abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42951340
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:31 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Dat ben ik niet met je eens. Dat hangt van de vegetarier af. Ik zou persoonlijk best een vleesgerecht willen bereiden voor mijn gasten. Het probleem is alleen dat ik gewoon volkomen geen ervaring heb met koken met vlees. Als iemand me helpt, doe ik het zo. Maar ik voel me prettiger met ingredienten die ik ken .
Het hangt inderdaad van de vegetariër af, maar waarom zou je een vleesgerecht gaan bereiden voor een vleeseter? Hij kan toch wel een dagje zonder vlees? Door een vleeseter vlees voor te schotelen benadruk je nog maar weer eens het stereotiepe beeld dat vegetarisch voedsel niet lekker is.

Als ik trouwens mensen vertel dat ik nooit vlees heb gehad omdat mijn ouders vegetariërs zijn, wordt het al snel gezien alsof mijn ouders me daarmee tekort deden, alsof het een straf was. "Je woont nu op jezelf, dan kan je toch nu gewoon vlees gaan eten?"
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 13:42:56 #27
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_42951508
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:36 schreef m021 het volgende:

[..]

Het hangt inderdaad van de vegetariër af, maar waarom zou je een vleesgerecht gaan bereiden voor een vleeseter? Hij kan toch wel een dagje zonder vlees? Door een vleeseter vlees voor te schotelen benadruk je nog maar weer eens het stereotiepe beeld dat vegetarisch voedsel niet lekker is.
Ik snap wel wat je bedoelt, maar ik vind dat iedereen zelf mag bepalen wat ze eten. Als iemand behoefte heeft aan vlees en bij mij komt eten, wil ik ze dat gerust voorschotelen. Net als dat ik 'verwacht' van vrienden dat ze dat omgekeerd ook doen. Ik vind het gewoon zo beleefd naar mensen die je kent om rekening te houden met hun eetwensen.
quote:
Als ik trouwens mensen vertel dat ik nooit vlees heb gehad omdat mijn ouders vegetariërs zijn, wordt het al snel gezien alsof mijn ouders me daarmee tekort deden, alsof het een straf was. "Je woont nu op jezelf, dan kan je toch nu gewoon vlees gaan eten?"
Ja, dat ken ik ook. Bij mij ontstond 't ook omdat m'n moeder vegetarier was, maar ik ben er zelf mee doorgegaan toen zij weer vlees begon te eten. Gelukkig woon ik nu in een omgeving met enkel nog een vegetarier, dus problemen met eten koken thuis heb ik niet .
pi_42951527
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 12:43 schreef sizzler het volgende:

[..]

Van vlees eten krijg je echt geen kleurtje hoor.
Haphap.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42951563
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 12:47 schreef sigme het volgende:

[..]

Maar dat heeft toch niks met hun schoenen te maken?
Nee die stoffen schoentjes krijgen ze zweetvoeten van .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42951643
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:36 schreef m021 het volgende:

[..]

Door een vleeseter vlees voor te schotelen benadruk je nog maar weer eens het stereotiepe beeld dat vegetarisch voedsel niet lekker is.
Daar baal ik trouwens wel van als je ergens eet (restaurant oid). Niet-vegetariers gaan er vanuit dat vegetarisch eten iets aparts moet zijn met veel groenten. In veel restaurants (als ze al vegetarisch eten hebben!) krijg je dan een envelop van bladerdeeg met groenten. Thats it. Terwijl je bijna alle normale gerechten kunt bereiden, maar dan zonder vlees of met veggie-burger erin.

Gisteren heb ik een overheerlijke risotto gegeten met kaassaus, paprika, champignons en stukjes kaas erin. Heerlijk. Of lasagne zonder vlees maar met drie soorten kaas, of quiche. Morgen eet ik Thais. En er zijn zat pasta-gerechten te bedenken. Of een ovenschotel van aardappels, prei en kaassaus. Je kan echt zo veel lekkere dingen maken, maar het beeld wat mensen van vegetarisch eten hebben beperkt zich tot groenten en om het vlees op te vullen nog maar wat extra groenten.
"I reject your reality and substitute my own"- Adam Savage
pi_42951784
Overigens zijn jullie vegetariers extra gemeen, door geen lees te eten moet zo'n varken een paar dagen langer in z'n bioindustriehok liggen.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42951821
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:36 schreef m021 het volgende:

[..]

Het hangt inderdaad van de vegetariër af, maar waarom zou je een vleesgerecht gaan bereiden voor een vleeseter? Hij kan toch wel een dagje zonder vlees? Door een vleeseter vlees voor te schotelen benadruk je nog maar weer eens het stereotiepe beeld dat vegetarisch voedsel niet lekker is.
Dat de meeste vegatariers erg principeel zijn is mij bekend, maar het gaat meer om gastvrijheid en respect. Ik ben dan ook aangenaam verrast door de vegetariers in dit topic die wel respect hebben voor de (principele) vleeseter
Lurf is the message and the message is Lurf
  donderdag 26 oktober 2006 @ 13:57:13 #33
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_42951914
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:48 schreef sizzler het volgende:

[..]

Daar baal ik trouwens wel van als je ergens eet (restaurant oid). Niet-vegetariers gaan er vanuit dat vegetarisch eten iets aparts moet zijn met veel groenten. In veel restaurants (als ze al vegetarisch eten hebben!) krijg je dan een envelop van bladerdeeg met groenten. Thats it. Terwijl je bijna alle normale gerechten kunt bereiden, maar dan zonder vlees of met veggie-burger erin.

Gisteren heb ik een overheerlijke risotto gegeten met kaassaus, paprika, champignons en stukjes kaas erin. Heerlijk. Of lasagne zonder vlees maar met drie soorten kaas, of quiche. Morgen eet ik Thais. En er zijn zat pasta-gerechten te bedenken. Of een ovenschotel van aardappels, prei en kaassaus. Je kan echt zo veel lekkere dingen maken, maar het beeld wat mensen van vegetarisch eten hebben beperkt zich tot groenten en om het vlees op te vullen nog maar wat extra groenten.
Inderdaad! Bladerdeeg en groenten, de ideale restaurant vega-combi. Belachelijk is het. Ik heb volgens mij nog nooit een 'vleesgerecht' gezien met een vleesvervanger. Wat is er mis met een normale pasta bolognese met in plaats van echt gehakt vegetarisch gehakt? Waarom moet het altijd zo extravagant en belachelijk?
pi_42951965
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:25 schreef Frollo het volgende:
Ik heb ook nog een mooie. Ga zitten en hou je stevig vast. Daar gaat ie!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gheh, gheh. Uit dezelfde onzin-categorie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_42952412
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:57 schreef BlaatschaaP het volgende:

Ik heb volgens mij nog nooit een 'vleesgerecht' gezien met een vleesvervanger.
In Groot-Brittannië hebben restaurants soms onder aan de kaart staan: alle vleesgerechten kunnen ook geleverd worden met vleesvervanger. Dat zie je in Nederland helaas niet of nauwelijks.
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:54 schreef lurf_doctor het volgende:

Dat de meeste vegatariers erg principeel zijn is mij bekend, maar het gaat meer om gastvrijheid en respect. Ik ben dan ook aangenaam verrast door de vegetariers in dit topic die wel respect hebben voor de (principele) vleeseter
Er bestaat niet zoiets als een "principiële vleeseter". Over welk principe hebben we het dan, "het is goed om dieren te slachten"? Bovendien, als een vegetariër écht principieel tegen vlees is zal hij echt zijn gasten geen vlees voorschotelen.

Mijn hoofdreden om gasten geen vlees voor te zetten is overigens dat ik de baklucht van vlees verschrikkelijk smerig vind. Dat hoef ik niet in mijn keuken.
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_42952583
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:13 schreef m021 het volgende:

[..]

In Groot-Brittannië hebben restaurants soms onder aan de kaart staan: alle vleesgerechten kunnen ook geleverd worden met vleesvervanger. Dat zie je in Nederland helaas niet of nauwelijks.
[..]

Er bestaat niet zoiets als een "principiële vleeseter". Over welk principe hebben we het dan, "het is goed om dieren te slachten"?
Je ontkent dat ik besta

In principe eet ik elke dag een stukje vlees omdat ik denk dat dat goed voor me en ik me er beter door voel
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_42952645
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:13 schreef m021 het volgende:

[..]

In Groot-Brittannië hebben restaurants soms onder aan de kaart staan: alle vleesgerechten kunnen ook geleverd worden met vleesvervanger. Dat zie je in Nederland helaas niet of nauwelijks.
[..]
Ja maar je kan van een zichzelf min of meer serieus nemend restaurant toch ook niet verwachten dat ze groenteburgers op de kaart zetten?
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 14:24:57 #38
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_42952793
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:20 schreef du_ke het volgende:

[..]

Ja maar je kan van een zichzelf min of meer serieus nemend restaurant toch ook niet verwachten dat ze groenteburgers op de kaart zetten?
toen ik nog groenlinkssympathisant vegetarier was, heb ik in een normaal restaurant eens de enige vegetarische maaltijd besteld die ze op de kaart hadden, het werd een kledderboel met vooral veel ketchup
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
pi_42952925
Ik heb er een hekel aan hoe dieren behandeld worden in de bio-industrie en er ligt toch steevast een lap vlees op mijn bord...dat is pas hypocriet.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 14:28:57 #40
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_42952930
Die OP, hoe herkenbaar!
pi_42953085
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:20 schreef du_ke het volgende:

[..]

Ja maar je kan van een zichzelf min of meer serieus nemend restaurant toch ook niet verwachten dat ze groenteburgers op de kaart zetten?
Ben ik niet met je eens, in zoverre dat een serieus restaurant weliswaar geen groenteburger op de kaart moet zetten, maar wel moet zorgen voor een (of eigenlijk minimaal 3) volwaardig vegetarisch gerecht.
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_42953122
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:28 schreef Autodidact het volgende:
Ik heb er een hekel aan hoe dieren behandeld worden in de bio-industrie en er ligt toch steevast een lap vlees op mijn bord...dat is pas hypocriet.
Ik vond dat ik geen vlees meer zou mogen eten als ik mijn lammetjes niet naar de slacht zou kunnen brengen.

Ik ben gister een paar uur in de slachterij geweest. Ik kan dan de levende koeien zien, terwijl ik in een koelcel sta waar een voor een mijn lammetjes schoon aan de haak worden binnengetakeld, waarna ik zeg: maak er maar plakjes van, en dan verpak ik de plakjes in zakjes.

In dezelfde ruimte hangt een gehalveerde koe. Weet je dat ze een speciale flex (haakse slijper) hebben voor koe? En een hele mooie bijl. Is mooi werk, slager zijn . Vonden m'n slagers ook.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_42953177
Overigens heb ik je post nu ook maar even gelezen en ik vind je wel zielig hoor .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42953234
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:33 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Ben ik niet met je eens, in zoverre dat een serieus restaurant weliswaar geen groenteburger op de kaart moet zetten, maar wel moet zorgen voor een (of eigenlijk minimaal 3) volwaardig vegetarisch gerecht.
Dat wel natuurlijk.
Was vorige jaar in Oekraïne ne dat was voor een aantal vegetariers in ons reisgezelschap ook geen groot succes .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_42953262
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:34 schreef sigme het volgende:
In dezelfde ruimte hangt een gehalveerde koe. Weet je dat ze een speciale flex (haakse slijper) hebben voor koe? En een hele mooie bijl. Is mooi werk, slager zijn . Vonden m'n slagers ook.
Het heeft wel wat inderdaad.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 14:44:51 #47
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_42953489
Ik eet al jaren geen vlees meer, maar zelf heb ik die vraag nog nooit gesteld gekregen. Maar ik ben dan zelf ook geen vegetariër met bekeringsdwang, en vind de hele wel-of-geen vlees sowieso niet zo enorm boeiend. Ik ben dan ook meer vegetariër omdat ik vlees gewoon niet te vreten vind.

Maar Nederland is wel erg vega-minded. Op vakantie in Frankrijk konden we in El Supermarche lang zoeken naar vleesvervangers. .
Ik ga naar huis.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 14:47:44 #48
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_42953587
In Denemarken werd ik uitgelachen toen in in de supermarkt vroeg waar de vleesvervangers lagen.
pi_42953885
Ik vind ' vleesvervangers' dan ook wel zo'n raar concept. Je lust geen vlees of je wil geen vlees - en dan ga je op zoek naar iets wat er zoveel mogelijk op lijkt? Ik ga toch ook niet op zoek naar nep-haring omdat ik echt *gruw* van haring?

Er is de wereld aan niet-vlees, wat zal je dan modderen met gemanipuleerde eiwitklonten met chemische smaakstoffen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_42954028
Ik kan me voorstellen dat je de bite van vlees mist.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')