abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40492537
Ik heb een keer bij een pizzaria een fles met olie met chilipepers erin bij mijn pizza gekregen. Dan druppel je dat zo'n beetje over je pizza en die wordt dan lekker pittig.

Nou vond ik dat wel een goed idee om zelf ook eens te maken, en ik heb het ook een keer gezien in een programma van de naked chef. Maar nou weet ik eigenlijk niet meer hoe het gaat. ik heb uiteraard een fles olie, maar moet ik daar nou gedroogde chili pepers in doen? ik heb namelijk verse gekocht. En kan die knoflook er zo in, na het pellen, of moet ik daar ook nog iets mee doen?
pi_40492607
Wil je die olie echt lekker krijgen moet 'ie vaak lang rijpen. Hoe oud is de olie die je gekocht hebt?

Ik gebruik zelf 10 jaar lang gerijpte balsamico, echt ontzettend lekkere olie.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 21:05:12 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40492648
Balsamico is toch azijn?

Ik koop trouwens chili/knoflookolie gewoon bij de supermarkt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_40492766
balsamico is azijn ja, das iets anders. nou ja, ik gooi het maar bij elkaar en zie wel. kan altijd nog gedroogde erbij gooien. ik zie ook ergens dat je het moet verhitten, maar dat werkt alleen met dedroogde chili's lijkt mij. ook een beetje lastig met de knoflook, het moet namelijk niet gebakken worden. ik zal in dit topic mijn bevindingen melden
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 21:09:44 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40492796
Heb je al gegoogeld? Er staat me iets vaags bij dat het niet goed zou zijn om tenen knoflook in olie te bewaren...

Schijnt inderdaad niet aan te raden te zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_40492898
Ik weet niet hoe ik bij balsamico kwam, maar ik bedoel gewoon olijfolie . De naam is me ontschoten.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  Moderator vrijdag 4 augustus 2006 @ 21:21:56 #7
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_40493105
Volgens mij moet je ook een klein scheutje azijn bij de olie doen waar je knoflook bij stopt, omdat er anders schadelijke stoffen vrij kunnen komen.. maar hoe dat precies zit... dat weet vast wel iemand hier.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 21:32:00 #8
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_40493353
Heb er m'n Olie en azijn lexicon op open geslagen:
Chiliolie:
Sojaolie, zonnebloemolie of koolzaadolie
2 rode chilipepers zonder pitjes fijngehakt
3 uien fijngehakt
1 eetlepel groene pepertjes
De olie ongeveer na een week scheiden van de kruiden.

knoflookolie
Olijfolie, zonnebloemolie, of koolzaadolie
10 teentjes knoflook, gepeld
20 zwarte peperkorrels
de olie na ongeveer 10 dagen scheiden van de kruiden.

(ik heb weleens gehoord dat je knoflook eerst moet aanfruiten, dan blijft de knoflook langer goed, of dit echt zo is weet ik niet)
pi_40493584
koop een GOEDE olijf olie (oil &vinegar)
met een ruime hoeveelheid pepers in stukjes gesneden in deze olie 23 uur laten pruttelen.
dan zeven en klaar is ie. zou het zelf zonder knoflook doen
If you can't fix it, fuck it
pi_40494053
volgens mij werkt de capsaisin uit de chilis (en die zitten er veel in ) behoorlijk goed antibacterieel. maar ik zal over een tijdje de olie verhitten tot 180° en de knoflook eruit vissen. Dan is het sowieso onschadelijk.
pi_40494080
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 21:40 schreef THCees het volgende:
koop een GOEDE olijf olie (oil &vinegar)
met een ruime hoeveelheid pepers in stukjes gesneden in deze olie 23 uur laten pruttelen.
dan zeven en klaar is ie. zou het zelf zonder knoflook doen
ik heb juist goedkope gekocht, omdat ie straks vooral pittig smaakt. de verfijnde smaak van goede olie wordt daardoor toch wel overheerst.
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 21:59:57 #12
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40494113
idd even verhitten!...verder kun je in feite alles in je olie flikkeren...zorg wel voor een milde olie in basis.

tip van flip: truffeltjes in je olie ..heerlijk om pasta mee aan te maken.
Onlangs kant en klare truffelolie gekocht en die vond ik beduidend minder smaken dan zelfgemaakte.
pi_40494714
Zontomaatjes er doorheen Lekker.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_40495101
In portugal krijg je vaak een flesje olijfolie met gedroogde pepertjes erin om het eten wat pittiger te maken. Volgens mij gedroogde pepers in een goed olijfolie doen, een paar wekenl lten intrekken....
pi_40495622
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 21:59 schreef SHE het volgende:
idd even verhitten!...verder kun je in feite alles in je olie flikkeren...zorg wel voor een milde olie in basis.

tip van flip: truffeltjes in je olie ..heerlijk om pasta mee aan te maken.
Onlangs kant en klare truffelolie gekocht en die vond ik beduidend minder smaken dan zelfgemaakte.
is dat niet een beetje duur, verse truffels? ik zou niet eens weten waar ik ze kan krijgen eigenlijk.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 00:05:51 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40498589
Zijn er dan nog speciale pepertjes die je aan zou raden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40499287
Ik snap er niets van.. Ik las laatst op internet dat je knoflooktenen in olijfolie kan gooien om zo knoflookolie te creëeren.. Dat heb ik toen gedaan, maar nu loop ik dus het risico op botulisme wanneer ik die olie consumeer?
pi_40499922
ik heb hier inde buurt ook nog nooit ergens truffels in een winkel gezien, waar kan ik die kopen?
Als ik zelf olie wil maken, haal ik gewoon olie bij de aldi en gooi er wat gedroogde pepertjes in of kruiden of knoflookteentjes. Dat kan dan wel slecht zijn, ik leef nog steeds.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 01:25:01 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40501202
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 22:42 schreef Byte_Me het volgende:


is dat niet een beetje duur, verse truffels? ik zou niet eens weten waar ik ze kan krijgen eigenlijk.
Valt best mee: ca. 900 euro per kilo doen ze momenteel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:40:01 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40525893
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 01:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Valt best mee: ca. 900 euro per kilo doen ze momenteel.
En hoeveel heb je nodig voor een litertje olie op smaak te brengen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40550262
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 21:40 schreef THCees het volgende:
koop een GOEDE olijf olie (oil &vinegar)
met een ruime hoeveelheid pepers in stukjes gesneden in deze olie 23 uur laten pruttelen.
dan zeven en klaar is ie. zou het zelf zonder knoflook doen
Ik heb laatst een pot olijfolie gescoord die bijna de kleur had van zonnebloemolie en zowaar een geurtje had. Wat is er met de olijfolie in de supermarkten hier? Het ruikt niet eens naar olijven.
  Moderator zondag 6 augustus 2006 @ 21:01:38 #22
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_40551768
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 00:23 schreef d.n3rd het volgende:
Ik snap er niets van.. Ik las laatst op internet dat je knoflooktenen in olijfolie kan gooien om zo knoflookolie te creëeren.. Dat heb ik toen gedaan, maar nu loop ik dus het risico op botulisme wanneer ik die olie consumeer?
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp64.htm
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  zondag 6 augustus 2006 @ 21:06:42 #23
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_40551916
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 21:57 schreef Byte_Me het volgende:
volgens mij werkt de capsaisin uit de chilis (en die zitten er veel in ) behoorlijk goed antibacterieel. maar ik zal over een tijdje de olie verhitten tot 180° en de knoflook eruit vissen. Dan is het sowieso onschadelijk.
Dat het brandt op je tong betekend 0,0 dat het ontsmettend werkt.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_40553085
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 21:06 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dat het brandt op je tong betekend 0,0 dat het ontsmettend werkt.
toch heb ik nog nooit beschimmelde sambal gezien.
  zondag 6 augustus 2006 @ 21:52:02 #25
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_40553377
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 21:43 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

toch heb ik nog nooit beschimmelde sambal gezien.
Schimmel is het enige waar je ziek van kunt worden?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 6 augustus 2006 @ 22:02:24 #26
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40553752
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 22:42 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

is dat niet een beetje duur, verse truffels? ik zou niet eens weten waar ik ze kan krijgen eigenlijk.
Bij een traitteur of speciaalzaak.

En zo bijster bijzonder is dat nou ook weer niet. Ik gooi het weleens door de pasta...yum!
  zondag 6 augustus 2006 @ 22:04:08 #27
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40553828
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En hoeveel heb je nodig voor een litertje olie op smaak te brengen?
Heel weinig, truffels hebben een vreselijk penetrant aroma..geven erg veel smaak af!
Olie is ook zo neutraal dat het de aroma ook heel goed opneemt. Ik moet zeggen dat ik niet precies afweeg hoeveel er in gaat, maar er hoeft niet meer dan een theelepel aan truffel in een half litertje olie
  zondag 6 augustus 2006 @ 22:18:06 #28
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_40554386
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 21:43 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

toch heb ik nog nooit beschimmelde sambal gezien.
Overigens...schimmels worden niet verzaakt door bacterien.
Sterker nog...schimmels zouden bacterien tegen kunnen gaan.

Dus tja..
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_40673081
quote:
Mja, ik had dat stukje gelezen, maar het gaat in dat artikel om het consumeren van de knoflook zelf en niet van de olie waar deze zich in bevindt.
  zondag 8 oktober 2006 @ 16:08:29 #30
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42481462
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 21:59 schreef SHE het volgende:
idd even verhitten!...verder kun je in feite alles in je olie flikkeren...zorg wel voor een milde olie in basis.
't is me even onduidelijk of je de knoflooktenen bedoelt, de olie, of het geheel?

Ik heb gisteren een soort ingemaakte olijven en knoflooktenen gegeten en die wil ik gaan maken nl.
Was een olie maar ook een beetje zuur. Iemand een idee?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_42490264
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 16:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

't is me even onduidelijk of je de knoflooktenen bedoelt, de olie, of het geheel?

Ik heb gisteren een soort ingemaakte olijven en knoflooktenen gegeten en die wil ik gaan maken nl.
Was een olie maar ook een beetje zuur. Iemand een idee?
Had je die bij 'ons' vandaan? (kaaswaag)
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 8 oktober 2006 @ 20:32:29 #32
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42490414
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 20:28 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Had je die bij 'ons' vandaan? (kaaswaag)
Neen. Ik was in een biertentje in Amsterdam.
Dus jullie hebben die knoflooktenen??

Zoja: Berkel boven!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_42490801
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 20:32 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Neen. Ik was in een biertentje in Amsterdam.
Dus jullie hebben die knoflooktenen??

Zoja: Berkel boven!
Ik twijfel of we ze hebben, assortiment is wel 25% vergroot vanwege de winterperiode. We hebben wel veel producten in die hoek.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  zondag 8 oktober 2006 @ 20:43:40 #34
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42490881
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 20:41 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Ik twijfel of we ze hebben, assortiment is wel 25% vergroot vanwege de winterperiode. We hebben wel veel producten in die hoek.
Ja ik ben wel eens bij jullie binnen geweest en er zitten voor zover ik me kan herinneren wel lekkere dingen tussen. Dus wellicht maar even langshoppen morgen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 9 oktober 2006 @ 01:02:19 #35
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_42500027
hé! Nog een toepassing voor mijn overmatig producerende peperplant! Merci!
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  maandag 9 oktober 2006 @ 01:12:22 #36
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_42500181
Ik gooi vaak een stuk of 3-4 gesnipperde droge chili's en wat gehakte knoflook door de hete olie (niet té heet! dan wordt alles in een oogwenk zwart en oneetbaar!) en daarna mijn groente, vlees etc. Erg lekker, werkt goed, en je hoeft niet bang te zijn voor aangetaste smaakjes, bacteriële infecties etc.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 9 oktober 2006 @ 01:20:06 #37
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_42500281
Laatst had ik trouwens een bakje rawit-pepers gekocht bij de toko, gedroogd, houdbaar tot 2008 volgens de verpakking, en na een week of vier zag ik plotseling een aantal maden door het bakje pepers krioelen.
Heb de rest van mijn keukenkastje meteen gecheckt maar ze zaten alleen in dat bakje.
Heb met die pepers geen rare dingen gedaan, altijd netjes dekseltje dicht na gebruik enzo, dus ik vroeg me af hoe die krengen daarin verzeild raken. En hoe ze overleven?? één keer een peperveegje in mijn oog en ik loop een uur te janken. Die maden gebruikten het als hun IKEA-ballenbad..
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_42504528
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 01:20 schreef Ringo het volgende:
En hoe ze overleven?? één keer een peperveegje in mijn oog en ik loop een uur te janken. Die maden gebruikten het als hun IKEA-ballenbad..
!

Maden komen niet zomaar als iets bedorven is, alleen als een vlieg eitjes gaat leggen. Als je iets goed afsluit is er waarschijnlijk niets aan de hand.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 9 oktober 2006 @ 18:05:43 #39
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_42517429
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 10:41 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

!

Maden komen niet zomaar als iets bedorven is, alleen als een vlieg eitjes gaat leggen. Als je iets goed afsluit is er waarschijnlijk niets aan de hand.
Dan moet er tijdens het verpakken iets zijn misgegaan. Ranzige chinezen
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 9 oktober 2006 @ 18:17:04 #40
693 ChOas
** Warning: Choking hazard **
pi_42517826
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 21:43 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

toch heb ik nog nooit beschimmelde sambal gezien.
Het kan aan mij liggen hoor, maar als je ook maar kijkt naar zelfgemaakte sambal met een vies mes in je handen is het binnen een paar dagen volkomen beschimmeld...
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do.
When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

[Stephen Roberts]
  Moderator maandag 9 oktober 2006 @ 18:45:20 #41
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_42518963
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 02:37 schreef d.n3rd het volgende:

[..]

Mja, ik had dat stukje gelezen, maar het gaat in dat artikel om het consumeren van de knoflook zelf en niet van de olie waar deze zich in bevindt.
Als er aangetaste knoflook in de olie ligt, dan kan ik me voorstellen dat ook de olie zélf niet helemaal jofel meer is.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')