FOK!forum / Culinesse à gogo / Geitenkaas, wat doen we ermee ?
_BassFace_woensdag 19 april 2006 @ 12:03
Naar aanleiding van dit topic Geitenkaas in oven voor salade hier een brainstorm over wat er met geitenkaas allemaal kan. TS begint dan maar zeker ?

- geitenkaasje wikkelen in dunne plakjes gerookt spek, even de oven in, en serveren met een salade en brood

- geitenkaas tussen een broodje samen met walnoten en verse krulsla, en honing erover druppelen

- een bladerdeegtaartje met tomaat, oregano en basilicum, en daarover geitenkaas brokkelen

- broccolisoep serveren als volgt : in het midden van het bord leg je walnoten, daarop leg je een plakje geitenkaas, en daarrond schep je voorzichtig je soep in. Als de hete soep de kaas zacht maakt hmmmm

- roergebakken witloof, honing erop, en geitenkaas erbij brokkelen

- courgette in plakjes, olijfolie erop, knoflook en marjolein erop, oprollen met geitenkaas ertussen, en onder de gril ermee

- een simpele aardappelgratin met geitenkaas erover

-....

Hoe maak jij soms iets met geitenkaas ?
miss_slywoensdag 19 april 2006 @ 12:05
Ik ben nog niet verder gekomen dan het lauwwarme geitenkaasje bij een salade, maar ik sta open voor andere suggesties, zoals in je post. Ben verzot op geitenkaas
cinnamongirlwoensdag 19 april 2006 @ 12:08
Ik zag een heerlijk recept in een tijdschrift.
Je hebt nodig voor 2 personen:
-1 vruchtenbol (soort Italiaanse bol)
-2 portobello's (megapaddestoel)
-2 plakken geitenkaas van 80-100 gr.
-4 plakken ontbijtspek
-verse kruiden (salie o.a. dacht ik)

Je moet de bol halveren, en op iedere helft een portobello leggen waarvan de steel is afgehaald.
Wikkel de plakken geitenkaas in het spek en leg ze op de portobello's.
Even insmeren met olijfolie en 15 mins in een hete oven tot de spek knapperig is en de kaas zacht.
BoukeFwoensdag 19 april 2006 @ 12:40
ik vind het allemaal zonde van de overige ingredienten om daar geitenkaas bij te doen.
Zweefvliegjewoensdag 19 april 2006 @ 12:42
Met kerst gehad:
"bolletje" geitenkaas met daarover honing en eromheen sla.
Dat was je zei in de OP.. echt lekker!
kabouter.mutswoensdag 19 april 2006 @ 12:57
Een flensje vullen met kort geballen prei, geitenkaas en honing en dan nog even de oven in.
Lucillewoensdag 19 april 2006 @ 12:58
In bladerdeeg met wat spinazie en sesamzaadjes er over doen.
Syrenawoensdag 19 april 2006 @ 13:20
Mijn moeder maakt altijd wraps met spinazie en geitenkaas. Verse spinazie bakken met wat knoflook, dun gesnipperd uitje en heel dun gesneden paprika en dat op een wraop, oprollen en nog even de oven in.

Ik vind het goor voor mij moet er honing bij anders is het niet te eten.
bianca en michaelwoensdag 19 april 2006 @ 13:22
Geitenkaas warm maken met honing en pijnboompitten, peper en zout. Dit door gekookte broccoli doen (evt. nog even in de oven). Mjammie.
Wolterwoensdag 19 april 2006 @ 14:09
Wil deze topic graag in mijn MAT hebben..
Mijn excuses voor deze zinloze post, maar ik eet het nu gewoon puur..
En ik wil eens wat anders..
Martijn_77woensdag 19 april 2006 @ 14:28
Gietenkaas met honing er overheen in pakken in bacon en dan even in de oven
Fiorenzawoensdag 19 april 2006 @ 15:39
ik ga straks een salade maken met geitenkaas, appel en honing. Zit alleen te twijfelen of ik er nog kip in zou doen of uitgebakken spekjes
Ringowoensdag 19 april 2006 @ 15:45
Geitenkaas, lekker, met honing, mmm, maar dat doet iedereen al. Categorie parmaham-meloen.

Geitenkaas, frambozen en wat muntsnippers. Op een licht geroosterde boterham.
V.woensdag 19 april 2006 @ 15:47
Venkel doormidden snijden en koken. Daarna in de oven met geitenkaas om te gratineren. Jummie.

V.
Hikwoensdag 19 april 2006 @ 16:06
Ik heb nog ergens een heel lekker recept voor Geitenkaasfondue. Voor de echte addict...

Volgens mij is dit dezelfde (deze komt van smulweb)
400 ml droge witte wijn - 300 gram president chevre frais naturel (geitenkaas) - 2 zakjes gemalen jonge kaas (a 150 gram) - 2 eetl. sherry - 2 eetl. maizena - zakje verse bieslook (a 25 gram) - 1 bruin stokbrood - 2 bakjes cherrytomaten (a 250 gram) - 1 kaasfonduepan (of steelpan met dikke bodem) met rechaud

Voorbereiding: In fonduepan witte wijn verwarmen. Geitenkaas in stukjes snijden. Geitenkaas en jonge kaas in warme wijn laten smelten (wijn mag niet koken). Sherry met maizena tot papjes roeren en door gesmolten kaas roeren. Goed roeren tot gladde kaasfondue ontstaat. Fondue met peper op smaak brengen. Bieslook fijnknippen en over fondue strooien

Bereidingswijze: Kaasfondue aan tafel warm houden op rechaud. Stokbrood in stukjes snijden. Aan tafel broodstukjes en tomaatjes in kaasfondue dopen

Serveertips: Lekker met gemengde salade en vinaigrette.
_BassFace_woensdag 19 april 2006 @ 16:39
hmmmm klinkt allemaal heerlijk ! keep em coming
Aventurawoensdag 19 april 2006 @ 17:21
Kleine zure paprikaatjes ermee vullen.
Martijn_77woensdag 19 april 2006 @ 19:05
Even wat onzin reacties verwijderd. Als je niet lekker vind dan ga je maar in Klaagbaak klagen
DarkElfwoensdag 19 april 2006 @ 19:08
Oh wat een zalige dingen staan hier!!! Ik ben dol op geitenkaas

gewoon simpel veldsla met daarop een rondje geitenkaas wat lekker warm geworden is in de oven, wat honing en gebakken pijnboompitjes doet het hier ook altijd goed
kruimel_20donderdag 20 april 2006 @ 11:23
pas een pannenkoek met geitenkaas op.

Daarop zat :
Witlof blad (rauw) met een reepje paprika erin.
Uitgebakken spek
gemengde sla
Pijnboompitten
in het midden een geitenkaasje (licht gesmolten)
en een dressing van volgens mij Framboos o.i.d,
==========

Ook heb ik met kerst onder de grill van het grourmetstel
geitenkaas blokjes met spek eromheen en een beetje honing gemaakt!

Geitenkaas .....Heerlijk
Coolfooldonderdag 20 april 2006 @ 11:38
Salade met paddestoelen en geitenkaas
Voorgerecht/bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredienten: 500 gram gemengde paddestoelen, 2 sjalotjes, 2 eetl. Olijfolie, 1 teentje knoflook, versgemalen peper, 2 eetl. Balsamicoazijn, 1 zakje gemengde (eikenblad)sla, 4 plakjes zachte geitenkaas, 1 eetl. Gehakte tijm (diepvries)

Bereiding:
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olijfolie en roerbak hierin 3 minuten de paddestoelen,
sjalotjes en het geperste teentje knoflook. Voeg versgemalen peper en balsamicoazijn toe. Maak de eikenbladsla schoon, scheur de bladeren iets kleiner en verdeel ze over 4 borden. Leg de plakjes geitenkaas op de sla en schep de warme paddestoelen erop. Bestrooi ze met tijm.
Suggestie: Gratineer de plakjes geitenkaas enkele tellen onder een grill en leg ze op de paddestoelen op de salade.

Uit Boodschappen van Deen. Echt heerlijk.
_BassFace_donderdag 20 april 2006 @ 14:46
- geitenkaas en rucola gaat goed samen in een salade, pizza of zelfs een quiche

of spaghetti met rucola en geitenkaas :

400 gram spaghetti
zout
peper
250 ml room
45 gram walnoten
150 gram zachte geitenkaas
ca. 75 gram ruccola
ca. 50 gram geraspte oude kaas
1 el boter

Pasta al dente koken. Slagroom aan de kook brengen en eventjes in laten koken. Walnoten grof hakken. Kaas aan room toevoegen en laten smelten. Op smaak brengen met peper en zout. Pasta afgieten en omschudden met de boter. Ruccola er bij doen en nog eens omschudden. Saus er over gieten en omscheppen. Walnoten er over strooien en serveren.

Isabeaudonderdag 20 april 2006 @ 21:17
Geitenkaas op je warme broodje doen en daar een beetje honing over en dan plakjes aardbei. Goddelijk.
V.donderdag 20 april 2006 @ 21:19
HALLO, ik moet afvallen, ja...

V.
Isabeaudonderdag 20 april 2006 @ 21:20
Maar dat kan prima met geitenkaas Ik eet het ook regelmatig en ben al 18 kilo lichter.
V.donderdag 20 april 2006 @ 21:24
quote:
Op donderdag 20 april 2006 21:20 schreef Isabeau het volgende:
Maar dat kan prima met geitenkaas Ik eet het ook regelmatig en ben al 18 kilo lichter.
Heb je dat recept boven de het jouwe gezien?

V.
Isabeaudonderdag 20 april 2006 @ 21:26
Och, dat zou ik ook wel klaarmaken Maar niet teveel van eten en niet te vaak dat soort dingen klaarmaken.

Is dat trouwens een recept voor 2 of 4 personen?
HuHudonderdag 20 april 2006 @ 21:29
Mag gewoon tussen een boterham en mee in je broodtrommeltje ook?
_BassFace_vrijdag 21 april 2006 @ 12:13
quote:
Op donderdag 20 april 2006 21:26 schreef Isabeau het volgende:
Och, dat zou ik ook wel klaarmaken Maar niet teveel van eten en niet te vaak dat soort dingen klaarmaken.

Is dat trouwens een recept voor 2 of 4 personen?
zal eerder naar de 4 personen toegaan, gezien de 400g spaghetti. Je kan ook een gans pak nemen (500g) en dan heb je wat grotere porties.
Isabeauvrijdag 21 april 2006 @ 12:20
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 12:13 schreef _BassFace_ het volgende:

zal eerder naar de 4 personen toegaan, gezien de 400g spaghetti. Je kan ook een gans pak nemen (500g) en dan heb je wat grotere porties.
Dan is het bovenstaande recept ongeveer 795 kcal per portie. Dat kan prima (gewoon de rest van de dag rustig aandoen en geen tussendoortjes nemen)
_BassFace_vrijdag 21 april 2006 @ 12:22
of gewoon niet op je lijn letten als je zulke dingen wil eten
je kan ook bijvoorbeeld de room vervangen door een hele lichte room met minder dan 10% V.G.
Isabeauvrijdag 21 april 2006 @ 12:26
Och, je kan in wezen gewoon alles eten als je op je lijn let, alleen een beetje opletten met hoe vaak en hoe veel. Zo af en toe zoiets lekkers moet kunnen
kabouter.mutsvrijdag 21 april 2006 @ 14:14
quote:
Op woensdag 19 april 2006 12:57 schreef kabouter.muts het volgende:
Een flensje vullen met kort gebakken prei, geitenkaas en honing en dan nog even de oven in.
Sorry foutje...... ik wilde een schrijffout veranderen.
Martijn_77donderdag 4 mei 2006 @ 22:38
quote:
Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm

Bereidingstijd
20 minuten

ingrediënten (voor 4 personen)
4 crottin chavignol
100 gr. roquette
3 el. vinaigrette
2 sneetjes notenbrood
2 el. honing, vloeibare
1 el. tijmblaadjes

Bereidingswijze
U kunt het brood ook onder de grill roosteren.

In plaats van crottin chavignol kunt u ook een ander geitenkaasje gebruiken.

Was de roquette en laat het goed drogen. Meng de roquette met de vinaigrette en verdeel de sla over de bordjes. Rooster intussen de sneetjes brood en snijd uit ieder sneetje twee rondjes, ter grootte van de kaasjes. Hak de tijmblaadjes. Verwarm de grill voor gedurende 7 minuten voor.

Roer de tijm door de honing en bestrijk de bovenkant van de kaasjes met dit mengsel. Zet de kaasjes in een ovenvaste schaal en laat ze onder de voorverwarmde ovengrill goudbruin gratineren. Zet ieder geitenkaasje op een toastrondje en zet dit geheel op de borden.
Serendipsdonderdag 4 mei 2006 @ 23:01
Ik moet dit soort topics ook niet gaan lezen als ik net terugkom van het sporten...
_BassFace_vrijdag 5 mei 2006 @ 17:24
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:38 schreef Martijn_77 het volgende:

... roquette ...
roquette ? daarmee bedoel je waarschijnlijk rucola ? (ook wel bekend als raketsla of notensla)
Kadimavrijdag 5 mei 2006 @ 19:31
quote:
Geitenkaas, wat doen we ermee?
weggooien, onmiddellijk
het goorste wat er bestaat
ik eet nog liever verbrand plastic, dat smaakt ongeveer hetzelfde, maar iets minder erg.
Tasjevrijdag 5 mei 2006 @ 22:19
Daarstraks nog een salade gemaakt met geitenkaas

Blokjes kipfilet gebakken, appel in stukjes, pijnboompitten, zonnebloempitten en pompoenpitten erbij. Alles door de ijsbergsla heen husselen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. En een dressing van olijfolie, mosterd, honing en citroensap eroverheen
Martijn_77vrijdag 5 mei 2006 @ 23:07
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 19:31 schreef Kadima het volgende:
weggooien, onmiddellijk
het goorste wat er bestaat
ik eet nog liever verbrand plastic, dat smaakt ongeveer hetzelfde, maar iets minder erg.
quote:
Op woensdag 19 april 2006 19:05 schreef Martijn_77 het volgende:
Even wat onzin reacties verwijderd. Als je niet lekker vind dan ga je maar in Klaagbaak klagen
Martijn_77vrijdag 5 mei 2006 @ 23:08
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:24 schreef _BassFace_ het volgende:

[..]

roquette ? daarmee bedoel je waarschijnlijk rucola ? (ook wel bekend als raketsla of notensla)
Ja, het is een belgisch recept en heb daar ook rucola voor gelezen
Vanyelzaterdag 6 mei 2006 @ 09:58
Ik ging geitenkaasfondue roepen, maar het staat er al. Ik maak hem wel anders, nl. met alleen van die harde geitenkaas, die je met de kaasschaaf kunt schaven. Daarvan dan ong. 50/50 jonge en oude. Verder maken als kaasfondue.
peer en dadels zijn bijzonder lekker erin
Vavazondag 7 mei 2006 @ 00:25
Geitenkaas met honing in bladerdeed, even in de oven
Innocencemaandag 8 mei 2006 @ 14:12
Lekker veel geraspte geitenkaas smelten door de tomatensaus voor tortellini
zuppah01maandag 8 mei 2006 @ 16:26
Verdacht lekker: Geitenkaas van de Lidl, cilindervormig.

Een (koude/lauwe) wrap met rucola, veldsla, ijsbergsla, geitenkaas (en wanneer je wil uiteraard ook (pijnboom)pitjes), verder niks meer aan doen!
Innocencemaandag 8 mei 2006 @ 17:53
quote:
Op maandag 8 mei 2006 16:26 schreef zuppah01 het volgende:
Verdacht lekker: Geitenkaas van de Lidl, cilindervormig.
Is inderdaad erg lekker! Vooral voor kleine hapjes, in gerookte zalm ofzo

Vind het met geitenkaas lastig om precies de goede soort te vinden, want er zit aardig wat verschil in.
chatter80maandag 8 mei 2006 @ 18:01
heel makkelijk pastagerecht: pikante spaghetti (rood, meestal bij eko winkel of AH te krijgen) met als saus geitekaas en wat olijfolie. that's it. slaatje erbij en klaar.
jenny
Martijn_77maandag 8 mei 2006 @ 19:32
Smelt je die geitenkaas dan of doe je hem er in stukjes overheen?
Spacehamstermaandag 8 mei 2006 @ 21:34
Es kijken wat doe ik er zoal mee:

1. als kaas bij pasta of pizza.
2. door salades, liefst met tomaatjes, olijven en misschien zelfs nootjes erbij...enzo..
3. op brood met een laagje sambal met knoflook erdoor en tomaat.
4. vulling voor olijfjes, liefst met knoflook erbij. of samen op een cocktailprikkertje.
5. heb ik salade al genoemd?

Ik geloof dat ik feta het allerallerlekkerst in salades vind met knapperige frisse dingetjes erbij.
Voor de rest...het is kaas dus gebruik ik het als kaas.
Marijezondag 14 mei 2006 @ 01:09
quote:
Op maandag 8 mei 2006 16:26 schreef zuppah01 het volgende:
Verdacht lekker: Geitenkaas van de Lidl, cilindervormig.

Een (koude/lauwe) wrap met rucola, veldsla, ijsbergsla, geitenkaas (en wanneer je wil uiteraard ook (pijnboom)pitjes), verder niks meer aan doen!
Die is inderdaad echt verschrikkelijk lekker. Toevallig dit weekend inderdaad ook wraps met rucola en deze geitenkaas gegeten...echt heerlijk
123hopsaflopszondag 14 mei 2006 @ 01:10


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 21-05-2006 18:13:29 (Leuk, not.) ]
zoalshetiszondag 14 mei 2006 @ 01:14
men neme kruimige aardappels van goede kwaliteit. men schillen en koken deze. maak puree en kruimel de geitenkaas door de warme massa, beetje room zout en peper en wat fijngehakte peterselie. laat afkoelen en opstijven in koelkast.

maak kleine rolletjes van het mengsel en rol deze eerst door losgeslagen eiwit, dus beetje schuimig, en dan door paneermeel of broodkruim.

frituren op 180 graden tot ze goudbruin zijn. lekker bij lam, gevogelte of wild.

[ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 14-05-2006 02:05:06 ]
Miauwwwzondag 21 mei 2006 @ 17:36
ipv geitenkaas te wikkelen in spek kan je het ook met gerookte zalm doen ...
slaatje met appeltjes, honing en geroosterde pijnboompitjes erbij en mmmmmmmmmmmmmmm
Chielusmaandag 22 mei 2006 @ 01:18
Lekkere dikke plak in smeren met honing, geschaafde amandelen erop en dit in een pakketje van loempiadeeg verpakken. In de oven en samne met wat sla oppeuzeln
_BassFace_donderdag 1 juni 2006 @ 12:14
quote:
Op maandag 22 mei 2006 01:18 schreef Chielus het volgende:
Lekkere dikke plak in smeren met honing, geschaafde amandelen erop en dit in een pakketje van loempiadeeg verpakken. In de oven en samne met wat sla oppeuzeln
bedoel je dan zo'n filodeegje ?
Obliviondonderdag 1 juni 2006 @ 12:22
Wit broodje besmeren met tzaziki, tomaten en geitenkaas... Beetje peper zout...
Martijn_77donderdag 1 juni 2006 @ 16:16
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 12:22 schreef Oblivion het volgende:
Wit broodje besmeren met tzaziki, tomaten en geitenkaas... Beetje peper zout...
Klinkt goed

Of een wit broodje met bacon, gietenkaas en honing en dat heel even onder de grill