quote:Op vrijdag 22 september 2006 21:31 schreef QM84 het volgende:
1984 - Orwell
Ja, maar dan nog raadt hij ook andere boeken aan, boeken die juist van een ander beeld uitgaan, maar misschien begrijp ik je nog steeds niet goed, je gebruikt dan ook een zeer eigenaardige en onduidelijke schrijfwijze. Maar goed daar is dit topic verder niet voor.quote:Op zondag 24 september 2006 23:15 schreef mariatrepp het volgende:
Kinneging wendt zich TEGEN Nietzsche, zie bijvoorbeeld p . 146 in Geografie van goed en kwaad. Nietzsche is tenslotte de auteur van Jenseits von Gut und Böse. Kinneging probeert ons met alle macht terug te brengen naar de wereld van Goed en Kwaad. Kinnegings Burke Stichting werkt nauw samen met het American Enterprise Institute, en stichting, die de Irak –oorlog heeft voorbereid, en we weten allemaal dat deze oorlog een oorlog tegen Het Kwaad is – of niet soms?
Geografie van Goed en Kwaad, Kinnegings boek, sluit exact aan bij de Goed/Kwaad –ideologie van de Amerikaanse neoconservatieven.
Welke bedoel je? Van DE Diogenes is (helaas) niks overquote:Op zondag 24 september 2006 17:27 schreef mariatrepp het volgende:
Diogenes
quote:Op maandag 25 september 2006 07:24 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Ja, maar dan nog raadt hij ook andere boeken aan, boeken die juist van een ander beeld uitgaan, maar misschien begrijp ik je nog steeds niet goed, je gebruikt dan ook een zeer eigenaardige en onduidelijke schrijfwijze. Maar goed daar is dit topic verder niet voor.
Dan wil ik mij er inderdaad mee bezig houden want dan heb ik iig een doel. Een post van een user is leuk, maar is niet geestveruimend of iets dergelijks. Zoals ik al aangaf heb ik meerdere van zulke werken gelezen en dat gaat zonder veel moeite dus dat komt wel goed hoor.quote:Op maandag 25 september 2006 07:44 schreef Ringo het volgende:
[..]en dan ga jij je bezighouden met de werken uit je OP? Veel plezier en doorworstelingsdrang...
Over een jaartje of 20quote:Op maandag 25 september 2006 07:46 schreef Ringo het volgende:
Wanneer ben je trouwens van plan om Plato in het Latijn te lezen?
Iemand die zonder moeite dit soort werken leest, heeft er maar weinig van begrepen.quote:Op maandag 25 september 2006 07:45 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Dan wil ik mij er inderdaad mee bezig houden want dan heb ik iig een doel. Een post van een user is leuk, maar is niet geestveruimend of iets dergelijks. Zoals ik al aangaf heb ik meerdere van zulke werken gelezen en dat gaat zonder veel moeite dus dat komt wel goed hoor.
Zeg, wat is jouw probleem. Ik zeg niet zonder moeite ik zei met niet al te veel moeite.quote:Op maandag 25 september 2006 07:47 schreef Ringo het volgende:
[..]
Iemand die zonder moeite dit soort werken leest, heeft er maar weinig van begrepen.
Nou bedankt voor je hulp en toedeloe.quote:Op maandag 25 september 2006 07:48 schreef Ringo het volgende:
[..]
Probeer het dan eerst eens in het Grieks.![]()
Tja. En in het Duits. En het Spaans. En met een beetje geluk het Zweeds.quote:Op maandag 25 september 2006 07:49 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Nou bedankt voor je hulp en toedeloe.
p.s. bijna alle grote werken uit de oudheid zijn vertaald in het Latijn
Ik vind dat je eerder iemand's voornemen om haar kennis van de klassiekers uit te breiden moet toejubelen dan lekker afkraken. Nou is dat laatste wel een stuk makkelijker.quote:Op maandag 25 september 2006 07:44 schreef Ringo het volgende:en dan ga jij je bezighouden met de werken uit je OP? Veel plezier en doorworstelingsdrang...
quote:Op maandag 25 september 2006 07:44 schreef Ringo het volgende:
[..]en dan ga jij je bezighouden met de werken uit je OP? Veel plezier en doorworstelingsdrang...
Ik zou alleen de Iliias lezen als ik jou was.quote:
Omdat ik juist benieuwd ben naar het begin van de stromingen. Hoe kun je bijvoorbeeld over ethiek, goed en kwaad, politiek etc denken als je niet weet hoe de "eerste" grote denkers daar over dachten. Wat de visies waren van de mensen waarop menigeen heeft voortgebouwd. Als je een huis bouwt begin je bij de fundering, als je je kennis wil vergroten begin je bij de klassieken.quote:Op maandag 25 september 2006 08:08 schreef Zyggie het volgende:
[..]
Ik zou alleen de Iliias lezen als ik jou was.
Wat wil je met de rest? Ze stonden veelal aan het begin van stromingen, maar verder is het nou eecht niet zo boeiend, laat staan literaire meesterwerken.
Diogenes Laertius, Lives of Eminent Philosophersquote:Op maandag 25 september 2006 07:37 schreef thaleia het volgende:
[..]
Welke bedoel je? Van DE Diogenes is (helaas) niks over
Niets beters dan een hap zouteloze kritiek om 8 uur in de ochtend.quote:Op maandag 25 september 2006 07:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dat je eerder iemand's voornemen om haar kennis van de klassiekers uit te breiden moet toejubelen dan lekker afkraken. Nou is dat laatste wel een stuk makkelijker.
quote:Op vrijdag 29 september 2006 17:28 schreef NegaSado het volgende:
The Picture of Dorian Grey van Oscar Wilde!
Nog een half jaarquote:Mark Twain - Tom Sawyer Dante - La divina comedia Macchiavelli - De Heerser David Hume - A Treatise of Human Nature Hemingway - The old man and the sea Adolf Hitler - Mein Kampf Tolstoj - Oorlog en Vrede Gabriel García Márquez - Honderd jaar eenzaamheid Franz Kafka - Het Proces Jack Kerouac - On the road Sartre - Walging Oscar Wilde - The picture of dorian gray Dostojevski - Misdaad en Straf Gogol - Dode Zielen Darwin - Origin of Species Plato - De Staat Goethe - Faust Nietzsche - Aldus sprak Zarathoestra Marcel Proust - A la recherche du temps perdu Kundera - Ondraaglijke lichtheid van het bestaan
Ik heb Il Principe in een vertaling gelezen, en ik vond 'm tegenvallen. Niet dat grote machiavellistische meesterwerk wat ik had gedacht dat het zou zijn. Wealth of nations vond ik stukken interessanter. Al was het alleen maar omdat Smith in bepaalde opzichten echt visionair was. Daarnaast proef je bij mensen van het kaliber van Smith ook wel dat je een hoop gekras in de marge hebt, maar dat de wezenlijke problemen over de eeuwen vaak hetzelfde blijven, ondanks dat je betere technologie tot je beschikking hebt.quote:Op maandag 25 september 2006 08:16 schreef Silmarwen het volgende:
Overigens heb ik Il principe en de wealth of nations reeds gelezen en ik vond ze zeker wel boeiend.
Een paar jaar terug ben ik in Cambridge in het kader van het Cambridge Shakespeare Festvial naar de toneeluitvoeringen van Twelfth Night en Much ado about nothing geweest. Toen vroeg ik me nog echt af wat er nou zo geweldig aan Shakespeare was.quote:Op zondag 1 oktober 2006 12:12 schreef Silmarwen het volgende:
Toneeluitvoeringen van Shakespeare zijn ook wel een leuk idee. Zijn de uitvoeringen in het Engels, want in het Nederlands zou ik het minder vinden. Ik heb Hamlet en Romeo en Juliet gelezen in het (oud) Engels en Hamlet ook in het Nederlands. In het Engels komt het verhaal beter over.
Toneelstukken zijn net als klassieke muziek: 't staat of valt met de regisseur/dirigent en degenen die de uitvoering doen.quote:Op zondag 1 oktober 2006 20:21 schreef bladibladibla het volgende:
Een paar jaar terug ben ik in Cambridge in het kader van het Cambridge Shakespeare Festvial naar de toneeluitvoeringen van Twelfth Night en Much ado about nothing geweest. Toen vroeg ik me nog echt af wat er nou zo geweldig aan Shakespeare was.
De Verhandelingen zijn dan ook het Machiavellistische meesterwerk. De principatibus is slechts promotiemateriaal.quote:Op vrijdag 29 september 2006 23:56 schreef gronk het volgende:
Ik heb Il Principe in een vertaling gelezen, en ik vond 'm tegenvallen. Niet dat grote machiavellistische meesterwerk wat ik had gedacht dat het zou zijn.
Doe mij dan eerst maar eens wat kwootjes, want als reclameschrijver vind ik heer M. zwaar pet.quote:Op maandag 2 oktober 2006 22:56 schreef beeer het volgende:
[..]
De Verhandelingen zijn dan ook het Machiavellistische meesterwerk. De principatibus is slechts promotiemateriaal.
Of misschien is de historie van Florence wel zijn meesterwerk. Daar kreeg die tenminste nog voor bedankt en betaald.
quote:Op maandag 2 oktober 2006 23:26 schreef beeer het volgende:
Citaten zijn voor mietjes.
Naief of anders dom. Ik schrijf immers nergens dat je het boek moet lezen; slechts dat een ander boek dan De Heerser zijn meesterwerk is.quote:Op dinsdag 3 oktober 2006 09:26 schreef gronk het volgende:
Je leest een 'klassieker' die je tegenvalt, en als antwoord daarop moet je een 'andere' klassieker van dezelfde auteur gaan lezenHoe naiëf denk je dat ik ben?
Ik neem aan dat dat is vastgesteld door de IVMV*?quote:Op dinsdag 3 oktober 2006 17:24 schreef beeer het volgende:
[..]
Naief of anders dom. Ik schrijf immers nergens dat je het boek moet lezen; slechts dat een ander boek dan De Heerser zijn meesterwerk is.
Houd er dan mee op.quote:Op zondag 8 oktober 2006 07:05 schreef BasOne het volgende:
Of Don Quichotte... k'heb em in het engels, thee, thy, thou.... >_< worse then Shakespear.....kom er niet doorheen.....
Shit, was het maar zo`n feest. Het is echt prachtig weer buiten en ik zit hier achter m`n fucking PRIUS laptop CV`s en sollicitatiebrieven bij elkaar te liegen om de vreemdelingenpolitie en buiten de deur te houden en niet te hoeven af te dalen naar de plaatselijke skid row (Nakasu-kawabata!) maar mijzelf in stijl en klasse te bezatten. Ik ben moe en depressief en geconstipeerd er is niets beters te drinken dan cola en niets beter te eten dan Mild and Light to your Mouth with a plenty of snack sticks mixed SUNAKKU SUTIKKO! (fucking Jappen-Engels ook) in huis.quote:Op zondag 8 oktober 2006 08:05 schreef BasOne het volgende:
99 bottles of beer on the wall, 99 bottles of beer, if JAM comes along, no more bottles of beer on the wall
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |