Helemaal eens. Tantes die trots zeggen als je iets gegeten hebt. 'Zie je wel dat je kaas lust. Daar zat kaas in.' Terwijl je alleen maar uit beleefdheid niet had gezegd dat het een smerig gerecht was. Het totale onbegrip van mensen over de kaashaat, is redelijk bedroevend. Een van de plezierige kanten van de bij mij favoriete Indiase keuken is dat ze daar niet of nauwelijks kaas gebruiken. Wat een genot.quote:Op maandag 17 april 2006 17:54 schreef Wakey het volgende:
Ik lust eigenlijk alles behalve... kaas. Echt heel irritant, omdat het in veel gerechten zit en veel mensen er dol op zijn. Mijn ouders hebben verwoedde pogingen gedaan om me stiekem kaas te laten eten, maar lichaam kan het blijkbaar niet verdragen, zodra ik het proef begin ik al te kokhalzen![]()
quote:Op maandag 17 april 2006 20:53 schreef Dwersdriever het volgende:
Een van de plezierige kanten van de bij mij favoriete Indiase keuken is dat ze daar niet of nauwelijks kaas gebruiken. Wat een genot.
Ik heb nog wel een "leuk" recept voor je waar witte bonen, bruine bonen en sperciebonen bij elkaar gegooid wordenquote:Op maandag 3 april 2006 22:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Bruine bonen, tuinbonen, witte bonen etc etc.
Ik eet alles als het moet, maar bonen en paprika, nee, liever niet
Maak me gekquote:Op dinsdag 18 april 2006 01:32 schreef PrintScreen het volgende:
Ik heb nog wel een "leuk" recept voor je waar witte bonen, bruine bonen en sperciebonen bij elkaar gegooid worden
quote:
Port met een goed stukje extra pure chocolade!quote:Op dinsdag 18 april 2006 03:44 schreef brrrrrrt het volgende:
Bedenk als alternatief Iets wat lekker is met port.
Heb je gezien hoe oud dat dat topic is?quote:Op dinsdag 18 april 2006 14:15 schreef Hik het volgende:
Oh yeah... laten we dít topic nog eens dunnetjes overdoen: "Dat lust ik niet!"![]()
Ik doelde niet op het gebruiken van dat topic, maar op de levendige discussie die we daar hadden.quote:Op woensdag 19 april 2006 14:30 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je gezien hoe oud dat dat topic is?
Sorry dat het offtopic is, maar ik ben het helemaal eens met hik. Heb net effe door dat topic gebladerd. Ik mocht vroegah nooit van m'n ma zeggen dat ik het niet luste, maar ik moest dan nog minstens zeggen "ik vind het niet zo lekker".quote:Op woensdag 19 april 2006 15:45 schreef Hik het volgende:
[..]
Ik doelde niet op het gebruiken van dat topic, maar op de levendige discussie die we daar hadden.![]()
Kort samengevat was mijn stelling dat iedereen van boven de 12 jaar de zin "Dat lust ik niet" maar binnen moet houden. Al helemaal die kneuzen hier: geen yoghurt lusten, geen rijst, geen kaas... houd nou toch op zeg.. Jankerds!![]()
Zo heb ik bij mijn studie een verhaal gehoord over een baby die alsmaar uit de zoutpot zat te snoepen. Omdat het op geen enkele manier mogelijk bleek het kind hiervan af te houden is hij opgenomen in het ziekenhuis en werd het dus onmogelijk om scheppen zout naar binnen te werken. Een paar dagen later was hij dood, en dit bleek te komen door een of ander medische oorzaak (weet niet precies wat) waardoor het wel degelijk nut had om al dat zout naar binnen te werken, en hij is dan ook overleden omdat de oorzaak niet is aangepakt (of herkend) en hij dat zout niet meer kreeg.quote:Op woensdag 19 april 2006 16:48 schreef saksia het volgende:
Ik heb eens gelezen dat wanneer bepaald voedsel je erg tegenstaat het een teken is dat je het niet nodig hebt/gevoelig/allergisch voor bent. Ik weet dat ik overgevoelig ben voor melk en de hormonen in bijv. varkensvlees, als ik die dingen niet eet voel ik me fitter.
quote:Op woensdag 9 mei 2007 12:09 schreef Perruche het volgende:
jeetje heiden, ik wist niet dat je ook met je eten zo kieskeurig was
Sinds wanneer kun jij koken dan?quote:Op woensdag 9 mei 2007 12:24 schreef Perruche het volgende:
[..]
beter nu k niet voor jou hoef te koken
kom wel ff op je FBquote:Op woensdag 9 mei 2007 12:26 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Sinds wanneer kun jij koken dan?
Is de oorlog al afgelopen?
Brabo!quote:Op woensdag 9 mei 2007 12:32 schreef Perruche het volgende:
[..]
kom wel ff op je FBanders wordt dat hier zo offtopic he
maareh - njah k heb wel wat italiaanse prut geleerd (als dat voor jou tot de categorie voedsel gerekend kan worden dan) en gisteren mn eerste eigenste cake gebakken en die was kei lekker
![]()
Dat heb ik dus metquote:Op woensdag 9 mei 2007 16:23 schreef Tezz het volgende:
Waar ik echt de rillingen van krijg is gember. Vreselijk vind ik dat. Mensen die gember in hun eten verwerken sporen niet! ! (sorry).
Het wordt godzijdank ook wel steeds gebruikelijker om het níet standaard te doen, zeker in restaurants en broodjeszaken. Maar ja, daar kan je het net zo goed ook zelf vragen. Benzinepompen, maar bijv. ook cateringbedrijven, stoppen er nog altijd vrolijk margarine opquote:Op woensdag 9 mei 2007 19:05 schreef Acathla het volgende:
Grappig. Ik werk in een keuken en probeer juist niets met boter te beleggen. Dit omdat ik weet dat er genoeg mensen zijn die geen boter op hun brood willen. Krijg nog steeds veel commentaar dat er geen boter op (bvb) een uitsmijter zit. Er zit gewoon een apart botertje bij. Maar goed.... het is erg lastig om je gebakken ei te verplaatsen.
Ik krijg het wel binnen hoor. Maar die melk en suiker zijn mijns inziens een verdoezeling van de smaak van de koffie, en het zou lekkerder zijn wanneer er gewoon geen koffie zou zijn. Dat doet mij concluderen dat ik koffie niet lekker vind.quote:Op woensdag 9 mei 2007 17:51 schreef Acathla het volgende:
Zelfs geen kinderkoffie met veel melk en suker?
eten 'schuiven' vínd ik toch van een respectloze snackbar-famillie afkomstig!quote:Op woensdag 9 mei 2007 22:33 schreef Cici het volgende:
Ik houd ook niet van kluiven.
Maar ben dan ook lui, ik schuif liever eten zo in mijn mond dan eerst miepen met vlees.
Verder geen doperwtjes, tuinbonen, orgaanvlees. Oesters.
Je weet donders goed wat ik bedoel.quote:Op woensdag 9 mei 2007 22:39 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
eten 'schuiven' vínd ik toch van een respectloze snackbar-famillie afkomstig!
die eten niet, maar schuiven hun voer zo naar binnen, laten een boer en roepen heel hard:
"ik zit vol" of "ik kan er aan beide kanten bij"
ik toon graag wat meer respect voor degene die het heeft klaargemaakt.
quote:Op donderdag 10 mei 2007 12:17 schreef Handschoen het volgende:
kaas... en alles wat daar aan verwant is![]()
quote:Op maandag 14 mei 2007 01:46 schreef Killer_Mom het volgende:
wat zijn normale dingen, ik ga over mijn nek van boerenkool. en van alle pasta,s. t eerst eten we nooit, pasta 3 keer in de week. of meer. 5 personen,
dat bord moet niet leeg. , ze leren t eten als ze ouder worden, bij vriend of vrindin. een voordeel misschirn?
ga nooit de strijd aan met kinderen die geen groenten lusten, je verliest t , zonder iets te zeggen gewoon op t bord laten liggen. en gezellig doorkletsen. , al dat gedoe wat moet en niet moet,
dwingen om een kind iets te laten eten is een verloren zaak. gezellig eten is veel belangrijker.
en zo heb je 2 mooie mannen van tegen de 1.85 in huis na 20 jaar.
Je had het echt wel gegeten als je niets anders kreeg (dus ook geen koekjes en toetjes) en je honger had. Zo heb ik in ieder geval alle groenten leren eten en daar ben ik mijn ouders dankbaar voorquote:Op woensdag 16 mei 2007 00:15 schreef nein het volgende:
Och, toen ik bepaalde groenten ECHT ECHT niet lustte toen ik klein was, pakte mn moeder gewoon een potje hak groenten zodat ik tenminste nog wel iets van groenten at!
Ik denk (oke..ik weet t wel zeker) dat het mijn ma destijds een stuk minder moeite kostte om een potje HAK groenten op te warmen dan de hele avond naar een jengelend kreng te luisteren.quote:Op woensdag 16 mei 2007 00:19 schreef Xennia het volgende:
[..]
Je had het echt wel gegeten als je niets anders kreeg (dus ook geen koekjes en toetjes) en je honger had. Zo heb ik in ieder geval alle groenten leren eten en daar ben ik mijn ouders dankbaar voor
Veel punten en komma's erna, geen hoofdletters.quote:Op woensdag 16 mei 2007 00:59 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
nog een keer lezen, wat is daar zo moeilijk aan?
zie de reacties na mijn post.
Een keer fatsoenlijk schrijven, wat is daar zo moeilijk aan?quote:Op woensdag 16 mei 2007 00:59 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
nog een keer lezen, wat is daar zo moeilijk aan?
zie de reacties na mijn post.
ik snap hier geen reet vanquote:Op maandag 14 mei 2007 01:46 schreef Killer_Mom het volgende:
wat zijn normale dingen, ik ga over mijn nek van boerenkool. en van alle pasta,s. t eerst eten we nooit, pasta 3 keer in de week. of meer. 5 personen,
dat bord moet niet leeg. , ze leren t eten als ze ouder worden, bij vriend of vrindin. een voordeel misschirn?
ga nooit de strijd aan met kinderen die geen groenten lusten, je verliest t , zonder iets te zeggen gewoon op t bord laten liggen. en gezellig doorkletsen. , al dat gedoe wat moet en niet moet,
dwingen om een kind iets te laten eten is een verloren zaak. gezellig eten is veel belangrijker.
en zo heb je 2 mooie mannen van tegen de 1.85 in huis na 20 jaar.
Wat een flauwekul, "alle vis". Heb je ze allemaal geproefd? Alsof een haring ook maar iets weg heeft van een zalm. Wanneer je geen druiven lust, en geen aardbeien, concludeer je dan ook dat je ALLE vruchten vies vindt?!quote:Op woensdag 16 mei 2007 10:02 schreef Frankvbr het volgende:
kool (bloem, rode, boeren-,zuur)
bonen (bruine, witte, .. ) sperziebonen zijn wel eetbaar
brocolli, olijven, paprika, ui, spruitjes, aubergine, erwtensoep, prei, champignons, asperges,vewerkte wortelen(rouw wel eetbaar). Oftewel bijna alle groenten
marsepijn, oude kazen, nasi/chinees, gember
ALLE vis.
En dit zijn dan de dingen die ik echt niet eet. Verder zijn er natuurlijk ook dingen die ik niet zo lekker vind, maar gewoon naar binnen werk. Verder ben ik een echt vleeseter, en eet ik liever fruit in de plaats van groenten.
Maar hoe kan alle vis je tegenstaan? Ik proef gewoon geen overeenkomsten.quote:Op woensdag 16 mei 2007 19:25 schreef Frankvbr het volgende:
nee dan concludeer ik dat ik geen aardbijen en druiven lust, zoals mijn lijstje met groente.
Ik weet toch echt wel wat ik niet lust.. kom op zeg..
Blij dat ik voor dit soort personen nooit hoef te kokenquote:Op woensdag 16 mei 2007 10:02 schreef Frankvbr het volgende:
kool (bloem, rode, boeren-,zuur)
bonen (bruine, witte, .. ) sperziebonen zijn wel eetbaar
brocolli, olijven, paprika, ui, spruitjes, aubergine, erwtensoep, prei, champignons, asperges,vewerkte wortelen(rouw wel eetbaar). Oftewel bijna alle groenten
marsepijn, oude kazen, nasi/chinees, gember
ALLE vis.
En dit zijn dan de dingen die ik echt niet eet. Verder zijn er natuurlijk ook dingen die ik niet zo lekker vind, maar gewoon naar binnen werk. Verder ben ik een echt vleeseter, en eet ik liever fruit in de plaats van groenten.
Hoe herkenbaar! Ik wil mijn kaas (die trouwens persé jong moet zijn...) niet hebben op iets wat zachter/kleffer is dan standaard volkorenbrood.quote:Op vrijdag 11 mei 2007 17:48 schreef _Arual_ het volgende:
Oh nog zoiets bizars: ik ben gek op kaas. Ik lust het alleen niet op zachte broodjes en een gewone boterhammen. Die papperige substantie die ontstaat als je op die combi gaat kauwen - BAH. Op harde broodjes en crackers vind ik kaas juist weer heel lekker.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |