Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combinerenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 00:07 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
IK heb een keer pasta gemaakt met vis er door maar tomatensaus overheerst dan zo. Dat wil ik eigenlijk voorkomen. Maar goed dat is pasta en geen rijst.
Hmm des te beter, pasta eet ik nog liever. Maar ik wil de tonijn dan wel vervangen door een tonijnsteak van de viskraam lijkt me iets lekkerder.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 00:19 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Je zou dan ipv tomatensaus een witte saus kunnen nemen en dan met zalm bijvoorbeeld. Deze pastasaus met tonijn is erg lekker maar laat zich denk ik ook goed met rijst combineren![]()
Moet het per se met prei? Ik eet overigens wel altijd basmatirijst, erg belangrijk. Het moet ook een beetje voedzaam zijn vind ik dus met voldoende groenten maar makreel is weer mijn all-time favorite wat vis betreft. Toch eens een keer proberen jouw recept..quote:Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;
nodig:
1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout
klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )
dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij
Geloof me, verrukkelijk![]()
Nou als jij zegt dat het lekker is, dan ga ik voor het eerst van mijn leven maar een keer prei kopen deze week.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:03 schreef SHE het volgende:
Ja, moet perse met prei, anders klopt er niets meer van.
het heeft met de balans tussen de prei en de makreel te maken..die smaken zijn zo geniaal bij elkaar.
Is het dan niet een droge hap?quote:Op maandag 21 augustus 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
Ik heb daar echt een hemels succes receptje voor;
nodig:
1 gerookte makreel
1 prei
rijst
peper ( liefst versgemalen )
beetje zout
klap de makreel open en verwijder alle graatjes. Haal de vis uit zijn jasje en doe dat apart in in een bord ( beetje kleine stukjes van maken met je handen )
snij de prei in ringen
kook de rijst ( liefst een lekkere basmati, wel 1 die goed droog kookt! )
dan doe je olie in een wok, bak de prei aan, gooi de rijst erbij en dan de makreel.
beetje zout erbij doen en heeeel veel versgemalen peper erbij
Geloof me, verrukkelijk![]()
Wat is het verschil tussen gewone rauwe vis met rijst en sushi?quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:12 schreef SlaggY het volgende:
Je kunt ook sushi maken.![]()
Dan heb je ook rijst en (rauwe) vis
Even opgesnord op het web, maar is het niet erg veel werk om bolletjes en envelopjes e.d. te maken?quote:Nigiri:
Rijstbolletje belegd met vis, ei of groenten.
Maki:
Rijstrol omwikkeld met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.
Mini maki:
Kleine rijstrol omwikkelt met nori blad met daarin een vulling van vis, ei of groenten.
Japanners noemen dit een hosomaki.
Inside-out maki:
Binnenste buiten gekeerde maki. Japanners noemen dit een uramaki.
Large maki:
Grote rijstrol omwikkeld met nori blad. Deze rol is bedoeld om meerdere ingrediënten te combineren, waardoor de rol groter wordt. Japanners noemen dit een futomaki.
Handrolls:
Dit zijn met de hand gerolde maki in de vorm van een puntzakje. Japanners noemen dit temaki.
Inari:
Gebakken tofu-envelopjes gevuld met sushirijst.
Sashimi:
Fijngesneden plakjes rauwe vis, zonder rijst geserveerd.
Ziet er achteraf simpel uit als je onderstaande link klikt.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:51 schreef SHE het volgende:
sushi rijst uit de super zou ik zelf niet kopen; ik haal gewoon japanse rijst en maak het zelf aan.
grootste verschil is dat sushi rijst plakt; je kunt geen sushi maken met droge rijst want dan valt alles uit elkaar
oh dat durf ik echt niet, vis uit de super gebruiken..je eet het rauw dus moet het echt dagvers zijn. Bij supers vertrouw ik dat nooit helemaal.quote:Op maandag 21 augustus 2006 13:58 schreef SlaggY het volgende:
Het zelf maken van sushi kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat.
Ik haal zelf ook altijd alles bij een japans winkeltje hier, en de vis bij de visboer. Één keer de vis bij de supermarkt gehaald (AH volgens mij), dat smaakt rauw echt een stuk minder.
ik ookquote:Op maandag 21 augustus 2006 14:04 schreef SHE het volgende:
Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu![]()
Ja dat had ik toen ook, maar de visboer ging toen net dicht.quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:04 schreef SHE het volgende:
[..]
oh dat durf ik echt niet, vis uit de super gebruiken..je eet het rauw dus moet het echt dagvers zijn. Bij supers vertrouw ik dat nooit helemaal.
Ik heb verdorie wel zin gekregen in sushi nu![]()
Ja hoor. Heb er 1 stukje van gegeten en de rest weggegooid.quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:10 schreef SlaggY het volgende:
Ze hebben bij de AH trouwens ook van die kant en klare sushi (Maki en nog een andere). Iemand die al eens gehad? Ik verwacht er niet veel van, maar ben toch wel 'n beetje benieuwd.
Ik heb wel eens van die sushi vis gegeten ook zeevruchten salade van de AH, geen problemen mee gehad. Zo'n toko lijkt me helemaal niks eigenlijk. Als AH het niet heeft dan is het niks vlg mij.quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:10 schreef SlaggY het volgende:
[..]
Ja dat had ik toen ook, maar de visboer ging toen net dicht.Dus toch maar eens van de super geprobeerd. Eerste en laatste keer.
![]()
Ze hebben bij de AH trouwens ook van die kant en klare sushi (Maki en nog een andere). Iemand die al eens gehad? Ik verwacht er niet veel van, maar ben toch wel 'n beetje benieuwd.
Hoezo lijkt de toko je niks? Misschien heb ik geluk ermee, maar die bij mij is echt geweldig. Ben de eerste keer daar gewoon gaan vragen wat ik nodig had voor sushi. Ze hebben me 't daar echt van begin tot eind uitgelegd.quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:27 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
[..]
Ik heb wel eens van die sushi vis gegeten ook zeevruchten salade van de AH, geen problemen mee gehad. Zo'n toko lijkt me helemaal niks eigenlijk. Als AH het niet heeft dan is het niks vlg mij.
uhhm, het laatste waar ik naartoe zou gaan om (goede) ingredienten te halen voor sushi is de AH.quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:27 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
Ik heb wel eens van die sushi vis gegeten ook zeevruchten salade van de AH, geen problemen mee gehad. Zo'n toko lijkt me helemaal niks eigenlijk. Als AH het niet heeft dan is het niks vlg mij.
Kun je goed doenquote:Op maandag 21 augustus 2006 12:45 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
Hmm des te beter, pasta eet ik nog liever. Maar ik wil de tonijn dan wel vervangen door een tonijnsteak van de viskraam lijkt me iets lekkerder.
Dan zou ik wel ook die vissaus er uit latenquote:Op maandag 21 augustus 2006 12:45 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
Wat denk je zou het verder te combineren met zeevruchten of garnalen/gamba's sardine's of niemand dat ooit geprobeerd. ?
Ook zonde dat ze alles in de frituur flikkeren....quote:Op zaterdag 15 juli 2006 12:58 schreef brrrrrrt het volgende:
ik ben opgegroeid met rijst met vis.
Op Urk eet iedereen om 1 uur kost, en op zaterdag is dat:
- in sojaolie gefrituurde tong en of
- gefrituurde schol en of
- af en toe gefrituurde andere noordzeevis zoals wietek (wijting) of pooi (poon) of soms zelfs gul (kabeljauw)
Maar altijd met:
Paprijst!
Witte rijst in melk, met een beetje suiker, kaneel, melk en een klontje roomboter dat smelt in je rijst.
Dat is echt Urker eten wat iedereen op zaterdag eet als de vissers terug zijn gekomen van een week vissen op de Noordzee.
Je ruikt het over heel het dorp als je zaterdagochtend over Urk loopt.
Ik ben zelf aardige Albertfiel..... Maar ga voor alle wat oosters is toch naar de oosterse super in rotterdam of delft. Veel grotere keuze, veel verser qua oosterse groente en ook belangrijk veel goedkoper als welke super dan ook!quote:Op maandag 21 augustus 2006 14:27 schreef Naief_And_Nasty het volgende:
[..]
Ik heb wel eens van die sushi vis gegeten ook zeevruchten salade van de AH, geen problemen mee gehad. Zo'n toko lijkt me helemaal niks eigenlijk. Als AH het niet heeft dan is het niks vlg mij.
Heb je daar het recept van?quote:Op donderdag 24 augustus 2006 23:52 schreef Euc- het volgende:
Ras el Hanout risotto met ratatouille en steenschol,
En wat doet Euc dan in die ratatouille?quote:Op vrijdag 25 augustus 2006 20:32 schreef Bluezz het volgende:
Ras el hanout is gewoon een marokkaans kruidenmengsel![]()
Ik heb alleen een restaurant recept, 4 courgettes, 2 aubergines, 4 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, allemaal hele fijne brunoise snijden. Dat doe je heel (allemaal apart, alleen de knoflook pers je door de uien heen) kort aanzetten met wat arachideolie en dan terugkoelen en doorelkaar mengen.quote:Op vrijdag 25 augustus 2006 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En wat doet Euc dan in die ratatouille?
ik denk dat de helft van de mensen hier geen flauw idee heeft waar je het over hebt....quote:Op zondag 27 augustus 2006 03:47 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ik heb alleen een restaurant recept, 4 courgettes, 2 aubergines, 4 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, allemaal hele fijne brunoise snijden. Dat doe je heel (allemaal apart, alleen de knoflook pers je door de uien heen) kort aanzetten met wat arachideolie en dan terugkoelen en doorelkaar mengen.
Voor de tomatencompot: tomaten pliceren, quartiers snijden, wat uien grof snijden, uien aanzetten, tomaten erbij, helemaal in laten koken tot je een dikke massa hebt, dit in de keukenmachine et voila, je huisgemaakte tomatencompot.
De ratatouille doe je dan in de pan met een beetje tomatencompot (om het lekker smeuig te maken, maar zorg ervoor dat hij niet TE smeuig wordt!)
Ras el hanout is idd gewoon een kruidenmengsel, bouillon maak je op basis van jus de volaille, en daarmee maak je de risotto (risotto in een pan, bouillon erbij en wachten maar)
Voor de tomatencompot: tomaten pliceren, quartiers snijden, wat uien grof snijden, uien aanzetten, tomaten erbij, helemaal in laten koken tot je een dikke massa hebt, dit in de keukenmachine et voila, je huisgemaakte tomatencompot.quote:Op zondag 27 augustus 2006 13:44 schreef Muck het volgende:
[..]
ik denk dat de helft van de mensen hier geen flauw idee heeft waar je het over hebt....![]()
Je zou het ook in gewoon Nederlands uit kunnen schrijven. Niet iedereen heeft een kosopleiding gevolgdquote:Op maandag 28 augustus 2006 00:38 schreef Euc- het volgende:
Lang leve google Muck.
dat is precies wat ik bedoel....quote:Op maandag 28 augustus 2006 19:03 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Je zou het ook in gewoon Nederlands uit kunnen schrijven. Niet iedereen heeft een kosopleiding gevolgd
zeg dan gewoon niks!quote:Op maandag 28 augustus 2006 19:13 schreef Euc- het volgende:
Geen zin in.
Ik zou zeggen een dag ongeveerquote:Op vrijdag 1 september 2006 18:40 schreef Napalm het volgende:
FF een domme vraag tussendoor. Hoe lang kan je gekookte rijst bewaren in de koelkast??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |