abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 24 april 2007 @ 04:14:46 #126
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48655921
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 09:03:47 #127
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48657335
OMG wat waren die spareribs LEKKER!!!!!!!!!!! dat ga ik dus zeer zeker vaker maken, alhoewel ik er dus wel bekant twee dagen mee bezig ben geweest. Nouja niet echt bezig, maar toch zondag ochtend de marinade maken en ribbetjes erin leggen enzo, af en toe ff beetje omrollen en verdelen. Gisteravond, dus een vuurtje onder de pan en ff lekker pruttelen. Na een uurtje ongeveer vond ik het welletjes, dus toen ribbetjes eruit en inkoken maar....alleen dat duurde wel erg lang...nu weet ik al wel waarom. ik had geen bouillon, dus heb ik olijfolie gebruikt. op zich niets mis mee als marinade, maar inkoken tot een stroopje lukte dus niet. gelukkig dreef de olie elke keer naar boven dus heb ik dat er afgeschept en daarna duurde het niet lang tot ik een heerlijk stroopje had. ribbetjes in de oven, insmeren en smullen maar!

paar dingetjes ter verbetering voor de volgende keer:
geen olijfolie gebruiken dus
iets minder suiker voor de stroop

mijn vriend vond ze lekkerder als van de shoarmaboer, en dat wil HEEL wat zeggen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48657888
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Daar heb ik de beste spare ribs ooit gegeten. Meerdere malen . Die dikke saus, de malsheid van de ribjes... . Een absolute aanrader!
pi_48659786
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Broadway! Inderdaad goddelijke spareribs.
Alleen als je daar niet van houdt, hoef je er niet naartoe want de rest van de kaart haalt het er niet bij.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 24 april 2007 @ 16:25:42 #130
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48672412
Keer een broadway spareribs meeten houden?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 22:53:11 #131
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_48687152
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 25 april 2007 @ 09:12:46 #132
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48694811
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 22:53 schreef Delicieux het volgende:
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
succes!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48699772
Omschrijving:
Gemarineerde en gegrilde SpareRibs.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 150 minuten (inclusief marineertijd)
Ingredienten:
Marinade: peper, zout, sambal, aromazout, ketjap (zoet),1 ui.
SpareRibs rijst aardappelzetmeel (voor het binden van de saus).

1. Meng de ingredienten voor de marinade in een grote schaal.
2. Leg de SpareRibs hier in en laat dit minimaal 2 uur staan.
3. Kook vervolgens de SpareRibs met wat water en de marinade, totdat ze bijna gaar zijn.
4. Gril vervolgens de SpareRibs zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
5. Doe wat van het kookvocht in een pan en bind dit met aardappelzetmeel tot een mooie saus.
6. Doe hier verv
6. Doe hier vervolgens wat Ketjap door, voor de smaak.
7. Kook ondertussen de rijst gaar.
8. Eet de SpareRibs met saus en rijst en wat rauwkostsalade.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  woensdag 25 april 2007 @ 23:57:12 #134
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_48725003
is er een goede spareribstent in zandvoort? liefst onbeperkt of ERG veel.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2007 @ 12:36:45 #135
43556 miss_dynastie
pi_48735112
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Yep, broadway is goddelijk
Jammer dat ze ze alleen per emmertjes van 4 kilo verkopen, een kilootje zou ik nog wel mee willen nemen voor op de bbq, maar 4 is wat veel.
  donderdag 26 april 2007 @ 13:32:44 #136
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48736906
Kun je toch gewoon invriezen?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_48798532
vandaag Tandori Spareribs willen maken, alle spijzen gekocht, Geram Masala, Cordamon, etc..

en dan erachter komen dat ik nergens in arnhem spareribs kon kopen.. ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!

Alleen voorgemarineerde zooi
  zaterdag 28 april 2007 @ 08:10:00 #138
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48799720
quote:
ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!
Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!
pi_48802812
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 08:10 schreef Leef het volgende:

[..]

Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!

Ja he hallo, in mijn gedeelte van Arnhem zitten een hele hoop slagers. Alleen zijn dit allemaal arabische slagers, niets mis mee - ze verkopen de beste kwaliteit kip voor 2¤/KG en heerlijik lamsgehakt. Maar geen Spare ribs! Er is zover ik weet in mijn buurt 1 biologische slager, maar de prijzen daar zijn overdreven duur.

Ten tweede: Lidl maakt gehakt van supers en slagers
pi_48811025
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 15:54 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
Deze techniek heb ik gisteren gebruikt. Geweldig! Eindelijk spare ribs met een lekker dikke stroperige laag marinade, net zoals ik ze wilde .
  maandag 19 januari 2009 @ 15:48:50 #141
236716 motherflocker
live for the weekends
pi_65211377
Waar in Eindhoven kun je onbeperkt lekkere spare ribs eten?
PSV
4 in a row!
29-04-2007 PSV kampioen met 1 doelpunt verschil!
pi_65213562
Mijn ervaring is dat ik beter de onbeperkt spareribs aanbieders moet vermijden. De keren dat ik het had hoefde ik nooit bij de bestellen
pi_65214746
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_65215083
Ik wil echt binnekort weer in Utrecht daar eten. Damn krijg me toch een honger al.
pi_65215735
barbaren, NEVER, EVER BOIL RIBS!!!!!!

vliesje wat aan de binnenkant zit kan je het best verwijderen, anders blijven je ribs taai. De marinades hier moet ik eens proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar in de oven zetten in een schaal met daarin een rooster.. onder het rooster wat water doen (de ribs niet er in aanraking mee laten komen) en dan afdekken met alu folie. Zo blijven ze lekker sappig. 2,5 uur in de oven op een temperatuur van 170.

mocht je ze op de BBQ doen, gebruik dan geen directe hitte maar indirecte anders gaan ze veelste snel en worden ze ook taai.
  maandag 19 januari 2009 @ 19:20:36 #146
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65218932
Sylvia's Ribs

Ca.3 kilo varkensribbetjes;
1 el zout;
1 el vers gemalen peper;
1 el gevriesdroogde rode peper;
2 cups blanke azijn;
2 stengels selderij,fijngesneden;
1 groene paprika, ontdaan van zaad en fijngesneden;
1 middelgrote ui, fijngesneden;
2 cups pepersaus, bijv tabasco;
2 cups tomatenpuree;
1,5 cup suiker;
sap van 2 citroenen, de schil ervan fijngehakt.



Bereidingswijze
Zout, zwarte en rode peper mengen. Met dit mengsel de ribbetjes besmeren.
De ribbetjes in een ovenschaal doen.
Azijn, pepersaus, suiker en tomatenpuree toevoegen, het vlees afdekken en een nacht in de koelkast laten marineren. De oven voorverwarmen op 175 graden. De ribbetjes 2 uur daarin braden, ze daarna overdoen in een schone schaal.
De oven opvoeren tot 220 graden en het vlees nog eens 30 min braden.
In een blender of keukenmachine de selderij, paprika , ui en citroenschil met het citroensap pureren.
Het mengsel overdoen doen in een steelpan en 15 min. laten sudderen, vervolgens over de ribbetjes gieten. 5 min. doorgaren en dan eet smakelijk.

1 cup = 250 ml of 250 gram
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 19 januari 2009 @ 19:24:45 #147
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65219091
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_65219437
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 januari 2009 @ 22:50:25 #149
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_65228196
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2009 @ 22:56:21 #150
43556 miss_dynastie
pi_65228455
quote:
Op maandag 19 januari 2009 19:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna
Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')