abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 januari 2009 @ 22:59:36 #151
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_65228607
Ook niet onmisbaar na een spare-ribs maaltijd:


Er gaat altijd zo ontzettend veel van dat vlees tussen je tanden zitten.

Maar spare-ribs zijn wel lekker!
  maandag 19 januari 2009 @ 23:48:52 #152
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_65233877
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
probeer! (en laat me weten of je mijn mening deelt ajb)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_65325102
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

  donderdag 22 januari 2009 @ 18:24:56 #155
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65325483
kortom:

a. goed inkopen
b. 20 minuten tegen het kookpunt aan uitkoken. of anderhalf uur op 70 graden, is beter.
c. ontdoen van vliezen en vet en laten afkoelen
d. een paar uur marineren met een dik mengsel van chilisaus, ketchup, ketjap, sambal en wat gember
e. oven op 160 graden
f. porkracks met holle kant naar de bodem op een braadslee of zilverfolie leggen
g. dik bestrijken met marinade.
h. zachtjes gaar laten braden in de oven. af en toe met marinade besrtijken.
i. vlees valt van botjes af. veel spek= langer laten koken op 70%. indien mager, korter dan een uur.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:28:27 #156
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65325600
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:51:08 #157
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65326345
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:28 schreef popolon het volgende:

[..]

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
onzin. koken van varken op 70 graden max., dus stiekem niet echt koken maar garen, zorgt net als kip voor gegrild of gebakken vlees dat van het bot afvalt en toch erg sappig is.

mijn vitello tonnato met niet gegrild vlees kook ik ook op 70 graden voor 25 minuten in de boullion van de witte wijn en wat water.

zachter kan niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:58:37 #158
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65326648
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:30:08 #159
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327617
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:58 schreef popolon het volgende:
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
ze zijn er in alle maten, smaken, kwaliteiten, bereidingswijzen etc. als je geen varkensvlees mag eten is het een groot gemis. maar dat terzijde.

ik gaar vlees graag, slow food wise. ik weet inmiddels ook aardig wat af van garing, zout en bouillion. ook welke temp je ze in moet garen, voordat je ze afbakt, grilled of rookt.

jij zegt smoked ribes. weet je überhaupt wat roken inhoud? wat er aan vooraf gaat?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:31:44 #160
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327657
Zie het filmpje.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:38:20 #161
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327819
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:31 schreef popolon het volgende:
Zie het filmpje.
ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?

ik gaar liever mijn ribjes of vlees in max 70 graden celcius, dat garen geschiedt net zo lang tot je voelt dat het half gaar is, in een zeer krachtige boullion. als het gebakken of gegrilled moet worden

en een demizoute emmer water als het gerookt moet worden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:39:46 #162
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327862
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:38 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?
Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:48:24 #163
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328100
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:39 schreef popolon het volgende:

[..]

Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
ik zou graag bij je in de buurt wonen. maar goed. zo te horen zijn het wonderribjes.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:50:49 #164
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328155
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:02:56 #165
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65328430
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:50 schreef zoalshetis het volgende:
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:16:01 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328730
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 20:02 schreef popolon het volgende:

[..]

Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
je zou het eens moeten garen op ongeveer 70 graden celcius.

kalfsvlees voor vitello. ongeveer 20 minuten
ribjes 30 minuten, daarna marineren en dan doen wat je wilt.
kippenboutjes, met vel al je dat lekker vindt, 15 minuten. dan afgrillen, bbqen, bakken oid.
hamlappen eerst 15 minuten en dan naast het vuur grillen/bbqen. of in pekel en dan roken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:15:39 #167
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65330270
Ik zal het eens overwegen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:57:48 #168
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65331705
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:15 schreef popolon het volgende:
Ik zal het eens overwegen.
ik wil het resultaat wel horen dan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:23:20 #169
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65332285
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:45:14 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65332746
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 22:23 schreef popolon het volgende:
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
ja ik ook. misschien moet weer bbq-en als de stokroos of zonnebloem heuphoogte is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:41:34 #171
48487 Martijn85
XBL: NL NoName
pi_72285505
Ik heb voor vanavond 900gr spareribs gehaald bij de keurslager, maar zou niet weten hoe lang ze in de oven moeten

Dacht zelf een half uurtje op 200C...
Rozen verwelken, schepen vergaan. Daar heb je Bassie.......En Adriaan!!!!
  zondag 30 augustus 2009 @ 21:14:57 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72292569
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.

Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:19:44 #173
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72312580
DIt is mijn recept:


- spare ribs
- 3 a 4 tenen knoflook
- 2cm gemberwortel
- spaanse peper
- uitje
- theelepel tomatenpuree
- 2 a 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ketjap manis
- scheut sherry
- ½ l runderbouillon

Knoflook, ui, peper en gember heel fijn snijden. Scheut zonnebloemolie in de pan, bende aanfruiten. Blussen met scheut sherry.
Dan tomatenpuree, ketjap en honing erbij, even roeren tot het gemengd is.
Spare ribs erin doen en de bouillon erover gieten.
Aan de kook brengen en 45 min. op laag vuur laten sudderen tot spare ribs gaar zijn.

Spare ribs eruit halen, massa inkoken.
Ribs met de ingekookte marinade inwrijven en grillen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:49:42 #174
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_72313477
je kunt ze ook heerlijk marineren in een oplossing van ui, rosé en chillysaus. gewoon een nachtje laten trekken. de marinade inkoken en ermee bestrijken tijdens de grill of oven. .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:16:32 #175
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72319502
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.





Hier het recept en foto's

enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:52:33 #176
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72320867
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:16 schreef Schranseman het volgende:
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Hier het recept en foto's

enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Ben ik niet met je eens. Door ze in de marinade te koken trekt de marinade in het vlees en de vleessmaak eveneens in de marinade. Als je die zelfde marinade inkookt en gebruikt om ze mee in te smeren voor je ze gaat grillen heb je alle smaken samen en gaat er helemaal geen smaak verloren.

Maar het is idd geen optie als je niet van kruiden en saus houdt. Ik vind het echter onmisbaar bij spare ribs en heb ze t liefst plakkerig en kruidig
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 22 oktober 2009 @ 11:30:58 #177
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73943477
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:



Droge ribben met Bone sucking sauce en Yucatan Habanero. Dat laatste goedje was iets te scherp voor sommige gasten. Ik vond het wel erg lekker.

De ribjes deze keer opgerold.







Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_73943727
damnz lekker
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
pi_73943870
Ziet er goed uit!
pi_73944272
Hmm ik ben nog steeds zelf op zoek naar de beste marinade voor spareribs.
Bij restaurants smaken ze overal altijd anders en er zit zoveel verschil in dat ik t bijna niet de eerste kee dat ik bij een restaurant ben als hoofdgerecht durf te nemen.

Het lekkerste vind ik de zoete maar pittige ribs waarbij je vingers plakken van de marinade, daarnaast moet het wel loslaten van het bot maar niet TE (soms valt het botje er gewoon uit ) Ik wil nog wel een beetje kluiven.

pi_73944373
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:

[ afbeelding ]

Droge ribben met Bone sucking sauce en Yucatan Habanero. Dat laatste goedje was iets te scherp voor sommige gasten. Ik vond het wel erg lekker.

De ribjes deze keer opgerold.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus.
Waarom oprollen?
  donderdag 22 oktober 2009 @ 15:14:17 #182
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73951308
Passen er meer op het rooster. Anders had ik ze over elkaar moeten leggen en komt de rooksmaak er minder aan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 3 november 2009 @ 08:42:57 #183
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74339965
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs


mijn nieuwe ribrack:


stapelen:








Het was weer heerlijk
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74341788
Focking hell, ik wil een keer bij jou komen eten Schranseman
  dinsdag 3 november 2009 @ 10:50:16 #185
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_74351068
pi_74744171
TvP voor lekkere marinade-tips
  maandag 16 november 2009 @ 13:56:05 #188
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_74746989
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs
[ afbeelding ]

mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]

stapelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het was weer heerlijk
Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_74747826
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.

Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
Kruidenmengsel? Kan je details geven, of zijn die topsecret?

Hoe kan je trouwens zien of de plaatselijke slager goede ribs verkoopt?

Goed overzichtelijk recept verder.
pi_74754394
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs
[ afbeelding ]

mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]

stapelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het was weer heerlijk
Wederom meesterlijk!

  maandag 16 november 2009 @ 19:04:59 #191
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74756612
quote:
Op maandag 16 november 2009 13:56 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.
Ik heb ze even schoongemaakt met wat azijn. Uiteraard nadat het membraam eraf was. Daarna ingesmeerd met rub. Steven Raichlen zijn lone star rub en wat cajun rub. Beide uiteraard aangevuld met chipotle en habenero kruiden. De spareribs heb ik een uurtje of 4/5 gerookt op ongeveer 100C (uit mijn hoofd werk meestal met F).

Ik rook de spareribs in een Weber Smokey Mountain (WSM) en stenen? er liggen wel 2 stukken varkensvlees (bovenbillen) al een uurtje of 15 te garen. Ook lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74758380
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:


Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...
  maandag 16 november 2009 @ 19:52:46 #193
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74758560
quote:
Op maandag 16 november 2009 19:48 schreef LuKa-LiKeS het volgende:

[..]

Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...
hygiënische fouten? vertel.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_74758682
Het klaargemaakte vlees weer terugleggen op de plank waar het rauwe vlees op gelegen heeft?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:38:12 #195
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_77014868
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:

[ afbeelding ]
Kun je die gewoon in de supermarkt kopen?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:49:11 #196
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77015400
De rub heb ik bij de Sligro in Amersfoort gekocht. Een lekkere rub is ook makkelijk zelf te maken. Als er maar genoeg gemalen pepers doorheen gaan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:56:44 #197
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_77015726
Paar kunstwerkjes hoor schrans.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:54:58 #198
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77033566
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 16:56 schreef popolon het volgende:
Paar kunstwerkjes hoor schrans.
Dank,

Laatst kalfsribben ipv (varkens) spareribs op de BBQ (WSM) gehad. Smaakt prima, maar ik heb toch leiver spareribs.





Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:30:42 #199
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_77035412
Leuke site heb je trouwens, Schranseman. Effe een stomme vraag en een beetje offtopic: ik zie op die webshop van Smokey Al een rub staan die me lekker lijkt voor op de kippevleugels, maar kun je die dan ook in de pan bereiden of kan dat alleen op de bbq?
  woensdag 20 januari 2010 @ 08:14:21 #200
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77041007
Een rub kan je ook prima in de pan gebruiken. Alleen smoren is wat lastig, omdat je dan de rub van het vlees afwast. In de oven kan ook prima. En als je bij Smokey al besteld, bestel dan gelijk een grote pot paprika poeder (mild). dat is vaak de basis van een rub en de paprikapoeder van Smokey Al is echt geweldig. Bizar om het verschil te proeven.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')