Hihi, dat vind ik eigenlijk nog een leuke gedachte ook!quote:Op maandag 18 september 2006 09:45 schreef Isabeau het volgende:
Je was de discussie in het andere topic zat?
Ik vind Sonja Bakker een goede stap in de richting van een gezond leefpatroon, met dien verstande dat je wel wat meer moet eten dan Sonja Bakker aanraadt. Het eten van zo'n 800-1000 kcal per dag leidt tot jojo'en. Ik heb Sonja er dan ook altijd van verdacht dat ze er vanuit gaat dat mensen 'zondigen en smokkelen' bij een dieet en overdag nog een gebakje en in het weekend nog wat biertjes nuttigen![]()
Dat geldt bij mij en stinkie zeker weten wel. We eten nu echt stukken gezonder en gevarieerder dan zonder Sonja.quote:Je kan Sonja Bakker wel afkraken dat ze gehyped is en een ongezond eetpatroon aanraadt, maar haar dieet is volgens mij al vele malen gezonder dan het eetpatroon van de gemiddelde fokker.
Dat ben ik dus niet met je eens... Hier wordt niet gekeken naar het scheiden van voedingsmiddelen of het weglaten ervan... Gewoon een gevarieerd menu (alleen een beetje weinig in mijn ogen). Wat dat betreft is dit niet vergelijkbaar met South Beach, Montignac of Atkinnsquote:Op maandag 18 september 2006 09:58 schreef PLAE@ het volgende:
een zielig vervolg op alle hype dieeten die hiervoor aan de orde waren en waar de hele bevolking massaal door afviel (not).
Och, vergeleken met alle idiote dieten van de afgelopen jaren heeft Sonja Bakker een buitengewoon normaal dieet geschreven dat gewoon gebaseerd is op 3 gezonde maaltijden op een dag. Niks voedingsstoffen scheiden of detoxprodukten eten etc.quote:Op maandag 18 september 2006 09:58 schreef PLAE@ het volgende:
een zielig vervolg op alle hype dieeten die hiervoor aan de orde waren en waar de hele bevolking massaal door afviel (not).
Mijn hele punt was dat het met een dieet altijd zo gaat: eerst hoor je zoveel positieve verhalen en een paar jaar later blijft er meestal weinig van over. Zo zal het ook wel weer met Sonja Bakker gaan. De publieke opinie is al aan het omslaan. Wat ik in het bijzonder kwalijk vind aan het Sonja-Bakker-dieet, is dat het niet zomaar te weinig calorieen voorschrijft, maar véél te weinig. Maakt Sonja Bakker eigenlijk een onderscheid tussen een vrouw van 100 en een vrouw van 60 kilo?quote:Op dinsdag 19 september 2006 09:52 schreef Brighteyes het volgende:
Ja, maar ook dat geldt toch voor elk dieet dat er op de markt komt?
Dat kan je niet aan Sonja Bakker wijten of het haar verwijten.
Ja, maar wat was je startgewicht?quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:20 schreef Debs het volgende:
Ik vind dat je bij Sonja Bakker helemaal niet te weinig te eten krijgt! Ik heb al meerder keren schaaltjes yoghurt voor de helft opgegeten omdat ik vol zat! En als je echt trek hebt dan pak je gewoon een appel!
Ik ben twee maanden geleden gestopt met het dieet en nogsteeds op hetzelfde gewicht gebleven! En ik ga best vaak uit eten of pak een schaaltje chips voor de tv maar dat compenseer ik gewoon weer door elke week te sporten!
Ik was 78 en zit nu op de 67,5!quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:28 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja, maar wat was je startgewicht?
Ik heb Sonja zelf eens bekeken op haar site en ik vind haar akelig dun:
[afbeelding]
Ik wilde het boek bestellen, maar na die foto's had ik echt zoiets van:![]()
Weight Watchers?quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:16 schreef Brighteyes het volgende:
Nee, ze maakt geen onderscheid, dat kan ook niet he, in zo'n dun boekje.
Maar ook dat heb ik nog nooit bij een ander dieet gezien. Als je zulk specifiek op jouw persoon toegespitst advies wilt moet je bij een dietiste langs gaan.
Dus again is dit niet alleen op SB aan te merken.
Het voedingscentrum biedt ook een leidraad, maar daarbij wordt niet onder de 1200 calorieen gedoken. En dan is er nog de eetwijzer van overgewicht.nl. Tevens staat tegenwoordig op alle verpakkingen het aantal calorieën, vaak zelfs per portie. Kijk maar naar de kant-en-klare maaltijden van de AH. Op de receptkaartjes van de AH staat zelfs hoeveel calorieen, eiwitten, vetten en koolhydraten er per portie in het gerecht zitten.quote:Voor mensen die een leidraad willen hebben om gezonder te gaan eten is het boekje een prima start. Als je maar normaal blijft denken.
Ik wilde er geen persoonlijke aanval van maken, maar als ik eerlijk ben denk ik dat je juist met een behoorlijk overgewicht er beter aan doet af te bouwen in plaats van een crashdieet te volgen, zelfs als dat betekent dat je nog steeds ongezond eet.quote:Daarnaast denk ik nog steeds dat dit dieet 10 keer gezonder is dan wat ik hiervoor deed... Jezelf vol vreten en 20 kilo op nog geen 2 jaar aankomen is toch ook niet echt gezond wel? De helft daarvan is na het stoppen met roken gekomen maar goed, dat is ook niet echt een excuus...
Valt dit niet gewoon onder het kopje 'je domme boerenverstand gebruiken bij het boodschappen doen' dan?quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:26 schreef Brighteyes het volgende:
Er zitten sommige hele magere dagen tussen maar vandaag bij mij bijvoorbeeld is weinig mis mee volgens mij:
Ontbijt: 250 Gr. magere kwark
Tussendoor: 1 plakje ontbijtkoek
Lunch: 2 volkoren boterehammen met halvarine en 1 x 30+ kaas en 1 x kipfilet. Evt. een bakje rauwkost met yoghurtdressing.
Tussendoor: 1 kiwi
Diner: 125 gram gebakken aardappelen (in olijfolie), 200 gram spinazie (geen a la creme) en een gekookt eitje.
's Avonds: 1 peer
Vertel mij maar wat hier niet gezond aan is...
Geen vlees en dus geen vitamine D 's avondsquote:Op dinsdag 19 september 2006 10:26 schreef Brighteyes het volgende:
Er zitten sommige hele magere dagen tussen maar vandaag bij mij bijvoorbeeld is weinig mis mee volgens mij:
Ontbijt: 250 Gr. magere kwark
Tussendoor: 1 plakje ontbijtkoek
Lunch: 2 volkoren boterehammen met halvarine en 1 x 30+ kaas en 1 x kipfilet. Evt. een bakje rauwkost met yoghurtdressing.
Tussendoor: 1 kiwi
Diner: 125 gram gebakken aardappelen (in olijfolie), 200 gram spinazie (geen a la creme) en een gekookt eitje.
's Avonds: 1 peer
Vertel mij maar wat hier niet gezond aan is...
Geen spectaculair overgewicht dus, dat is wat Claudia bedoelt. Niet dat het geen prestatie is om meer 10,5 kilo kwijt te raken hoorquote:
Maar ei en vlees samen is weer te veel eiwitten dus ook niet goed.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:31 schreef Syrena het volgende:
Geen vlees en dus geen vitamine D 's avonds
Daar had ik dus ook last van. Nu doen we dat wel gewoon omdat ik niet ook nog eens eerst moet verzinnen wat we nou gaan eten. En dit kost stiekem niet eens zo veel tijd. Je zou zelfs de avond van te voren de aardappels al vast kunnen schillen.quote:Ik merk aan mezelf dat ik het hondsmoeilijk vind om voor mezelf te koken na het werk. Ik kom thuis, ben uiteraard vergeten vlees te ontdooien, ik scheur van de honger natuurlijken dan moet ik nog helemaal gaan verzinnen wat het gaat worden die avond. Meestal is dat dus eerst een flinke gevulde koek en daarna iets dat snel klaar is. En vettig.
![]()
Het lijkt me veel te weinig. Ik heb het allemaal ingevoerd op overgewicht.nl met uitzondering van het bakje rauwkost, en dan kom ik op zo'n 1000 calorieen uit. Als je maar 55 kilo weegt is dat misschien niet zo'n ramp, maar hoe meer je weegt, hoe meer energie je nodig hebt.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:26 schreef Brighteyes het volgende:
Er zitten sommige hele magere dagen tussen maar vandaag bij mij bijvoorbeeld is weinig mis mee volgens mij:
Ontbijt: 250 Gr. magere kwark
Tussendoor: 1 plakje ontbijtkoek
Lunch: 2 volkoren boterehammen met halvarine en 1 x 30+ kaas en 1 x kipfilet. Evt. een bakje rauwkost met yoghurtdressing.
Tussendoor: 1 kiwi
Diner: 125 gram gebakken aardappelen (in olijfolie), 200 gram spinazie (geen a la creme) en een gekookt eitje.
's Avonds: 1 peer
Vertel mij maar wat hier niet gezond aan is...
Ja, maar is dit dan echt zo veel slechter dan wat veel mensen zichzelf dagelijks voorschotelen als ze 'aan de lijn doen'? Volgens mij valt dat wel mee.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:39 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Het lijkt me veel te weinig. Ik heb het allemaal ingevoerd op overgewicht.nl met uitzondering van het bakje rauwkost, en dan kom ik op zo'n 1000 calorieen uit. Als je maar 55 kilo weegt is dat misschien niet zo'n ramp, maar hoe meer je weegt, hoe meer energie je nodig hebt.
Ja dat laatste las ik laatst en toen dacht ik: Heeee, Sonja is misschien een goed idee! Maaer toen kwam ik die foto's tegenquote:Op dinsdag 19 september 2006 10:36 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Maar ei en vlees samen is weer te veel eiwitten dus ook niet goed.
Mijn moeder deed dat vroeger ook altijd zo. Spinazie met een eitje zonder vlees erbij.
[..]
Daar had ik dus ook last van. Nu doen we dat wel gewoon omdat ik niet ook nog eens eerst moet verzinnen wat we nou gaan eten. En dit kost stiekem niet eens zo veel tijd. Je zou zelfs de avond van te voren de aardappels al vast kunnen schillen.
kan je dit aan de au pair van mijn ouders uitleggen? die doet standaard 2-3 uur over het kokenquote:Op dinsdag 19 september 2006 10:40 schreef Jarno het volgende:
(...)
Ik ben meestal binnen het half uur klaar met koken. Kwestie van plannen, goede boodschappenlijstjes maken en handigheid erin krijgen. En als je gaat wokken ofzo wordt het allemaal nog veel simpeler, dan heb ik meestal in een kwartier eten op tafel.
Het is best gezond maar ik zou de ochtend niet doorkomen op kwark en een plak ontbijtkoek...quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:26 schreef Brighteyes het volgende:
Er zitten sommige hele magere dagen tussen maar vandaag bij mij bijvoorbeeld is weinig mis mee volgens mij:
Ontbijt: 250 Gr. magere kwark
Tussendoor: 1 plakje ontbijtkoek
Lunch: 2 volkoren boterehammen met halvarine en 1 x 30+ kaas en 1 x kipfilet. Evt. een bakje rauwkost met yoghurtdressing.
Tussendoor: 1 kiwi
Diner: 125 gram gebakken aardappelen (in olijfolie), 200 gram spinazie (geen a la creme) en een gekookt eitje.
's Avonds: 1 peer
Vertel mij maar wat hier niet gezond aan is...
Nou dat vlees was ik dus al vergeten uit de vriezer te halenquote:Op dinsdag 19 september 2006 10:40 schreef Jarno het volgende:
Ik snap dus echt niet wat er veel werk is aan:
* twee pannen water opzetten
* groenten snijden, aardappels schillen
* in water flikkeren, wachten
* eventueel vlees bakken
Ik ben meestal binnen het half uur klaar met koken. Kwestie van plannen, goede boodschappenlijstjes maken en handigheid erin krijgen. En als je gaat wokken ofzo wordt het allemaal nog veel simpeler, dan heb ik meestal in een kwartier eten op tafel.
Dat vlees kun je even ontdooien in de magnetron.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:45 schreef Syrena het volgende:
[..]
Nou dat vlees was ik dus al vergeten uit de vriezer te halen![]()
Ik heb ook te lang thuisgewoond, ik ben echt fantasieloos zodra ik de koelkast opentrek om te zien wat ik ga eten. Vooral ook omdat er altijd weinig in ligt vanwege het eenpersoonshuishoudenprobleem.
Tja, ik vind het bizar weinig, vooral het ontbijt. En het is niet alleen weinig, maar wat je eet is ook nog eens mager, op de gebakken aardappelen na. Ik zou me dan ook niet willen meten aan wat 'mensen aan de lijn doen'. Net iets te veel mensen doen hun leven lang aan de lijn.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:41 schreef Brighteyes het volgende:
Ja, maar is dit dan echt zo veel slechter dan wat veel mensen zichzelf dagelijks voorschotelen als ze 'aan de lijn doen'? Volgens mij valt dat wel mee.
Het kan heel leerzaam zijn om op papier te zetten wat je op een dag eet. Uit Slank de zomer/herfst in blijkt vaak dat er eigenlijk gewoon te weinig gegeten wordt.quote:Alleen omdat het nu zo zwart op wit staat schiet iedereen volop in de stress.
Ik probeer voordat ik op de fiets stap in ieder geval een glas water te drinken en een droog crackertje te eten. Dan ga ik dus een uur fietsen en op mijn werk eet ik een bak youghurt met muesli. Daar hou ik het wel wat langer op vol.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:51 schreef Brighteyes het volgende:
Wat eten jullie dan als ontbijt?
Als ik 's avonds niet flink eet, slaap ik slecht.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:54 schreef Jarno het volgende:
(Overigens krijg ik 's ochtends ook geen hap door m'n keel hoor, maar ik denk dat het zware avond eten wat gebruikelijk is een redelijke bijdrage levert aan de gewichtsproblemen. Ik bedoel kom op, wie heeft 's avonds écht de energie van een warme hap nodig?)
gewoon wat zoetstof overheen kwakken.quote:Op dinsdag 19 september 2006 10:54 schreef Claudia_x het volgende:
Mijn ontbijt is meestal een flink bord cruesli met magere yoghurt en noten, en een stuk fruit (appel, peer of banaan). Ik zoek overigens nog een goede vervanging van mijn cruesli zonder suiker (wat een ramp is dat!).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |