abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:41:36 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43025503
Linkje naar het oude topic
Wat eten en drinken we vandaag # 28

Nu Roosvicee Multi vit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43025513
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:42:37 #3
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_43025514
Ik zit aan mijn 4e pakje melba toast met pindakaas

Confidence through competence
  zondag 29 oktober 2006 @ 02:31:12 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43026189
Hete gamba's uit Spanish Harlem met een whiskietje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 oktober 2006 @ 07:40:31 #5
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43028209
Vanavond eten we minikrieltjes van CêlaVita (gebakken in roomboter uiteraard), een rundervink en tuinerwtjes met gefruite ui.
Wat appelmoes en mayo erbij..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  Licht Ontvlambaar zondag 29 oktober 2006 @ 09:42:53 #6
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43028792
Nu... een full English
Oftewel: scrambled eggs, baked beans, mushrooms, grilled tomato, bacon, sausage and toast... Met HP sauce
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43028808
Simpel ontbijt, met een croissantje uit de oven, en normandische Boter (d'Isigny), die zooo is
  zondag 29 oktober 2006 @ 11:18:52 #8
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43030407
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 01:42 schreef Bluezz het volgende:
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie
pi_43030469
Ik ga zo aan de koffie. Dat is hard nodig.
  zondag 29 oktober 2006 @ 13:16:20 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43033350
Zit nu aan de Orangina Light
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:13:02 #11
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:19:08 #12
521 ruby
Hell yeah!
pi_43035400
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:21:26 #13
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_43035482
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:19 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Wat is er Surinaams aan zuurkool?
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:27:04 #14
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43035663
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:21 schreef BrauN het volgende:

[..]

Wat is er Surinaams aan zuurkool?
Dat heb ik ook nooit gehoord
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:39:44 #15
521 ruby
Hell yeah!
pi_43036105
Dit is Surinaamse zuurkool, zoals ik het ooit heb geleerd van een ex-collega. Er zijn ongetwijfeld andere manieren, maar zo doe ik het dus:

Benodigdheden:
Pak runderlappen (ik koop meestal een groot pak met ongeveer 2 à 3 lappen er in).
Zuurkool naturel (2 zakken)
Genoeg tenen knoflook (paar teentjes voor het rundvlees en paar een teentjes voor de zuurkool)
Uien (2 à 3, hangt er vanaf hoe groot ze zijn)
Ajuma (peper)
Zout, peper
Klein blikje tomatenpuree
Pimentballetjes
Kruidnageltjes
Rijst (pandanrijst vind ik persoonlijk lekker erbij)

Bereiding rundvlees:
Peper en zout op het rundvlees strooien. Gooi wat braadboter in je koekenpan en ondertussen snij je een paar teentjes knoflook fijn.
Knoflook gooi je in de pan en roer je door de boter heen dat ondertussen gesmolten is.
Vlees erbij en beide kanten een mooi kleurtje geven. Kruidnageltjes en pimentballetjes erbij gooien.
Ben je tevreden over de kleur van het vlees, dan doe je wat water in de pan, zet je je vuurtje laag, dan doe je de deksel op de pan en laat je de boel sudderen tot dat het gaar is.

Bereiding zuurkool:
Zuurkool uit de zakjes halen en in een vergiet stoppen. Wassen die handel maar niet te overdreven, want er mag best nog een beetje een zure smaak aan zitten.
In een braadpan doe je een beetje olie. Als de olie klaar is voor gebruik doe je er je uie, knoflook en peper bij en fruit je de boel.
Na het fruiten voeg je het blikje tomatenpuree toe en roer je het allemaal door elkaar.
Na deze handeling doe je je gewassen zuurkool bij en roer je wederom alles door elkaar totdat de zuurkool een mooie oranje/rode kleur heeft.
Deksel op de pan, vuur op z'n laagst zetten en zo'n 20 à 25 minuten laten sudderen om het zo maar te noemen. Aan het einde strooi je er nog wat wat zwarte peper over heen.

Ondertussen kook je je rijst. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe dat moet.

Als alles klaar is, doe je je rijst op een bord, zuurkool en een lap vlees. Nu is het compleet en smullen maar!

[ Bericht 0% gewijzigd door ruby op 29-10-2006 14:59:34 ]
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_43038965
Ik ga iets maken met appel, kaas, walnoten, eikebladsla, hertenbiefstuk, struisvolgelsteak, aardappelpartjes in schil enzo
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:28:45 #17
160848 LaPrestige
Nee jij bent tof!
pi_43039120
Biefstukje, salade met pestodressing, tonijn, olijven en feta en dan nog gebakken aardappeltjes erbij.
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:30:42 #18
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_43039167
Spacecake.
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:46:20 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43039598
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:18 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie


We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:48:24 #20
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43039634
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:46 schreef golfer het volgende:

[..]



We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
Daar heb je ook meer aan als op vakantie gaan.
Wij gaan houden ook van lekker eten.
  zondag 29 oktober 2006 @ 17:02:38 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43040029
Varkenshaasje met champignonsaus, kreukelfrieten en een rucola salade.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43040717
aardig brak na een leuk avondje stappen in doornroosje en nu na de 3de helft bij de hockey heb ik besloten om de chinees maar ff te bellen
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
pi_43042364
Net twee pizza's met gratis brownies bij New York Pizza besteld.
  zondag 29 oktober 2006 @ 18:40:31 #24
118784 denka
Vrijheid! Blijheid!
pi_43042483
stoommaaltijd kip provencaals van de AH
Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs..
pi_43042607
Ik neem even een glaasje cola.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')