abonnement Unibet Coolblue
  maandag 17 juli 2006 @ 20:23:36 #276
52016 Lyssa
music <3
pi_39917426
quote:
Op maandag 17 juli 2006 14:02 schreef Spacehamster het volgende:
Bij die foto's komt toch wel het woord "barbie" bij me op...
Sterker nog...sinds het barbie onderwerp opkwam in deze thread vind ik elke langhaar cavia net een barbie.
De enige verschillen zijn dat cavia's zich (meestal) niet laten aankleden en er veel toffer uitzien.

Deze reactie kon ik gewoon echt ff niet laten na al die hippie-cavia-foto's.
whaha, LOL, omdat ik mijn cavia's op de foto zet en ze daarbij op het bed zet om ze goed in beeld te krijgen zijn t barbies? Is dat dan ook zo als het gewone gladharen waren, of is het dan opeens normaal..? zullen de mannen blij mee zijn, om te horen dat ze als barbie worden beschouwd..
pi_39921386
Wat een leuke foto's weer.
Nog wat fototjes van mijn caafs van vandaag.
Heb ook nog filmpjes maar weet niet hoe ik die hier moet neerzetten



01-08-2008
  dinsdag 18 juli 2006 @ 00:10:57 #278
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_39926266
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:23 schreef Lyssa het volgende:Is dat dan ook zo als het gewone gladharen waren, of is het dan opeens normaal..?
Ooit een kortharige barbie in de winkel zien liggen?
Dus idd, alleen de langharigen zijn barbies.
quote:
zullen de mannen blij mee zijn, om te horen dat ze als barbie worden beschouwd..
Okay ik ga ff iets uitproberen.
* Spacehamster loopt naar Worf en Kahless en noemt ze barbies
Cavia's: "????whieek?...(snuffel)...whieek?(snuffelsnuffel)???"
Conclusie:
De cavia's hier weten niet wat barbies zijn maar hopen dat het betekend dat ze iets lekkers krijgen.
---Grtz---------Spacehamster--&gt;
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_39926477
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:14 schreef Pure-Poison het volgende:
Wat een leuke foto's weer.
Nog wat fototjes van mijn caafs van vandaag.
Heb ook nog filmpjes maar weet niet hoe ik die hier moet neerzetten

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
www.youtube.com geloof ik.

wat een lieverdjes
Tap tap tap
pi_39926539
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:10 schreef Spacehamster het volgende:

[..]

Ooit een kortharige barbie in de winkel zien liggen?
Dus idd, alleen de langharigen zijn barbies.
[..]

Okay ik ga ff iets uitproberen.
* Spacehamster loopt naar Worf en Kahless en noemt ze barbies
Cavia's: "????whieek?...(snuffel)...whieek?(snuffelsnuffel)???"
Conclusie:
De cavia's hier weten niet wat barbies zijn maar hopen dat het betekend dat ze iets lekkers krijgen.
wat een gedoe zeg. zolang ze geen rare my little pony-pakjes aan moeten trekken is er niks aan de hand. sommige mensen nemen een bepaald kattenras die er mooi uitziet, anderen nemen een cavia met lange haren. dat ze dan wikkels in moeten is toch normaal, anders zitten die haren binnen no-time onder de zooi.
Tap tap tap
pi_39928515
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 18:18 schreef zoeperzazke het volgende:
Een cavia snapt het nut van een tik niet. Als je het diertje iets wilt afleren zul je of een heel hard kort geluid moeten maken of in het oortje moeten knijpen (niet té hard natuurlijk). Dat werkt beter dat een tik verkopen. En honden zijn inderdaad af te richten, maar cavia's met honden vergelijken is toch wel errug vergaand, ze lijken in erg weinig op elkaar, ze krijgen hooguit soms dezelfde medicijnen in een lagere dosis toegediend maar dat is dan ook alles weer. Cavia's zijn niet af te richten, je kunt ze hooguit dingen aanleren.
WTF? Tuurlijk kun je die beesten wel wat leren en kun je ze africhten. Onze eerste cavia, de enige die wij hebben gehad vanaf jongs af aan, was net een hond. Liep zowel los door het huis als buiten. Ding liep altijd achter je aan en als je haar roepte kwam ie eraan. We hebben haar zinderlijk gemaakt, zo erg zelfs, dat ze niks op het gras deed. Waar het natuurlijk wel kon. Ze gaf dan zelf aan, door onrustig te worden en geluiden te maken, dat ze terug moest naar haar hok. Thuis liep ze er zelf heen. Als je wat eten in haar hok legde kwam er telkens de typische ""bbrrrr" geluid.

Tja, het is maar hoe je met die beesten omgaat en of je er ook echt tijd aan besteed en niet alleen maar in een hok laat zitten. Ik geef toe dat wij er veel tijd aan besteden. Beestjes, elke keer maar 1, staan bij ons dan ook niet in de schuur maar gezellig bij ons in de kamer. En de cavia die hierboven beschreven staat ging zelfs mee op vakantie, waar zij ook gewoon vrij kon rond lopen als wij aanwezig waren. Ging ze te ver riep je haar en ze kwam er weer aan. Prachtig beest was dat.
pi_39930930
Ik vind jouw verhaal nog steeds niet overtuigend van africhten, maar van aanleren en je cavia kennen. Een cavia zal nooit naar bevelen als 'zit', 'rol om' of 'lig dood' luisteren. Een cavia kan hooguit iets (gekraak van zakjes, of een bepaald zinnetje met een opvallende intonatie) associeren met het ander (geven van groenvoer). Maar een cavia die alleen zit is hier veel sneller in omdat jij als baasje haar enige groepsgenootje bent, dus een eenzame cavia zal sneller reageren op alles wat het baasje zegt...
I had a signature once. It was awful.
pi_39932293
en ook, iedereen in dit topic heeft zeker z'n diertje in de garage staan en kijkt er niet naar om logische redenatie.
Tap tap tap
pi_39932399
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:13 schreef CherryLips het volgende:
en ook, iedereen in dit topic heeft zeker z'n diertje in de garage staan en kijkt er niet naar om logische redenatie.


Ik geef ze trouwens eens per maand een schoon hok en geef ze lekker goedkoop knaagdierenhardvoer. Eens per week vul ik het bakje aan. Dat lijkt me wel voldoende, toch?
I had a signature once. It was awful.
pi_39932953
Kan jij mij dan eens uitleggen hoe het kan dat onze cavia dan gewoon los buiten op het gras kon lopen? Waarom het zo was dat als zij met mijn moeder of zus buiten op het gras was en ik er dan even later bij kwam, dat ik dan maar even hoefdde te roepen en ze kwam eraan? Dat deed ze niet om het vreten, want dat had ik niet. Een knuffel dan? Ook niet. Je bent niet de enige die het erg vreemd vind hoe dat beest altijd reageerde en misschien ook wel terecht. Maar elke dier is wel wat te leren, zelfs goudvissen waarvan beweert word dat ze een korte geheugen hebben.

Misschien moet je jezelf eens gaan verdiepen in hoe een hond wordt afgericht. Dat gebeurt ook doormiddel van straffen en belonen. Dat kun je elke beest aanleren, ook een cavia. Na verloop van tijd zullen de dingen automatisch gaan zonder dat je hoeft te belonen. Dat is africhten. Het is trouwens jammer dat ik niet over de mogelijkheid beschik om een videoband op te nemen, anders kon je het allemaal zelf zien van die cavia.

En heb ik ooit gezegd dat jullie je beesten verwaarlozen? Nee, ik zeg alleen dat wij veel meer tijd en aandacht aan onze beest hebben geschonken. Voor de een is zo'n beest een hobby, voor de andere een huisdier. Ik denk dat daar een heel groot verschil in zit.

Edit: No effence btw.
Ik weet dat het allemaal ongelofelijk klinkt, maar het is echt waar. Cavia's zijn gewoon super beesten.
pi_39933431
Hoe kun jij nou oordelen dat jij meer aandacht aan jouw cavia hebt geschonken? Heb je dit topic wel gelezen? Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat het oké is om je cavia een tik te geven? kom op zeg.
Tap tap tap
pi_39934039
XpectorNL, toen ik nog een klein zoepertje was had ik ook 1 cavia. Ik mocht geen andere dieren van mn ouders, het enige dier dat ik ooit heb gehad was mijn caafje Grummeltje. Grummel was dus alleen en daardoor enorm op ons gericht. Ze liep ook heel vaak vrij door het huis en met lekker weer vrij in de tuin. op zich kon ze nergens heen, hooguti de vijver in, maar dat deed ze nooit, mevrouw bleef lekker op het gras. Ook Grummel was een cavia die, precies wat jij zegt, reageerde op onze stemmen en intonaties.
Maar ze was niet afgericht. Bij africhten denk ik aan een systeem waarbij je heel lang heel intensief met een dier traint, door afstraffen en belonen, totdat een dier altijd hetzelfde op bv een bepaald woord reageert. Bij honden werkt dit vaak op den duur. Bij cavia's geloof ik niet in deze manier van africhten. Je leert het ze aan, ze leren het zichzelf aan, maar als een cavia geen zin heeft zal deze soms ook gewoon een keertje niet reageren. Ze zullen zich niet bewust zijn dat ze ook verplicht díé actie bij dát woord uit moeten voeren, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ook merk ik dat ik, nu ik enkel cavia's in groepsverband heb, ze heel anders reageren op mij dan Grummeltje deed. grum deed namelijk ook dingen als ze puur gezelligheid wilde, mijn caafs (vooral de zeugen) trekken enkel mijn aandacht omdat ze eten willen. Beertjes zijn wel iets meer op het baasje gericht vind ik, maar toch...Ik denk dat cavia's die alleen leven altidj zullen proberen hun baasje als soortgenootje te beschouwen en daar valt dus ook de communicatie bij.

Ik hoop dat je begrijpt wat ik probeer te zeggen, dat het dus niet vergelijkbaar is zoals met honden, maar dat ze het vooral zichzelf aanleren en dat het niet afgericht is.
I had a signature once. It was awful.
pi_39934477
Net wat Zoeperzazke zegt je kunt ze in sommige gevallen wel dingen aanleren/zichzelf aanleren maar africhten of trainen is natuurlijk onzin.Het is ook gewoon bewezen dat bepaalde dieren wel of niet af te richten zijn,en daar hoort de cavia net zoals alle andere knaagdieren niet bij.
01-08-2008
pi_39934907
Nouja, trainen... Je kunt wel je best doen en soms pikken cavia's het ook op hoor, je kunt er alleen nóóit op vertrouwen dat ze altijd 100% braaf zullen reageren, maar misschien slechts 60% ofzo... Onyx is namelijk ook op training geweest vlak voor de show, om beter stil te zitten. Als je heel intensief met de diertjes omgaat kun je ze wel leren dat ze niet overal aan ogen snuffelen of hun tandjes in mogen zetten. Het heeft een beetje geholpen, maar Onyx blijft een druktemaker en zal altijd relatief druk zijn. Stilzitten zal hij nóóit leren, zo simpel is het... Maar je kunt hem wel leren een beetje rustiger te doen dan hij uit zichzelf zou doen
I had a signature once. It was awful.
pi_39936447
mijn konijn reageerde vroeger ook wel goed op bepaalde klanken, vooral als je het geluid van de plantenspuit na deed maarja, dat was dus weer 1 konijntje. bij de 3 cavia's die we hadden kan ik me niet herinneren dat ze ooit ergens naar luisterden. behalve dan als de emmer voer opengetrokken werd
Tap tap tap
  dinsdag 18 juli 2006 @ 15:28:00 #291
35189 Troel
scherp en bot
pi_39941703
Ik denk dat ze net zoals honden naar bepaalde klanken in je stem kunnen luisteren. Natuurlijk horen ze ook de voerbak, de lade in de koelkast, de auto van de baas en de sleutel in het slot. Maar als we tegen onze cavia's riepen dat ze uit de kooi mochten komen, dan kwamen ze wel

Dus er zit wel iets van trainen in ofzo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 19 juli 2006 @ 01:24:44 #292
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_39960927
Met de caafjes die ik hier nu een maand heb leer ik ontzettend veel over cavia's, terwijl ik toch als kind ook cavia's heb gehad. Popcornen, het enorme repetoire van hun stemmen met betekenissen is allemaal nieuw voor mij.
Het valt me op hoe slim ze kunnen zijn. Ze leren heel snel wanneer ik genoeg afgeleid ben dat ze de groentes uit mijn handen kunnen trekken.
Ze zien abstracte dingen. De snackbal snappen ze nog iet omdat het ding slecht rolt in de kooi en ik nog niet de goeie snoepjes heb gevonden, maar wel hebben ze diverse keren geprobeerd de afbeeldingen van worteltjes van de bal af te krijgen.
Gezien ze kennelijk hun geheugen gebruiken probeer ik dus uit hoe ver ze daarmee willen en kunnen gaan.
Iedere keer dat ik ze verse voer geef zeg ik "Roomservice!" en noem de naam van het voedsel.
Iedere keer dat ik een handje gemengd voer door de kooi heb gestrooid (hun basisvoedsel bestaat uit korrels) dan zeg ik "Zoek!".
Bij het lokken gebruik ik zinnen met het woord "kom" erin.
Als ik ze mee naar beneden neem zeg ik "Jullie avondeten ligt beneden.".
Resultaat is tot nu toe in ieder geval dat ze steeds sneller op "zoek" reageren.
Gaandeweg verzin ik er wat woorden bij en ben ondertussen benieuwd naar welke woorden ze zoal gaan leren onthouden en op reageren.
---Grtz---------Spacehamster--&gt;
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  woensdag 19 juli 2006 @ 01:34:52 #293
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_39961227
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 11:03 schreef CherryLips het volgende:
Hoe kun jij nou oordelen dat jij meer aandacht aan jouw cavia hebt geschonken? Heb je dit topic wel gelezen? Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat het oké is om je cavia een tik te geven? kom op zeg.
Ik zie nergens staan dat ze haar cavia een tik heeft gegeven.
Er zijn meer straffen dan alleen lijfstraffen.
---Grtz---------Spacehamster--&gt;
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:04:22 #294
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_39966362
SH, als je je cavia's volegns jouw inzichten volledig getrained hebt, moet je eens proberen het voer ergens anders te leggen. Of in plaats van "zoek" "banaan" te zeggen. Je zult merken dat het geen moer uitmaakt.
Je diertjes raken slechts geconditioneerd (klassiek, maar ook operant). That's it, en dat is het beste wat je ooit uit dit soort dieren zal krijgen. Niet dat je daar geen leuke resultaten mee kunt behalen, natuurlijk.
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:06:34 #295
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_39966413
Nog een leuk trainingsexperiment: probeer ze eens NIET op "zoek" te laten reageren als je eten in hun kooi hebt gelegd!
pi_39971736
He, he, die verhalen van cavia's zijn altijd zo leuk. Ik had als kind al een cavia die me door het hele huis achterna liep en tegen me opsprong als ze wat lekkers wilde. In 2000 besloten we weer een cavia in huis te nemen. Dit beestje (Bep, het was gewoon een Bep) bleek een beetje een zielepootje te zijn. Ze bleek schurft te hebben (opgelopen in de dierenwinkel) wat ons het eerste van vele bezoeken aan de dierenarts opleverde (ze mankeerde van alles en vaak was niet duidelijk wat het was). Ook bleek ze wat merkwaardige trekjes te hebben zoals extreme angst voor een knaagsteen en voor muziek. Ze had een sterke voorkeur voor mij. Wanneer mijn vriend met haar op de arm naast mij zat liep ze dwars over zijn arm naar mij toe om zich in mijn armen te nestelen (waarbij ze dan precies zo moest liggen met haart pootjes op die manier in mijn hand en haar koppetje zo...). Wat later kreeg ze een kooigenootje. Een springerige kleine borstelcaaf met de naam Toos. Toos leek onschuldig en deed net alsof Bep de baas was. Zo bleef ze in het begin bescheiden op de achtergrond als ze witlof kregen. Bep rende dan net een tikje te uitsloverig naar het hek (zo uitsloverig huppelend dat ze wel eens miste). Maar Toos rukte op en begon op een gegeven moment een paar tralies lager weliswaar naast haar te staan. Bep duwde dan met haar schouder tegen haar aan om haar opzij te duwen . Ook heb ik haar wel eens een karatetrap aan Toos zien uitdelen toen ze net hun lekkers gehad hadden (al etend met achterpootje opzij schoppen). Ze hebben nooit gevochten het was allemaal eerder komisch. Toos wist ook wel wat ze deed. Ze liep een keer onschuldig naar ons toe en toen ik haar aadacht gaf kwam Bep ruw met haar koppetje tussenbeide, vervolgens rende Bep naar haar slaaphuisje en toen ik haar op haar koppetje wilde kriebelen om haar te laten merken dat we haar ook lief vonden draaide ze zich om en schoptje het huisje omver. Jaloers? Ook liep Toos wel eens terwijl ze op hun speelkleed zaten als een molletje onder het kleed door. Bep zat dan verstijfd van angst toe te kijken. Toos wilde ook wel eens als een dolle rondjes rennen om het slaaphuisje, misschien wilde ze dat Bep meedeed maar Bep blijf stoicijns uit de voerbak eten, zich verre van dit ordinaire gedoe houdend. Bij ieder rondje dat ze rende schopte Toos op een bepaalde plek een wolk zaagsel omhoog dat dan precies op Bep haar koppetje belandde. Bep bleef echter rechtopgezeten door eten, bij iedere ronde meer onder het zaagsel (behoorlijk onder het zaagsel). Die kleine zou haar niet gek maken.
Helaas is Bep op 2 jarige leeftijd na een stommiteit van een dierenarts overleden. Ik denk nog regelmatig aan dit bijzondere en lieve beestje en wordt nog steeds boos als ik aan haar overlijden denk, ik was er echt ziek van. Toos is nu ruim 5 jaar oud. Na de dood van Bep hebben we omdat ze duideijk eenzaam was, een cavia uit de opvang gehaald en bij haar gezet. Dit was liefde op het eerste gezicht, ze gaan echt heel anders met elkaar om dan Bep en Toos, spelen samen etc.
Zo, een heel verhaal maar ja, ik wilde mijn dametjes ook een in het zonnetje zetten. Zoals ik al zei verbazen de beestjes me nog elke dag met hun gedrag en gekkigheden. Heeft een van jullie ook wel eens jaloers gedrag van een cavia meegemaakt.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  woensdag 19 juli 2006 @ 13:04:38 #297
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_39971912
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:04 schreef StupidByNature het volgende:
Je diertjes raken slechts geconditioneerd (klassiek, maar ook operant). That's it, en dat is het beste wat je ooit uit dit soort dieren zal krijgen. Niet dat je daar geen leuke resultaten mee kunt behalen, natuurlijk.
Wat voor nut heeft deze opmerking?
Als je van iemand verwacht dat zij/hij iets niet kan, dan zal diegene zeer waarschijnlijk geen succes hebben want het wordt verwacht.
En iedereen ongeacht diersoort kan aan de verwachting "iets niet kunnen" voldoen.
Het is "iets wel kunnen" wat alleen de individuen met juiste potentie kunnen bereiken in de juiste omstandigheden.
Ik vind het hier juist interessant om te kijken wat de cavia's wel kunnen.
Dus ik laat open of ze het kunnen met een onbevooroordeelt oog en oor.
Dan mogen hun bewijzen wat ze wel en niet kunnen bereiken.

Ik ben hier pas een paar weken mee bezig dus voor Worf en Kahless is het nog veel te vroeg om te zeggen wat er conditionerring is en wat niet.

Overigens...zijn er hier ook mensen die denkspelletjes/raadseltjes met de cavia's doen?
(Andere dan het welbekende balletje-balletje spel)
---Grtz---------Spacehamster--&gt;
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_39972123


neem voortaan een hond.
Tap tap tap
pi_39972126
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 12:59 schreef Calioppe het volgende:
*verhaal*
Zo. En nu willen we foto's

(iemand bezwaar als ik vast het volgende centrale topic open? Nog 2 posts te gaan)
I had a signature once. It was awful.
pi_39972319
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')