I hope so.quote:Op zaterdag 8 juli 2006 16:46 schreef tonks het volgende:
Lekker bluezz!
(uit het soeptopic)quote:Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.
Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:
blik kokosmelk
ong. 750 ml. bouillon
4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 stengels citroengras
2 theelepels laos
1 à 2 groene pepertjes
ruim 4 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
Oesterzwammen (of champignons)
2 bossen lenteui
Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
Pepertjes in ringen of stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren
Lenteui in ringen snijden
Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.
Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
Was een lekker soepje hoor.quote:Op zaterdag 8 juli 2006 17:03 schreef Bluezz het volgende:
Morgen eten we wat ik hierboven postte, de plannen zijn gewijzigd
Vandaag eten we dit :
[..]
(uit het soeptopic)
Zelf gemaakt? En zo ja, recept pleasequote:Op zondag 9 juli 2006 21:25 schreef Krln het volgende:
net half uur klaar met avond eten, ontzettend lekkere orientaals gekruide spareribs, schandalig smerig maar o zo lekker , en perfect voor na een weekend vol drank!
Je avatarquote:
niet moeilijk, gewoon spareribs marineren (mag gerust een hele nacht ) in mengsel van sojasaus, knoflook, gember, honing, citroen en zwarte peper, dan lekker laten braden in de oven (ong 40min) en steeds weer bedruipen met meer marinade... lekker kleefboel ! heerlijk!!quote:
ik vind het niet moeilijk om lontong te makenquote:Op zondag 9 juli 2006 22:09 schreef Isabeau het volgende:
Klinkt lekker, MissyMirjaM! Iemand moet me toch eens uitleggen hoe je lekkere lontong maakt.
Zelf heb ik keftedinges gehaktballetjes gemaakt en tzatziki met salade en aardappeltjes. Ik had geen zin in rijst.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |