FOK!forum / Culinesse à gogo / Hapjes voor bij feestje.
Appelperenstroopvrijdag 22 september 2006 @ 16:07
Beste Culinaire personen

Morgenavond vieren mijn ouders hun verjaardag en ik moest de hapjes en drankjes voor in de avond verzorgen!
Ik had qua drank een paar leuke tropische cocktails uitgezocht, dus dat zit wel goed. Maar ik heb nog geen idee wat voor hapjes ik zal doen die avond. We wouden niet gaan frituren ( ) en het moet ook niet van die standaard kaas en worst worden.

Iemand leuke ideetjes ?
ChOasvrijdag 22 september 2006 @ 16:09
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 16:07 schreef Appelperenstroop het volgende:
Beste Culinaire personen

Morgenavond vieren mijn ouders hun verjaardag en ik moest de hapjes en drankjes voor in de avond verzorgen!
Ik had qua drank een paar leuke tropische cocktails uitgezocht, dus dat zit wel goed. Maar ik heb nog geen idee wat voor hapjes ik zal doen die avond. We wouden niet gaan frituren ( ) en het moet ook niet van die standaard kaas en worst worden.

Iemand leuke ideetjes ?
Wat het bij mijn gasten altijd goed doet:

Chiabatta brood in plakken en beleggen met knoflookmayonaise en daarop gerookte kip...

Appelperenstroopvrijdag 22 september 2006 @ 16:10
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 16:09 schreef ChOas het volgende:

[..]

Wat het bij mijn gasten altijd goed doet:

Chiabatta brood in plakken en beleggen met knoflookmayonaise en daarop gerookte kip...

Dat is wel een goed idee!!
Imzadivrijdag 22 september 2006 @ 16:13
Tapas doen het bij mij altijd wel goed...

Misschien kun je iets met dit linkje: http://www.tastyweb.nl/recepten/tapas+mezze/gerechten

Ook lekker: http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=0&func=detail&id=345
Decoyvrijdag 22 september 2006 @ 16:22
De oplossing staat in je onderschrift

Hondenpis en kattenstront
Puck1vrijdag 22 september 2006 @ 16:25
pepers(kan je kopen bij de xenos) zijn al leeg, vullen met roomkaas, of stokbroodjes met een mengsel van roomkaas en chilisaus(erg lekker) of van die cupjes met tonijn erop en iets mayonaise..je kan veel hapjes maken hoor..
Deetchvrijdag 22 september 2006 @ 16:27
droge worst, kaas en komkommer.
Puck1vrijdag 22 september 2006 @ 16:30
of van die kleine tomaatjes vullen met een of ander mengsel, staat erg leuk
Nijnavrijdag 22 september 2006 @ 16:31
Stukjes wortel, komkommer, paprika, bloemkoolroosjes met dip (vooral die eerste 2 doen het hier altijd erg goed, gaan eerder op dan chipjes enzo).
SHEvrijdag 22 september 2006 @ 16:35
easy:

pakje bladerdeeg
feta
2 geklopte eieren

ontdooi de bladerdeeg en snijd hem doormidden en nog eens ( je krijgt 4 vierkantjes )
prak in een schaal de feta; roer er een geklopt ei door
doe op elk vierkantje een klein lepeltje van de feta, vouw dicht

plemp vervolgens de driehoekjes op een ingevette ovenschaal; bestrijk met andere ei. Eventueel bestrooien met sesam of maanzaad. ( 15 min op 180 gr )
Ziet er leuk uit en is lekker ( ook koud! )

easy:

pak gerookte zalm
monchou
bieslook

pak een plak zalm, bestrijk deze met monchou/bieslook mengsel, rol op, snijd in kleine rolletjes
Ziet er leuk uit en is lekker


easy:

dl joghurt
half bakje kwark
komkommer
2 augurkjes
3 teentjes knof


kwark en joghurt mengen, komkommer raspen, evenals de augurk. Knof persen en door de kwark roeren. Rasp zooi erbij. Roeren en peper en zout toevoegen.
Serveren met stukken turks brood
Ziet er leuk uit en is lekker
Arizonavrijdag 22 september 2006 @ 16:38
Enkele van mijn favoriete hapjes:

Wraps besmeren met boursin en beleggen met sla en gerookte zalm. Oprollen, (edit, dan in zilverfolie wikkelen en) een uurtje in de koelkast leggen en vervolgens in plakjes snijden.

Cherrytomaatjes vullen met een mengsel van tonijnsalade (bijv. tonijn uit blik, ui, appel, peper, kerry, mayo)

Dipstokjes met diverse tapenades (zontomaat, zoete pepertjes, feta/olijf)

Plakjes stokbrood met sla en brie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Arizona op 22-09-2006 19:38:11 ]
Puck1vrijdag 22 september 2006 @ 16:42
klinkt goed!
cowgirlyvrijdag 22 september 2006 @ 19:36
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 16:38 schreef MaLo het volgende:
Wraps besmeren met boursin en beleggen met sla en gerookte zalm. Oprollen, een uurtje in de koelkast leggen en vervolgens in plakjes snijden.
En voor mensen die niet van zalm houden, een variatie daarop:
runderrookvlees ipv zalm
reclamedoosvrijdag 22 september 2006 @ 21:06
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 19:36 schreef cowgirly het volgende:
En voor mensen die niet van zalm houden, een variatie daarop:
runderrookvlees ipv zalm
En nog een variatie met wraps:
Doe guacamole op een wrap, leg daar ijsbergsla op met een paar plakjes kipfilet (het broodbeleg). Oprollen, prikkertjes er in en in stukjes snijden. Gegarandeerde hit!
N.ickavrijdag 22 september 2006 @ 21:08
Als ik voor de hapjes moet zorgen ben ik er al weken van te voren mee bezig
Spuuglokjevrijdag 22 september 2006 @ 21:37
SHE, die fetahapjes klinken heerlijk. Hoeveel feta gebruik je? ivm verhoudingen vind ik dat wel handig om te weten
DarkShinevrijdag 22 september 2006 @ 22:18
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 21:37 schreef Spuuglokje het volgende:
SHE, die fetahapjes klinken heerlijk. Hoeveel feta gebruik je? ivm verhoudingen vind ik dat wel handig om te weten
Denk van die pakjes uit de winkel. 200Gram is dat dacht ik...
Cutebutpsychovrijdag 22 september 2006 @ 22:25
tvp

En ohja, het is wat simpel, maar gewoon stokbrood uit de oven met kruidenboter vind ik heerlijk.. (En ja, als je echt lui bent neem je die voorgesmeerde verpakkingen... )
Ozziecarvrijdag 22 september 2006 @ 23:26
Je zou er ook nog wat traditionele hapjes bij kunnen doen.
Gehaktballetjes, zelfgemaakte sateetjes en gevulde eieren zijn misschien niet zo trendy, maar ze doen het altijd goed op feestjes
Martijn_77vrijdag 22 september 2006 @ 23:32
Nog wat topics met tips:
Feest organiseren: hoeveel hapjes en drankjes?
Wat serveren jullie op een verjaardag???
Mexicaans feestje ?!?!
Matnessvrijdag 22 september 2006 @ 23:40
dadels
chorizo plakjes
onbtbijtsdpek plakjes

dadels opensnijden en ontpitten
plakje chorizo erinstoppen
omwikkelen met ontbijtspek, prikkertje erin

alles in de oven totdat de spek knapperig is, direct opdienen
zó lekker
ki_kizondag 24 september 2006 @ 14:33
worstjes in bladerdeeg, 20 stuks

blikje knakworstjes
pakje bladerdeeg
eventueel ontbijtspek
en wat je er verder nog tussen wilt

Oven voorverwarmen op circa 200 graden,
bakplaat invetten,
plakjes bladerdeeg op het aanrecht laten ontdooien

Ontbijtspek om de knakworstjes wikkelen, als je wilt kun je het bladerdeeg insmeren met chilisaus, mosterd, andere saus die je maar wilt, of bijvoorbeeld chutney, jam, of bestrooien met iets anders wat je lekker vindt.

Bladerdeeg dan goed om het worstje heen oprollen, beetje strak als het kan.
De rolletjes in 2-en snijden en met een SCHERP mes inkeping'kjes maken over het midden van de mini-broodjes.

De broodjes besmeren met melk, ei, olie, wat je liefst gebruikt.

ongeveer 20 minuten bakken in de oven, heel lekker en zó op