelen bij het klaarmaken van een maaltijd. In dit programma gaat hij opzoek naar hét perfecte recept, en elke aflevering behandelt hij één maaltijd. Gisternacht ging het over de perfecte gebraden kip met geroosterde aardappelen.

Die kip in t kort:
-Kip laten weken in zout water
-Zout water afspoelen met koud water
-Kip 2x 30 sec in kokend water doen en 2x afkoelen in ijswater
-kip afdrogen en een paar uur in de oven op 60 graden
-kip in een gloeiendhete koekenpan met olie max 3 minuten bakken tot ie een mooi bruin knapperig korstje heeft

al met al, wel wat tijdrovend Maar het zou dan blijkabar een erg sappige kip zijn, met een heeel knapperig korstje.

Anyway, nog meer fans?

Ik zit erover te denken om zijn boek te bestellen, maar ik snap natuurlijk de helft van de gebruikte ingredienten en maateenheden niet enzo..tis toch engels he.

http://www.amazon.co.uk/S(...)r-reviews/0747584095
(:
pi_45289730
De maateenheden zijn in grammen en de temperaturen in celcius. Bovendien staan er veel duidelijke omrekentabellen in het boek. Overigens mioet je die kip ongeveer 24 uur in de oven bakken op precies 60 graden C.
http://www.amazon.co.uk/Search-Perfection-Heston-Blumenthal/dp/0747584095/sr=8-1/qid=1168617162/ref=pd_ka_1/203-4090675-2079163?ie=UTF8&s=books

[ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 12-01-2007 18:39:45 ]
Helpt waar hij kan!
pi_45292239
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 16:55 schreef NoSigar het volgende:
Overigens mioet je die kip ongeveer 24 uur in de oven bakken op precies 60 graden C.
Heb een keer kip voor een uur of 8 gebraden op lage temp (90-100 graden dacht ik, tot de kern 90'C was), daarna het vel met een brander bruin gemaakt... Geeft zo'n verschrikkelijk lekkere malse kip
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_45295960
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 18:25 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Heb een keer kip voor een uur of 8 gebraden op lage temp (90-100 graden dacht ik, tot de kern 90'C was), daarna het vel met een brander bruin gemaakt... Geeft zo'n verschrikkelijk lekkere malse kip
Ik dacht dus ook echt dat Blumental hem met een brander zou bruinen, maar toen kwam ie met een kalkoen(!)friteuse aangezet...die vervolgens in de fik vloog.hahaha
(:
pi_45307578
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 20:40 schreef nein het volgende:

[..]

kalkoen(!)friteuse aangezet.


Is dat een grote frituurpan? (weet dat het in de VS wel gebruikt wordt en dat ook daar wel eens een frituurpan enigszins explosief reageert)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_45331718
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 09:15 schreef The_stranger het volgende:

[..]



Is dat een grote frituurpan? (weet dat het in de VS wel gebruikt wordt en dat ook daar wel eens een frituurpan enigszins explosief reageert)
een HEULE grote frituurpan ja! hahaha
Het leek wel een ronde metalen ton, een laag gloeiend hete olie van 60 cm....
(:
  maandag 30 juli 2007 @ 20:43:57 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51969990
Bangers and Mash and Treacle Tart and Ice Cream: Heston Blumenthal applies his techniques to classic British dishes, re-inventing them for the 21st century.

Was net op BBC 2
Wow, geweldig, een nieuwe kijk op koken, geheel gefocused op perfectie.
IJs maken met vloeibaar stikstof en droogijs.
Geweldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_51971471
Hey, dat klinkt leuk! Is dat een serie die één keer per week gaat komen of was het een eenmalig iets?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_51971901
aah hier loopt al een topic over ergens in CUL, kan m alleen niet terugvinden zo snel..
(:
  maandag 30 juli 2007 @ 21:46:47 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51972068
Ziet eruit als een nieuwe serie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juli 2007 @ 21:54:04 #36
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_51972345
Klinkt ook echt als iets wat je thuis na kunt doen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 30 juli 2007 @ 22:10:28 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51972897
quote:
Op maandag 30 juli 2007 21:54 schreef Curiosity het volgende:
Klinkt ook echt als iets wat je thuis na kunt doen.
Dat is wel zijn idee vertelde hij, maar het is dan wel iets voor experimenteerlustige mensen met een passie voor eten, chemie en natuurkunde.
Mannenkoken zeg maar, binford 3000 stuff
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juli 2007 @ 22:16:52 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51973125
Samenvoeging aangevraagd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juli 2007 @ 22:18:54 #40
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_51973190
quote:
Op maandag 30 juli 2007 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is wel zijn idee vertelde hij, maar het is dan wel iets voor experimenteerlustige mensen met een passie voor eten, chemie en natuurkunde.
Mannenkoken zeg maar, binford 3000 stuff
Ben een vrouw, gelukkig , vind het allemaal maar link op die manier koken.
Laat de mannen maar stunten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 30 juli 2007 @ 22:21:25 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51973288
quote:
Op maandag 30 juli 2007 22:18 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ben een vrouw, gelukkig , vind het allemaal maar link op die manier koken.
Laat de mannen maar stunten.
Soit, ijs maken met droogijs is een stuk minder gevaarlijk als bv frituren, of barbeknoeien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juli 2007 @ 22:30:10 #42
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_51973643
Ik doelde meer op de vloeibare stikstof.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_51975958
quote:
Op maandag 30 juli 2007 22:18 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ben een vrouw, gelukkig , vind het allemaal maar link op die manier koken.
Laat de mannen maar stunten.
Excuseer... Vrouw meldt zich. Dol op natuur- en scheikunde, ja

Heston Blumenthal is vrij briljant, ja.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 00:03:05 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51976357
Zaterdag gaan we weer naar het Brouwerskolkje, waar Moshik Roth ook die chemmische/natuurkundige technieken gebruikt bij het koken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 31 juli 2007 @ 08:57:05 #45
269 vats
Live life to the max!
pi_51980608
quote:
Op maandag 30 juli 2007 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
binford 3000 stuff


hehehehe
  dinsdag 31 juli 2007 @ 09:07:23 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51980750
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 00:03 schreef golfer het volgende:
Zaterdag gaan we weer naar het Brouwerskolkje, waar Moshik Roth ook die chemmische/natuurkundige technieken gebruikt bij het koken.
Its a jewish thing, right?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 09:13:56 #47
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_51980869
Volgens mij heb ik daar afgelopen weekend iets van gezien op Discovery Travel & Living I love that channel is dat ook niet die man die Bacon&Eggs Ice cream maakt? Daar kan ik me nou ff helemaal niets bij voorstellen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_51982990
ja..klopt.. Bacon en Eggs ijs..

ken verschillende koks die het daar gegeten hebben..
Dacht, dat ze in de melk was spek laten trekken..Zodat het de smaak afgeeft..
Was in elk geval apart om daar te eten. Kaviaar met witte chocolade..
Dat is in elk geval de "moleculaire" keuken perfect uitgevoerd.
  Moderator dinsdag 31 juli 2007 @ 11:01:17 #49
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_51983126
Ah, er was ook ooit eens een aflevering waarin hij op zoek ging naar de perfecte aardappel om friet van te maken voor bij de fish & chips. En dan met onconventionele kookmethodes het beslag voor de vis maken. Geweldige serie. Serie werd ook herhaald op één van de Discovery channels. Of was het nou één van de Zone channels. Dat zoek ik nog wel even op.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 15:38:24 #50
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_51991235
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Excuseer... Vrouw meldt zich. Dol op natuur- en scheikunde, ja

Heston Blumenthal is vrij briljant, ja.
Als je bij mijn profiel kijkt weet je ook mijn achtergrond, dus neem niet alles zo serieus wat ik zeg.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')