Appelperenstroop | vrijdag 22 september 2006 @ 16:07 |
Beste Culinaire personen ![]() Morgenavond vieren mijn ouders hun verjaardag en ik moest de hapjes en drankjes voor in de avond verzorgen! Ik had qua drank een paar leuke tropische cocktails uitgezocht, dus dat zit wel goed. Maar ik heb nog geen idee wat voor hapjes ik zal doen die avond. We wouden niet gaan frituren ( ![]() Iemand leuke ideetjes ? | |
ChOas | vrijdag 22 september 2006 @ 16:09 |
quote:Wat het bij mijn gasten altijd goed doet: Chiabatta brood in plakken en beleggen met knoflookmayonaise en daarop gerookte kip... ![]() | |
Appelperenstroop | vrijdag 22 september 2006 @ 16:10 |
quote:Dat is wel een goed idee!! | |
Imzadi | vrijdag 22 september 2006 @ 16:13 |
Tapas doen het bij mij altijd wel goed... Misschien kun je iets met dit linkje: http://www.tastyweb.nl/recepten/tapas+mezze/gerechten Ook lekker: http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=0&func=detail&id=345 | |
Decoy | vrijdag 22 september 2006 @ 16:22 |
De oplossing staat in je onderschrift Hondenpis en kattenstront | |
Puck1 | vrijdag 22 september 2006 @ 16:25 |
![]() ![]() | |
Deetch | vrijdag 22 september 2006 @ 16:27 |
droge worst, kaas en komkommer. | |
Puck1 | vrijdag 22 september 2006 @ 16:30 |
of van die kleine tomaatjes vullen met een of ander mengsel, staat erg leuk | |
Nijna | vrijdag 22 september 2006 @ 16:31 |
Stukjes wortel, komkommer, paprika, bloemkoolroosjes met dip (vooral die eerste 2 doen het hier altijd erg goed, gaan eerder op dan chipjes enzo). | |
SHE | vrijdag 22 september 2006 @ 16:35 |
easy: pakje bladerdeeg feta 2 geklopte eieren ontdooi de bladerdeeg en snijd hem doormidden en nog eens ( je krijgt 4 vierkantjes ) prak in een schaal de feta; roer er een geklopt ei door doe op elk vierkantje een klein lepeltje van de feta, vouw dicht plemp vervolgens de driehoekjes op een ingevette ovenschaal; bestrijk met andere ei. Eventueel bestrooien met sesam of maanzaad. ( 15 min op 180 gr ) Ziet er leuk uit en is lekker ( ook koud! ) easy: pak gerookte zalm monchou bieslook pak een plak zalm, bestrijk deze met monchou/bieslook mengsel, rol op, snijd in kleine rolletjes Ziet er leuk uit en is lekker easy: dl joghurt half bakje kwark komkommer 2 augurkjes 3 teentjes knof kwark en joghurt mengen, komkommer raspen, evenals de augurk. Knof persen en door de kwark roeren. Rasp zooi erbij. Roeren en peper en zout toevoegen. Serveren met stukken turks brood Ziet er leuk uit en is lekker | |
Arizona | vrijdag 22 september 2006 @ 16:38 |
Enkele van mijn favoriete hapjes: Wraps besmeren met boursin en beleggen met sla en gerookte zalm. Oprollen, (edit, dan in zilverfolie wikkelen en) een uurtje in de koelkast leggen en vervolgens in plakjes snijden. Cherrytomaatjes vullen met een mengsel van tonijnsalade (bijv. tonijn uit blik, ui, appel, peper, kerry, mayo) Dipstokjes met diverse tapenades (zontomaat, zoete pepertjes, feta/olijf) Plakjes stokbrood met sla en brie. [ Bericht 4% gewijzigd door Arizona op 22-09-2006 19:38:11 ] | |
Puck1 | vrijdag 22 september 2006 @ 16:42 |
klinkt goed! | |
cowgirly | vrijdag 22 september 2006 @ 19:36 |
quote:En voor mensen die niet van zalm houden, een variatie daarop: runderrookvlees ipv zalm | |
reclamedoos | vrijdag 22 september 2006 @ 21:06 |
quote:En nog een variatie met wraps: Doe guacamole op een wrap, leg daar ijsbergsla op met een paar plakjes kipfilet (het broodbeleg). Oprollen, prikkertjes er in en in stukjes snijden. Gegarandeerde hit! | |
N.icka | vrijdag 22 september 2006 @ 21:08 |
Als ik voor de hapjes moet zorgen ben ik er al weken van te voren mee bezig ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 22 september 2006 @ 21:37 |
SHE, die fetahapjes klinken heerlijk. ![]() ![]() | |
DarkShine | vrijdag 22 september 2006 @ 22:18 |
quote:Denk van die pakjes uit de winkel. 200Gram is dat dacht ik... | |
Cutebutpsycho | vrijdag 22 september 2006 @ 22:25 |
tvp En ohja, het is wat simpel, maar gewoon stokbrood uit de oven met kruidenboter vind ik heerlijk.. ![]() ![]() | |
Ozziecar | vrijdag 22 september 2006 @ 23:26 |
Je zou er ook nog wat traditionele hapjes bij kunnen doen. Gehaktballetjes, zelfgemaakte sateetjes en gevulde eieren zijn misschien niet zo trendy, maar ze doen het altijd goed op feestjes ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 22 september 2006 @ 23:32 |
Nog wat topics met tips: Feest organiseren: hoeveel hapjes en drankjes? Wat serveren jullie op een verjaardag??? Mexicaans feestje ?!?! | |
Matness | vrijdag 22 september 2006 @ 23:40 |
dadels chorizo plakjes onbtbijtsdpek plakjes dadels opensnijden en ontpitten plakje chorizo erinstoppen omwikkelen met ontbijtspek, prikkertje erin alles in de oven totdat de spek knapperig is, direct opdienen zó lekker ![]() | |
ki_ki | zondag 24 september 2006 @ 14:33 |
worstjes in bladerdeeg, 20 stuks blikje knakworstjes pakje bladerdeeg eventueel ontbijtspek en wat je er verder nog tussen wilt Oven voorverwarmen op circa 200 graden, bakplaat invetten, plakjes bladerdeeg op het aanrecht laten ontdooien Ontbijtspek om de knakworstjes wikkelen, als je wilt kun je het bladerdeeg insmeren met chilisaus, mosterd, andere saus die je maar wilt, of bijvoorbeeld chutney, jam, of bestrooien met iets anders wat je lekker vindt. Bladerdeeg dan goed om het worstje heen oprollen, beetje strak als het kan. De rolletjes in 2-en snijden en met een SCHERP mes inkeping'kjes maken over het midden van de mini-broodjes. De broodjes besmeren met melk, ei, olie, wat je liefst gebruikt. ongeveer 20 minuten bakken in de oven, heel lekker en zó op ![]() |