Een cricketwedstrijd.quote:Op woensdag 25 oktober 2006 19:50 schreef SCH het volgende:
Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
Thee.quote:
3 verschillende soorten thee, in een vastgestelde volgorde...quote:Op woensdag 25 oktober 2006 20:03 schreef lief_kellytje het volgende:
Ben een paar weken geleden wezen high tea-en en je kon naast alle lekkere dingen die je al noemde ook kiezen voor een ragoutbakje, fruitsalade en/of quiche. En natuurlijk een hele hoop verschillende soorten thee maar dat is wel heel vanzelfsprekend, hihi. Succes en veel plezier!
Thee met veel melkquote:Op woensdag 25 oktober 2006 19:50 schreef SCH het volgende:
Wat moet er nog bij? Suggesties, tips?
Of deze combinatie:quote:Op woensdag 25 oktober 2006 21:11 schreef Avani het volgende:
Voor de sandwiches raad ik aan: creamcheese, plakje gerookte zalm en een beetje rucola sla.![]()
Hmm, ben benieuwd. Zo te zien, is het denk ik lekker.quote:Op woensdag 25 oktober 2006 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Of deze combinatie:
Gerookte zalm sandwich
Vermeng boter met bieslook. Roer mascarpone los en meng dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
![]()
dat valt wel mee...quote:Op woensdag 25 oktober 2006 22:34 schreef MissHobje het volgende:
En natuurlijk een breed assortiment aan thee is must
Clotted cream in Rotterdam bij Jac A van Zantenquote:Op woensdag 25 oktober 2006 22:34 schreef MissHobje het volgende:
Van die lekkere lobbige slagroom ( clotthed cream maar dat is hier niet echt makkelijk te krijgen) voor bij bv. scones zou ik zekers doen.
En natuurlijk een breed assortiment aan thee is must
Heb ze vanmiddag gemaakt, maar was niet enorm te spreken over het resultaat. Morgen nog een x denk ik. Lees nu op het recept: ze worden snel droog dus maak geen voorraadjequote:Op donderdag 26 oktober 2006 19:21 schreef Hik het volgende:
Is het maken van scones erg lastig? En hoe lang kun je ze bewaren? Ik heb een piepklein oventje, dus ik zal dingen een beetje vooraf moeten maken... waarschijnlijk zijn scones het beste om op het laatste moment te bakken?
quote:Op donderdag 26 oktober 2006 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vergeet niet dat je een écht engels servies nodig hebt.
* Pietverdriet heeft voor de high tea zijn Royal Albert servies (lady Hamilton), het meest nichtenkitch servies allertijden.
quote:Op donderdag 26 oktober 2006 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vergeet niet dat je een écht engels servies nodig hebt.
* Pietverdriet heeft voor de high tea zijn Royal Albert servies (lady Hamilton), het meest nichtenkitch servies allertijden.
Ik ben een SALONsocialist manquote:Op vrijdag 27 oktober 2006 17:28 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Wat is dat nou weer voor kapitalistische decadentie, een high tea. Typisch zoiets dat ontstaan is in de tijd van de slavenhandel.
Nee Jaap, doe nou maar konsekwent en ga maar weer gewoon aan de macrobiotische volkorenbolletjes met een kopje Max Havelaarthee.
Ik moest ff opzoeken wat scones zijn hoorquote:Op zaterdag 28 oktober 2006 12:22 schreef SCH het volgende:
Thanx, ga nu de laatste hand liggen. De cheesecake is gisteren zwart geblakerd![]()
Nu scones bakken, sandwiches beleggen en morgen hier foto's posten.
Vertel! Vertel!quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 15:51 schreef SCH het volgende:
Ja PIet, iheb ik zelf gemaakt
quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 15:54 schreef SCH het volgende:
Mascarpone met creme fraiche.
Ik heb ook al foto's maar dat moet Bluezz later maar doen - de eerste gast is binnen en ik ben al bekaf
Het is vast niet allemaal volgens jouw hoge standaard piet maar het ziet er wel mooi uit en het smaakt vast mjammie
* Pietverdriet zegt met een snik in zijn stem..quote:Op zondag 29 oktober 2006 00:12 schreef SCH het volgende:
Er is nog wel wat over, maar het meeste is wel op. Nog een hele cake en een hele appeltaart.
De citroentaart was favoriet, de brownies en scones deden het ook erg goed. De rijstevlaai minder en de sandwiches eigenlijk pas na half 7.
Het was heerlijk maar wel veel werk en dan zo snel weer op.
De V van Verdonk zekerquote:Op zondag 29 oktober 2006 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet zit aan een banketletter.
Bedankt voor de tip, ik vind dat zo goddelijk op mn sconesquote:Op zondag 29 oktober 2006 15:30 schreef SCH het volgende:
Clotted cream is dus vrij gemakkelijk te benaderen met een combi van mascarpone en creme fraiche.
Invriezen lijkt mequote:Op maandag 30 oktober 2006 08:46 schreef assepoes het volgende:
Je was al vrij vroeg begonnen met het bakken van allerlei dingen. Hoe bewaar je die zodat ze na een aantal dagen nog vers smaken?
En weer ontdooien bij kamertemperatuur? Of sommige dingen mbv de magnetron op standje ontdooien? Of is dat nu echt 1 van mijn slechtere ideeen?quote:
Ik heb geen magnetron en zou het niet weten maar naturel rustig ontdooien tijdens een mooi nachtje is uitstekend en de meeste dingen kunnen daar goed tegen. Appeltaart en cake gedijen er heel goed bij.quote:Op maandag 30 oktober 2006 20:26 schreef assepoes het volgende:
[..]
En weer ontdooien bij kamertemperatuur? Of sommige dingen mbv de magnetron op standje ontdooien? Of is dat nu echt 1 van mijn slechtere ideeen?
Dat dacht ik ook gelijk!quote:Op donderdag 2 november 2006 11:04 schreef Jordy-B het volgende:
Je hebt de korstjes niet van de sandwiches gesneden...
Je moet wel onbespoten citroenen gebruiken, de bestrijdingsmiddelen op citrusvruchten zijn tamelijk sterk en giftigquote:Op donderdag 2 november 2006 10:25 schreef AudreyHepburn het volgende:
Hier een recept voor lemoncurd. Lemoncurd is een dikke "spread", met een diepe citroensmaak. Zoet, maar fris. En ik zag dat dit recept alleen werkte met citroensap, maar het is ook lekker om de schil van de citroen te raspen (eerst goed wassen !) en die er dan ook door te doen. Gewoon lekker mee laten koken zodat ie lekker zacht wordt..
Oh en citroenen kosten geen drol bij de Turk.
Is het toch zo erg.quote:Op donderdag 2 november 2006 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet wel onbespoten citroenen gebruiken, de bestrijdingsmiddelen op citrusvruchten zijn tamelijk sterk en giftig
quote:Op donderdag 2 november 2006 11:04 schreef Jordy-B het volgende:
Je hebt de korstjes niet van de sandwiches gesneden...
Van alles, want er zijn plm. 10 potten doorheen gegaan, veel zoethout, munt, earl grey.quote:Op donderdag 2 november 2006 10:21 schreef AudreyHepburn het volgende:
Hee SCH.
Wat voor thee heb je nou uiteindelijk geschonken ?
De belangrijkste dingen, geen rauw vlees/vis maar dat heb je nietquote:Op vrijdag 1 december 2006 11:05 schreef Hik het volgende:
Verder komen er twee zwangere vriendinnen. Moet ik daar nog ergens rekening mee houden?![]()
Andere tips?
Rauwmelkse kaas mag in NL niet meer verkocht worden dacht ik.quote:Op vrijdag 1 december 2006 12:07 schreef p_iglet het volgende:
[..]
De belangrijkste dingen, geen rauw vlees/vis maar dat heb je niet
en geen rauwmelkse kaas... dus bij je blauwe kaas even opletten dat dit van gepasteuriseerde melk is.
Verder geen enkel probleem
In engeland heb ik me ram gegeten aan scones en clotted cream.quote:Op zondag 29 oktober 2006 15:30 schreef SCH het volgende:
Clotted cream is dus vrij gemakkelijk te benaderen met een combi van mascarpone en creme fraiche.
Hoe? dat is in de koeling maar 3 dagen houdbaar!quote:Op maandag 4 december 2006 15:39 schreef Hik het volgende:
Iemand gaat mij clotted cream opsturen uit Engeland!![]()
Mascarpone is zoet van smaakquote:Op dinsdag 5 december 2006 22:10 schreef Fixers het volgende:
Creme Fraiche + Mascarpone = clottedcream vervangerDan wordt het toch zurig qua smaak? In mijn herrinering van mijn engelse stagetijd hadden was clotted cream neutraal van smaak, en dan nog eerder iets zoetig inplaats van zuur. Echte Cornish Clotted Cream
hadden we daar, heerlijk!
quote:Op woensdag 6 december 2006 08:39 schreef So_Addictive het volgende:
[..]
Mascarpone is zoet van smaak
Ik zag het dit weekend inderdaad. Heb er een pakje (quote:Op dinsdag 5 december 2006 22:10 schreef Fixers het volgende:
Voor de Haagse fokkers: Woodleaf & Furn. (in het rijtje naast de boeddah bar, bij het oude stadhuis en de grote kerk) verkoopt potjes clotted cream en scones.
Die heb ik van de week nog gebookmarked:quote:Op zondag 9 november 2008 23:00 schreef Bluezz het volgende:
Ik warm dit topic even op, a.s. zondag doen wij het hier dunnetjes over. Gewoon met zijn 4tjes een kleine high tea. Heb al brownies getest (de suiker vergeten, dus dat was lekker dommmmm en niet lekker). Ik wil ook nog http://www.smulweb.nl/844(...)et-ham-en-eiersalade maken.
En eigenlijk nog iets leuks erbij.
Muffins en/of Scones, nog nooit gemaakt dus receptjes en ervaringen svp
Nee hoor, die lieve schat is een paar weken geleden 42 geworden.quote:Op maandag 10 november 2008 17:09 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Wat een kick, die kerel van SCH heeft inmiddels Abraham al gezien
quote:Clotted Cream
(vetgehalte 55%)
Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl
Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream.
Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom. (zie ook: de kooktips).
quote:Double cream
(vetgehalte 48%)
Double cream is een dikke roomsoort die vetter is dan onze slagroom. De gewone slagroom die wij kennen heeft een vetgehalte van 35%.
Soms wordt gesuggereerd dit te vervangen door mascarpone. Dit heeft echter een veel hoger vetgehalte (80%). Wellicht dat een mengsel van mascarpone en slagroom in de verhouding 1:2 in de buurt komt.
Gebookmarked!quote:Op maandag 10 november 2008 23:22 schreef n0a het volgende:
Mocht je clotted cream willen kopen:
http://www.abitofbritain.nl/verkoop.htm
Ook gebookmarked!quote:Op dinsdag 11 november 2008 11:00 schreef xxjosjex het volgende:
Bij de bakkerswinkels in heel nederland kan je ook clotted cream halen..... www.bakkerswinkel.nl
Ja, wilde Alaska-zalm.quote:Op zondag 16 november 2008 14:54 schreef SCH het volgende:
Lekker hoor bluezzie, zijn het sandwiches met zalm?
Die knuppelt die zalm zelf dood jaquote:Op zondag 16 november 2008 15:01 schreef SCH het volgende:
Sarah Palin zalm dus
Mmm, dat ga ik vandeweek zeker proberenquote:Op maandag 10 november 2008 14:43 schreef Oblivion het volgende:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls
Deze zijn ook erg lekker!
Heb ze van het weekend gemaakt, maar ze waren een beetje droog.
Geen idee wat je daar aan zou kunnen doen. (Heb namelijk exact het recept gevolgd)
Maar wel een aanrader, je huis gaat er zo heerlijk van geuren...![]()
En het staat zo gezellig!
[ afbeelding ]
Zo lang had ik ze niet in de oven...quote:Op zondag 16 november 2008 16:23 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Mmm, dat ga ik vandeweek zeker proberen
Als ze droog zijn: volgende keer iets minder lang in de oven? En direct opeten? Zelfgemaakt brood droogt gewoon heel snel uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |