Vispastei (Een beetje van Bluezz gejat, een beetje van de AVRO, en een beetje van mezelf.)
![]()
![]()
Voor 2 a 3 personen.
300 gram kabeljauwfilet in grote brokken
1deciliter creme fraiche
3 eetlepels gesnipperde verse basilicum
laurierblad
1 teentje knoflook
1 prei
2 struikjes lof
6 plakjes katenspek
2 of 3 plakjes bladerdeeg
witte wijn.
4 aardappels
1 ei
Prei en lof snijden (prei in ringen en lof in stukjes van 2x2 cm ongeveer).
Aardappels in blokjes snijden en 7 minuten koken.
Beetje boter in pan smelten en de prei en de lof langzaam garen, en op het laatst een scheutje wijn erin en dat laten verdampen.
Knoflook snipperen, katenspek in reepjes snijden.
Pan van het vuur halen en daardoor de basilicum, knoflook, katenspek, basilicum, vis, creme fraiche, aardappels, zout, peper en een lekkere scheut wijn mengen.
In ovenvaste 1 persoons schaaltjes scheppen 2 laurierblaadjes erop leggen, en afdekken met een plakje bladerdeeg. De bladerdeeg deksel bestrijken met een, met wat water losgeklopte, eidooier.
30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
P.S.
Volgens mij kan je de lof ook rauw in de ovenschaaltjes doen, dat is misschien wel lekkerder, omdat op deze manier de lof eigenlijk nauwelijks terug te vinden was.
Het was weer erg lekker.
[ Bericht 1% gewijzigd door tonja op 18-10-2006 18:10:36 ]