FOK!forum / Culinesse à gogo / Zelf een High Tea maken
SCHwoensdag 25 oktober 2006 @ 19:50
Zaterdag komt er een mannetje of tig hier voor een hoge thee omdat mijn lieve man morgen 40 jaar wordt

Ik maak de meeste dingen zelf en wil graag jullie commentaar.

Wat heb ik al gemaakt

- Veel appeltaart
- Citroentaart
- (Rozijen)cakes
- Muffins (nog niet zoveel)
- Brownies (staan nu in de oven)
- Rijstevlaai

Wat ga ik nog maken:
- sandwiches
- hartige taarten

Wat ga ik kopen:
- koekjes
- bonbons

Ik twijfel nog of ik de scones zelf zal maken.

Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
dialMforMonkeywoensdag 25 oktober 2006 @ 19:55
CheeseScones zijn een must
dwergwoensdag 25 oktober 2006 @ 19:56
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:50 schreef SCH het volgende:
Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
Een cricketwedstrijd.
lief_kellytjewoensdag 25 oktober 2006 @ 20:03
Ben een paar weken geleden wezen high tea-en en je kon naast alle lekkere dingen die je al noemde ook kiezen voor een ragoutbakje, fruitsalade en/of quiche. En natuurlijk een hele hoop verschillende soorten thee maar dat is wel heel vanzelfsprekend, hihi. Succes en veel plezier!
golferwoensdag 25 oktober 2006 @ 21:05
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:50 schreef SCH het volgende:


Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
Thee.
Molluckwoensdag 25 oktober 2006 @ 21:06
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 20:03 schreef lief_kellytje het volgende:
Ben een paar weken geleden wezen high tea-en en je kon naast alle lekkere dingen die je al noemde ook kiezen voor een ragoutbakje, fruitsalade en/of quiche. En natuurlijk een hele hoop verschillende soorten thee maar dat is wel heel vanzelfsprekend, hihi. Succes en veel plezier!
3 verschillende soorten thee, in een vastgestelde volgorde...
Avaniwoensdag 25 oktober 2006 @ 21:11
Voor de sandwiches raad ik aan: creamcheese, plakje gerookte zalm en een beetje rucola sla.
n0awoensdag 25 oktober 2006 @ 21:14
Scones met oude kaas, oregano en stukjes zongedroogde tomaat. Erg lekker.

Cheesecake ook erg lekker maar misschien een beetje machtig.
Martijn_77woensdag 25 oktober 2006 @ 21:15
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:50 schreef SCH het volgende:
Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
Thee met veel melk
Jordy-Bwoensdag 25 oktober 2006 @ 21:18
Voor de sandwich is er natuurlijk maar één verplichting:
Cucumber sandwiches
MissHobjewoensdag 25 oktober 2006 @ 22:34
Van die lekkere lobbige slagroom ( clotthed cream maar dat is hier niet echt makkelijk te krijgen) voor bij bv. scones zou ik zekers doen.

En natuurlijk een breed assortiment aan thee is must
golferwoensdag 25 oktober 2006 @ 22:45
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 21:11 schreef Avani het volgende:
Voor de sandwiches raad ik aan: creamcheese, plakje gerookte zalm en een beetje rucola sla.
Of deze combinatie:
Gerookte zalm sandwich

Vermeng boter met bieslook. Roer mascarpone los en meng dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
Avaniwoensdag 25 oktober 2006 @ 23:19
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Of deze combinatie:
Gerookte zalm sandwich

Vermeng boter met bieslook. Roer mascarpone los en meng dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
Hmm, ben benieuwd. Zo te zien, is het denk ik lekker.
rudedeltadudewoensdag 25 oktober 2006 @ 23:33
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 22:34 schreef MissHobje het volgende:

En natuurlijk een breed assortiment aan thee is must
dat valt wel mee...
meestal toch maar drie soorten ofzo?
rudedeltadudewoensdag 25 oktober 2006 @ 23:36
Kan je hier trouwens iets mee?
High Tea

Trouwens... die tip van niet alleen thee lijkt me een verstandige tip, zeker als het om een verjaardag gaat
Matnessdonderdag 26 oktober 2006 @ 00:52
mischien vind je hier nog wat?
high tea
SCHdonderdag 26 oktober 2006 @ 10:02
Ik maak er natuurlijk weer veel te veel werk van en ben ook nog ziekjes.

De muffins zijn erg goed gelukt, de brownies ook maar daar houd ik minder van.

Bedankt voor de tips, ik ga zo weer boodschappen doen voor scones en cheesecake.
Morgen doe ik de sandwich-boodschappen!
n0adonderdag 26 oktober 2006 @ 10:40
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 22:34 schreef MissHobje het volgende:
Van die lekkere lobbige slagroom ( clotthed cream maar dat is hier niet echt makkelijk te krijgen) voor bij bv. scones zou ik zekers doen.

En natuurlijk een breed assortiment aan thee is must
Clotted cream in Rotterdam bij Jac A van Zanten

http://www.jacavanzanten.nl/
Hikdonderdag 26 oktober 2006 @ 19:21
Hey! Goed topic... ik heb net een heel stel mensen uitgenodigd voor begin december. Goed, het is nog even weg, maar goede tips kan ik zeker gebruiken...

Ik wil ook zeker iets doen met chocoladetaart (ja, het zijn allemaal dames ). Goede ideeën zijn welkom... hoe gruwelijker, hoe beter.

De tips voor de sandwiches zijn ook goed.

Is het maken van scones erg lastig? En hoe lang kun je ze bewaren? Ik heb een piepklein oventje, dus ik zal dingen een beetje vooraf moeten maken... waarschijnlijk zijn scones het beste om op het laatste moment te bakken?

Een goed idee voor een hartige taart is ook welkom. Zat te denken aan iets met Stilton... das wel héél engels (en heel lekker).

SCHdonderdag 26 oktober 2006 @ 20:12
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 19:21 schreef Hik het volgende:
Is het maken van scones erg lastig? En hoe lang kun je ze bewaren? Ik heb een piepklein oventje, dus ik zal dingen een beetje vooraf moeten maken... waarschijnlijk zijn scones het beste om op het laatste moment te bakken?
Heb ze vanmiddag gemaakt, maar was niet enorm te spreken over het resultaat. Morgen nog een x denk ik. Lees nu op het recept: ze worden snel droog dus maak geen voorraadje
n0adonderdag 26 oktober 2006 @ 20:34
Ik gebruik dit recept van delia als basis http://www.deliaonline.co(...)ke-scones,24,AR.html ik vorm ze individueel ipv met een ringetje, wordt anders maar nog steeds erg lekker.
Pietverdrietdonderdag 26 oktober 2006 @ 22:16
Vergeet niet dat je een écht engels servies nodig hebt.
* Pietverdriet heeft voor de high tea zijn Royal Albert servies (lady Hamilton), het meest nichtenkitch servies allertijden.
GrotePiervrijdag 27 oktober 2006 @ 01:00
je kan ook eens hartige muffins maken....met tonijn bijv....
golfervrijdag 27 oktober 2006 @ 01:54
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vergeet niet dat je een écht engels servies nodig hebt.
* Pietverdriet heeft voor de high tea zijn Royal Albert servies (lady Hamilton), het meest nichtenkitch servies allertijden.


Lijkt me een leuk verjaardagscadeau voor J. en N.
SCHvrijdag 27 oktober 2006 @ 09:55
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vergeet niet dat je een écht engels servies nodig hebt.
* Pietverdriet heeft voor de high tea zijn Royal Albert servies (lady Hamilton), het meest nichtenkitch servies allertijden.
Gelukkig zijn wij geen homo's
Hikvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:30
Ik denk ook dat ik niet speciaal een servies ga aanschaffen...

Overigens wel een leuk idee om ergens zo'n lekkere kitch theepot te kopen. Ik heb er nu maar één, maar dat is niet genoeg natuurlijk. Eigenlijk zou ik zo'n theepot moeten met zo'n gehaakte warmhouder er overheen...

Oeh, of deze:
Pietverdrietvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:37
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:55 schreef SCH het volgende:

[..]

Gelukkig zijn wij geen homo's
Plaatje


ParanoidEvvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:40
Aaaaah mijn ogen! Maar het past er inderdaad prima bij.
En ik neem aan dat je thee gaat drinken en geen 3 dozen pickwickzakjes in verschillende smaken gaat kopen he...?
Hikvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:44
Ja, ik heb nog heel veel lekkere thee liggen. Meegenomen uit Afrika enzo. En omdat ik geen koffie drink blijven mensen mij ook maar thee cadeau doen... m'n kast puilt uit!

Heb trouwens ook nog coca-thee staan, uit Peru. Maar dat past misschien niet echt...
SCHvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:51
Ik hou niet eens erg van thee
cinnamongirlvrijdag 27 oktober 2006 @ 10:57
En je moet natuurlijk alles uitstallen op een superkitscherige etagere:

Hikvrijdag 27 oktober 2006 @ 11:39
Oeh. soesjes... dat is ook goed!
B.R.Oekhoestvrijdag 27 oktober 2006 @ 17:28
Wat is dat nou weer voor kapitalistische decadentie, een high tea. Typisch zoiets dat ontstaan is in de tijd van de slavenhandel.
Nee Jaap, doe nou maar konsekwent en ga maar weer gewoon aan de macrobiotische volkorenbolletjes met een kopje Max Havelaarthee.
SCHvrijdag 27 oktober 2006 @ 18:25
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 17:28 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Wat is dat nou weer voor kapitalistische decadentie, een high tea. Typisch zoiets dat ontstaan is in de tijd van de slavenhandel.
Nee Jaap, doe nou maar konsekwent en ga maar weer gewoon aan de macrobiotische volkorenbolletjes met een kopje Max Havelaarthee.
Ik ben een SALONsocialist man
Oblivionvrijdag 27 oktober 2006 @ 18:33
Brits eetwaar? Waar te koop/bestellen?

Ook een makkelijk topic.
Silmarwenzaterdag 28 oktober 2006 @ 08:22
SCH als je nog tijd hebt, je MOET Lady Grey thee hebben. Deze thee is heel erg lekker en net wat zoeter dan Earl Grey, maar in combinatie met zoetigheid (bonbons, taart, whatever) is Lady Grey de lekkerste thee op aarde. De thee is vaak niet in gewone winkels te koop behalve met kerst, maar de Simon Levelt of een andere thee winkel heeft deze thee wel.
Verder mag je geen thee uit zakjes serveren, dat is cheap en veel Britten zullen het zien als een belediging, maar we zijn natuurlijk in Nederland. Eigenlijk moet je Harrods thee hebben (en dan vooral Jasmijn )

Wie een high tea houdt, moet Lady Grey als laatste thee serveren.
Veel plezier vandaag.
SCHzaterdag 28 oktober 2006 @ 12:22
Thanx, ga nu de laatste hand liggen. De cheesecake is gisteren zwart geblakerd

Nu scones bakken, sandwiches beleggen en morgen hier foto's posten.
Blueszaterdag 28 oktober 2006 @ 13:51
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 12:22 schreef SCH het volgende:
Thanx, ga nu de laatste hand liggen. De cheesecake is gisteren zwart geblakerd

Nu scones bakken, sandwiches beleggen en morgen hier foto's posten.
Ik moest ff opzoeken wat scones zijn hoor
Ben benieuwd, het klinkt lekker allemaal!


* Bluezz gaat uitnodiging zoeken hoelaat we ook alweer verwacht worden
SCHzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:40
Afwassen vanaf 21.30 BLuezzie
Pietverdrietzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:42
SCH heb je ook clotted cream voor over je scones?
Jettzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:43
Scones . High Tea . Mag ik ook komen?
SCHzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:51
Ja PIet, iheb ik zelf gemaakt
Pietverdrietzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:53
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 15:51 schreef SCH het volgende:
Ja PIet, iheb ik zelf gemaakt
Vertel! Vertel!
SCHzaterdag 28 oktober 2006 @ 15:54
Mascarpone met creme fraiche.

Ik heb ook al foto's maar dat moet Bluezz later maar doen - de eerste gast is binnen en ik ben al bekaf

Het is vast niet allemaal volgens jouw hoge standaard piet maar het ziet er wel mooi uit en het smaakt vast mjammie
senestazaterdag 28 oktober 2006 @ 15:56
Wauw dit klinkt wel erg leuk hoor, ben benieuwd naar de foto's morgen!
Blueszaterdag 28 oktober 2006 @ 16:17
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 15:54 schreef SCH het volgende:
Mascarpone met creme fraiche.

Ik heb ook al foto's maar dat moet Bluezz later maar doen - de eerste gast is binnen en ik ben al bekaf

Het is vast niet allemaal volgens jouw hoge standaard piet maar het ziet er wel mooi uit en het smaakt vast mjammie


Het ziet er errug uit
Is het wel ingezegend door het beeldje erboven?
MissHobjezaterdag 28 oktober 2006 @ 19:00
WOw die foto
Vast niets meer over
golferzondag 29 oktober 2006 @ 00:03
Is het allemaal opgegaan, of kom je morgen nog even de restjes bij ons langsbrengen?
Martijn_77zondag 29 oktober 2006 @ 00:09
Ziet er goed uit SCH

En heeft het ook allemaal gesmaakt?
SCHzondag 29 oktober 2006 @ 00:12
Er is nog wel wat over, maar het meeste is wel op. Nog een hele cake en een hele appeltaart.

De citroentaart was favoriet, de brownies en scones deden het ook erg goed. De rijstevlaai minder en de sandwiches eigenlijk pas na half 7.

Het was heerlijk maar wel veel werk en dan zo snel weer op.
Pietverdrietzondag 29 oktober 2006 @ 15:22
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 00:12 schreef SCH het volgende:
Er is nog wel wat over, maar het meeste is wel op. Nog een hele cake en een hele appeltaart.

De citroentaart was favoriet, de brownies en scones deden het ook erg goed. De rijstevlaai minder en de sandwiches eigenlijk pas na half 7.

Het was heerlijk maar wel veel werk en dan zo snel weer op.
* Pietverdriet zegt met een snik in zijn stem..
Nu weet je wat het is, sta je uren in de keuken en ze schrokken het in 5 minuten naar binnen...
SCHzondag 29 oktober 2006 @ 15:30
Clotted cream is dus vrij gemakkelijk te benaderen met een combi van mascarpone en creme fraiche.

Stukje taart Piet?

Soms zou ik dit wel voor mijn werk willen doen.
Pietverdrietzondag 29 oktober 2006 @ 15:32
* Pietverdriet zit aan een banketletter.
SCHzondag 29 oktober 2006 @ 15:56
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet zit aan een banketletter.
De V van Verdonk zeker
LaPrestigezondag 29 oktober 2006 @ 16:07
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:30 schreef SCH het volgende:
Clotted cream is dus vrij gemakkelijk te benaderen met een combi van mascarpone en creme fraiche.
Bedankt voor de tip, ik vind dat zo goddelijk op mn scones
assepoesmaandag 30 oktober 2006 @ 08:46
Je was al vrij vroeg begonnen met het bakken van allerlei dingen. Hoe bewaar je die zodat ze na een aantal dagen nog vers smaken?

Ik heb nl ook een tea party in december.
Pietverdrietmaandag 30 oktober 2006 @ 09:36
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:56 schreef SCH het volgende:

[..]

De V van Verdonk zeker
Nee, die van me vriend
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 14:43
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 08:46 schreef assepoes het volgende:
Je was al vrij vroeg begonnen met het bakken van allerlei dingen. Hoe bewaar je die zodat ze na een aantal dagen nog vers smaken?
Invriezen lijkt me
Hikmaandag 30 oktober 2006 @ 16:51
Ik heb 8 vriendinnen geboekt voor 10 december. Onder het motto "'WAT nou strak de feestdagen in?"

Iedereen is heel enthousiast en ik ben al heel hard recepten aan het zoeken. De voorgaande foto's geven zeker inspiratie!
assepoesmaandag 30 oktober 2006 @ 19:29
@Hik, hier staan ook nog een paar ideetje: High tea recepten
SCHmaandag 30 oktober 2006 @ 19:33
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 14:43 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Invriezen lijkt me
assepoesmaandag 30 oktober 2006 @ 20:26
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 19:33 schreef SCH het volgende:

[..]

En weer ontdooien bij kamertemperatuur? Of sommige dingen mbv de magnetron op standje ontdooien? Of is dat nu echt 1 van mijn slechtere ideeen?
SCHmaandag 30 oktober 2006 @ 21:12
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 20:26 schreef assepoes het volgende:

[..]

En weer ontdooien bij kamertemperatuur? Of sommige dingen mbv de magnetron op standje ontdooien? Of is dat nu echt 1 van mijn slechtere ideeen?
Ik heb geen magnetron en zou het niet weten maar naturel rustig ontdooien tijdens een mooi nachtje is uitstekend en de meeste dingen kunnen daar goed tegen. Appeltaart en cake gedijen er heel goed bij.
AudreyHepburndonderdag 2 november 2006 @ 10:21
Hee SCH.

Wat voor thee heb je nou uiteindelijk geschonken ?

En over clotted cream: als ik scones maak, dan maak ik altijd clotted cream van ongezoete slagroom. Die klop je tot ie lobbig is, misschien nog iets meer, maar niet stijf. En dan schep je er net zo lang creme fraiche doorheen totdat je de smaak en substantie goed vindt.

Qua sandwiches: eiersalade, een gouwe ouwe, altijd goed. Gerookte zalm met dille/mosterd-mayonaise achtige zut. (Te koop bij winkels als Oil&Vinegar enzo)

En mochten er nou kindertjes komen op de verjaardag: pindakaas met schijfjes banaan erop doet het altijd perfect. Sterker nog, als je nou een tweede etagere hebt, maak dan een aparte kinderetagaire, met kleinere scones, en sandwiches in smaken die kinderen wel goed trekken. (Niet alle kinderen houden immers van vis bijv.)

Oh en lemoncurd bij de scones ! Ik heb wel geweten hoe je dat maakte (SUIKER ! Citroen ! SUIKER ! Ei !) maar ik heb er geen recept van, maar dat moet ook wel op de kop te tikken zijn bij een Britse eetwinkel.

En had je nou ook hartige taarten gemaakt ? Want die doen het altijd goed als "opvulling" zal ik maar zeggen, dat je niet alleen maar zoete dingen hebt. En hartige taarten aanpassen aan het seizoen is altijd leuk. . Dus voor nu iets met paddestoelen, blauwe kaas en of spek bijvoorbeeld. En voor de lente spinazietaart met verse kruiden. .

--

Ik krijg al helemaal zin in een high tea maken ! Misschien moet ik dat ook maar gewoon doen ofzo.
AudreyHepburndonderdag 2 november 2006 @ 10:25
Hier een recept voor lemoncurd. Lemoncurd is een dikke "spread", met een diepe citroensmaak. Zoet, maar fris. En ik zag dat dit recept alleen werkte met citroensap, maar het is ook lekker om de schil van de citroen te raspen (eerst goed wassen !) en die er dan ook door te doen. Gewoon lekker mee laten koken zodat ie lekker zacht wordt. .

Oh en citroenen kosten geen drol bij de Turk.
Jordy-Bdonderdag 2 november 2006 @ 11:04
Je hebt de korstjes niet van de sandwiches gesneden...
Hikdonderdag 2 november 2006 @ 11:36
Wat een goed idee, lemoncurd!
Weet nog niet of ik het zelf maken zal... Er staat hier soms zo'n mannetje op de markt met biologische marmelades en die heeft ook curd. Heel lekker!

Hartige taart met blauwe kaas lijkt me inderdaad heel goed. Ik had het idee om iets te doen met Blue Stilton... lekker in stijl! Heeft iemand een goed recept?
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:04 schreef Jordy-B het volgende:
Je hebt de korstjes niet van de sandwiches gesneden...
Dat dacht ik ook gelijk!
Pietverdrietdonderdag 2 november 2006 @ 11:47
quote:
Op donderdag 2 november 2006 10:25 schreef AudreyHepburn het volgende:
Hier een recept voor lemoncurd. Lemoncurd is een dikke "spread", met een diepe citroensmaak. Zoet, maar fris. En ik zag dat dit recept alleen werkte met citroensap, maar het is ook lekker om de schil van de citroen te raspen (eerst goed wassen !) en die er dan ook door te doen. Gewoon lekker mee laten koken zodat ie lekker zacht wordt. .

Oh en citroenen kosten geen drol bij de Turk.
Je moet wel onbespoten citroenen gebruiken, de bestrijdingsmiddelen op citrusvruchten zijn tamelijk sterk en giftig
AudreyHepburndonderdag 2 november 2006 @ 13:42
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet wel onbespoten citroenen gebruiken, de bestrijdingsmiddelen op citrusvruchten zijn tamelijk sterk en giftig
Is het toch zo erg. . Jakkes.

Nouja, niet naar de Turk dus, maar naar de biologische winkel. .
SCHdonderdag 2 november 2006 @ 13:45
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:04 schreef Jordy-B het volgende:
Je hebt de korstjes niet van de sandwiches gesneden...
Nee, en je bent de eerste die er over begint
SCHdonderdag 2 november 2006 @ 13:46
quote:
Op donderdag 2 november 2006 10:21 schreef AudreyHepburn het volgende:
Hee SCH.

Wat voor thee heb je nou uiteindelijk geschonken ?
Van alles, want er zijn plm. 10 potten doorheen gegaan, veel zoethout, munt, earl grey.
Hikvrijdag 1 december 2006 @ 11:05
Ok, de voorbereidingen voor volgende week zijn in volle gang. Ik ben ook een beetje doorgeslagen met uitnodigen en iedereen is héél enthousiast, zodat er ik nu straks 12 meiden in mijn studiootje moet stampen...

In de planning staat het volgende:
  • Superchocoladetaart
  • Lemon crunch pie
  • Quiche met cheddar, blue stilton, paddestoelen, spekjes en walnoot
  • Sandwiches met kommkommer/creamcheese; zalm/mierikswortel/creamcheese; nog een andere. (zit te denken aan peer/walnoot/blauwe kaas)
  • Bonbons (Leonidas?)
  • Nogat (ok, past misschien niet erg, maar heb overheerlijke nogat meegenomen uit Ecuador!)
  • Scones met clotted cream en verschillende soorten jam (heb bij de hierboven genoemde Engelse winkel in Den Haag allemaal kleine potjes gehaald met smaken als "Tawny orange" en "Strawberry-champagne")
  • Koekjes?

    Volgens mij kom ik een aardig eind zo. Ik kan ook niet veel meer dingen gaan bakken, want heb maar één piekleine oven. Moet sowieso even zien in welke volgorde ik het allemaal ga doen zodat niet alles koud en oud is tegen de tijd dat iedereen er is. Heeft iemand hier tips voor? De quiche zou ik bijvoorbeeld een dag van tevoren kunnen maken en hem dan op de dag zelf opwarmen. Maar de twee taarten moeten eigenlijk op het moment zelf. Hoe lang kun je scones vooraf maken?

    Verder komen er twee zwangere vriendinnen. Moet ik daar nog ergens rekening mee houden?
    Andere tips?
  • p_igletvrijdag 1 december 2006 @ 12:07
    quote:
    Op vrijdag 1 december 2006 11:05 schreef Hik het volgende:

    Verder komen er twee zwangere vriendinnen. Moet ik daar nog ergens rekening mee houden?
    Andere tips?
    De belangrijkste dingen, geen rauw vlees/vis maar dat heb je niet
    en geen rauwmelkse kaas... dus bij je blauwe kaas even opletten dat dit van gepasteuriseerde melk is.

    Verder geen enkel probleem
    Hikmaandag 4 december 2006 @ 15:39
    Iemand gaat mij clotted cream opsturen uit Engeland!
    Christinemaandag 4 december 2006 @ 15:42
    quote:
    Op vrijdag 1 december 2006 12:07 schreef p_iglet het volgende:

    [..]

    De belangrijkste dingen, geen rauw vlees/vis maar dat heb je niet
    en geen rauwmelkse kaas... dus bij je blauwe kaas even opletten dat dit van gepasteuriseerde melk is.

    Verder geen enkel probleem
    Rauwmelkse kaas mag in NL niet meer verkocht worden dacht ik.

    Verder: ziet er goed uit, SCH! Ik hou me aanbevolen als bezoek, mocht je een herkansing overwegen .
    So_Addictivemaandag 4 december 2006 @ 16:56
    quote:
    Op zondag 29 oktober 2006 15:30 schreef SCH het volgende:
    Clotted cream is dus vrij gemakkelijk te benaderen met een combi van mascarpone en creme fraiche.
    In engeland heb ik me ram gegeten aan scones en clotted cream.
    Een recpet voor scones en clotted cream heb ik wel maar clotted cream is niet zo handig om te maken.

    Ik zal de combi van mascarpone en creme fraiche eens proberen...

    [ Bericht 0% gewijzigd door So_Addictive op 04-12-2006 17:01:45 ]
    So_Addictivemaandag 4 december 2006 @ 16:59
    quote:
    Op maandag 4 december 2006 15:39 schreef Hik het volgende:
    Iemand gaat mij clotted cream opsturen uit Engeland!
    Hoe? dat is in de koeling maar 3 dagen houdbaar!

    Ik weet dat omdat ik het op vakantie ook mee naar huis wilde nemen.
    Hikmaandag 4 december 2006 @ 17:00
    Geen idee... ik merk het wel... (of niet dan uiteindelijk )
    Fixersdinsdag 5 december 2006 @ 22:10
    Creme Fraiche + Mascarpone = clottedcream vervanger Dan wordt het toch zurig qua smaak? In mijn herrinering van mijn engelse stagetijd hadden was clotted cream neutraal van smaak, en dan nog eerder iets zoetig inplaats van zuur. Echte Cornish Clotted Cream hadden we daar, heerlijk!

    Ik heb ook nog een scones recept meegekregen van de pastry chef... maar dat spreekt weer over hard en soft flour. Als ik het goed heb begrepen is dat het verschil tussen winterharde en niet winterharde tarwe. Iemand verheldering? Ik kan nog wel melden dat scones uitstekend zijn in te vriezen. Op de dag dat je ze wilt eten 's morgens uit de vriezer halen en laten ontdooien en vlak voor het serveren nog een minuutje in de magnetron zodat ze lekker warm zijn. En dan uiteraard opdienen met aardbeienjam (ik accepteer geen substituut) en voornoemde clotted cream.

    Voor de Haagse fokkers: Woodleaf & Furn. (in het rijtje naast de boeddah bar, bij het oude stadhuis en de grote kerk) verkoopt potjes clotted cream en scones.
    So_Addictivewoensdag 6 december 2006 @ 08:39
    quote:
    Op dinsdag 5 december 2006 22:10 schreef Fixers het volgende:
    Creme Fraiche + Mascarpone = clottedcream vervanger Dan wordt het toch zurig qua smaak? In mijn herrinering van mijn engelse stagetijd hadden was clotted cream neutraal van smaak, en dan nog eerder iets zoetig inplaats van zuur. Echte Cornish Clotted Cream hadden we daar, heerlijk!
    Mascarpone is zoet van smaak
    Fixerswoensdag 6 december 2006 @ 09:59
    quote:
    Op woensdag 6 december 2006 08:39 schreef So_Addictive het volgende:

    [..]

    Mascarpone is zoet van smaak
    Toch beter moeten opletten bij warenkennis.
    So_Addictivewoensdag 6 december 2006 @ 10:07
    Maar toch, Cornish clotted cream is toch het lekkerste!
    Hikwoensdag 6 december 2006 @ 12:04
    quote:
    Op dinsdag 5 december 2006 22:10 schreef Fixers het volgende:
    Voor de Haagse fokkers: Woodleaf & Furn. (in het rijtje naast de boeddah bar, bij het oude stadhuis en de grote kerk) verkoopt potjes clotted cream en scones.
    Ik zag het dit weekend inderdaad. Heb er een pakje ( ) gehaald om scones te maken. De Clotted Cream is trouwens 8,95 voor een heel klein potje!
    assepoeswoensdag 6 december 2006 @ 15:53
    Ik ga er morgenochtend eens kijken. Dit weekend 2 middagen teaparty.
    Blueszondag 9 november 2008 @ 23:00
    Ik warm dit topic even op, a.s. zondag doen wij het hier dunnetjes over. Gewoon met zijn 4tjes een kleine high tea. Heb al brownies getest (de suiker vergeten, dus dat was lekker dommmmm en niet lekker). Ik wil ook nog http://www.smulweb.nl/844(...)et-ham-en-eiersalade maken.
    En eigenlijk nog iets leuks erbij.
    Muffins en/of Scones, nog nooit gemaakt dus receptjes en ervaringen svp
    SCHzondag 9 november 2008 @ 23:02
    Kom maar stage lopen.
    Blueszondag 9 november 2008 @ 23:07
    quote:
    Op zondag 9 november 2008 23:02 schreef SCH het volgende:
    Kom maar stage lopen.
    Kom maar les geven
    Oblivionmaandag 10 november 2008 @ 00:57
    quote:
    Op zondag 9 november 2008 23:00 schreef Bluezz het volgende:
    Ik warm dit topic even op, a.s. zondag doen wij het hier dunnetjes over. Gewoon met zijn 4tjes een kleine high tea. Heb al brownies getest (de suiker vergeten, dus dat was lekker dommmmm en niet lekker). Ik wil ook nog http://www.smulweb.nl/844(...)et-ham-en-eiersalade maken.
    En eigenlijk nog iets leuks erbij.
    Muffins en/of Scones, nog nooit gemaakt dus receptjes en ervaringen svp
    Die heb ik van de week nog gebookmarked:

    http://www.videojug.com/film/how-to-make-english-scones

    xxjosjexmaandag 10 november 2008 @ 12:20
    Leuk zeg, wil binnekort ook een high tea gaan doen met vriendinnen.
    Ga wel wat spulletjes halen bij de bakkerswinkel in Utrecht. Scones en de cream....
    Weet iemand nog een 6 persoons engels servies voor me om over te nemen???

    Ga vanmiddag even bij de kringloop kijken ook denk ik....
    MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 13:16
    Lekker.
    Dit moet ik ook eens doen.
    Oblivionmaandag 10 november 2008 @ 14:43
    http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls

    Deze zijn ook erg lekker!
    Heb ze van het weekend gemaakt, maar ze waren een beetje droog.
    Geen idee wat je daar aan zou kunnen doen. (Heb namelijk exact het recept gevolgd)

    Maar wel een aanrader, je huis gaat er zo heerlijk van geuren...
    En het staat zo gezellig!

    MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 15:03
    Ik heb ooit eens in een programma gezien dat ze die dingen verzopen in roomboter. Dan zijn ze vast niet droog meer.
    Oblivionmaandag 10 november 2008 @ 15:06
    Je wilt niet weten hoeveel er hier al in zit...
    Ik had het net zo goed gelijk op mijn heupjes kunnen smeren...
    En de suiker....oh die goddelijke bruine suiker met kaneel...
    B.R.Oekhoestmaandag 10 november 2008 @ 17:09
    Wat een kick, die kerel van SCH heeft inmiddels Abraham al gezien
    SCHmaandag 10 november 2008 @ 17:14
    quote:
    Op maandag 10 november 2008 17:09 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
    Wat een kick, die kerel van SCH heeft inmiddels Abraham al gezien
    Nee hoor, die lieve schat is een paar weken geleden 42 geworden.
    Bluesmaandag 10 november 2008 @ 17:32
    Tnxx Obli voor de tippies
    Die cinnamon rolls ga ik zéker maken, en de scones laat ik voor wat ze zijn aangezien ik ook al sandwiches maak
    Videojug is handig!!

    [ Bericht 25% gewijzigd door Blues op 10-11-2008 17:50:56 ]
    Oblivionmaandag 10 november 2008 @ 18:02
    Ik ga van het weekend die scones maken...
    Lijkt me heerlijk...
    Alleen wij hebben geen double cream in nederland?
    Wat kan je dan als vervanging nemen?
    n0amaandag 10 november 2008 @ 19:35
    Dan zou ik of clotted cream of gewone slagroom nemen.
    Oblivionmaandag 10 november 2008 @ 21:14
    Thanks, n0a!

    Google is my friend:
    quote:
    Clotted Cream

    (vetgehalte 55%)

    Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl

    Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream.

    Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom. (zie ook: de kooktips).
    quote:
    Double cream

    (vetgehalte 48%)

    Double cream is een dikke roomsoort die vetter is dan onze slagroom. De gewone slagroom die wij kennen heeft een vetgehalte van 35%.

    Soms wordt gesuggereerd dit te vervangen door mascarpone. Dit heeft echter een veel hoger vetgehalte (80%). Wellicht dat een mengsel van mascarpone en slagroom in de verhouding 1:2 in de buurt komt.


    Gaat helemaal goed komen...
    n0amaandag 10 november 2008 @ 23:22
    Mocht je clotted cream willen kopen:

    http://www.abitofbritain.nl/verkoop.htm
    xxjosjexdinsdag 11 november 2008 @ 11:00
    Bij de bakkerswinkels in heel nederland kan je ook clotted cream halen..... www.bakkerswinkel.nl
    Obliviondinsdag 11 november 2008 @ 11:38
    quote:
    Op maandag 10 november 2008 23:22 schreef n0a het volgende:
    Mocht je clotted cream willen kopen:

    http://www.abitofbritain.nl/verkoop.htm
    Gebookmarked!
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2008 11:00 schreef xxjosjex het volgende:
    Bij de bakkerswinkels in heel nederland kan je ook clotted cream halen..... www.bakkerswinkel.nl
    Ook gebookmarked!

    Dank jullie wel dames.
    Blueszaterdag 15 november 2008 @ 20:15
    Browniecake, bessenmuffins en cinnamanrolls, een rollende golfer en een ontplofte keuken, het was een 'bewogen' middag











    Oblivionzaterdag 15 november 2008 @ 20:21
    Hmmm, ziet er heerlijk uit!
    MinderMutsigzaterdag 15 november 2008 @ 20:43
    Leuke foto's! Ik kan het bijna ruiken.
    Ik krijg er honger van.
    Den_Haagzaterdag 15 november 2008 @ 20:48
    hoe laat moeten we komen eten?
    Nanteszondag 16 november 2008 @ 13:21
    Wat een leuk topic! Ik ga binnenkort samen met drie vriendinnen ook een feest geven en we dachten er ook aan om een High Tea te doen .
    Blueszondag 16 november 2008 @ 13:57
    Het is weer eens wat anders dan tapas, borrelen met happen etc.
    We zetten er ook nog witte driehoekjes sandwich bij met zalm en sla

    Het is niet zoveel als de TS, we zijn dan ook maar met 4 personen en een poes



    [ Bericht 26% gewijzigd door Blues op 16-11-2008 14:46:18 ]
    ColdFeetzondag 16 november 2008 @ 14:42
    Ohhh, die cinnamonbuns
    Waren ze lekker?
    Blueszondag 16 november 2008 @ 14:47
    Ze moeten nog gegeten worden
    ColdFeetzondag 16 november 2008 @ 14:49
    Ach kom, je maakt mij niet wijs dat je er niet eentje geproefd hebt
    SCHzondag 16 november 2008 @ 14:54
    Lekker hoor bluezzie, zijn het sandwiches met zalm?
    golferzondag 16 november 2008 @ 15:00
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 14:54 schreef SCH het volgende:
    Lekker hoor bluezzie, zijn het sandwiches met zalm?
    Ja, wilde Alaska-zalm.
    SCHzondag 16 november 2008 @ 15:01
    Sarah Palin zalm dus
    boriszzondag 16 november 2008 @ 15:07
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 15:01 schreef SCH het volgende:
    Sarah Palin zalm dus
    Die knuppelt die zalm zelf dood ja .
    ColdFeetzondag 16 november 2008 @ 16:23
    quote:
    Op maandag 10 november 2008 14:43 schreef Oblivion het volgende:
    http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls

    Deze zijn ook erg lekker!
    Heb ze van het weekend gemaakt, maar ze waren een beetje droog.
    Geen idee wat je daar aan zou kunnen doen. (Heb namelijk exact het recept gevolgd)

    Maar wel een aanrader, je huis gaat er zo heerlijk van geuren...
    En het staat zo gezellig!

    [ afbeelding ]
    Mmm, dat ga ik vandeweek zeker proberen
    Als ze droog zijn: volgende keer iets minder lang in de oven? En direct opeten? Zelfgemaakt brood droogt gewoon heel snel uit.
    Oblivionzondag 16 november 2008 @ 16:29
    quote:
    Op zondag 16 november 2008 16:23 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Mmm, dat ga ik vandeweek zeker proberen
    Als ze droog zijn: volgende keer iets minder lang in de oven? En direct opeten? Zelfgemaakt brood droogt gewoon heel snel uit.
    Zo lang had ik ze niet in de oven...
    En gelijk op gegeten...

    Och, volgende ronde, betere kansen...

    Lame excuus om het nog een keer te doen.
    Blueszondag 16 november 2008 @ 19:18
    Ze waren niet droog, gewoon lekker ondanks dat ze een hele nacht in een koele kast hebben gestaan.
    Het was allemáál lekker
    Zelfs de brownies
    SCHzondag 16 november 2008 @ 20:41
    * SCH meldt zich aan voor de volgende hoge thee