Het is er meer gevarieerd dan menig land. Op de een of andere manier heeft elk land uit het MO bij John Doe de reputatie dat er baardmannetjes bewapend op paarden door de woestijn rijden en elke middag polo spelen met hun laatste slachtoffer's hoofd. Misschien komt het wel door fiilms zoals Rambo.quote:Op woensdag 10 mei 2006 21:50 schreef siggi het volgende:
[..]
Verder ben ik niet optimaal op de hoogte van de geografische condidites in Iran, maar ik meen dat het toch een redelijk kaal landschap is, correct me if I'm wrong of course.
Een samenleving kan je het beste beoordelen op basis van hoe deze haar zwaksten behandeld.quote:Wat betreft mijn mening over de Iraanse samenleving; daar kan ik niet echt een hoge dunk van hebben als ik de politieke uitlatingen die daar vandaan komen lees of hoor (bv. ontkenning holocaust en Israël standpunt).
Dit geld wel voor meerdere landen.quote:Of is dat de mening van kleine groep, waarom laat de meererheid zich dan door dat soort lui vertegenwoordigen?
Dit komt wel heel hypocriet op mij over. Eerst ga je er van uit dat Iran een grote zandbak is en vervolgens beticht je de Iranezen van het gebrek aan assertiviteit. Er zijn genoeg fora op internet te vinden waar zij actief op zijn en over dit soort zaken praten. Dat zijn echter de stedelingen, de arme boertjes mogen blij zijn als ze een telefoon hebben.quote:Klinkt echt lekker modern, max 5 minuten Google en je hebt voldoende info. Of is dat alleen maar disinformatie dat rondgestrooid wordt door weet ik wie dat dan maar zou willen doen?![]()
Eerst Irak, dan Iran en Syrië. Dat is altijd het credo van de neocons geweest.quote:Op donderdag 11 mei 2006 00:50 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Ja, idd dat hele nucleaire verhaal is imo ook gewoon bullshit, evenals dat huminitaire verhaal, regime change. Ik neig op dit moment meer naar het olie en dollar hegemonie verhaal. Een iraanse oliebeurs in euros kan heel veel schade toebregen aan de positie van de VS. Waarschijnlijk heeft dit Saddam ook de kop gekost toen hij alleen maar euro's voor zijn olie wilde hebben en de iraakse geldvoorraad had geconverteerd naar euro's.
2/3 van de internationale geldreserves bestaat uit dollars. De euro is al in opmars in dat vlak. China wil graag haar reserves in euros omzetten vanwege multipolariteit en doordat het 'goed voor zken is'. OPEC wil graag van de euro profiteren omdate een zwakke dollar hen dwingt meer olie op te pompen.quote:Op donderdag 11 mei 2006 00:57 schreef sp3c het volgende:
maar een sterker Euro is gek genoeg goed voo de VS want die importeren vooralsnog meer van ons dan wij naar hun exporteren
wat Saddam zijn kop heeft gekost is zijn bijdehante praatjes
Alles wat zij importeren wordt betaald in dollars. Je kunt niet zeggen dat een sterkere euro goed is voor de VS omdat zij meer importeren. Als zij meer importeren wordt de eurodollar hoeveelheid in het buitenland hoger. Eurodollar is gewoon een dollar die zich in het buitenland bevindt en dan maakt het niet uit of ie in Azië, het Midden-Oosten of Europa is.quote:Op donderdag 11 mei 2006 00:57 schreef sp3c het volgende:
maar een sterker Euro is gek genoeg goed voo de VS want die importeren vooralsnog meer van ons dan wij naar hun exporteren
In hun 5 jaarplan voor de periode 2000 - 2005 werd er al over een oliebeurs gesproken.quote:Op donderdag 11 mei 2006 01:26 schreef NorthernStar het volgende:
Primair is het doel. De rechtvaardiging, of het nu uraniumverrijking, terrorisme of iets anders is, komt pas daarna.
Of de oliebeurs dan wel de echte reden is? Dat was toen nog niet eens aan de orde..
Waarom staat een zwakke dollar voor meer olie op te pompen ? Olie is alleen te verkrijgen in dollars. Dollars = Olie en Olie = Dollars.quote:Op donderdag 11 mei 2006 01:55 schreef Allochtoon het volgende:
[..]
OPEC wil graag van de euro profiteren omdate een zwakke dollar hen dwingt meer olie op te pompen.
Uraniumverrijking voor vreedzame doelen is toegestaan. Iran staat gewoon in z'n recht mbt tot het verwerpen van de eis van de VN veiligheidsraad. In plaats van het verbieden van het verrijkingsproces zou de Veiligheidsraad zelfs hulp moeten bieden.quote:Article IV of the 1968 Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT), which entered into force on March 5, 1970, states:
1. Nothing in this Treaty shall be interpreted as affecting the inalienable right of all the Parties to the Treaty to develop research, production and use of nuclear energy for peaceful purposes without discrimination and in conformity with Articles I and II of this Treaty.
2. All the Parties to the Treaty undertake to facilitate, and have the right to participate in, the fullest possible exchange of equipment, materials and scientific and technological information for the peaceful uses of nuclear energy. Parties to the Treaty in a position to do so shall also cooperate in contributing alone or together with other States or international organizations to the further development of the applications of nuclear energy for peaceful purposes, especially in the territories of non-nuclear-weapon States Party to the Treaty, with due consideration for the needs of the developing areas of the world.
denk jij nou echt dat ze het willen voor vreedzaam gebruik ????quote:Op donderdag 11 mei 2006 11:25 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Uraniumverrijking voor vreedzame doelen is toegestaan. Iran staat gewoon in z'n recht mbt tot het verwerpen van de eis van de VN veiligheidsraad. In plaats van het verbieden van het verrijkingsproces zou de Veiligheidsraad zelfs hulp moeten bieden.
quote:Op donderdag 11 mei 2006 14:25 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
denk jij nou echt dat ze het willen voor vreedzaam gebruik ????
dat klopt maar dat is ook niet wat ze willen ze willen hoog verrijkt uraniumquote:Op donderdag 11 mei 2006 15:04 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
![]()
Naar mijn weten kun je geen kernwapens maken met 3% - 5% verrijkt uranium. Correct me if i am wrong.
En hoe ben je daar zo zeker van dan ?quote:Op donderdag 11 mei 2006 15:27 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
dat klopt maar dat is ook niet wat ze willen ze willen hoog verrijkt uranium![]()
yes you are wrong, iran is zoals ik al zei heel erg modern, moderne steden etc.quote:Op woensdag 10 mei 2006 21:50 schreef siggi het volgende:
[..]
Ik maak die vergelijking met Afghanistan absoluut niet, waar haal je dat vandaan???
Verder ben ik niet optimaal op de hoogte van de geografische condidites in Iran, maar ik meen dat het toch een redelijk kaal landschap is, correct me if I'm wrong of course.
niet zo uit context redeneren, men vind de holocaust wat ook maar een onderdeel van de hele 2e wereldoorlog was en niet de basis of harde lijn, ''questionable'' dat is het niet ontkennen maar het bespreekbaar willen maken, vind ik niet zo raar hoor.quote:En qua mijn wel of niet aanwezige kennis; op het gebied van olie en brandstof en mogelijkheden op dat gebied is die redelijk aanwezig.
Wat betreft mijn mening over de Iraanse samenleving; daar kan ik niet echt een hoge dunk van hebben als ik de politieke uitlatingen die daar vandaan komen lees of hoor (bv. ontkenning holocaust en Israël standpunt).
propaganda is overal, vooral in deze tijden.quote:Of is dat de mening van kleine groep, waarom laat de meererheid zich dan door dat soort lui vertegenwoordigen?
Klinkt echt lekker modern, max 5 minuten Google en je hebt voldoende info. Of is dat alleen maar disinformatie dat rondgestrooid wordt door weet ik wie dat dan maar zou willen doen?![]()
Weer een paar mooie uitspraken van de president van Iran.quote:Iran's arab-parast president: Israel will fall without West's support
May 11, 2006
Iran's arab-parast president Mahmoud Ahmadinejad said here Thursday that without Western support the Israeli would fall.
Mullahs' regime president, who is currently in Indonesia to attend the fifth summit of the D-8 (Group of 8 developing Muslim countries) and to hold talks with senior Indonesian officials, made the remark while addressing Indonesian scholars, elites and university professors.
"No government that practices oppression can remain in power for so long," he said, adding that it "is doomed to crumble." The nature of the Zionist regime is that it thrives on threats and intimidation, the president said.
Referring to the concern expressed by western countries over his remarks about Israel, he said he was merely stating the truth, and urged countries who were threatened by his remarks to end their support for the cruel regime and see what would happen.
"Today, the occupied lands under the Zionist regime have been turned into a large prison and military camp. Liberalism has surrendered itself to the Zionist regime," he said.
"In the past, we witnessed occupation of one country by another but today we see a country rise on territory belonging to other people," President Ahmadinejad said.
hij heeft iig wel gelijk.quote:Op vrijdag 12 mei 2006 09:56 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Weer een paar mooie uitspraken van de president van Iran.
pfff pure propaganda, ze maken er altijd een ander verhaal van.quote:Op vrijdag 12 mei 2006 09:56 schreef Krullehoofd het volgende:
[..]
Weer een paar mooie uitspraken van de president van Iran.
Wat is het werkelijke verhaal dan?quote:Op vrijdag 12 mei 2006 19:55 schreef PrinceOfPerzia het volgende:
[..]
pfff pure propaganda, ze maken er altijd een ander verhaal van.
http://www.wereldomroep.n(...)ct20060512_elbaradeiquote:El-Baradei voor het eerst optimistisch over Iran
Door Perro de Jong
12-05-2006
Het getouwtrek rond het nucleaire programma van Iran gaat door. Wie daar even geen last van heeft, is het hoofd van het Internationaal Atoomagentschap, Mohamed el-Baradei. De Egyptenaar is in Nederland om één van de Four Freedoms Awards in ontvangst te nemen. Die worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich sterk maken voor de vier vrijheden die de Amerikaanse president Roosevelt in 1941 essentieel noemde: vrijheid van meningsuiting en van godsdienst, en vrijwaring van gebrek en van angst.
El-Baradei gaat met een gerust hart naar de uitreiking nu er voorlopig geen VN-sancties tegen Iran komen. Hij zegt voor het eerst optimistisch te zijn over een oplossing voor het conflict. Dat was vorige maand wel anders. Toen was el-Baradei zelf in Teheran om poolshoogte te nemen. Juist op dat moment maakte de Iraanse regering trots bekend dat er voor het eerst een kleine hoeveelheid verrijkt uranium was geproduceerd.
Totaalpakket
Bij zijn aankomst in Nederland prees el-Baradei de beslissing van de Verenigde Naties om daarop niet gelijk sancties af te kondigen, maar eerst een kans te geven aan een drietal Europese landen om alsnog met een diplomatieke oplossing te komen. Hij is vooral positief omdat het voorgestelde Europese compromis - in tegenstelling tot eerdere pogingen - een totaalpakket moet worden. Daarin is het nucleaire programma slechts het topje van de ijsberg: "Ik zeg al een tijd dat een totaalpakket de enige oplossing is. Daarom vind ik het heel goed dat de Veiligheidsraad zogezegd nog even pas op de plaats maakt, totdat er een voorstel op tafel ligt over de toekomst van de verhoudingen tussen Iran en de rest van de internationale gemeenschap. Dus niet alleen over atoomenergie maar bijvoorbeeld ook over veiligheid, economische betrekkingen en handel. Zo moet het, want als je ergens een echte oplossing voor wilt vinden dan moet je altijd naar het grotere geheel kijken."
Die nadruk op het grotere geheel heeft el-Baradei in het verleden niet altijd even geliefd gemaakt bij met name de Verenigde Staten. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat Iran wel degelijk recht heeft op een eigen nucleair programma omdat andere landen nu eenmaal ook zo'n programma hebben. Voorwaarde is dan wel dat het programma wordt gebruikt voor vreedzame doelen.
Vier vrijheden
Ook nu benadrukte el-Baradei weer dat rechten en regels altijd voor iedereen moeten gelden, of het nu om kernenergie gaat of om de vrijheden waar de Four Freedoms Awards voor staan: "Als je niet vrij kan spreken, of geen vrijheid van religie hebt, dan zal je waarschijnlijk ook niet vrij van angst kunnen leven of zonder oorlog. Omgekeerd geldt hetzelfde: als je arm bent of in angst leeft, dan kun je waarschijnlijk ook niet vrij spreken of je religie kiezen. Deze vrijheden hangen nauw samen en we moeten begrijpen dat in deze tijd van globalisering we niet in één deel van de wereld van onze vrijheden kunnen genieten terwijl anderen dat niet kunnen."
Of deze idealistische kijk ook op Iran toepasbaar is, zullen de inspanningen van Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland moeten uitwijzen. Ondertussen zegt el-Baradei dat hij zijn Four Freedoms Award als een belangrijke aanmoediging ziet, net als de Nobelprijs voor de Vrede die hij en het Atoomagentschap vorig jaar ontvingen.
[ bron ]quote:The U.N. atomic agency found traces of highly enriched uranium at an Iranian site linked to the country's defense ministry, diplomats said Friday, adding to concerns that Tehran was hiding activities aimed at making nuclear arms.
The diplomats, who demanded anonymity in exchange for revealing the confidential information, said the findings were preliminary and still had to be confirmed through other lab tests. But they said the density of enrichment appeared to be close to or above the level used to make nuclear warheads.
Still, they said, further analysis could show that the traces match others established to have come from abroad. The International Atomic Energy Agency determined earlier traces of weapons-grade uranium were imported on equipment from Pakistan that Iran bought on the black market during nearly two decades of clandestine activity discovered just over three years ago.
Als er al zulke dingen over het web zweven, dan was het eerst Irak, dan Syrië en als laatste Iran. Vooralsnog blijkt die roadmap af te wijken.quote:Op donderdag 11 mei 2006 01:26 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Eerst Irak, dan Iran en Syrië. Dat is altijd het credo van de neocons geweest.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |