quote:
Recept van de taartjes met gekarameliseerde rode ui en fetaHeb dr zelf een grote taart van gemaakt in een springvorm; stuk minder gepriegel...1,5 eetl. olijfolie
2 grote rode uien, gesnipperd
4 theel. tijm, fijngehakt
10 g Feta, verkruimeld;
ik heb 125 g gebruikt; was niet te veel2 eieren, licht geklopt
125 ml room
zout en peper
Deeg
170 g bloem
75 g boter
2 á 3 theel. ijswater
Hoe maak je t:
Verwarm de oven voor op 180 C
Olie verhitten in een koekenpan (zonder antiaanbaklaag want dan karameliseert de ui niet goed)
Ui er in en onder af en toe roeren op een laag vuur 30 min bakken, of tot de ui goudgeel is.
Voeg de tijm toe en roer door; schep t mengsel in een kom om af te laten koelen.
Zeef de bloem en een snufje zout boven een ruime kom.
Voeg boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Doe er wat ijswater bij en snijd het mengsel met een mes goed door elkaar.
Voeg eventueel wat extra water toe. Vorm er met je handen een bal van en leg ingepakt in plasticfolie een half uur in de koelkast.
Vet een bakvorm in met 12 uitsparingen van 125 milliliter (2x want is voor 24 taartjes)
laat t deeg op kamertempratuur komen en rol t dan uit.
Steek met een vormpje 12 rondjes van 8 centimeter uit, bedek hiermee de uitsparingen.
Verdeel de ui over de rondjes deeg en schep er de feta over. Meng de eieren met de room, kruid met zout en peper en giet alles voorzichtig in de deegvormpjes. Bak 10 á 15 minuten of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de taartjes 5 minuten in de vorm voordatje ze op een rek legt om af te koelen.
Eet smakelijk!