abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_39834104
Ik zoek recepten om vis klaar te maken in combinatie met rijst. Ik heb 1 receptje maar dat is zonder groente terwijl ik wel groente erbij wil.
Naieviteit is onschuld.
  † In Memoriam † vrijdag 14 juli 2006 @ 22:04:01 #2
43556 miss_dynastie
pi_39834228
Wij eten weleens gegrilde zalm met rijst en peultjes
pi_39834816
Paella is natuurlijk een bekend gerecht met vis, groente en rijst...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  vrijdag 14 juli 2006 @ 22:38:51 #4
72065 Et-Cetera
Party 4 Ever
pi_39835217
My washing machine doesn't work
Why did u fuck my washing machine
FUCK!
pi_39835332
TS
besef je wel dat je ook zelf vis kunt klaarmaken, groenten en rijst erbij doen? zelf combineren dus?


opgeschoond, ik kijk het even aan..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39835739
Nothing to see here, carry on
  vrijdag 14 juli 2006 @ 23:01:38 #7
146730 R81
Ech wel...
pi_39835884
The most beautiful view is the one I share with you.
Mijn trots!
pi_39837989
IK heb een keer pasta gemaakt met vis er door maar tomatensaus overheerst dan zo. Dat wil ik eigenlijk voorkomen. Maar goed dat is pasta en geen rijst.

Vis die je makkelijk kunt roerbakken in combinatie met groeten als paprika, tomaatje, boontjes en ui etc, wat je zoal door de roerbak gooit.
Welke vis raden jullie aan?
Naieviteit is onschuld.
  zaterdag 15 juli 2006 @ 00:19:55 #9
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39838303
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 00:07 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
IK heb een keer pasta gemaakt met vis er door maar tomatensaus overheerst dan zo. Dat wil ik eigenlijk voorkomen. Maar goed dat is pasta en geen rijst.
Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combineren
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39847787
ik ben opgegroeid met rijst met vis.

Op Urk eet iedereen om 1 uur kost, en op zaterdag is dat:

- in sojaolie gefrituurde tong en of
- gefrituurde schol en of
- af en toe gefrituurde andere noordzeevis zoals wietek (wijting) of pooi (poon) of soms zelfs gul (kabeljauw)

Maar altijd met:

Paprijst!
Witte rijst in melk, met een beetje suiker, kaneel, melk en een klontje roomboter dat smelt in je rijst.

Dat is echt Urker eten wat iedereen op zaterdag eet als de vissers terug zijn gekomen van een week vissen op de Noordzee.
Je ruikt het over heel het dorp als je zaterdagochtend over Urk loopt.
pi_41026687
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 00:19 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combineren
Hmm des te beter, pasta eet ik nog liever. Maar ik wil de tonijn dan wel vervangen door een tonijnsteak van de viskraam lijkt me iets lekkerder.
Wat denk je zou het verder te combineren met zeevruchten of garnalen/gamba's sardine's of niemand dat ooit geprobeerd. ?
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 12:49:22 #12
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41026834
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;

nodig:

1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout

klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )

dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij

Geloof me, verrukkelijk
pi_41027236
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;

nodig:

1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout

klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )

dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij

Geloof me, verrukkelijk
Moet het per se met prei? Ik eet overigens wel altijd basmatirijst, erg belangrijk. Het moet ook een beetje voedzaam zijn vind ik dus met voldoende groenten maar makreel is weer mijn all-time favorite wat vis betreft. Toch eens een keer proberen jouw recept..
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 13:03:52 #14
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41027340
Ja, moet perse met prei, anders klopt er niets meer van.
het heeft met de balans tussen de prei en de makreel te maken..die smaken zijn zo geniaal bij elkaar.
pi_41027568
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 13:03 schreef SHE het volgende:
Ja, moet perse met prei, anders klopt er niets meer van.
het heeft met de balans tussen de prei en de makreel te maken..die smaken zijn zo geniaal bij elkaar.
Nou als jij zegt dat het lekker is, dan ga ik voor het eerst van mijn leven maar een keer prei kopen deze week.
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 13:10:29 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41027614
Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt !
pi_41027673
Je kunt ook sushi maken.
Dan heb je ook rijst en (rauwe) vis
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_41028447
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;

nodig:

1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout

klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )

dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij

Geloof me, verrukkelijk
Is het dan niet een droge hap?
pi_41028539
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 13:12 schreef SlaggY het volgende:
Je kunt ook sushi maken.
Dan heb je ook rijst en (rauwe) vis
Wat is het verschil tussen gewone rauwe vis met rijst en sushi?
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 13:34:57 #20
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41028542
nee, anders zou ik het ook niet verrukkelijk vinden natuurlijk
pi_41028810
quote:
Nigiri:
Rijstbolletje belegd met vis, ei of groenten.

Maki:
Rijstrol omwikkeld met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.

Mini maki:
Kleine rijstrol omwikkelt met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.
Japanners noemen dit een hosomaki.

Inside-out maki:
Binnenste buiten gekeerde maki. Japanners noemen dit een uramaki.

Large maki:
Grote rijstrol omwikkeld met nori blad. Deze rol is bedoeld om meerdere ingrediënten te combineren, waardoor de rol groter wordt. Japanners noemen dit een futomaki.

Handrolls:
Dit zijn met de hand gerolde maki in de vorm van een puntzakje. Japanners noemen dit temaki.

Inari:
Gebakken tofu-envelopjes gevuld met sushirijst.

Sashimi:
Fijngesneden plakjes rauwe vis, zonder rijst geserveerd.
Even opgesnord op het web, maar is het niet erg veel werk om bolletjes en envelopjes e.d. te maken?
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 13:45:37 #22
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41028878
yep, het heeft mij een kleine 20 kg rijst, hele bergen nori en heel veel gevloek gekost voor ik fatsoenlijk sushi kon maken.

maar als je tijd hebt...doen!
pi_41028912
Maar ik heb wel eens speciale pakken sushi-rijst gezien in de Super, maar wat is het verschil met Basmati-rijst waar ik de voorkeur aan geef? (Behalve dat je Basmatirijst erg lang mot koken)
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 13:51:59 #24
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41029076
sushi rijst uit de super zou ik zelf niet kopen; ik haal gewoon japanse rijst en maak het zelf aan.

grootste verschil is dat sushi rijst plakt; je kunt geen sushi maken met droge rijst want dan valt alles uit elkaar
pi_41029265
Het zelf maken van sushi kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat .

Ik haal zelf ook altijd alles bij een japans winkeltje hier, en de vis bij de visboer. Één keer de vis bij de supermarkt gehaald (AH volgens mij), dat smaakt rauw echt een stuk minder.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_41029347
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 13:51 schreef SHE het volgende:
sushi rijst uit de super zou ik zelf niet kopen; ik haal gewoon japanse rijst en maak het zelf aan.

grootste verschil is dat sushi rijst plakt; je kunt geen sushi maken met droge rijst want dan valt alles uit elkaar
Ziet er achteraf simpel uit als je onderstaande link klikt.

http://www.rolic.be/sunwah/sushi/sushipage.htm

Betekent overigens niet dat het klopt dat het simpel is, als ik jou zo hoor valt het nog niet mee. Maar heb jij het op bovenstaande manier gedaan eigenlijk ?
Naieviteit is onschuld.
  maandag 21 augustus 2006 @ 14:03:23 #27
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41029417
jazeker, maar ik denk ook meer dat het met mijn ietwat minder verfijnde motoriek te maken had dan met de kunst van het sushi maken zelf
  maandag 21 augustus 2006 @ 14:04:32 #28
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41029450
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 13:58 schreef SlaggY het volgende:
Het zelf maken van sushi kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat .

Ik haal zelf ook altijd alles bij een japans winkeltje hier, en de vis bij de visboer. Één keer de vis bij de supermarkt gehaald (AH volgens mij), dat smaakt rauw echt een stuk minder.
oh dat durf ik echt niet, vis uit de super gebruiken..je eet het rauw dus moet het echt dagvers zijn. Bij supers vertrouw ik dat nooit helemaal.

Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu
pi_41029479
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 14:04 schreef SHE het volgende:


Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu
ik ook
pi_41029546
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 14:05 schreef tonks het volgende:
[..]
ik ook
nou menseh ... wanneer gaan we sushi eten?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')