quote:
Guacamole
Omschrijving:
Een van de bekentste gerechten van Mexico. Heerlijk als voorgerecht of als ingredient in andere recepten
Bereidingstijd:
De voorbereidingstijd is circa 25 minuten
Ingredienten:
1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, geraspte schil en sap van een halve limoen, 3 grote rijpe avocado's, 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden, 5 eetlepels tacosaus (casa fiesta), zout en zwarte peper, Tortillachips.
Bereiding:
Meng in een grote kom de ui, knoflook, limoenschil, limoensap en de tacosaus.
Snijd de avocado's in de lengte doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting om ze van elkaar te halen. Haal de pit er uit en haal het vruchtvlees met een lepel van de schil af.
Hak de avocado grof en doe hem direct bij de ui en limoen in de kom.
Prak het vruchtvlees tot een vrij glad mengsel, kruid het en roer de fijngesneden koriander erdoor. Schep het in een schaal en garneer met korianderblaadjes.
Omring de schaal met tortillachips om te dippen.
quote:
Churro's
Omschrijving:
Deze hartige, zoete beignets zijn altijd een traktatie.
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 25-30 minuten.
kooktijd: ongeveer 6 minuten per stuk.
Ingredienten:
Basisdeeg: 2,25 deciliter water, 45 gram boter of magerine, snufje zout, 120 gram bloem, 60 gram maismeel, 2 eieren, olie om in te frituren.
Zoete ingredienten: 60 gram suiker, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 theelepel kaneel, poedersuiker naar keuze.
Hatige ingredienten: 2 eetlepels fijngeraspte kaas, 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt, Parmezaanse kaas (naar keuze).
Bereiding:
Meng water, boter zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churro's ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt.
Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel, of kaas en Spaanse peper toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit minstens 10 centimeter olie in een (frituur)pan Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin. Laat de churro's op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro's met suiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.
![]()
TS, ben je specifiek naar iets op zoek? heb je zelf al ideeën?