Naief_And_Nasty | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:00 |
Ik zoek recepten om vis klaar te maken in combinatie met rijst. Ik heb 1 receptje maar dat is zonder groente terwijl ik wel groente erbij wil. | |
miss_dynastie | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:04 |
Wij eten weleens gegrilde zalm met rijst en peultjes ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:24 |
Paella is natuurlijk een bekend gerecht met vis, groente en rijst... | |
Et-Cetera | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:38 |
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=recept+rijst+met+vis&meta= | |
Mirjam | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:42 |
TS besef je wel dat je ook zelf vis kunt klaarmaken, groenten en rijst erbij doen? zelf combineren dus? opgeschoond, ik kijk het even aan.. | |
RijstNatie | vrijdag 14 juli 2006 @ 22:57 |
http://www.eddas-menu.com/kook/vis/index.html | |
R81 | vrijdag 14 juli 2006 @ 23:01 |
http://www.webchef.nl/search.html?query=vis+rijst | |
Naief_And_Nasty | zaterdag 15 juli 2006 @ 00:07 |
IK heb een keer pasta gemaakt met vis er door maar tomatensaus overheerst dan zo. Dat wil ik eigenlijk voorkomen. Maar goed dat is pasta en geen rijst. Vis die je makkelijk kunt roerbakken in combinatie met groeten als paprika, tomaatje, boontjes en ui etc, wat je zoal door de roerbak gooit. Welke vis raden jullie aan? | |
Martijn_77 | zaterdag 15 juli 2006 @ 00:19 |
quote:Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combineren ![]() | |
brrrrrrt | zaterdag 15 juli 2006 @ 12:58 |
ik ben opgegroeid met rijst met vis. Op Urk eet iedereen om 1 uur kost, en op zaterdag is dat: - in sojaolie gefrituurde tong en of - gefrituurde schol en of - af en toe gefrituurde andere noordzeevis zoals wietek (wijting) of pooi (poon) of soms zelfs gul (kabeljauw) Maar altijd met: Paprijst! Witte rijst in melk, met een beetje suiker, kaneel, melk en een klontje roomboter dat smelt in je rijst. Dat is echt Urker eten wat iedereen op zaterdag eet als de vissers terug zijn gekomen van een week vissen op de Noordzee. Je ruikt het over heel het dorp als je zaterdagochtend over Urk loopt. | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 12:45 |
quote:Hmm des te beter, pasta eet ik nog liever. Maar ik wil de tonijn dan wel vervangen door een tonijnsteak van de viskraam lijkt me iets lekkerder. Wat denk je zou het verder te combineren met zeevruchten of garnalen/gamba's sardine's of niemand dat ooit geprobeerd. ? | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 12:49 |
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor; nodig: 1 gerookte makreel 1 prei rijst peper ( liefst versgemalen ) beetje zout klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen ) snij de prei in ringen kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! ) dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel. beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij Geloof me, verrukkelijk ![]() | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 13:01 |
quote:Moet het per se met prei? Ik eet overigens wel altijd basmatirijst, erg belangrijk. Het moet ook een beetje voedzaam zijn vind ik dus met voldoende groenten maar makreel is weer mijn all-time favorite wat vis betreft. Toch eens een keer proberen jouw recept.. | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 13:03 |
Ja, moet perse met prei, anders klopt er niets meer van. het heeft met de balans tussen de prei en de makreel te maken..die smaken zijn zo geniaal bij elkaar. | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 13:09 |
quote:Nou als jij zegt dat het lekker is, dan ga ik voor het eerst van mijn leven maar een keer prei kopen deze week. ![]() | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 13:10 |
Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt ! | |
SlaggY | maandag 21 augustus 2006 @ 13:12 |
Je kunt ook sushi maken. ![]() Dan heb je ook rijst en (rauwe) vis | |
kabouter.muts | maandag 21 augustus 2006 @ 13:32 |
quote:Is het dan niet een droge hap? | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 13:34 |
quote:Wat is het verschil tussen gewone rauwe vis met rijst en sushi? | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 13:34 |
nee, anders zou ik het ook niet verrukkelijk vinden natuurlijk | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 13:43 |
quote:Even opgesnord op het web, maar is het niet erg veel werk om bolletjes en envelopjes e.d. te maken? | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 13:45 |
yep, het heeft mij een kleine 20 kg rijst, hele bergen nori en heel veel gevloek gekost voor ik fatsoenlijk sushi kon maken. maar als je tijd hebt...doen! ![]() | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 13:46 |
Maar ik heb wel eens speciale pakken sushi-rijst gezien in de Super, maar wat is het verschil met Basmati-rijst waar ik de voorkeur aan geef? (Behalve dat je Basmatirijst erg lang mot koken) | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 13:51 |
sushi rijst uit de super zou ik zelf niet kopen; ik haal gewoon japanse rijst en maak het zelf aan. grootste verschil is dat sushi rijst plakt; je kunt geen sushi maken met droge rijst want dan valt alles uit elkaar | |
SlaggY | maandag 21 augustus 2006 @ 13:58 |
Het zelf maken van sushi kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat ![]() Ik haal zelf ook altijd alles bij een japans winkeltje hier, en de vis bij de visboer. Één keer de vis bij de supermarkt gehaald (AH volgens mij), dat smaakt rauw echt een stuk minder. | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 14:00 |
quote:Ziet er achteraf simpel uit als je onderstaande link klikt. http://www.rolic.be/sunwah/sushi/sushipage.htm Betekent overigens niet dat het klopt dat het simpel is, als ik jou zo hoor valt het nog niet mee. Maar heb jij het op bovenstaande manier gedaan eigenlijk ? | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 14:03 |
jazeker, maar ik denk ook meer dat het met mijn ietwat minder verfijnde motoriek te maken had dan met de kunst van het sushi maken zelf ![]() | |
SHE | maandag 21 augustus 2006 @ 14:04 |
quote:oh dat durf ik echt niet, vis uit de super gebruiken..je eet het rauw dus moet het echt dagvers zijn. Bij supers vertrouw ik dat nooit helemaal. Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu ![]() | |
tonks | maandag 21 augustus 2006 @ 14:05 |
quote:ik ook | |
mirugai | maandag 21 augustus 2006 @ 14:07 |
quote:nou menseh ... wanneer gaan we sushi eten? ![]() | |
SlaggY | maandag 21 augustus 2006 @ 14:10 |
quote:Ja dat had ik toen ook, maar de visboer ging toen net dicht. ![]() ![]() Ze hebben bij de AH trouwens ook van die kant en klare sushi (Maki en nog een andere). Iemand die al eens gehad? Ik verwacht er niet veel van, maar ben toch wel 'n beetje benieuwd. | |
mirugai | maandag 21 augustus 2006 @ 14:11 |
quote:Ja hoor. Heb er 1 stukje van gegeten en de rest weggegooid. | |
SlaggY | maandag 21 augustus 2006 @ 14:20 |
Was ik al bang voor. Schandalig voor die prijs trouwens ![]() | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 14:27 |
quote:Ik heb wel eens van die sushi vis gegeten ook zeevruchten salade van de AH, geen problemen mee gehad. Zo'n toko lijkt me helemaal niks eigenlijk. Als AH het niet heeft dan is het niks vlg mij. | |
Naief_And_Nasty | maandag 21 augustus 2006 @ 14:32 |
Maar waar kun je verder van die Surimi flakes enzo kopen dan? Want bij de gemiddelde viskraam heb ik dat nog niet zien liggen. | |
SlaggY | maandag 21 augustus 2006 @ 15:34 |
quote:Hoezo lijkt de toko je niks? Misschien heb ik geluk ermee, maar die bij mij is echt geweldig. Ben de eerste keer daar gewoon gaan vragen wat ik nodig had voor sushi. Ze hebben me 't daar echt van begin tot eind uitgelegd. ![]() Dat zal een vakkenvuller bij de AH je niet kunnen vertellen. ![]() En eh, "Als de AH het niet heeft is het niks"? ![]() ![]() | |
mirugai | maandag 21 augustus 2006 @ 16:28 |
quote:uhhm, het laatste waar ik naartoe zou gaan om (goede) ingredienten te halen voor sushi is de AH. Mijn rijst haal ik altijd bij een Japanse toko. Altijd!! En met erg veel zorg. Het is het belangrijke ingredient van sushi! | |
Martijn_77 | maandag 21 augustus 2006 @ 19:51 |
quote:Kun je goed doen ![]() quote:Dan zou ik wel ook die vissaus er uit laten ![]() | |
vats | dinsdag 22 augustus 2006 @ 05:26 |
quote:Ook zonde dat ze alles in de frituur flikkeren.... | |
vats | dinsdag 22 augustus 2006 @ 05:28 |
quote:Ik ben zelf aardige Albertfiel..... Maar ga voor alle wat oosters is toch naar de oosterse super in rotterdam of delft. Veel grotere keuze, veel verser qua oosterse groente en ook belangrijk veel goedkoper als welke super dan ook! | |
Little_Angel | dinsdag 22 augustus 2006 @ 15:18 |
Wat ik altijd wel lekker vind is kibbeling, rijst en dan broccoli ![]() | |
Naief_And_Nasty | donderdag 24 augustus 2006 @ 19:13 |
Ik zag bij AH sushi liggen o.a gereed produkt in de koeling, die ik gelijk maar heb gekocht. Verder zag ik dat ze complete pakketten hadden à 6,99 Euro met rijst, nori een bamboematje en eetstokjes en zo in één pak. Veder waren de ingrediënten ook afzonderlijk te koop, dus losse matjes en losse nori en losse azijn. Maar ja Culinair is natuurlijk iets anders. | |
Muck | donderdag 24 augustus 2006 @ 22:29 |
ik heb van de week koolvis (kost echt net niks! 4 stukjes voor 98 cent geloof ik) met een beetje kruiden, en roerbakgroenten gemaakt met rijst erbij ![]() simpel, goedkoop (tja, student...) en toch ontzettend lekker ![]() | |
J.A.N.A. | donderdag 24 augustus 2006 @ 22:48 |
Je kan natuurlijk ook een risotto met zalm maken ![]() | |
Euc- | donderdag 24 augustus 2006 @ 23:52 |
Ras el Hanout risotto met ratatouille en steenschol, of diezelfde steenschol paneren met aubergine (insmeren met visfarce, anders blijft het niet plakken), citroenrisotto erbij en wat shanghai paksoitjes stoven. | |
Martijn_77 | vrijdag 25 augustus 2006 @ 19:54 |
quote:Heb je daar het recept van? | |
Blues | vrijdag 25 augustus 2006 @ 20:32 |
Ras el hanout is gewoon een marokkaans kruidenmengsel ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 25 augustus 2006 @ 23:22 |
quote:En wat doet Euc dan in die ratatouille? | |
Euc- | zondag 27 augustus 2006 @ 03:47 |
quote:Ik heb alleen een restaurant recept, 4 courgettes, 2 aubergines, 4 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, allemaal hele fijne brunoise snijden. Dat doe je heel (allemaal apart, alleen de knoflook pers je door de uien heen) kort aanzetten met wat arachideolie en dan terugkoelen en doorelkaar mengen. Voor de tomatencompot: tomaten pliceren, quartiers snijden, wat uien grof snijden, uien aanzetten, tomaten erbij, helemaal in laten koken tot je een dikke massa hebt, dit in de keukenmachine et voila, je huisgemaakte tomatencompot. De ratatouille doe je dan in de pan met een beetje tomatencompot (om het lekker smeuig te maken, maar zorg ervoor dat hij niet TE smeuig wordt!) Ras el hanout is idd gewoon een kruidenmengsel, bouillon maak je op basis van jus de volaille, en daarmee maak je de risotto (risotto in een pan, bouillon erbij en wachten maar ![]() | |
Muck | zondag 27 augustus 2006 @ 13:44 |
quote:ik denk dat de helft van de mensen hier geen flauw idee heeft waar je het over hebt.... ![]() | |
J.A.N.A. | zondag 27 augustus 2006 @ 19:45 |
quote:Voor de tomatencompot: tomaten pliceren, quartiers snijden, wat uien grof snijden, uien aanzetten, tomaten erbij, helemaal in laten koken tot je een dikke massa hebt, dit in de keukenmachine et voila, je huisgemaakte tomatencompot. = Tomaat, vel er af halen in stukken snijden. Ui, snijden en bakken Samen in de pan laten koken tot moes. En tada: Tomatenpuree met ui smaak. denk ik dan ![]() | |
Muck | zondag 27 augustus 2006 @ 19:47 |
mja, zoiets dacht ik ook al, maar om nou hier met vaktermen te gaan lopen strooien.... ![]() | |
Euc- | maandag 28 augustus 2006 @ 00:38 |
Je vergeet de keukenmachine.. Verder krijg je geen tomatencompot met ui smaak, zoals ik al zei, het zijn restaurant recepten, oftewel: 5 kilo tomaten, paar uien, beetje kruiden, is om de smaak te verrijken, niet om een aparte smaak eraan toe te voegen. Net als je zout in je aardappelpuree doet, dan krijg je toch geen aardappelpuree met zoutsmaak? Lang leve google Muck. | |
Martijn_77 | maandag 28 augustus 2006 @ 19:03 |
quote:Je zou het ook in gewoon Nederlands uit kunnen schrijven. Niet iedereen heeft een kosopleiding gevolgd | |
Euc- | maandag 28 augustus 2006 @ 19:13 |
Geen zin in. | |
Muck | maandag 28 augustus 2006 @ 19:18 |
quote:dat is precies wat ik bedoel.... quote:zeg dan gewoon niks! | |
Napalm | vrijdag 1 september 2006 @ 18:40 |
FF een domme vraag tussendoor. Hoe lang kan je gekookte rijst bewaren in de koelkast?? | |
Martijn_77 | vrijdag 1 september 2006 @ 23:39 |
quote:Ik zou zeggen een dag ongeveer | |
SHE | zaterdag 2 september 2006 @ 12:50 |
mwoah, kan wel wat langer hoor Martijn; gekookte rijst blijft gekoeld wel een dag of 4 prima. | |
Napalm | zaterdag 2 september 2006 @ 16:35 |
2½ dag en ik leef nog, nergens last van gehad. Ik kan me nog vaag herinneren van mn horeca-verleden dat er iets is met rijst waardoor je makkelijk vele bacteriene erin krijgt.. |