quote:Op maandag 19 januari 2009 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.quote:Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:
onzin. koken van varken op 70 graden max., dus stiekem niet echt koken maar garen, zorgt net als kip voor gegrild of gebakken vlees dat van het bot afvalt en toch erg sappig is.quote:Op donderdag 22 januari 2009 18:28 schreef popolon het volgende:
[..]
Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.![]()
Koken van ribsblasphemy!
ze zijn er in alle maten, smaken, kwaliteiten, bereidingswijzen etc. als je geen varkensvlees mag eten is het een groot gemis. maar dat terzijde.quote:Op donderdag 22 januari 2009 18:58 schreef popolon het volgende:
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.
Smokey Bones.
ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:31 schreef popolon het volgende:
Zie het filmpje.
Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:38 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?
ik zou graag bij je in de buurt wonen. maar goed. zo te horen zijn het wonderribjes.quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:39 schreef popolon het volgende:
[..]
Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:50 schreef zoalshetis het volgende:
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
je zou het eens moeten garen op ongeveer 70 graden celcius.quote:Op donderdag 22 januari 2009 20:02 schreef popolon het volgende:
[..]
Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.
Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
ik wil het resultaat wel horen dan.quote:Op donderdag 22 januari 2009 21:15 schreef popolon het volgende:
Ik zal het eens overwegen.
ja ik ook. misschien moet weer bbq-en als de stokroos of zonnebloem heuphoogte is.quote:Op donderdag 22 januari 2009 22:23 schreef popolon het volgende:
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
Ben ik niet met je eens. Door ze in de marinade te koken trekt de marinade in het vlees en de vleessmaak eveneens in de marinade. Als je die zelfde marinade inkookt en gebruikt om ze mee in te smeren voor je ze gaat grillen heb je alle smaken samen en gaat er helemaal geen smaak verloren.quote:Op maandag 31 augustus 2009 20:16 schreef Schranseman het volgende:
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier het recept en foto's
enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Waarom oprollen?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:
[ afbeelding ]
Droge ribben met Bone sucking sauceen Yucatan Habanero. Dat laatste goedje was iets te scherp voor sommige gasten. Ik vond het wel erg lekker.
De ribjes deze keer opgerold.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus.
Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.quote:Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:
12 racks spareribs
[ afbeelding ]
mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]
stapelen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was weer heerlijk
Kruidenmengsel? Kan je details geven, of zijn die topsecret?quote:Op zondag 30 augustus 2009 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.
Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
Wederom meesterlijk!quote:Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:
12 racks spareribs
[ afbeelding ]
mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]
stapelen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was weer heerlijk
Ik heb ze even schoongemaakt met wat azijn. Uiteraard nadat het membraam eraf was. Daarna ingesmeerd met rub. Steven Raichlen zijn lone star rub en wat cajun rub. Beide uiteraard aangevuld met chipotle en habenero kruiden. De spareribs heb ik een uurtje of 4/5 gerookt op ongeveer 100C (uit mijn hoofd werk meestal met F).quote:Op maandag 16 november 2009 13:56 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.
Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...quote:Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:
hygiënische fouten? vertel.quote:Op maandag 16 november 2009 19:48 schreef LuKa-LiKeS het volgende:
[..]
Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...
Kun je die gewoon in de supermarkt kopen?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:
[ afbeelding ]
Dank,quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |