Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combinerenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 00:07 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
IK heb een keer pasta gemaakt met vis er door maar tomatensaus overheerst dan zo. Dat wil ik eigenlijk voorkomen. Maar goed dat is pasta en geen rijst.
Hmm des te beter, pasta eet ik nog liever. Maar ik wil de tonijn dan wel vervangen door een tonijnsteak van de viskraam lijkt me iets lekkerder.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 00:19 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combineren![]()
Moet het per se met prei? Ik eet overigens wel altijd basmatirijst, erg belangrijk. Het moet ook een beetje voedzaam zijn vind ik dus met voldoende groenten maar makreel is weer mijn all-time favorite wat vis betreft. Toch eens een keer proberen jouw recept..quote:Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;
nodig:
1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout
klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )
dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij
Geloof me, verrukkelijk![]()
Nou als jij zegt dat het lekker is, dan ga ik voor het eerst van mijn leven maar een keer prei kopen deze week.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:03 schreef SHE het volgende:
Ja, moet perse met prei, anders klopt er niets meer van.
het heeft met de balans tussen de prei en de makreel te maken..die smaken zijn zo geniaal bij elkaar.
Is het dan niet een droge hap?quote:Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;
nodig:
1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout
klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )
dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij
Geloof me, verrukkelijk![]()
Wat is het verschil tussen gewone rauwe vis met rijst en sushi?quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:12 schreef SlaggY het volgende:
Je kunt ook sushi maken.![]()
Dan heb je ook rijst en (rauwe) vis
Even opgesnord op het web, maar is het niet erg veel werk om bolletjes en envelopjes e.d. te maken?quote:Nigiri:
Rijstbolletje belegd met vis, ei of groenten.
Maki:
Rijstrol omwikkeld met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.
Mini maki:
Kleine rijstrol omwikkelt met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.
Japanners noemen dit een hosomaki.
Inside-out maki:
Binnenste buiten gekeerde maki. Japanners noemen dit een uramaki.
Large maki:
Grote rijstrol omwikkeld met nori blad. Deze rol is bedoeld om meerdere ingrediënten te combineren, waardoor de rol groter wordt. Japanners noemen dit een futomaki.
Handrolls:
Dit zijn met de hand gerolde maki in de vorm van een puntzakje. Japanners noemen dit temaki.
Inari:
Gebakken tofu-envelopjes gevuld met sushirijst.
Sashimi:
Fijngesneden plakjes rauwe vis, zonder rijst geserveerd.
Ziet er achteraf simpel uit als je onderstaande link klikt.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:51 schreef SHE het volgende:
sushi rijst uit de super zou ik zelf niet kopen; ik haal gewoon japanse rijst en maak het zelf aan.
grootste verschil is dat sushi rijst plakt; je kunt geen sushi maken met droge rijst want dan valt alles uit elkaar
oh dat durf ik echt niet, vis uit de super gebruiken..je eet het rauw dus moet het echt dagvers zijn. Bij supers vertrouw ik dat nooit helemaal.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:58 schreef SlaggY het volgende:
Het zelf maken van sushi kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat.
Ik haal zelf ook altijd alles bij een japans winkeltje hier, en de vis bij de visboer. Één keer de vis bij de supermarkt gehaald (AH volgens mij), dat smaakt rauw echt een stuk minder.
ik ookquote:Op maandag 21 augustus 2006 14:04 schreef SHE het volgende:
Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |