het bed moet op zo'n 70 tot 80 cm hoogte komen. Als het niet lukt om het op klossen te zetten (probeer het maar eens bij een waterbedquote:Op woensdag 21 juni 2006 13:36 schreef linda856763 het volgende:
[..]
Dat probleem hebben wij ook een beetje denk ik....Hoeveel hoog zijn die klossen eigenlijk, dan kan ik het even uitmeten van te voren. Op zich vind ik het prima om dat ding omhoog te zetten, maar het moet wel kunnen natuurlijk. En op zich hebben we al een redelijk hoog bed, dus misschien vinden ze het zo wel oké. Ik was toch niet van plan om op ons logeerhokje te gaan liggen....Maar even vragen bij de intake. (mental note/invoeren in electronische agenda....Geheugen is een zeef tegenwoordig)
En wat als je alleen een waterbed hebt ?!quote:Op woensdag 21 juni 2006 12:36 schreef cattie het volgende:
Sugar, dat was ook mijn idee. Mijn man maakt sowieso ons bed altijd al op. Maar bij de intake was de kraamzorg daar niet blij mee, ze vinden dat ik toch het bed moet verhogen, ivm controles ofzo. Daarom hebben we nu kratjes in huis en na de bevalling, als ik naar huis mag, gaan die dingen onder ons bed. En geen dag eerder, ik ga niet springen om in mijn bed te komen.
Eerst CM en man gefeliciteerd met Saraquote:Op woensdag 21 juni 2006 13:58 schreef owlet het volgende:
[..]
het bed moet op zo'n 70 tot 80 cm hoogte komen. Als het niet lukt om het op klossen te zetten (probeer het maar eens bij een waterbeddan is een matrasje op het bed ook een optie.
Als er maar mogelijkheid bestaat voor de verloskundige en kraamverzorgster om jou te kunnen verzorgen en controleren (en indien nodig het bed ook te verschonen) op een prettige werkhoogte. Dat zou desnoods een tafel kunnen zijn.
Jamaar, jamaar....Ik moet ook nog op dat bed passen!quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:58 schreef owlet het volgende:
het bed moet op zo'n 70 tot 80 cm hoogte komen. Als het niet lukt om het op klossen te zetten (probeer het maar eens bij een waterbeddan is een matrasje op het bed ook een optie.
Als er maar mogelijkheid bestaat voor de verloskundige en kraamverzorgster om jou te kunnen verzorgen en controleren (en indien nodig het bed ook te verschonen) op een prettige werkhoogte. Dat zou desnoods een tafel kunnen zijn.
In dat geval zou je eigenlijk, officieel, toch een extra matras ergens moeten hebben zodat je voor de eventuele controles hoog kan liggen. Dan kan je zelf lekker in je eigen bed blijven maar kunnen de controles wel "arboveilig" worden uitgevoerd.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:08 schreef Inky05 het volgende:
[..]
En wat als je alleen een waterbed hebt ?!
Extra matras lijkt me dan geen optie, en opmaken hoeft voor mij ook niet.
En ergens in een apart kamertje een bed neerzetten (als het al kan) maar dat lijkt me helemaal niet gezellig![]()
(nog wel een bed/bank, maar die kan niet hoger gezet en is zeker niet comfi)
Ik weet nog niet hoe ik het gedaan hebquote:Op woensdag 21 juni 2006 08:13 schreef Sugar het volgende:
[..]
En weet je? Ik voel me sinds 2 dagen hoog-, hoogzwanger!Niet zo prettig, om eerlijk te zijn.
Ik wil nu heel graag bezig zijn met getut en babydingetjes, maar heb eerst morgen nog mijn afstudeergesprek. Tegelijkertijd ben ik echt ineens helemaal kapot 's middags, ik moet dan echt slapen ofzo. Heel vreemd, dat heb ik nooit eerder gehad. Maria wil dingen doen met me en ik voel er de energie niet voor. Heel rot, want ik heb haar juist best gemist toen ik zo hard moest werken aan mijn afstuderen.
Ik zie er nu een beetje tegenop dat ik me misschien nog ruim 9 weken zo voel. Hoe doen moeders met 2 kinderen dat aan het eind van de zwangerschap?![]()
Vandaag is ze naar het kdv, ik ga me hard voorbereiden op het gesprek en hopelijk is dat gewoon een stressding dat nu meespeelt en morgen van me af glijdt?
Pff Ok dat kan wel denk ik. Ik heb ook nog een softside bed, dus een plank zag ik ook al niet zitten als je dan iets te dicht bij de rand komt flikkert die plank eraf. Maar ik mag dus wel ff opstaan als ze iets willen doen, matras of iets dergelijks erop en dan controle, en daarna al het overbodige spul er weer af en lekker in m'n waterbedjequote:Op woensdag 21 juni 2006 14:20 schreef owlet het volgende:
[..]
In dat geval zou je eigenlijk, officieel, toch een extra matras ergens moeten hebben zodat je voor de eventuele controles hoog kan liggen. Dan kan je zelf lekker in je eigen bed blijven maar kunnen de controles wel "arboveilig" worden uitgevoerd.
Mocht het dan noodzakelijk zijn dat je echt op bed verpleegd wordt (de kans is heel klein, maar is er wel natuurlijk) dan zijn er altijd opties als het huren van een tijdelijk hoog-laag bed.
Dat is wel heel erg kort door de bocht zegquote:Op woensdag 21 juni 2006 14:16 schreef MeNicole het volgende:
En lees net in het boekje van de kraamhulp dat er geen hulp word verleend op een waterbed.
nee, dat is niet kort door de bocht. Er wordt óp het waterbed geen kraamzorg verleend. Het is niet zo dat er helemaal geen kraamzorg wordt verleend als er een waterbed aanwezig is, alleen zal er dan dus voor de medische controles een andere oplossing moeten komen.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:26 schreef Inky05 het volgende:
Dat is wel heel erg kort door de bocht zeg![]()
Als ik al een nachtje op iets anders lig, kan ik soms al niet lekker slapen. Dus heb echt geen zin in een ander bed
Xanthe, waarom moet je apart liggen voor de nachten als ik vragen mag?quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:33 schreef Xanthe het volgende:
Omdat ik nu dus apart moet gaan liggen voor de nachten gaat de huisarts straks een verzoek indienen dat we
Oh gelukkig, want ik wil wel zoveel mogelijk in m'n eigen bedje liggen.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:49 schreef owlet het volgende:
[..]
nee, dat is niet kort door de bocht. Er wordt óp het waterbed geen kraamzorg verleend. Het is niet zo dat er helemaal geen kraamzorg wordt verleend als er een waterbed aanwezig is, alleen zal er dan dus voor de medische controles een andere oplossing moeten komen.
Je kan dus gewoon op je eigen bed slapen, tenzij de medische situatie zó is dat je echt op bed verpleegd moet worden.
Het zou, in heel extreme gevallen wel zo kunnen zijn dat een kraambureau weigert om de totale zorg te doen als er echt niet tegemoed gekomen wordt aan de eis van een mogelijkheid tot een hoge controleplaats (nogmaals, dat zou ook een tafel kunnen zijn bij wijze van spreke). Simpelweg omdat er dan niet de zorg voor de veiligheid geleverd kan worden en het kraamcentrum niet de verantwoordelijkheid op zich wil nemen als er geen medische controles gedaan kunnen worden.
Maar goed, dat is een héél extreme situatie en ik denk niet dat dat snel voor zal komen.
Elke dag minstens twee keer moeten bukken, dag in dag uit, is niet gezond voor je rug en mag dus ook niet geëisd worden van een zorgverlener.
Als er sprake is van hechtingen, ongehechte scheurtjes of grote kneuzingen aan de schaamlippen of het perineum dan zal dat inderdaad elke dag even bekeken worden, in het begin zelfs twee keer.quote:Op woensdag 21 juni 2006 15:04 schreef Inky05 het volgende:
Ik ben trouwens nog helemaal niet op de hoogte wat er eigenlijk allemaal verzorgd moet gaan worden?! (hechtingen indien nodig ofzo ?)
Dat zou ik dan zeker bespreken met je verloskundige en straks met de kraamverzorgster. Je bent zeker niet de enige die zich zo voelt en er zijn best wel dingen mogelijk.quote:Op woensdag 21 juni 2006 15:26 schreef linda856763 het volgende:
ow bibber...Ik vind het idee van de controles allemaal zo naar. Ook wel weer een fijn idee dat er goed op je gelet en voor je gezorgd wordt, maar ik heb mijn 'private parts' nog nooit hoeven laten checken. Vind het geen fijn idee dat dat straks wel moet (I know, het kan me dan niets meer schelen, maar nu wel!)
Omdat mijn man door omstandigheden zijn nachtrust moet hebben. Ik wil de baby graag bij me in de buurt hebben en dat gaat dan niet echt samen. Ook het meerdere malen per nacht op staan vanuit mijn eigen bed zou hem wakker maken. Dus was de keuze snel gemaakt dat Isis naar het kamertje naast onze slaapkamer zou gaan en ik samen met de baby naar een kamertje aan de andere kant van het huis.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:51 schreef owlet het volgende:
[..]
Xanthe, waarom moet je apart liggen voor de nachten als ik vragen mag?
Duidelijk!quote:Op woensdag 21 juni 2006 15:31 schreef Xanthe het volgende:
Omdat mijn man door omstandigheden zijn nachtrust moet hebben. Ik wil de baby graag bij me in de buurt hebben en dat gaat dan niet echt samen. Ook het meerdere malen per nacht op staan vanuit mijn eigen bed zou hem wakker maken. Dus was de keuze snel gemaakt dat Isis naar het kamertje naast onze slaapkamer zou gaan en ik samen met de baby naar een kamertje aan de andere kant van het huis.
Zo heeft hij gewoon zijn nachtrust en kan ik gewoon de baby verzorgen tot die de nachten een beetje door slaapt.
Ja, maar eigenlijk vind ik ook dat ik me daar gewoon maar even overheen moet zetten. Dr is niets vreemds aan, kv en vk zien dat allemaal dagelijks, en voor mij hoeven ze ook geen extra moeite te doen. Maar als ik het erg vervelend/stressvol vind, zal ik het wel aankaarten...quote:Op woensdag 21 juni 2006 15:31 schreef owlet het volgende:
[..]
Dat zou ik dan zeker bespreken met je verloskundige en straks met de kraamverzorgster. Je bent zeker niet de enige die zich zo voelt en er zijn best wel dingen mogelijk.
Zoals bijvoorbeeld regelen dat de verloskundige de controles van je vagina doet, inplaats van de kraamverzorgster. Dan heb je maar één iemand die dat doet en hopelijk is dat dan iemand die op dat moment minder vreemd is en er zelfs met je naar toe kan werken.
Helaas (en dit staat hopelijk even los van jou) zijn er heel veel vrouwen met bijv. een incest danwel verkrachtingsverleden en dan zijn er ook vaak dingen die niet zo vanzelfsprekend gaan.
Zolang er over gesproken wordt is er een hoop mogelijk.
Aha klink heel fijn allemaal, zou mijn beroep dus niet zijnquote:Op woensdag 21 juni 2006 15:13 schreef owlet het volgende:
[..]
Als er sprake is van hechtingen, ongehechte scheurtjes of grote kneuzingen aan de schaamlippen of het perineum dan zal dat inderdaad elke dag even bekeken worden, in het begin zelfs twee keer.
Verder wordt de hoogte van de baarmoeder gevoeld (net zoals de verloskundige nu bij controles doet) om te kijken of de baarmoeder goed zakt.
Je temperatuur wordt genomen en je polsslag gecontroleerd.
Er wordt gekeken naar het vloeipatroon (soms door de maandverbanden te bekijken, soms door het gewoon te bespreken).
Eventuele problemen met de borsten worden bekeken (harde plekken, kloven, etc.)
Hoe gaat het plassen, hoe gaat de ontlasting, etc.
En natuurlijk hoe de verse moeder zich voelt!
Ik had hier in het begin van de zwangerschap ook last van en wat bij mij heel goed hielp was ze insmeren met het "voorvocht"quote:Op woensdag 21 juni 2006 15:35 schreef Inky05 het volgende:
En nu borst problemen toch ter sprake komen gooi ik nog ff wat in de groep. Ik heb bij m'n linker tepel al een tijdje last van een scheurtje en korstjes aan de onderkant. En als het kostje eraf is gaat het heel lastig dicht en blijft er wondvocht uitkomen.... Ik hoopte dat het vanzelf genas, of moet ik er wel iets aan laten doen ?!
oeh, das idd schrikken ja, ik duim ook mee dat het goed isquote:Op woensdag 21 juni 2006 15:44 schreef Belana het volgende:
Krijg net een sms van Dutchie, Cas heeft een “dimpel” een extra gaatje boven zijn poepgaatje. Ze zijn nu een echo aan het maken om te kijken of het een bodem heeft of dat het in contact staat met zijn ruggewervel. Bij het 2e betekent het opereren. Het lijkt er op dat het het eerste is, want hij doet het goed verder. ze is erg geschrokken.
we denken aan je meiden duimen en hopen dat het goed is
En als het blijft doormodderen?quote:Op woensdag 21 juni 2006 16:01 schreef Vicky het volgende:
PV, kan geen kwaad. Ik heb een een schimmelinfectie gehad tijdens de zwangerschpa.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |