FOK!forum / Culinesse à gogo / Gecondenseerde(gesuikerde) melk
OxygeneFRLwoensdag 26 juli 2006 @ 15:29
Ik heb aan mijn stage bij de Friesche Vlag een verslaving overgehouden aan gecondenseerde melk maar kan het nergens meer vinden in de supermarkten Weet iemand waar dit nog wel te krijgen is? In blik.
Tomfanwoensdag 26 juli 2006 @ 15:34
Volgens mij krijg je het bij Appie Heyn wel geloof ik.

In België bij de Delhaize en Carrefoure ed. in ieder geval dus als je daar in de buurt woont.

Mijn vrouwtje is er ook gek op.
Mirjamwoensdag 26 juli 2006 @ 15:37
bij de digros hebben ze dat ook voor zover ik weet
kun je lekker caramel/toffee van maken
klaaroverwoensdag 26 juli 2006 @ 15:38
Dirk van de Broek
RemcoDelftwoensdag 26 juli 2006 @ 15:52
Digros inderdaad!
Gruwelijk spul om enorm misselijk te worden.....
blrrrtwoensdag 26 juli 2006 @ 15:54
Albert Heijn heeft het gewoon
massywoensdag 26 juli 2006 @ 16:01
Ja Albert Heijn !!!

Errug lekker spul
1-of-6Billionwoensdag 26 juli 2006 @ 16:11
Kleine blikkies. Ook gesignaleerd bij Jumbo
Kermit77woensdag 26 juli 2006 @ 16:27
Kijk in de meeste supers even bij de koffiemelk of bij het schap met "Minder gangbare importproducten" (zoals Oreo's)

Daar staan de blikjes gewoon bij...

Waar zat je?
Bij de "condens"
OxygeneFRLwoensdag 26 juli 2006 @ 16:30
Mijn stage was bij blikmelk zuid kwaliteitsdienst. Ben je er bekend dan?
teiganwoensdag 26 juli 2006 @ 16:34
C1000 is het ook te verkrijgen...
En de Xenos heeft het ook dacht ik..
blrrrtwoensdag 26 juli 2006 @ 16:45
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 16:27 schreef Kermit77 het volgende:
Kijk in de meeste supers even bij de koffiemelk of bij het schap met "Minder gangbare importproducten" (zoals Oreo's)

Daar staan de blikjes gewoon bij...

Waar zat je?
Bij de "condens"
Oreo's staan bij de AH gewoon bij de koekjes.

Gecondenseerde melk staat bij de buitenlandse producten (Conimex enzo)
ee-04woensdag 26 juli 2006 @ 16:47
Albert Heijn bij de internationale producten inderdaad, iig bij Albert Heijn Gelderlandplein in Amsterdam (Buitenveldert)
Gewoonikwoensdag 26 juli 2006 @ 17:16
Ik werk er naast mijn school maar mocht je in Leeuwarden wonen of hier in de buurt dan wil ik wel een doosje voor je aanschaffen bij de personeels winkel als ze dit hebben. en ik werk op blik melk zuid

Edit: niet te zuipen btw.
OxygeneFRLwoensdag 26 juli 2006 @ 17:20
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 17:16 schreef Gewoonik het volgende:
Ik werk er naast mijn school maar mocht je in Leeuwarden wonen of hier in de buurt dan wil ik wel een doosje voor je aanschaffen bij de personeels winkel als ze dit hebben. en ik werk op blik melk zuid

Edit: niet te zuipen btw.
Ah cool! Ik heb er een paar maanden stage gelopen, blikken op kweek zetten en keuren enzo. Ik vond het een enorm leuke stage omdat je gewoon de hele fabriek( ook de overkant) gewoon helemaal door kon lopen.
Maar jij kan dat spul dus daar halen? Hebben we het dan meteen over 24 blikken ofzo?
Gewoonikwoensdag 26 juli 2006 @ 17:36
Weet ik zo niet moet eerst even in de personeels winkel kijken of ze het hebben. maar dat gaat meestal alleen in dozen. Nog even een melding ik zit wel in Leewarden

Ze hebben volgens mij ook van die sticks.

Wat studeer je dan? Voedingsmiddelen technologie?

[ Bericht 11% gewijzigd door Gewoonik op 26-07-2006 17:49:59 ]
Pietverdrietwoensdag 26 juli 2006 @ 17:51
Waar woont TS?
Oceanonixwoensdag 26 juli 2006 @ 22:35
lekker white coffee. (

een laagje condended milk en dan koffie erover. Als je het lang genoeg drinkt hou je geen tanden over volgens mij wat is dat spul zoet.

Ik ken dit vanuit Vietnam weet niet of het verder nog ergens anders gedronken wordt.

Je kunt er ook koekjes mee bakken.


In Utrecht gewoon te koop in verschillende supermarkten maar de toko verkoopt het (zowel de indo als de surninaamse) ook
Pietverdrietwoensdag 26 juli 2006 @ 22:37
Als je zo een blikje dicht in een pan met water zet, en die laat koken, dan carameliseert de suiker en krijg je een dikke caramelsaus
Ringowoensdag 26 juli 2006 @ 22:39
Gecondenseerde volle melk met suiker
Oceanonixwoensdag 26 juli 2006 @ 22:41
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je zo een blikje dicht in een pan met water zet, en die laat koken, dan carameliseert de suiker en krijg je een dikke caramelsaus
dan heb je hem al weer een keer opengemaakt? Of is dit een hele blonde vraag?
Martijn_77woensdag 26 juli 2006 @ 22:53
Bij de Appie is ie gewoon te koop en bij de meeste Toko's ook
OxygeneFRLwoensdag 26 juli 2006 @ 22:55
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 17:36 schreef Gewoonik het volgende:
Weet ik zo niet moet eerst even in de personeels winkel kijken of ze het hebben. maar dat gaat meestal alleen in dozen. Nog even een melding ik zit wel in Leewarden

Ze hebben volgens mij ook van die sticks.

Wat studeer je dan? Voedingsmiddelen technologie?
Ik woon in Leeuwarden. Ik heb inderdaad Voedingskunde gestudeerd en afgerond. Die sticks zijn idd ook erg lekker! Toen ik er zat had je ook nog aardbei smaak geloof ik maar vind gewone toch lekkerder. Ik hoor het wel wanneer je eraan kan komen ok?
Pietverdrietwoensdag 26 juli 2006 @ 22:59
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:41 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dan heb je hem al weer een keer opengemaakt? Of is dit een hele blonde vraag?
Nee, dichtlaten tot je het in de pan hebt gehad.
jack4yawoensdag 26 juli 2006 @ 23:02
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 22:35 schreef Oceanonix het volgende:
lekker white coffee. (

een laagje condended milk en dan koffie erover. Als je het lang genoeg drinkt hou je geen tanden over volgens mij wat is dat spul zoet.

Ik ken dit vanuit Vietnam weet niet of het verder nog ergens anders gedronken wordt.
Oeh!! Da's precies dezelfde reden dat wij het ook in de koelkast hebben staan!! Vietnam en koffie
Gewoonikwoensdag 26 juli 2006 @ 23:08
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
OxygeneFRLwoensdag 26 juli 2006 @ 23:11
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 23:08 schreef Gewoonik het volgende:
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
Is goed, laat maar effe weten in welke verpakkingen het wordt verkocht.
fietsmiepvrijdag 28 juli 2006 @ 11:55
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
Geslotenvrijdag 28 juli 2006 @ 13:40
Gisteren tijdens het vakkenvullen een blikje gekocht, maar ik heb het blikje laten staan
Nu kan ik het goedje vanavond pas proberen.
OxygeneFRLvrijdag 28 juli 2006 @ 15:12

Zoo net effe bij de Appie Hein geweest en ben nu heerlijk aant smullen
Pilootjevrijdag 28 juli 2006 @ 15:20
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 11:55 schreef Katinkat het volgende:
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
Dat klinkt goed, zou ik je recept mogen ?
Rewimovrijdag 28 juli 2006 @ 17:15
Vomar verkoopt het ook, bij de buitenlandse artikelen.
MouseOvervrijdag 28 juli 2006 @ 17:17
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 15:12 schreef OxygeneFRL het volgende:
[afbeelding]
Zoo net effe bij de Appie Hein geweest en ben nu heerlijk aant smullen
Ga je het uitlepelen
OxygeneFRLzaterdag 29 juli 2006 @ 00:56
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:17 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ga je het uitlepelen
Ja je hebt toch geen stront in je ogen?
sieskezondag 30 juli 2006 @ 11:41
bij de c1000, afdeling turkse produkten en aziatische dingen.
Geslotenzondag 30 juli 2006 @ 14:13
Vrijdag geproeft en het was erg vies
sieskezondag 30 juli 2006 @ 15:19
heb je het wel klaar gemaakt? Niet zo open maken en dan eten, maar eerst in een pan water laten koken. Het water dan hè. Ik weet niet hoelang precies, dat moet je eens navragen op dit forum.
Gewoonikzondag 30 juli 2006 @ 19:09
Zag het er gister ook staan stom toevallig.
Syrenazondag 30 juli 2006 @ 19:11
Recepten!! Ik zag citroentaart en iemand zei koekjes! Recepten!

Banoffee heb ik er al mee gemaakt
Oceanonixzondag 30 juli 2006 @ 19:53
Toffee notenblokken

150g koude boter
250 g bloem
75 g fijne suiker

voor de boven laag
150 gr melk chocolade in stukjes
40 gr boter
4,2 dl geconseerde melk
50 g gehakte noten

-Verwarm de over op 160 graden en vet een ondiep bak blik in ( ik bekleed een bakblik altijd met bakpapier)
- Doe de boter en bloem in een keukenmachine en meng ze tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Doe de suiker erbij en meng alles tot een samenghangende massa
- Doe het mengsel in een bakblik en verdeel in een gelijkmatige laag over het bakblik. Bak de bodem 35-40 min, tot de bovenkant heel lich gekleurd is.
- doe voor de bovenlaag de chocolade, boter, melk in een zware pan. Verwarm alles op een laag vuur tot de choco en de boter gesmolten is. Draai het vuur hoger en het mengsel 3-5 al roerend koken tot het dikker wordt
- Doe de noten erbij. Strijk het mengsel uit iover de koekbodem. Laat het geheel afkoelen (tenminste 2 uur in de koelkast) tot de bovenlaag stevig is.
Snijd de koek daarna in blokken.

Ik heb mijn vingers erbij op gegeten

bron: koekjes, biscuits & brownies, Catherine Atkinson
sieskezaterdag 5 augustus 2006 @ 00:55
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 11:55 schreef Katinkat het volgende:
Bij AH, in het schap bij de Conimex spullen; ik neem het mee uit portugal, veel goedkoper. Ik gebruik het in een recept voor een citroenroomtaar.
kun je het recept eens geven??
Klinkt lekker, roomkaastaart met condensed milk!
sieskezaterdag 5 augustus 2006 @ 00:56
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:11 schreef Syrena het volgende:
Recepten!! Ik zag citroentaart en iemand zei koekjes! Recepten!

Banoffee heb ik er al mee gemaakt
recept graag!!!!!
sieskezaterdag 5 augustus 2006 @ 00:58
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:53 schreef Oceanonix het volgende:
Toffee notenblokken

150g koude boter
250 g bloem
75 g fijne suiker

voor de boven laag
150 gr melk chocolade in stukjes
40 gr boter
4,2 dl geconseerde melk
50 g gehakte noten

-Verwarm de over op 160 graden en vet een ondiep bak blik in ( ik bekleed een bakblik altijd met bakpapier)
- Doe de boter en bloem in een keukenmachine en meng ze tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Doe de suiker erbij en meng alles tot een samenghangende massa
- Doe het mengsel in een bakblik en verdeel in een gelijkmatige laag over het bakblik. Bak de bodem 35-40 min, tot de bovenkant heel lich gekleurd is.
- doe voor de bovenlaag de chocolade, boter, melk in een zware pan. Verwarm alles op een laag vuur tot de choco en de boter gesmolten is. Draai het vuur hoger en het mengsel 3-5 al roerend koken tot het dikker wordt
- Doe de noten erbij. Strijk het mengsel uit iover de koekbodem. Laat het geheel afkoelen (tenminste 2 uur in de koelkast) tot de bovenlaag stevig is.
Snijd de koek daarna in blokken.

Ik heb mijn vingers erbij op gegeten

bron: koekjes, biscuits & brownies, Catherine Atkinson
Meer recepten graag!
Winkyzaterdag 5 augustus 2006 @ 19:54
quote:
Op zondag 30 juli 2006 19:53 schreef Oceanonix het volgende:
Toffee notenblokken
Ik heb dit vandaag gemaakt, alleen i.p.v. melkchocolade heb ik pure chocolade gebruikt. Echt ontzettend lekker.
Curiosityzaterdag 5 augustus 2006 @ 21:19
Witte-chocoladefudge met pistachenoten

Boter om in te vetten; 350 gr basterdsuiker; 30 gr ongezouten boter; snufje zout; 1 1/4 dl gecondendenseerde melk; 1 vanillestokje; 300 gr witte chocolade ( fijngehakt); 80 gram pistachenoten.

vierkante bakvorm van 18 cm
Vet de bakvorm in met boter.

Doe de suiker, boter, zout en de gecondenseerde melk in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit, en doe ze samen met het stokje in de pan. Breng het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren met een pollepel aan de kook. Temper het vuur en laat het 5 min sudderen, blijf roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanille stokje, Roer de chocolade erdoor tot hij volledig is gesmolten en een gladde saus is ontstaan., Voeg de pistache noten toe en schenk het mengsel in de bakvorm. Zet de fugde in de koelkast tot hij hard is geworden.

Snijd de fudge in blokjes.
sieskedinsdag 8 augustus 2006 @ 11:10
late reactie, maar ik heb gisteren een blikje opengemaakt omdat ik de toffeblokken, onderstaand recept, ging maken en ik vond die melk heerlijk, ik kon het ook zo uitlepelen als ik het niet nodig had hgehad voor een recept. Heerlijk man!!
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 17:17 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Ga je het uitlepelen
OxygeneFRLdinsdag 8 augustus 2006 @ 11:20
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 23:08 schreef Gewoonik het volgende:
Milieumanagment hiero.. Maar goed word denk ik volgende week ergens.
We zijn inmiddels al weer een week verder?
sieskewoensdag 9 augustus 2006 @ 13:20
kun je me ff helpe met dit recept? Het klinkt niet moeilijk, ik weet het, maar het gedeelte met deeg lukt niet echt . Ik kan het wel maken en bakken maar ik weet niet hoe dik de laag deeg moet zijn, want het wordt niet gaar en als ik het te lang bak wordt het zwart en dat is niet de bedoeling dacht ik.
De chocoladefudge was heerlijk, ook zo, en op geroosterd brood.
Dus, hoe dik moet het deeglaagje zijn voor je het bakt, en hoe dik moet de fudgelaag zijn om binnen een paar uur op te stijven?? Ik hoop dat iemand hier snel antwoord op geeft, want ik wil dit recept heel graag maken. En, als je caramelsaus wil maken van gecondenseerde melk, hoelang moet je dat dan in water opzetten?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 19:54 schreef Winky het volgende:

[..]

Ik heb dit vandaag gemaakt, alleen i.p.v. melkchocolade heb ik pure chocolade gebruikt. Echt ontzettend lekker.
groetjes
Winkywoensdag 9 augustus 2006 @ 19:46
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:20 schreef sieske het volgende:
kun je me ff helpe met dit recept?
groetjes
Voor wat betreft die deeglaag... ik heb maar wat gedaan. Ik heb het recept gevolgd en in een springvorm gedaan. De laag was ongeveer 1,5 tot 2 cm dik. Ik heb het wel wat langer in de oven gelaten dan het recept voorschreef (ongeveer steeds met 5 min. verlengd) maar de kleur was heel licht bruin. Het zal in totaal zo'n 50 min. geweest zijn op 150 graden want mijn oven kan geen 160 aan. De fudge heb ik vrij dik laten inkoken en dat duurde een paar uur voordat het compleet afgekoeld en opgestijfd was (wel in de koelkast). Ik ben niet zo thuis in de keuken maar dit ging me toch vrij makkelijk af.

Succes.
sieskedonderdag 10 augustus 2006 @ 09:39
bedankt winky, ik ga het dadelijk nog eens proberen want die fudge was echt goddelijk!!!!
sieskedonderdag 10 augustus 2006 @ 12:16
trouwens, ik her gezegd dat ze het bij de c1000 ook hadden, maar daar hebben ze nestlé gesteriliseerde melk in blikjes, dus niet gecondenseerde. Niet bij de onze in ieder geval, misschien wel bij andere c1000's.


Tweede helft in Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6 gezet

[ Bericht 53% gewijzigd door Martijn_77 op 10-08-2006 18:58:55 ]
Gewoonikmaandag 21 augustus 2006 @ 02:10
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 11:20 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

We zijn inmiddels al weer een week verder?
Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
OxygeneFRLmaandag 21 augustus 2006 @ 09:47
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 02:10 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
Nou ik had meer interesse in die zakjes(volgens mij gele).
Gewoonikmaandag 21 augustus 2006 @ 10:52
Daar heb ik nog naar gevraagd maar deze hadden ze op dat moment niet.
Maar ik moet morgen weer ff heen dus je hoort het morgen wel weer van me.
Als mijn loon op tijd is tenminste.
Gewoonikdinsdag 22 augustus 2006 @ 22:39
Geen sticks ik herhaal geen sticks!
OxygeneFRLdinsdag 22 augustus 2006 @ 23:37
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 02:10 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Sorry het was me even ontschoten. Maar de blikjes kosten 70 cent per stuk en ze hebben alleen de melk. Het is echter wel peak maar als ik het me goed herinner is het gewoon dezelfde samenstelling.

Wil je het nog ja/nee waar 
Jammer...en die melk van Peak is dat melk of gecondenseerde melk.
nVinciblewoensdag 23 augustus 2006 @ 00:02
Amagawd, ik krijg echt teveel honger van al die reacties hier. :-\
nVinciblevrijdag 25 augustus 2006 @ 14:34
*kicked*

Ik heb ook maar eens zo'n blikje meegenomen toen ik boodschappen deed. Zag het staan en dacht eraan. Maar is het niet teveel voor een persoon om op te eten? Is ook weer zo zonde enzo ... Is het na het koken nog te bewaren? Zoja, hoelang? En wordt het vanzelf hard zoals toffee?
marlieskevrijdag 25 augustus 2006 @ 14:40
tvp want krijg nu al honger
Pilootjevrijdag 25 augustus 2006 @ 17:47
Droogt langzaam uit, maar voordat gebeurt zal er schimmel op komen te staan. Dus netjes met een lepel eten, en niet je lepel in je mond en dan weer in dat bakje. Dan hou je hem het langst goed. Volgens mij na openen een week of wat geloof ik. Is erg zoet dus kan wel wat hebben.

Vandaag een citroentaart met gebrandeiwit schuim gemaakt. Dat wil zeggen het staat nu nog in de oven. Maar aangezien mijn bakvorm groter was als die in het recept heb ik even wat meer citroenvulling gemaakt, en daarin die condens melk verwerkt. Erg lekker romig nu. Dalijk na het bakken even met eiwit bestrijken en dan afbranden. Lekker !
Ringovrijdag 25 augustus 2006 @ 18:27
In de Chinese toko bij mij in de buurt heb ik trouwens de variant met chocolade gevonden.

Die is écht alleen lekker om ergens in te verwerken. En dan nog... beetje matig chocosmaakje.
Gewoonikzaterdag 26 augustus 2006 @ 13:53
quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 23:37 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

Jammer...en die melk van Peak is dat melk of gecondenseerde melk.
Gecondenseerd
sieskezaterdag 26 augustus 2006 @ 18:47
ik heb kleine banoffepies gemaakt (eenpersoons) Goed gelukt, de caramel is heerlijk, ook om zo op te eten. Deegbakjes gemaakt in appelbolvormpjes van de hema, deeg volgens jamie oliver. (héééérlijk en keimakkelijk)
nVinciblezaterdag 26 augustus 2006 @ 21:18
Staat nu lekker te koken, hoop alleen dat het op de goede stand is

edit: Best wel lekker, maar het heeft iets te lang opgestaan (3 uur). Tis naar mijn idee iets te donker en te stevig. Maar blijft smullen

[ Bericht 46% gewijzigd door nVincible op 26-08-2006 22:52:44 ]
sieskemaandag 28 augustus 2006 @ 12:09
quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 17:47 schreef Pilootje het volgende:
Droogt langzaam uit, maar voordat gebeurt zal er schimmel op komen te staan. Dus netjes met een lepel eten, en niet je lepel in je mond en dan weer in dat bakje. Dan hou je hem het langst goed. Volgens mij na openen een week of wat geloof ik. Is erg zoet dus kan wel wat hebben.

Vandaag een citroentaart met gebrandeiwit schuim gemaakt. Dat wil zeggen het staat nu nog in de oven. Maar aangezien mijn bakvorm groter was als die in het recept heb ik even wat meer citroenvulling gemaakt, en daarin die condens melk verwerkt. Erg lekker romig nu. Dalijk na het bakken even met eiwit bestrijken en dan afbranden. Lekker !
recept please!!! WEET JE DAT NU NOG NIET?? Als je zegt dat je iets lekkers gemaakt hebt,,,,,RECEPT!!!
GROETJES
sieskemaandag 28 augustus 2006 @ 12:13
dat had ik dus ook, maar als je het een beetje goed omroert of effe met de mixer doet, wordt het caramelachtig van structuur en dat blijft ook zo. In het begin dacht ik ook: dat heb ik te lang gedaan. Nie goed. Volgende keer 2 1/2 uur maar.
Maar ja, als het maar lekker is (en dat is het)
quote:
Op zaterdag 26 augustus 2006 21:18 schreef nVincible het volgende:
Staat nu lekker te koken, hoop alleen dat het op de goede stand is

edit: Best wel lekker, maar het heeft iets te lang opgestaan (3 uur). Tis naar mijn idee iets te donker en te stevig. Maar blijft smullen
nVinciblemaandag 28 augustus 2006 @ 17:06
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 12:13 schreef sieske het volgende:
dat had ik dus ook, maar als je het een beetje goed omroert of effe met de mixer doet, wordt het caramelachtig van structuur en dat blijft ook zo. In het begin dacht ik ook: dat heb ik te lang gedaan. Nie goed. Volgende keer 2 1/2 uur maar.
Maar ja, als het maar lekker is (en dat is het)

[..]
Heb het gemerkt, gewoon ff flink roeren met een lepel/vork werkt prima. Heb het in een ingevet plastic bord vorm gedaan, maar het wordt niet echt hard.

Het is wel supermachtig trouwens, na een paar lepeltjes heb je alweer zo'n sterke smaak in je bek.
EdPowersvrijdag 20 oktober 2006 @ 13:23
Die caramelpasta die je ermee kunt maken gebruiken wij al jaaaaren als vervanger van 'Dulce de leche' wat in Zuid-Amerika heel populair is.

Tip:maak een paar pannenkoeken en smeer die caramelpasta erop (kook het 1.5 uur ipv 2 uur voor betere smeerbaarheid!).

Wat ook lekker is een banaan pakken, die schillen en dan die pasta erop. In Argentinie heb je ijssmaken zoals banaan met Dulce de leche en Dulce de leche ijs met brokjes banaan erin. Match made in heaven!